Aristeidis Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Έχω forthnet στα 24Μbps (Θεσσαλονίκη, περιοχη Αγίου Παύλου) και αντιμετωπίζω ένα μεγάλο πρόβλημα. Τα βράδια η ταχύτητα κατεβάσματος είναι απελπιστικά αργή. Έχει τύχει να κατεβάζω και με 40kb/s max, ενώ τα πρωινά προς απογευματάκι κατεβάζω μέχρι και με 2mb/s περίπου. Έκανα το βράδυ το τεστ της forthnet (speetest.forthnet.gr) και μου έβγαλε τα παρακάτω: running 10s outbound test (client to server) . . . . . 231.23Kb/s running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 8.06Mb/s Your PC is connected to a Cable/DSL modem Information: Other network traffic is congesting the link Η τελευταία πρόταση τι θέλει να πει; Έχω το μόντεμ που μου έχουν δώσει απ'τη forthnet, ένα Siemens CL-110 και το έχω συνδέσει με το Netgear Wireless-G 54 Router WGR614. Στη σελίδα το modem του siemens η ταχύτητα που είναι κλειδωμένο είναι: ADSL Speed (DS/US) 19685/1020 Kbps Τι μπορεί να φταίει; Εγώ, η forthnet ή ότι δεν έχω πληρώσει ακόμα το λογαριασμό και έχει λείξει;
kostasplak1986 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Πρωινα προς απογευματακι? Το μεσημερακι δεν υπαρχει? Η τελευταια προταση σημαινει οτι καποιο προγραμμα χρησιμοποιει τη γραμμη σου...Κατα ποσο ειναι αληθεια αυτο δε ξερω...Βαλε κανα net limiter για να δεις αν πραγματι χρησιμοποιειται η γραμμη σου...Μπες και στο http://www.speedtest.net να μας πεις...
Aristeidis Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Εννοούσα απ'το πρωί μέχρι το απογευματάκι! Στο speedtest μου βγάζει αυτά: . Απ'τις 6-7 η ώρα το απόγευμα μέχρι 2 το βράδυ όσο περνάνε οι ώρες τόσο περισσότερο μειώνεται η ταχύτητα λήψης μου. Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι οτι το πρόβλημα είναι της forthnet. Εκτός και αν κάτι αλλάζει εκείνες τις ώρες στη ροή των δεδομένων (πχ κωδικοποίηση των δεδομένων - λέμε τώρα) και δεν έχω σωστές ρυθμίσεις που να συμβαδίζουν με τις αλλαγές. Ακραίο μεν, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο. Μέτα έρχεται η υπερφόρτωση του δικτύου. Αλλά και πάλι ΤΟΣΟ; Επίσης, μερικές φορές παρατηρώ ότι ενώ κατεβάζω από rapidshare με max 100kb/s (τις στιγμές που κατεβάζω αργά), αν βάλω πχ 10 μαζί να κατεβαίνουν η ταχύτητα μένει στα 100kb/s και στα 10. Δηλάδη, σαν να μην αλλάζει η συνολική ταχύτητα, αλλά η επιμέρους ταχύτητα σε κάθε σύνδεση. Το ίδιο συμβαίνει και σε Windows και σε Linux, οπότε απέκλεισα το ενδεχόμενο να φταίνε οι ρυθμίσεις.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 πάμε πάλι... βάζεις έναν download manager και μετά κατεβάζεις 1-2 αρχεία ταυτόχρονα από γρήγορο server όπως της Nvidia/AMD/Microsoft και βλέπεις πόσα πιάνεις... τα speedtests είναι αναξιόπιστα...
Aristeidis Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Κατέβασα και από Nvidia και από AMD. Και από τις δύο κατεβάζω με max 40kb/s απόγευμα προς βράδυ, ενώ το πρωί με περίπου 1.5mb/s! Δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να φταίει. Επίσης δεν μπορώ να πάρω και τηλέφωνο για να παραπονεθώ, αφού δεν έχω πληρώσει ακόμα τον τελευταίο λογαριασμό..
random Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Το support δεν θα κοιτάξει αν εχεις πληρώσει λογαριασμούς. θα σε εξυπηρετήσουν. το δυσκολο ειναι να πιάσεις γραμμή άσχετο, αλλα δε χανεις τιποτα: αποσύνδεσε ολα τα τηλεφωνα του σπιτιού σου, και κανε μια δοκιμή download.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Κατέβασα και από Nvidia και από AMD. Και από τις δύο κατεβάζω με max 40kb/s απόγευμα προς βράδυ, ενώ το πρωί με περίπου 1.5mb/s! Δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να φταίει. Επίσης δεν μπορώ να πάρω και τηλέφωνο για να παραπονεθώ, αφού δεν έχω πληρώσει ακόμα τον τελευταίο λογαριασμό.. με download manager αυτά? ίσως να είναι πίτα το dslam...
Aristeidis Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Ναι με download manager. Πριν ένα μήνα περίπου δεν ήταν έτσι, όλη τη μέρα κατέβαζα με full ταχύτητα. Τώρα θα δοκιμάσω το trick του random! Αν και πάλι υπάρχει πρόβλημα να τους πάρω τηλέφωνο και να δηλώσω βλάβη γραμμής (ή όπως το λένε);
freakystyley Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Μήπως σου κλέβει κανένας ιντερνετ από το wireless? λεεεεμε τώρα...
kosmasgr Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Και για το support Μόνο αργά το βράδυ αν δεν θέλεις να περιμένεις καμιά ώρα
Bakxos Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Η τελευταία πρόταση τι θέλει να πει; αυτη τη προταση την βλεπω σε ολους σχεδον. καμια π@π@ρ!@ της forthnet ειναι που θελει να δικαιολογισει τα αδικαιολογητα. οσο διαβαζω τοσο μετανιωνω που την επελεξα. αλλα εγω ετσι και μου κανουν αλλα τερτιπια ουτε ΕΕΤΤ ουτε τπτ μηνυση για τα παντα. οχι οτι θα κερδισω κατι αλλα ετσι γιατι μου τη καρφωσε
Aias Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 δοκιμασε το orbit(download manager).Εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος,
Aristeidis Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2008 Δεν υπάρχει περίπτωση να μου κλέβουν ίντερνετ μέσω wireless, γιατί έχω βάλει restricted access μόνο στη δική μου mac address και έχω βάλει password. Επίσης όταν δεν υπάρχει traffic απ'το PC μου, ελέγχω το modem να δω αν το αναβοσβήνει καθόλου το λαμπάκι για το κίνηση. Μάλλον θα πάρω τηλέφωνο να τους ρωτήσω. Μπορείτε να μου πείτε σε ποιο τηλέφωνο να απευθυνθώ;
dimokritos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 πάρε τηλέφωνο και δήλωσε βλάβη. η forthnet (δεν ξέρω αν ισχύει και για τις άλλες εταιρίες) λέει μεν το "εως 24", αλλά αν έχεις μια απώλεια άνω του 30%, τότε δικαιολογούν τα παράπονά σου. εγώ πάντως νομίζω ότι γεμίζουν τα κέντρα το βράδυ γιαυτό πέφτει η ταχυτητά σου. αν έφταιγαν οι τηλεφωνικές συσκευές ή κάποιες ρυθμίσεις, θα είχες χαμηλές ταχύτητες όλη τη μέρα.
dimkrom Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Μην ξεχνάμε πως παίζει ρολo και από πού κατεβάζεις, Αν κατεβάζεις από torrent πχ μην περιμένεις σταθερές ταχύτητες. Εσύ μπορεί να έχεις 24Mbps πρέπει όμως να μπορεί και ο άλλος να σου δώσει με τόση ταχύτητα. Δοκίμασε ένα download accelerator (πχ flashget) και βαλε πολλά κομμάτια (multipart connections) σε ένα αρχείο για να κατεβάζεις πιο γρήγορα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.