Προς το περιεχόμενο

AMD Phenom - X4 Quad

Susi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά αγόρασα τα εξής:

amd x2 5200 2 x 1 mb 100 ευρώ

μία mobo με 690g 65 ευρώ

4 mb μνήμης 110 ευρώ

hd 3870 512mb 200 ευρώ

Όλα τα άλλα τα είχα

Δηλαδή περίπου 500 και το μηχάνημα τρελό για τα δικά μου δεδομένα

Πόσα παραπάνω δηλαδή θα έπρεπε να δώσω για να παίξω παιχνίδια και ειδικά τι στιγμή που σε 2,5 χρόνια θα μπορώ να το έχω μόνο σαν HD HTPC με αγορά τρελού κουτιού

Φίλος μου αγόρασε τα εξής

C2D 6750

abit ip35

2 x 1 gb

hd 3870

πάλι 500 ευρώ

και αυτή τη στιγμή θέλει να αγοράσει και άλλα 2 gb mem και θα αλλάξει και τον επεξεργαστή στις τελευταίες μέρες του socket της μητρικής σε κανα χρόνο δηλαδή...

με τα λεφτά που θα δώσει συνολικά εγώ μάλλον θα αλλάξω και μητρική τελευταίας γενιάς και επεξεργαστή τελευταίας γενιάς καθαρόαιμο 4πύρηνο σε ένα χρόνο.

Οι διαφορές που βλέπουμε ουσιαστικά είναι πολύ λίγες στα μηχανήματα μας και ο ίδιος που με έκραζε για την επιλογή (amd κτλ... σιγά μωρέ τις επιδόσεις) όταν έπαιξε στο μηχάνημα μου μου είμαι μια χαρά είναι το μηχάνημα...

Αν δεν τις μετρήσεις τις διαφορές με μετροπρογράμματα δεν τις καταλαβαίνεις ποτέ...παρα μόνο στα παιχνίδια...ή σε κανα winrar και αν!!!!

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τώρα μπαίνω στο δίκτυο,βλεπω απλά ταινίες,δεν παίζω με το σετι,δεν συμπιέζω, και που και που παίζω κανενα c&c generals ή age of empires 3. Προφανώς δεν έχω τρομερές απαιτήσεις πλέον,και ούτε κυνηγάω το χαμένο δευτερόλεπτο.Έτσι δεν πρόκειται να ασχοληθώ με o/c. Αυτήν τη στιγμή ένας 4400Χ2 αν και κλοκαρισμενος στα 2700 από 2300 (μπορεί και 2790 περίπου με στοκ ρεύμα και ψύξη σε κουτί από Ρ2 333μηζ) με καλύπτει πλήρως. Το κλοκάρισμα το έκανα δοκιμαστικά να δω πόσο πάει αλλά δεν το χρειάζομαι οπότε θα ξανακατέβω. Στην περίπτωση αυτή δεν μπορώ παρα να συμφωνήσω σε μεγάλο βαθμό με τον Lemuria, και θα πήγαινα στον 9600 (με το νέο revision όμως). Τα 30-40 ευρώ τα λογίζω περισσότερο αυτη τη στιγμή.

Περιεργο που κανεις μονο τοσο λιγα.... μπορεις να παιξεις πιο βαρια παιχνιδια απο aoe3 με το συστημα σου. Το δικο μου συστημα αυτη τη στιγμη με εναν athlon 3700 s939, μια 8800 gts 320mb g80 και 2048 ram και vista ...τρεχει πιο βαρβατα παιχνιδια σε 1280χ1024... Οσοι ξερουν τι εστι flight simulator X σε απαιτησεις γραφικων....καταλαβαινει.... κι ας μενω στα 40fps....σε full αναλυση... Συμφωνω με αυτο που λες οτι οι περισσοτεροι εδω μεσα νοιαζονται να πιασουν τις καλυτερες μετρησεις στο 3dmark... ή παιζουν ενα παιχνιδι μονο και μονο για να πουν οτι ο υπολογιστης τους σε σηκωνει!!! Ομως πολλοι μπαινουν και ζητανε τη γνωμη μας για ενα pc που στους περισσοτερους ειναι μολις το 2ο τους ...και ολες οι απαντησεις αφορουν σε o/c! Αυτο ειναι το τραγικο... Αν σας αρεσει τοσο το overclocking μην αγορασετε mercedes ..αγοραστε ενα smart και βαλτε του nitro....Πυραυλος θα γινει

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

βρε σεις συνάδελφοι κομπιουτεράδες!

από το 1998 ασχολούμαι με τα...μαραφέτια και μέχρι το 2005 ήμουν κολλημένος στην intel, αλλά από τον Σεπτέμβρη του 05 μέχρι και σήμερα το γύρισα στην amd και βρήκα την υγειά μου!!! από πολλές απόψεις.

Τώρα ετοιμάζομαι να πάρω τον phenom 9600 2.33ghz(q/c)...

Δημοσ.

να πω κι εγω τη χαζομαρα μου?

εχω εναν 64 bit athlon 2.01 Ghz και τον P4 3.00 Ghz του φιλου μου με 2πλασια μνημη ραμ, τον εχει για πλακα..

και θα ειμαι απο αυτους που θα παρουν Phenom 9600 χωρις διαθεση o/c..

και εφοσον βλεπω οτι οι τιμες των ιντελ δεν πεφτουν, δεν εχω λογο να μην προτιμησω εναν δοκιμασμενο Amd..

σε 2 ετη τελειωνω τη σχολη και μετρα το στρατο ξεκιναω δουλεια..

προγραμματα μου τα Autocad, Master, φωτορεαλισμος και office..

αυτα και σορρυ αν κουρασα..

Δημοσ.
να πω κι εγω τη χαζομαρα μου?

εχω εναν 64 bit athlon 2.01 Ghz και τον P4 3.00 Ghz του φιλου μου με 2πλασια μνημη ραμ, τον εχει για πλακα..

και θα ειμαι απο αυτους που θα παρουν Phenom 9600 χωρις διαθεση o/c..

και εφοσον βλεπω οτι οι τιμες των ιντελ δεν πεφτουν, δεν εχω λογο να μην προτιμησω εναν δοκιμασμενο Amd..

σε 2 ετη τελειωνω τη σχολη και μετρα το στρατο ξεκιναω δουλεια..

προγραμματα μου τα Autocad, Master, φωτορεαλισμος και office..

αυτα και σορρυ αν κουρασα..

Η Αληθεια ειναι οτι την ειπες την χαζομαρα σου...τι σχεση εχουν οι νεοι διπυρηνοι και τετραπυρηνοι της intel με τους pentium IV? Καμμια....αλλη αρχιτεκτονικη, αλλες επιδοσεις.... Εσυ δηλαδη θα αγορασεις καινουριο pc με βαση του τι ισχυε πριν 3 χρονια??? Δεν στεκει....Σιγουρα αυτη τηστιγμη η intel σε ολα τα μοντελα ειναι ανωτερη...τωρα τι θα αγοραζα εγω? Εχω ξαναπει οτι θα αγοραζα ενα φτηνοτερο τετραπυρηνο δηλαδη εναν amd... οχι ομως επειδη εχει καλυτερες επιδοσεις αλλα επειδη οι ελεφρως χειροτερες επιδοσεις δεν θα με δυσκολευαν πρακτικα πουθενα ουτε καν στα παιχχνιδια....αλλστε η πλατφορμα spider με ολα αυτα τα καλλουδια που μπορεις να κανεις ειναι πιο πολλα υποσχομενη απο αντιστοιχες της intel και δεν αναφερομαι στο overclocking....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...