Προς το περιεχόμενο

Στεγαστικό δάνειο

jimarass

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν αξίζει να πάρει κάποιος σπίτι τώρα. Περίμενε δύο έτη και τα σπίτια θα έχουνε πέσει πολύ, ως και 20%-30%. Η καλύτερη περίοδος είναι γύρω στς αρχές του 2010.

Αυτό πως το ξέρεις;;;

Δηλαδή τα 200.000 λες θα γίνουν 160.000; Απίθανο. Τόσες δεκαετίες συνέχεια αυξάνουν.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ζυγισε τις αναγκες και τις προτεραιοτητες και αναλογα αποφασιζεις.

Μενεισ σε καλη περιοχη ? Τα λεφτα που δινεις,νομιζω , ειναι πολλα για 50τμ.

Η πρωτη κατοικια ειναι αφαρολογιτη αλλα υπαρχει περιορισμος στα τετραγωνικα.Παντος για ζευγαρι(πρεπει να γραφτει στο ονομα και των 2?) νομιζω οτι εισαι ενταξει

Ναι ζευγάρι. Τι εννοείς αφορολόγητη, δηλαδή αν το σπίτι κάνει 170000 δε δίνω ευρώ παραπάνω για εφορία?

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά είδα κάπου ότι πχ το Ταχυδρομικό ταμιευτήριο εξασφαλίζει το στεγαστικό με υποθήκη το 120% της αξίας του σπιτιού. Τι εννοεί 120%??

Μπορώ να πάρω σπίτι με 100% χρηματοδότηση από τράπεζα, χωρίς να δώσω εγώ χρήματα μπροστα????

Δημοσ.
Μιλάμε για διαμέρισμα 70τμ. Τώρα μένω σε 50ρη και πληρώνω 500 το μήνα (έχει και παρκινγκ). άντε να βρω με 450 στην καλύτερη. ΜΕ 150.000-170.000 παίρνω 70ρη καινούριο και μου μένει στο τέλος. Συν ότι δε χρειάζεται να μετακομίζω, να, να,να.

....

Σε τι περιοχη μενεις?

Και 70αρη να νοικιασεις δεν προκειται να σε βολεψει αν κανεις παιδια..

Εφορια εννοει οτι δεν πληρωνεις ΦΠΑ στο κρατος(νεο χαρατσι), απαλασσεται η πρωτη κατοικια

Δημοσ.

κατι λεγανε οτι δεν θα μπορει να γινει κατασχεση στην πρωτη κατοικια, ισχυει αυτο;

Πιστευω παντως οτι πολυ δυσκολα μια τραπεζα θα σου εδινε δανειο με τοσο μικρο εισοδημα...

Δημοσ.

να υποθεσω πως τα 1000ε εισοδημα ειναι τα φανερα?

δεν υπαρχει περιπτωση καμμια τραπεζα να σου δωσει δανειο 100% κ με 1000ε χλωμο να σου δωσει γενικοτερα...

Δημοσ.

Ε ναι δυσκολα.. Φιλε αν θελεις τη συμβουλη μου, αν ειναι εφικτο(μια π δεν ξερω τι δουλεια κανεις), κανε κινηση προς εξωτερικο..Εδω μ αυτα τα λεφτα δεν θα ζησεις σαν ανθρωπος, δεν υπαρχει καμια κοινωνικη προνοια

Δημοσ.

Βρε Chris85 να το έλεγες αυτό πριν την οικονομική κρίση θα το καταλάβαινα. Τώρα σε ποια χώρα να πας; Τι δουλειά να κάνεις;

Για το φύλο που ψάχνει για στεγαστικό.

Ας σκεφτείς τα εξής.:

1. Είσαι εργένης; Εάν ναι μην κάνεις καμιά κίνηση αυτή τη στιγμή. Παντρέψου πρώτα και μετά κάνε αγορές. Δεν μπορείς να φανταστείς πως αλλάζουν οι ανάγκες και οι προτεραιότητες σου..

2. Είσαι δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος; Δημόσιος; Τότε ξέχνα τις ιδιωτικές τράπεζες και στρέψου στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων. Εάν είσαι ιδιωτικός σκέψου πόσο σίγουρη είναι η δουλειά σου. + καλό είναι να παντρευτείς = μεγαλύτερο εισόδημα.

3. Υπολόγισε ότι το δάνειο θα πρέπει να σου καταναλώνει τουλάχιστον το 50% του μισθού σου για 1 άτομο και για οικογένεια 3 ατόμων ~30-35%.

Διαφορετικά θα ζοριστείς για πολλά χρόνια. Μάλιστα όταν μετά από χρόνια που με κόπους και θυσίες το σπίτι θα είναι δικό σου, τότε αυτό θα είναι παλιό και θα το πληρώνεις για να το συντηρείς.

Ένα σπίτι είναι επένδυση κυρίως για τα γηρατειά σου, την οικογένεια που θα δημιουργήσεις και τα παιδιά σου.

Τα παραπάνω σαφώς είναι προσωπική άποψη.

Επίσης είναι ένας καλός λόγος για να παντρευτείς. :-)

Δημοσ.

ΟΚ ας μην λάβει υπόψη τα περί γάμου. Τα υπόλοιπα νομίζω ότι είναι εντάξει. Άσε που μπορεί να διαβάσει αυτό το topic και κανένας εργένης.

Μέχρι την τρίτη σελίδα άρχισα να χάνω πληροφορίες τέτοια ώρα.. :-)

Δημοσ.
Βρε Chris85 να το έλεγες αυτό πριν την οικονομική κρίση θα το καταλάβαινα. Τώρα σε ποια χώρα να πας; Τι δουλειά να κάνεις;

Για το φύλο που ψάχνει για στεγαστικό.

Ας σκεφτείς τα εξής.:

1. Είσαι εργένης; Εάν ναι μην κάνεις καμιά κίνηση αυτή τη στιγμή. Παντρέψου πρώτα και μετά κάνε αγορές. Δεν μπορείς να φανταστείς πως αλλάζουν οι ανάγκες και οι προτεραιότητες σου..

2. Είσαι δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος; Δημόσιος; Τότε ξέχνα τις ιδιωτικές τράπεζες και στρέψου στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων. Εάν είσαι ιδιωτικός σκέψου πόσο σίγουρη είναι η δουλειά σου. + καλό είναι να παντρευτείς = μεγαλύτερο εισόδημα.

3. Υπολόγισε ότι το δάνειο θα πρέπει να σου καταναλώνει τουλάχιστον το 50% του μισθού σου για 1 άτομο και για οικογένεια 3 ατόμων ~30-35%.

Διαφορετικά θα ζοριστείς για πολλά χρόνια. Μάλιστα όταν μετά από χρόνια που με κόπους και θυσίες το σπίτι θα είναι δικό σου, τότε αυτό θα είναι παλιό και θα το πληρώνεις για να το συντηρείς.

Ένα σπίτι είναι επένδυση κυρίως για τα γηρατειά σου, την οικογένεια που θα δημιουργήσεις και τα παιδιά σου.

Τα παραπάνω σαφώς είναι προσωπική άποψη.

Επίσης είναι ένας καλός λόγος για να παντρευτείς. :-)

Δεν διαφωνω οτι τα πραγματα εχουν σφιξει αρκετα με την οικονομικη κριση, ομως υπαρχουν χωρες που θα μπορουσε ανετοτατα να δουλεψει, ακομα και με μια απλη ειδικευση ως εργατης, π.χ. γερμανια. Και οκ θα μου πεις οτι οι αυτοκινητοβιομηχανιες απολυουν κοσμο, ομως εγω θα λεγα οτι η ζωη ειναι ενα ρισκο ειτε εδω ειτε καπου αλλου. Και εγω γενικοτερα τη βιομηχανια της Γερμανιας δεν τη φοβαμαι, απ το να ζει εδω σε διαμερισμα 70 τ.μ. να το πληρωνει μια ζωη και να προσπαθει συν τοις αλλοις να κανει και οικογενεια, 1000φορες μεταναστης. Ασε που για ποιοτητα ζωης δεν μιλαμε καν

Δημοσ.

Τι να σου πω τα τελευταία 4 χρόνια επέστρεψαν από τη Γερμανία 3-4 γνωστοί μου οι οποίοι το μόνο που κατάφεραν μετά από 10-15 χρόνια εκεί ήταν να κάνουν ανακαίνιση στο πατρικό τους και να ψάχνουν για δουλειά. Δεν μου τα είπαν τόσο ρόδινα τα πράγματα εκεί.

Μάλιστα αυτό που μου είπαν είναι ότι τα πράγματα ήταν πολύ καλά στην αρχή αλλά τα τελευταία χρόνια...

Θα μου πεις ότι είναι μεμονωμένες περιπτώσεις.

Δημοσ.

Αγόρασα σπίτι και εγώ με δάνειο πριν μερικούς μήνες, οπότε να σου πω πάνω κάτω τι είδα ότι χρειάζεσαι.

Πρώτα από όλα, χρειάζεσαι κάποιο μετρητό στην άκρη €5-10.000 για τα έξοδα, τα οποία πληρώνεις πριν την εκταμίευση του δανείου, για:

φόρο μεταβίβασης (ακόμη και στην 1η κατοικία τον πληρώνεις αυτόν)

υποθηκοφύλακα

δικηγόρο

συμβολαιογραφό

έξοδα έγκρισης δανείου

Επιπλεόν, αν είσαι ιδιωτικός υπάλληλος και πληρώνεις εισφορές στον οργανισμό εργατικής κατοικίας (υπέρ ΟΕΚ) κοίταξε να πάρεις μέρος του δανείου επιδοτούμενο από αυτόν. Είναι με κυμαινόμενο επιτόκιο ΕΚΤ και όχι euribor. Αυτή τη στιγμή παίζει ανάλογα με την τράπεζα από 3,3% μέχρι 3,5% και σου επιδοτεί από 40% και πάνω, δηλαδή εσύ πληρώνεις τόκο περίπου το μισό, κάπου 1,7%

Το ύψος του εξαρτάται από την οικογενειακή σου κατάσταση. Επιπλέον είναι 15ετές και επιδοτεί τα 9 πρώτα χρόνια, μετά πληρώνεις κανονικά το επιτόκιο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...