jimarass Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Το θέμα είναι, αν πάρω δάνειο με 100% τραπεζική χρηματοδότηση, η τράπεζα προσημειώνει μόνο το ακίνητο που αγοράζω, έτσι?
opera Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 φίλε jimarass κατά πρώτον με τόσο μικρό εισόδημα και από ιδ. υπάλληλους θεωρώ ότι εν μέσω κρίσης το ρίσκο είναι μεγάλο και η αποπληρωμη δύσκολη . η εργατική εστία εμένα μου επιδότησε στεγαστικό δάνειο (75% στο επιτόκιο η επιδότηση διάρκειας 9 ετων από τα 15 συνολικά της διάρκειας του δανείου-στα 9 χρόνια που σταματά η επιδότηση και η δόση ανεβαίνει σημαντικά μπορείς να διαπραγματευτείς με τη τράπεζα τόσο το επιτοκιο όσο και τη διάρκεια του δανείου για να πέσει η μηνιαία δόση ) και για ποσό δανείου ίσο με την αντικειμενική αξία του ακινήτου η οποία υπολείπονταν της εμπορικής σημαντικά δηλ. για 100.000 ευρα δηλαδή (Δράμα 88μέτρα μεικτά) μου επιδοτεί περίπου 67.000. αυτά τα δάνεια μέσω οεκ δίνονται από όλες τις τράπεζες και το επιτόκιο συνδέεται με αυτο της ΕΚΤ. οπότε τα 23.000 που μου έλειπαν μου τα έδωσε ως επισκευαστικό δάνειο με τα τρέχοντα επιτόκια. μπορείς πρώτα να δεις αν έχεις τις προυποθέσεις για δανειο μέσω οεκ και μετα απευθύνεσαι σε οποιαδήποτε τράπεζα για να δεις πως διαμορφώνονται οι μηνιαίες δόσεις των 2 δανείων που μάλλον χρειάζεται να πάρεις. Σημαντικό ο μηχανικός του οεκ που θα κάνει την αυτοψία υπολογίζει μια Α εμπορική αξία σύμφωνα με την οποία η τράπεζα καθορίζει το συνολικό ποσό που μπορεί να σου χορηγήσει για το συγκεκριμένο ακίνητο που σημαίνει ότι καλό είναι να γίνει υπερεκτίμηση αν είναι δυνατόν και αν χρειαστεί. η τράπεζα δεν μπορεί να σου δανείσει περισσότερα χρήματα απο όσο αξίζει το ακινητο εκτός απο τις δόσεις του δανειου υπολογισε και αλλα πολλα εξοδα εξοδα τράπεζας προσημείωση υποθηκοφυλακια συμβολαιογραφικα εφορια ασφαλιστρα (πυρος-σεισμού) δικηγόροι για καινούριο +(δεη ευδαπ) ελπίζω να βοήθησα
Pytzamarama Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Ρε παιδια μια ερωτηση διοτι ακουω διαφορα. Για 140.000 ποσο παει η δοση μεσω ΟΕΚ (για τα πρωτα 9 χρονια τουλαχιστον)? Μου ειπαν κατι για 700 ευρω το μηνα αλλα κανοντας το πολλαπλασιασμο (700*12*15) βγαινει λιγοτερο απο 130.000... Δηλαδη ποσο πρεπει αν αλλαξει μετα τα 9 χρονια το επιτοκιο για να φτασω τα λεφτα που πρεπει να δωσω (δηλαδη πανω απο 140.000 που παιρνω μιας και υφισταται επιτοκιο) Ευχαριστω προκαταβολικα
MiltoZ Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δεν κατάλαβα να σου πω την αλήθεια τι ρωτάς, αλλά νομίζω θες πάνω από 900 τον μήνα για 140.000 δάνειο στα 15 χρόνια.
N1ck_ Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Η τράπεζα θα σου χρηματοδοτήσει το 75% του market value επειδη θελουν ο λογος του δανειου προς το market value (Loan to Value η LtV) να είναι μικτοτερο του 75% . Η Εργατικη κατοικια αναγκαζει τις τραπεζες να σου θετουν ως βασικο επιτοκιο το ΕΚΤ συν καποιο spread. Φυσικα αυτο δεν συμφερει τις τραπεζες και προσπαθουν να το αλλαζουν με διαφορα τρικ οπως σταθερο επιτοκιο( σταθερο spread + euribor θελουν αν πουν αλλα ...) για 2-3 χρονια. Επισης το PtI (payment to income).Δλδ τι εισοδημα εχεις. Οκ , αν εχετε μηνιαιο 3.000+ δες θα εχεις προβλημα για 100% χρηματοδοτηση.Φυσικα εξαρτατε και απο την Τραπεζα(συνηθως ειναι το 1/3 του καθαρου μηνιαιου εισοδηματος).
ababapanos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 αυτην την στιγμη ποσο ειναι τα επιτοκια για στεγαστικα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.