anetos1999 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Παιδιά θέλω την άποψη σας για τα εξής θέματα α) Θέλω να τοποθετήσω σε υπολογιστή Pentium III μια κάρτα δικτύου 1000αρα για να τον συνδέσω σε Gigabit Ethernet Λέτε να υπάρχει κανένα πρόβλημα με την μητρική; Το έχει δοκιμάσει κανείς. β) Μπορεί να μου πει κάποιος εάν σε ένα patch panel cat 5 μπορούμε να συνδέσουμε καλώδια cat 6 ή πρέπει να αλλαχτεί και το patch panel να γίνει κατηγορίας 6
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 για το πρώτο να ξέρεις οτι δε πρόκειται να πιάσεις ποτέ τέτοια ταχύτητα με ΡΙΙΙ, θα δουλεύει το πιο πιθανό αλλά όχι πάνω από 70-80 και αυτό λόγω επεξεργαστή. εμένα τρέχει στο 100% η CPU όταν μεταφέρω αρχεία και δε πιάνει με τίποτα πάνω από 80. όσο για τη μητρική, ποια έχεις? κοίτα το manual...πιθανότατα θα δουλεύει αλλά δε ξέρω σε τι ταχύτητες..όπως και να έχει ο επεξεργαστής θα θέσει το ανώτατο όριο, οι PCI είναι αρκετά γρήγορες για το δεύτερο....δεν έχω ιδέα
StavrosD Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Θα κερδίσεις σε ταχύτητα αλλά όχι πολλά πράγματα. Η μέγιστη ταχύτητα σε 100Μbit είναι 100/8=12.5MB/sec, ενώ σε 1000Μbit=1000/8=125ΜΒ/sec. Τρέξε ένα benchmark για τον δίσκο και κοίτα τι ταχύτητα διαμεταγωγής έχει. Αν μπορεί να γράψει και να διαβάσει με ταχύτητα μεγαλύτερη από 12ΜΒ/Sec τότε θα δεις κάποια διαφορά, διαφορετικά καμία. Το Cat5 είναι για το καλώδιο, όχι για τον υπόλοιπο εξοπλισμό, οπότε δεν χρειάζεται να τα αλλάξεις. Αν οι αποστάσεις είναι μικρές, τότε και το Cat5 σε καλύπτει.
kitsos Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2008 θα δουλέψει κανονικά και θα κερδίσεις και σε ταχύτητα κτλ κτλ , σημασία δεν εχει τόσο ο επεξεργαστής στην περίπτωση σου (αν υποθέσουμε οτι το θές για μεταφορά αρχείων) αλλά οι δίσκοι και το πως συνδέονται με το μηχάνημα... είναι απλοί... είναι σε κάποιο raid controller κτλ
anetos1999 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη αλλά πιστεύω και εγώ οτι θα δουλέψει. Τώρα για την ταχύτητα που αναφέρεται, δεν πιστεύω και εγώ να αγγίξω την τελειότητα απλώς θα είναι λίγο γρηγορότερα από το να είχα 100αρα κάρτα. Οταν θα το δοκιμάσω θα σας πω τα αποτελέσματα.
Bspus Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Που βρισκεσαι και εχεις patch panel? Στη δουλεια? Αν τα καλωδια μεσα στους τοιχους ειναι cat 5 και οχι cat 5e, τοτε υποστηριζουν μεχρι 100Mbit. Φυσικα μπορεις να συνδεσεις cat6 και θα δουλεψει αλλα θα περιμενα ταχυτητες 100Mbit. Αν απο την αλλη μερια ο υπολογιστης σου συνδεεται με καποιο νεο switch που υποστηριζει gigabit, δεν αποκλειεται να αναφερει οτι το link ειναι gigabit, παλι ομως αυτο δεν σημαινει οτι θα τα πιανει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.