Lemuria Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Βασικα για αυτα που σου δινει ο phenom ειναι πανακριβος, και πιο αργος και προβλημα στην l3 cache... Καλυτερα να πας στον q6600. Exe υποψη πως ειναι μεταβατικη περιοδος και ερχονται οι νεοι q. Ναι αλλα ειναι ο μοναδικος αληθινος τετραπυρηνος.... Ασε που ενας απλος χρηστης το προβλημα της l3 cache Μπορει να μην το δει ποτε του!!! Το προβλημα εμφανιζεται μονο σε πολυ στρεσσαρισμα στο 100% και των 4 πυρηνων για αρκετα δευτερολεπτα...Εκτος αν δουλεψει κανεις ακρως απαιτητικες εφαρμογες!!!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 o αληθινός τετραπύρηνος μας μάρανε...έχεις προσέξει review να δεις διαφορά επιδόσεων ακόμα και στα ίδια ghz? κατανάλωση? overclocability?
Lemuria Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Εχω δει reviews.... και συμφωνω....εχω δει ομως και reviews του 9600 black edition με καλο προσεγεμενο overclocking και εχω εντυπωσιαστει.... αλλα η απαντηση μου αφορουσε στην προταση οτι οι phenom ειναι ακριβοι για τα λεφτα τους...κι ομως να υπηρχαν αυτην τη στιγμη εφαρμογες πολλες που να μπορουν να αξιοποιησηουν 4 ξεχωριστους πυρηνες ή εφαρμογες που απαιτουν 4 πυρηνες τοτε οι amd υπερτερουν!!!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 o 9600 black edition πάει από 2.3ghz σε 2.6ghz full stable...wow συγκλονιστικό...(Q6600 2.4ghz->3.8-4.0ghz)
Lemuria Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 o 9600 black edition πάει από 2.3ghz σε 2.6ghz full stable...wow συγκλονιστικό...(Q6600 2.4ghz->3.8-4.0ghz) http://enthusiast.hardocp.com/article.html?art=MTQzMywxLCxoZW50aHVzaWFzdA== εδω λεει κατι για 3.0 ghz οπως και να χει....εσυ παιρνεις επεξεργαστη με βαση το overclocking??? :shock: θα πρεπει καθε 6μηνο να αλλαζεις cpu... πρεπει να υποφερεις ψυχολογικα!!!:lol:
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 http://enthusiast.hardocp.com/article.html?art=MTQzMywxLCxoZW50aHVzaWFzdA== εδω λεει κατι για 3.0 ghz οπως και να χει....εσυ παιρνεις επεξεργαστη με βαση το overclocking??? :shock: θα πρεπει καθε 6μηνο να αλλαζεις cpu... πρεπει να υποφερεις ψυχολογικα!!!:lol: u failed...at failing... στα ΙΔΙΑ ghz οι Phenom είναι χειρότεροι από τους C2Q... oi C2Q τραβάνε και περισσότερο o/c...καταναλώνουν και λιγότερα watt... πες μου γιατί κάποιος να πάρει Phenom αν δεν είναι fanboy? Running this retail processor on air cooling, we could achieve a stable 2.8GHz as well and even get it to run at 3GHz, just not under a 100% load across all four cores. aha μάλιστα
Lemuria Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Λογω τιμής??? Λογω του οτι με 200 περιπου ευρω παιρνει κατι τεχνολογικα πιο μπροστα??? Ασε τις επιδοσεις σε παιχνιδα..κτλπ....δες το καθαρα τεχνολογικα....οι phenom ειναι μπροστα.... Καποιος που θελει να εχει ο,τι πιο καινουριο χωρις να βαλει πολυ βαθεια το χερι στην τσεπη..μπορει να τους προτιμησει αν και εγω θα περιμενα φυσικα μεχρι τον απριλη ν ακυκλοφορησουν οι ''διορθωμενοι'' ... Εσυ βλεπεις την ποιοτητα μιας συσκευης με βαση τισ επιδοσεις της σε δεδομενες εφαρμογες...κι ομως οι phenom δεν ειναι πολυ κατω απο του core2duo... και ειναι πιο φτηνοι...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 μωρέ δεν πα να είναι και 1000 χρόνια μπροστά...αν με τον άλλο κάνω καλύτερα/γρηγορότερα την δουλειά μου (λέμε τώρα) να την βράσω την "προηγμένη" τεχνολογία... Q6600 230 euro...σιγά την διαφορά... anyway κανείς μας δεν πρόκειται να πείσει τον άλλο οπότε ας σταματήσουμε
Lemuria Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 μωρέ δεν πα να είναι και 1000 χρόνια μπροστά...αν με τον άλλο κάνω καλύτερα/γρηγορότερα την δουλειά μου (λέμε τώρα) να την βράσω την "προηγμένη" τεχνολογία... Q6600 230 euro...σιγά την διαφορά... Ε ...σ'αυτο διαφωνουμε....δεν θεωρω πως κανεις πολυ πιο γρηγορ την δουλεια σου με τον 6600 σε σχεση με τον 9600...ποσο πιο γρηγορα την κανεις? 2 δευτερολεπτα? 3? 4? και ι εγινε? ποαι ειανι η δουλεια σου που για 4 δευτερολεπτα κινδυνευεις να την χασεις? Μην τρελλαινεστε με τις επιδοσεις....
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 αν δεν νοιαζόμαστε για τις επιδόσεις δεν υπάρχει λόγος να αγοράζουμε Quad Cores...κάνουμε μια χαρά την δουλειά μας με o/ced φτηνούς Core 2 Duo...
Lemuria Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 αν δεν νοιαζόμαστε για τις επιδόσεις δεν υπάρχει λόγος να αγοράζουμε Quad Cores... Για να μη το συνεχιζουμε πολυ το θεμα....δεν μου απαντησες στο ερωτημα...ποσα δευτερολεπτα μπροστα εισαι με τον core 2 duo??? Πες μου...παρε ως δεδομενη την δουλεια για την οποια θα αγοραζες τον 6600... . Εχεις καποιο στοιχειο που να σου λεει ποσο χρονο χανεις με τον phenom? Γιατι αν ειναι τοσο σημαντικο τοτε μην μενεις στα 240 ευρω ..πηγαινε και χτυπα τον QX9650 να δεις ασπρη μερα
antonl Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Νομίζω πως το θέμα είναι απλό. Με ~230? παίρνεις τον Q6600. Χωρίς επιπέον κόστος/κόπο και με πολύ καλή πιθανότητα τον πας 3-3.5GHz. Με ~200? παίρνεις τον 9600. Χωρίς επιπέον κόστος/κόπο, κατά πάσα πιθανότητα, τον πας ~2.8-GHz. Η ήδη υπάρχουσα διαφορά, αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό. Με περίπου +15% κόστος, έχεις περίπου +40% επιδόσεις. Συμφέρει. Όταν κάποιος φτάνει σε σημείο να δίνει 200? για cpu, δεν νομίζω ότι είναι τόσο δυσβάσταχτο να δώσει 30? ακόμα. Θα τον πάρει κάποιος για τον ίδιο λόγο που θα ψάξει να βρει ποιο μέγεθος σκληρού δίσκου έχει το περισσότερα GB/?.
Lemuria Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Νομίζω πως το θέμα είναι απλό.Με ~230? παίρνεις τον Q6600. Χωρίς επιπέον κόστος/κόπο και με πολύ καλή πιθανότητα τον πας 3-3.5GHz. Με ~200? παίρνεις τον 9600. Χωρίς επιπέον κόστος/κόπο, κατά πάσα πιθανότητα, τον πας ~2.8-GHz. Η ήδη υπάρχουσα διαφορά, αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό. Με περίπου +15% κόστος, έχεις περίπου +40% επιδόσεις. Συμφέρει. Όταν κάποιος φτάνει σε σημείο να δίνει 200? για cpu, δεν νομίζω ότι είναι τόσο δυσβάσταχτο να δώσει 30? ακόμα. Θα τον πάρει κάποιος για τον ίδιο λόγο που θα ψάξει να βρει ποιο μέγεθος σκληρού δίσκου έχει το περισσότερα GB/?. 1. το +40% το εβγαλες με βαση τα Ghz? 2. το +40% αφορα σε ολες τις εφαρμογες ή στα παιχνιδαι τυπου crysis? 3. το +40% το αναφερεις με βαση το overclocking? γιατι δεν κανουν ολοι...αν δεν ανεβασετε ρολογια ποση ειναι η διαφορα? Ειναι τοση για να παρετε 6600? 4. το +40% πως μεταφραζεται σε χρονο? ποσες ωρες καθεται καποιος που δινει 200 ευρω για επεξεργαστη μπροστα στο pc να δουλεψει με αυτο??? Και ποσο πιο γρηογορα γινεται η δουλεια του? Γιατι δεν μου απαντατε με χρονο....οπως θελτε μετρηστε τον ..σε sec σε min σε h.... μη μου πιανετε ομως ποσοστα που στο κατω κατω εχουν σημασια μονο σε εργασιες πανω των 2 ωρων.... 5. εχετ δοκιμασει τον lback edition σε πλαττφορμα spider? με τις ιδιες καρτεσ γραφικψν και σκληρους? Εχετε μαι αξιποιστη μετρηση??? δεν ειμαι λατρης της amd ουτε με πληρωνει για να την υποστηριζω....λαλακια της που εχει βγαλει cpu's μ επροβλημα στην l3 cache...απλα μου τη σπαει ελεινα να βλεπω ορισμενους να κολλανε τοσο πολυ σε καποιες λεπτομερειες...που στο κατω κατω δεν κανουν την τραγικη διαφορα.... Οι ταχυτητες εχουν φτασει σε εκπληκτικα επιπεδα...και ακομη μεχρι περσυ υπηρχαν μονοπυρηνοι στα ραφια... Μην τρελλαινομαιστε με τα reviews και τα benchmarks... αυτο ηθελα απλως να πω.... Στον φιλο που ξεκινησε το θεμα...αν θελει να παει σε phenom να περιμενει λιγο.... Πιστευω οτι τοσο οι 3πυρηνοι οσο και οι 4πυρηνοι θα αξιζουν σε τιμη/αποδοση...αφου γι αυτην μιλαμε τοσην ωρα!!!
antonl Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 1. Βάσει των επιδόσεων. Τα GHz δεν είναι και τόσο αξιόπιστο μέτρο σύγκρισης. 2. Αφορά ένα χοντρικό μέσο όρο των εφαρμογών. 3. Συνυπολογίζοντας το o/c όπως αναφέρω. Ναι δεν κάνουν όλοι. Ούτε εγώ έκανα. Όταν πήρα τον C2D και έμαθα ότι είναι τόσο "βολικός" μ' αυτό, μπήκα στο BIOS ανέβασα MHz και τέλειωσε. Ο πατέρας μου δε θα κανε. Αλλά ούτε θα μπαινε στο internet να ρωτήσει τι να πάρει. Αν δεν ανεβάσεις τα ρολόγια η διαφορά είναι 5-20% αναλόγως την εφαρμογή. 4. Τι εννοείς; :/ Εκεί που κάποιος με τον Q6600 θα δουλέψει 10 ώρες, ο 9600 θα θέλει 14 ώρες. Αλλά για μενα διαφορά δεν θα είχε ο χρόνος αλλά η ισχύς σε εφαρμογές που απαιτούν μια minimum δυνατή (πχ παιχνίδια). Εκεί που με τον ένα σε X διάστημα θα έχω πρόβλημα, με τον άλλο θα είμαι οκ. Αν μου πεις πάλι ότι μέχρι να ζοριστεί ο 9600, ο αγοραστής του θα τον έχει αλλάξει, τσάμπα μιλάμε . Ας πάρει τότε όποιον επεξεργαστή να ναι. Όλοι θα τον καλύπτουν ως τότε. 5. Όχι. Χαίρομαι γιατί ούτε εγώ είμαι fan κανενός εκτός της τσέπης μου ίσως . Το τι θεωρεί ο καθένας "λεπτομέρεια" είναι μάλλον κάπως υποκειμενικό. Εξάλλου στις "λεπτομέρειες" κρίνεται πάντα το τι θα αγοράσουμε. Συμφωνώ πάντως ότι μας έχει πιάσει μια καταναλωτική μανία ως προς τους επεξεργαστές (τουλάχιστον). Έχω E6600 (@3κάτι) εδώ και ~1,5 χρόνο και σκοπεύω να τον κρατήσω τουλάχιστον άλλον ένα. Με υπερ-υπερκαλύπτει από άποψη ισχύος (home usage/gaming) και δεν καταλαβαίνω πώς για κάποιους είναι ανεπαρκής και τον αλλάζουν. edit: Κι ένα συγκριτικό με stock ταχύτητες, για να μη μιλάω τελείως στον αέρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.