Προς το περιεχόμενο

Μητρική με HDMI

andreas_360

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θέλω να φτιάξω ένα HTPC (με blue ray driver) και η μητρική την οπόια σκεφτομαι να βάλω είναι αυτή

http://gr.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=584&l4=0&model=1912&modelmenu=1

Με προβλημάτισε μια αναφορά που έχει η asus για τα χαρακτηριστικά της HDMI επαφής της που αναφέρει τα εξής:

*Due to Intel VGA driver for Windows XP does not include screen scraper defense, so HD-DVD and Blu-Ray can only run under Windows Vista OS

Τι ακριβως συμαινει αυτό. Οτι για να δω blue ray από το HTPC θα πρεπει να έχω τα vista. Εγω σκεφτομαι να βάλω κανένα ubuntu.

Δημοσ.

Αυτό που κατάλαβες είναι. Το Blu ray έχει ισχυρή προστασία και γι αυτό παίζει μόνο σε Vista (ούτε καν σε XP). Τα Linux ξέχνα τα, εκτός αν σπάσει κάποια στιγμή η προστασία (όπως είχε συμβεί με τα DVD).

Δημοσ.

Κάτσε ρε φίλε,

Μιλάω για αναπαραγωγή αυθεντικών Blue ray δίσκων. Μου λες ότι θα έχω πρόβλημα αν δεν εχω vista. Δεν μπορώ να το πιστέψω.

Δημοσ.

Ναι, για κανονικά δισκάκια Blu Ray λέμε, απ' όσο ξέρω πειρατικά δεν υπάρχουν ακόμη. (Λεπτομέρεια: κανονικά είναι Blu, όχι Blue ... βλέπεις, τη λέξη Blue δεν θα μπορούσε να την κάνει trademark η Sony!!!).

Αλήθεια, ποιός πιστεύεις ότι είναι ο λόγος που καμιά από τις μεγάλες διανομές Linux δεν έχει από την αρχή υποστήριξη για DVD, mp3 κλπ και πρέπει να "τα κατεβάσεις" μετά;;; Ξεχνάνε να τα βάλουνε; Και εσύ θες και Blu Ray ενώ ακόμη δεν έχουν δικαιώματα ούτε κάν για απλά DVD!

Δημοσ.

Να προσθέσω επίσης ότι μέχρι τώρα τα δισκάκια δεν έχουν το πλήρες DRM που προβλέπει το Blu Ray, αλλά δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει από αύριο...

Απ' ότι κατάλαβα, αν χρησιμοποιήσουν το πλήρες DRM τότε είναι αναγκαίο να είσαι συνδεδεμένος και στο Internet για να παίξεις τα δισκάκια (γιατί οι players μπορούν να γίνουν Blacklisted). Βέβαια, δεν νομίζω να τολμήσουν να το τραβήξουν τόσο πολύ...

Δημοσ.

Ε μάλλον γίνεται για να πουλήσει η Microsoft περισσότερα vista....Τα laptop που τα παίρνεις με vista και δε μπορείς τα περισσότερα να τα γυρίσεις σε xp δεν είναι και αυτό ένα τέχνασμα για να πουλήσουν τα vista; Πολιτικές πωλήσεων είναι.

Δημοσ.
Ναί? why not? Ισχύει ή απλά το υποθέτεις?

Δύστυχως ισχύει. Μπορείς να το διαπιστώσεις στα φορουμς που έχει για laps που ρωτάνε που μπορούνε να βρούνε drivers για xp για τα μοντέλα που αγοράζουν και έχουν vista αφού στα επίσημα sites των εταιριών έχει drivers μόνον για vista

Δημοσ.
Δύστυχως ισχύει. Μπορείς να το διαπιστώσεις στα φορουμς που έχει για laps που ρωτάνε που μπορούνε να βρούνε drivers για xp για τα μοντέλα που αγοράζουν και έχουν vista αφού στα επίσημα sites των εταιριών έχει drivers μόνον για vista

κρίμα ... απλά ηλίθιο ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...