Προς το περιεχόμενο

AMD Phenom - X4 Quad

Susi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Για να μη το συνεχιζουμε πολυ το θεμα....δεν μου απαντησες στο ερωτημα...ποσα δευτερολεπτα μπροστα εισαι με τον core 2 duo??? Πες μου...παρε ως δεδομενη την δουλεια για την οποια θα αγοραζες τον 6600... . Εχεις καποιο στοιχειο που να σου λεει ποσο χρονο χανεις με τον phenom? Γιατι αν ειναι τοσο σημαντικο τοτε μην μενεις στα 240 ευρω ..πηγαινε και χτυπα τον QX9650 να δεις ασπρη μερα :devil:

πόσα δευτερόλεπτα? που να θυμάμαι? το θέμα όμως είναι πως είμαι και με το o/c αυξάνεται η διαφορά...

όπως εσένα δεν σε πειράζει να είναι "μερικά" δευτερόλεπτα πιο αργός έτσι και εμένα δεν με πειράζουν τα extra euro

κατά τα άλλα με υπερκάλυψε ο antonl

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
1. Βάσει των επιδόσεων. Τα GHz δεν είναι και τόσο αξιόπιστο μέτρο σύγκρισης.

2. Αφορά ένα χοντρικό μέσο όρο των εφαρμογών.

3. Συνυπολογίζοντας το o/c όπως αναφέρω. Ναι δεν κάνουν όλοι. Ούτε εγώ έκανα. Όταν πήρα τον C2D και έμαθα ότι είναι τόσο "βολικός" μ' αυτό, μπήκα στο BIOS ανέβασα MHz και τέλειωσε. Ο πατέρας μου δε θα κανε. Αλλά ούτε θα μπαινε στο internet να ρωτήσει τι να πάρει.

Αν δεν ανεβάσεις τα ρολόγια η διαφορά είναι 5-20% αναλόγως την εφαρμογή.

4. Τι εννοείς; :/ Εκεί που κάποιος με τον Q6600 θα δουλέψει 10 ώρες, ο 9600 θα θέλει 14 ώρες.

Αλλά για μενα διαφορά δεν θα είχε ο χρόνος αλλά η ισχύς σε εφαρμογές που απαιτούν μια minimum δυνατή (πχ παιχνίδια). Εκεί που με τον ένα σε X διάστημα θα έχω πρόβλημα, με τον άλλο θα είμαι οκ. Αν μου πεις πάλι ότι μέχρι να ζοριστεί ο 9600, ο αγοραστής του θα τον έχει αλλάξει, τσάμπα μιλάμε :). Ας πάρει τότε όποιον επεξεργαστή να ναι. Όλοι θα τον καλύπτουν ως τότε.

5. Όχι.

Χαίρομαι γιατί ούτε εγώ είμαι fan κανενός εκτός της τσέπης μου ίσως :). Το τι θεωρεί ο καθένας "λεπτομέρεια" είναι μάλλον κάπως υποκειμενικό. Εξάλλου στις "λεπτομέρειες" κρίνεται πάντα το τι θα αγοράσουμε.

Συμφωνώ πάντως ότι μας έχει πιάσει μια καταναλωτική μανία ως προς τους επεξεργαστές (τουλάχιστον). Έχω E6600 (@3κάτι) εδώ και ~1,5 χρόνο και σκοπεύω να τον κρατήσω τουλάχιστον άλλον ένα. Με υπερ-υπερκαλύπτει από άποψη ισχύος (home usage/gaming) και δεν καταλαβαίνω πώς για κάποιους είναι ανεπαρκής και τον αλλάζουν.

edit: Κι ένα συγκριτικό με stock ταχύτητες, για να μη μιλάω τελείως στον αέρα.

1. συμφωννω απολυτα...αυτο εννουσα οταν ρωτησα...εκτος αν μιλαμε για ιδιας αρχιτεκτονικης cpu's ή τουλαχιστον ιδιας εποχης..

3. Δεν ειναι το ιδιο η βοηθεια που θα ζητησεις απο το Inernet με το overclock.... αστοχο παραδειγμα...

4. υπαρχει κανεις που να δουλευει 10 ωρες μπορστα σε εναν υπολογιστη συνεχομενα??? Οχι..αντε η συνεχομενη δουλεια να ειναι 4 ωρες οποτε παμε σε 40% γρηγοροτερα....που δεν ισχυει γιατι 4 ωρες δουλευει ενας επαγγελματιας και απο οσο ξερω στις εταιρειες δεν κανουν overclock . (Αναφερομαι σε εταιρειες που εχουν υπολογιστες με αρκετη ισχυ για επεξεργασια γραφικων - αν και εκει δεν ξερω αν εχουν 6600 ή κατι αλλο...)

Δημοσ.
πόσα δευτερόλεπτα? που να θυμάμαι? το θέμα όμως είναι πως είμαι και με το o/c αυξάνεται η διαφορά...

που να θυμασαι??? που να ξερω πες..:-D:-D:-D . Εκει κολλαω στην πραγματικη αγνοια...παιζουμε με αριθμους....με δευτερολεπτα κερδους και κανουμε σαν παλαβοι..δεν αναφερομαι σε κανεναν αο τους 2 σας...αναφερομαι σε ολους μας και την νοοτροπια μας οπως ειπε και ο antoni που ειναι και συνωνοματος. Αντε ας το κλεισουμε το topic ...ειμαι πολλη ωρα εκτος θεματος...

• Super Moderators
Δημοσ.

ενώ εσύ ξέρεις? ότι διάβασες από reviews θα γνωρίζεις...άστο λοιπόν...

έπρεπε να κοιτάξω review να κάνω c/p για να σου αποδείξω πως "ξέρω"? λες και θα έιχε κάποιο νόημα, ακόμα και fanboys της AMD έχουν καταθέσει τα "όπλα", έλεος δλδ...

ναι κάνουμε σαν παλαβοί με τις επιδόσεις, υπάρχει κάποιο πρόβλημα, δλδ σε χαλάει να δίνεις πολύ λιγότερα λεφτά, να overclockάρεις και να πιάνεις επιδόσεις των ακριβότερων μοντέλων? εμένα πάντως καθόλου. Αυτή την δυνατότητα δίνει η Intel αυτή την στιγμή ενώ η AMD όχι...όταν την δώσει και η 2η τα ξαναλέμε

και να πεις ότι έχουν και λιγότερη κατανάλωση η Phenom να πάει στο διάολο...έλα όμως που δεν έχουν...και χειρότερες επιδόσεις και μεγαλύτερη κατανάλωση...καλά τα πήγαν...

αν τώρα εσύ θες να πάρεις AMD επιλογή σου αλλά μην μου λες ότι είναι και η καλύτερη δυνατή επιλογή

anyway ας το κλείσουμε το θέμα όπως είπες και εσύ

Δημοσ.
[...]3. Δεν ειναι το ιδιο η βοηθεια που θα ζητησεις απο το Inernet με το overclock.... αστοχο παραδειγμα...[...]

Κι όμως έχει την ίδια πάνω-κάτω λογική.

Τη στιγμή που κάποιος μπαίνει στη διαδικασία να γραφτεί/postάρει σε ένα (τεχνολογικό) forum για να ρωτήσει τι να αγοράσει, ξοδεύοντας κάποιο χρόνο για το σκοπό αυτό, δε νομίζω να χει πρόβλημα να ξοδέψει άλλα τόσο χρόνο για να "ανεβάσει" την αξία του προϊόντος που θ' αγοράσει.

[...]4. υπαρχει κανεις που να δουλευει 10 ωρες μπορστα σε εναν υπολογιστη συνεχομενα??? Οχι..αντε η συνεχομενη δουλεια να ειναι 4 ωρες οποτε παμε σε 40% γρηγοροτερα....που δεν ισχυει γιατι 4 ωρες δουλευει ενας επαγγελματιας και απο οσο ξερω στις εταιρειες δεν κανουν overclock . (Αναφερομαι σε εταιρειες που εχουν υπολογιστες με αρκετη ισχυ για επεξεργασια γραφικων - αν και εκει δεν ξερω αν εχουν 6600 ή κατι αλλο...)

Δε θα αναφέρω το κλασικό (χρονοβόρο) παράδειγμα μετατροπής αρχείων video από το ένα format σε κάποιο άλλο, γιατί θα μου πεις "καλά όλη μέρα encode/decode θα κάνεις;". Για να μη μιλάω πάλι στον αέρα θα σου αναφέρω παράδειγμα από τη δική μου καθημερινότητα.

Στη δουλειά μου, διαχειριζόμαστε βάσεις oracle που είναι απλώς τεράστιες. Για διάφορους λόγους, χρειάζεται να προσομοιώσω κάποια πράγματα στο σπίτι (local). Όταν κατά την ανάπτυξη μιας εφαρμογής χρειάζεται να τεστάρω εκατοντάδες queries τα οποία μπορεί να πάρουν κι εγώ δεν ξέρω πόσο χρόνο το καθένα (ας πούμε 10 λέπτα), για μένα έχει μεγάλη σημασία να τελειώσει το καθένα απ' αυτά έστω κι ένα λεπτό νωρίτερα.

Και δε νομίζω να είμαι "περίπτωση". Ο καθένας μας θέλει να είναι ταχύτερος / πιο αποδοτικός ό,τι κι αν είναι αυτό που κάνει.

Στην τελική, αν θεωρείς πως η διαφορά στον χρόνο είναι αμελητέα/αδιάφορη, ας πάρει τον E8200. Θα κοστίσει λιγότερο και πάνω-κάτω ίδια διαφορά χρόνου θα έχει με τον 9600 (προς τα κάτω αυτή τη φορά). Μη μου πεις ότι είναι 2cores vs 4cores γιατί οι εφαρμογές που χρησιμοποιεί η συντρηπτική πλειοψηφία δεν εκμεταλλεύονται καλά-καλά 2 πυρήνες κι ας έχουν περάσει καν 2 χρόνια απ' την εμφάνισή τους.

Οι μόνοι λόγοι κατά τη γνώμη να πάρει κάποιος στην παρούσα φάση τον 9600 είναι είτε να 'χει μητρική που τον υποστηρίζει και να μη θέλει να την αλλάξει είτε να θέλει (για κάποιον λόγο) να χει απλώς 4cores χωρίς να δώσει πάνω από 200-210?.

edit: +1 για να λήξουμε το ("κουρασμένο") θέμα

Δημοσ.
ενώ εσύ ξέρεις? ότι διάβασες από reviews θα γνωρίζεις...άστο λοιπόν...

ολη μου η προταση δεν ειανι προσωπικη επιθεση..μην το παρεις ετσι....η διαθεση μου δεν ειναι να την πω σε κανεναν....αλλωστε αναφερω οτι μιλαω για ολους μας...οχι για σενα!!! Σορυ αλλα μ'αρεσει να εχω την τελευταια κουβεντα!!! :devil:

Προσωπικα παντως αξιολογω πιο πολυ τα 30 και 40 ευρω εξτρα για λιγο χαμηλοτερες επιδοσεις απο κατι με λιγο καλυτερες.... δεν μου περισσευουν να τα δωσω.... Και δεν βρισκω λογο να τα δωσω.. Καλο τσικνισμα!!! ;)

• Super Moderators
Δημοσ.

για αυτά τα euro όμως κάνουμε το overclocking :-)

αγοράζουμε φτηνότερα μοντέλα και τα ανεβάζουμε σε συχνότητες πιο υψηλές και από τα πιο ακριβά :-D

άρα το κέρδος είναι ακόμα πιο μεγάλο από 30-40 euro :P

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

LOLπαιδες..θα συμφωνισω απολυτα με τον φιλτατο ThReSh.. Αν καποιος δεν ξερει και δεν μπορει να ασχοληθει με o/c παιρνει εναν amd και κανει τιν δουλεια του. Αν καποιος εχει τις σχετικες γνωσεις και γουσταρει το o/c εννοειτε μακραν οτι παει σε Intel... Τι να λεμε.. περνεις ενα μετριο συστημα και το σηκωνεις στο θεο χωρις φοβερο κοστος... Η amd θελει πολυ δουλεια για να φτασει την intel;) Τα λεω αυτα γιατι μεχρι τωρα ειχα amd...:eek:

Δημοσ.

Παιδια απλως να πω οτι το erratum 298(το L3 ΤLB bug ) δεν προκειται να το δει ποτε κανενας χρησιμοποιοντας desktop εφαρμογες. Περισσοτερο προβλημα ειναι οτι ολοι η κατασκευαστες μητρικων εχουν βαλει το patch στα ΒΙΟS τους με αποτελεσμα να σκοτονουν τις πιδοσεις χωρις ιδιαιτερ λογο και η περισσοτεροι χωρις να εχουν επιλογη να το απενεργοποιησεις. Βεβεαια το ΑOD και το CrystalCPUID μπορουν να το απενεργοποιησουν μεσα απο τα Windows. Οσο για το OC στους Penryn προσοχη στις τασεις και την θερμοκρασια. Υπηρξαν περιστατικα πολυ γρηγορου degradation. Παντος ελαχιστες εφαρμογες χρησιμοπουν αποτελσματικα τετραπυρινου οποτε για το μεσο χρηστη νομιζω ενας γρηγορος διπυρινος ειναι καλυτερη επενδυση.

Δημοσ.

Μια μικρη παρατηρηση απλως. Δεν θελει τιποτα "ιδιαιτερες γνωσεις" για ενα overcloking της ταξεως του 20% στους επεξεργαστες της intel, (ειδικα τους καινουριους -penrin). Ειναι μια διαδικασια dumy, ακομα και ο ποιο ασχετος μπορει να την κανει, και σιγουρα ολοι οσοι διαβαζουν ενα τετοιο forum. Για να μη παρεξηγηθω μιλαω για ενα μικρο overcloking, δεν μιλαμε για 40-50% αυξηση επιδοσεων οπου θες πραγματι αλαγες ψυκτρας , watercooling ρευματα, κλπ. Αλλα για μια μικρη αυξηση, στη συγκεκριμενη γενια επεξεργαστων, ειναι τοσο απλα τα πραγματα, οσο , να πατησεις 3-4 πληκτρα, που και καθυστερημενος να εισαι, αρκει να διαβασεις τα αντιστοιχα topic και ειναι βεβαιο οτι θα τα καταφερεις. Οποτε σχεδον ολοι σημερα λαβαινουν υποψιν το overclockability ενος cpu, (συμπεριλαμβανομενου και της intel). Αμα επαιρνες εναν amd ,και πηγαινε στα 4 giga, θα γραφαμε ολοι αλλα , αλλα δεν..

Αυτα απο εναν amd fun.

Δημοσ.

Δε νομιζω οτι ειναι αναγκη να αναβουν τα αιματα για ενα τετοιο ζήτημα. Ο καθένας βάζει τις προτεραιότητές του και αναλόγως πράττει, έτσι δεν είναι;Πριν την έλευση του c2d τα πράγματα έβαιναν από το καλό στο καλύτερο για την αμδ. Τώρα πάλι οι καιροί άλλαξαν. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η επόμενη μέρα. Όταν αγοράζεις τέτοια πράγματα, συναισθηματισμοί δεν χωράνε, και κανένας απο την ιντελ ή την αμδ δεν θα ιδρώσει αν μαθει με τι πάθος κάποιοι τάσσονται υπέρ της μιας ή της άλλης επιλογής. Κακά τα ψέμματα όλοι χρειάζονται μια αμδ δυνατή γιατί ο ανταγωνισμός είναι υπέρ μας και τα παραδείγματα είναι άπειρα (τελευταίο όταν η ατι έριξε τις τιμές της 3850/70 αμέσως μετά την έλευση της 9600).

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν αρκετοί εδω μέσα (σε ένα καθαρά τεχνολογικό φόρουμ) είναι οτι δεν έχουν όλοι τις ίδιες ανάγκες. Δεν νοιάζονται όλοι για 2-3δευτερολεπτα,1-2καρε, ή για το πόσο ψηλά ανεβαίνει ο ένας επεξεργαστής ή ο άλλος. Κάποιοι θέλουν απλά έναν υπολογιστή να κάνουν τη δουλειά τους αξιόπιστα,να βλέπουν καμιά ταινία,να πλοηγούνται, και που και που να παίζουν κανένα παιχνιδάκι. Παλιά κυνηγούσα και το τελευταίο mhz που μπορούσα να βγάλω από τον επεξεργαστη μου (με τραγικές συνέπειες ενίοτε), για να τελειώσω το seti@home 10-15 λεπτά νωρίτερα,να βγάλω 100 πόντους παραπάνω στο 3δμαρκ και να επιταχύνω τη συμπίεση ταινιών που ήταν η κύρια ασχολία μου,έτσι ώστε να ξαναξεκινήσω πάλι το σετι. Από αυτήν την άποψη κατανοώ πλήρως τον thresh και θα έπαιρνα q6600 παρά την ακριβότερη τιμή του.

Τώρα μπαίνω στο δίκτυο,βλεπω απλά ταινίες,δεν παίζω με το σετι,δεν συμπιέζω, και που και που παίζω κανενα c&c generals ή age of empires 3. Προφανώς δεν έχω τρομερές απαιτήσεις πλέον,και ούτε κυνηγάω το χαμένο δευτερόλεπτο.Έτσι δεν πρόκειται να ασχοληθώ με o/c. Αυτήν τη στιγμή ένας 4400Χ2 αν και κλοκαρισμενος στα 2700 από 2300 (μπορεί και 2790 περίπου με στοκ ρεύμα και ψύξη σε κουτί από Ρ2 333μηζ) με καλύπτει πλήρως. Το κλοκάρισμα το έκανα δοκιμαστικά να δω πόσο πάει αλλά δεν το χρειάζομαι οπότε θα ξανακατέβω. Στην περίπτωση αυτή δεν μπορώ παρα να συμφωνήσω σε μεγάλο βαθμό με τον Lemuria, και θα πήγαινα στον 9600 (με το νέο revision όμως). Τα 30-40 ευρώ τα λογίζω περισσότερο αυτη τη στιγμή.

• Super Moderators
Δημοσ.

την μεγαλύτερη κατανάλωση/λογαριασμό ΔΕΗ δεν τον υπολογίζουμε όμως? :-)

Δημοσ.

Εγώ τον Phenom θα έπαιρνα και να 'δινα τα 100 ευρώ της διαφοράς στην κάρτα γραφικών. Εξάλλου όσα συγκριτικά και να δεις όπως είπαν και τα παιδιά δεν θα μαλλώσουμε για 2-3 δευτερόλεπτα και ας τους άλλους να υπερχρονίζουν. Ακόμα και σε κάρτα γραφικών να μην τα δώσεις πας μια μέρα στα μπουζούκια και τα σπας!

Arrivederci

Δημοσ.
Εγώ τον Phenom θα έπαιρνα και να 'δινα τα 100 ευρώ της διαφοράς στην κάρτα γραφικών. [...]

Q6600 - Phenom 9600 ~= 30?

Κατά τ' άλλα ό,τι έχει να ειπωθεί από τις δύο πλευρές, μάλλον καλύπτει το θέμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...