bakxaf Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 καλησπερα , μετα απο 6 χρονια και μετα το περας τον υποχρεωσεων με τον Ε.Σ ειπα να παρω καινουργιο υπολογιστη. το PC θα ειναι κυριως για Games και καμια μετατροπη avi σε dvd, και ισως ασχολειθω με λιγο oc. μετα απο αρκετω ψαξιμω κατελειξα στα παρακατω Κουτι ---> Coolermaster Cosmos RC-1000 Τροφοδοτικο ---> Zalman 750W Επεξεργαστης ---> Core 2 Duo 8400 s775/3,00 Tray Μητρικη ---> Asus P5E (s775, DDR2, X38) Μνημες ---> TeamGroup 2GB Kit DDR2 1066MHz Dark GPU --- > Xfx 8800 GTS 512MB HTDP Σκληρος ---> Western Digital 500GB (7200rpm, 16MB Cache, SATA 2) Ψυκτρα ---> ZALMAN CNPS9500A LED CPU COOLER ΣΥΝΟΛΟ 1150Ε το χρηματικο οριο το 1200Ε ΥΓ.1 θελω οσο το δυνατον να ειναι αθορυβος ΥΓ.2 προτεινετε και ενα dvd-rw ευχαριστω πολυ
SagoniasSlutRos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Πολυ μ αρεσει η συνθεση σου!! Δες αν ειναι ομως αυτον το δισκο http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977741&product=1043056 με 32ΜΒ buffer, οπως λενε αρκετα γρηγοροτερος. Επεισης για να ειναι ακομη πιο αθορυβος μπορεις να παρεις μια καλη ψυχτρα http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977719&product=974919 την καλυτερη δλδ....και εναν αθορυβο ανεμιστηρα. Θα σου βγει λιγο πιο ακριβη η ψυξη αλλα θα αξιζει, και ειδικα αν πας για υπερχρονισμους μετα θα εχεις πολυ καλες θερμοκρασιες. dvd μου εχουν προτινει αυτο http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977751&product=1051091 δεν το εχω ψαξει βεβαια... Απ οσο ξερω το κουτι αυτο εχει μια ηχομονωση, πραγμα που θα κανει το συστημα πιο ησυχο...
bakxaf Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 για τον δισκο εχω κλεισει στον WD λογω οτι εχω τοσα χρονια τι συγκεκριμενη μαρκα και δεν μου εβγαλε κανενα προβλημα. την Thermalright με προβληματισε το βαρος της γι'αυτο εβαλα την ζαλμαν ναι οντως το συγκεκριμενω tower εχει ηχομονωση στα πλαινα
SagoniasSlutRos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Kαλα και γω μονο WD επαιρνα, αλλα τωρα θα παρω seagate, ειναι καλυτερος πιστευω... Τι σε προβληματιζει το βαρος της ψυχτρας;; Και καλυτερη ειναι και μπορεις να βαλεις οποιο fan θελεις εσυ ωστε να ειναι αθορυβο...
Vice Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Η άποψη μου είναι η εξής: 1)Αφήνεις τον core 2 Duo και παίρνεις Quad Q6600 ο οποίος με μια απλή αλλαγή στο bios πιάνει 3000Ghz με 1333FSB ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ σύν του ότι είναι 4πύρινος και έχει και 8ΜΒ cache. το καινούριο convertX2DVD υποστηρίζει 4πύρινους και θα κάνεις μετατροπή ταινίας σε 8-10 λεπτά 2) Μνήμες εφόσον έχεις σκοπό να ασχοληθείς με OC καλό θα ήταν να πάρεις κάποιες με χαμηλότερο stock voltage. Εγώ έχω τις Crucial BallistiX οι οποίες έχουν τα ιδια specs με αυτές που αναφέρεις αλλά στα 2.2V και είναι και λίγο φθηνότερες. 3) Το κουτί έχει καλή ηχομόνωση και είναι σχετικά ήσυχο. Μην νομίζεις ότι μονώνει όμως και τρομερά αλλά σκληρούς με το ζόρι θα ακούς 4)Ψύκτρα πάρε την thermalright. Εκτός οτι ειναι όλα τα λεφτά ταιριάζει και με τον πίσω ανεμηστήρα που έχει το κουτί και θα έχεις διάταξη push pull χωρίς να επιβαρύνεις την mobo με extra βάρος ανεμιστήρα πάνω στην ψύκτρα. 5) ΥΓ.1 θελω οσο το δυνατον να ειναι αθορυβος GPU --- > Xfx 8800 GTS 512MB HTDP Welcome το noiseland baby!! ο εφιάλτης σου γίνεται πραγματικότητα. ώ ναι θα φας θόρυβο με το φτυάρι και στην μάπα λεμεεεεε :lol: σοβαρά τώρα θα χρειαστείς aftermarket ψύκτρα ASAP αλλιώς bye bye αθόρυβο PC αυτά
SagoniasSlutRos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Κανει θορυβο η XFX?? εγω με watercool δε νομιζω να εχω προβλημα ε;;
bakxaf Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 4)Ψύκτρα πάρε την thermalright. Εκτός οτι ειναι όλα τα λεφτά ταιριάζει και με τον πίσω ανεμηστήρα που έχει το κουτί και θα έχεις διάταξη push pull χωρίς να επιβαρύνεις την mobo με extra βάρος ανεμιστήρα πάνω στην ψύκτρα. δηλαδη δεν θα χρειαστει ανεμιστηρας πανω στην ψηκτρα? 5)Welcome το noiseland baby!! ο εφιάλτης σου γίνεται πραγματικότητα. ώ ναι θα φας θόρυβο με το φτυάρι και στην μάπα λεμεεεεε :lol: γι'αυτη τη λες Zalman Cooler VGA VF1000LED
Vice Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 παιδιά ήσυχο pc με stock cooling σε vga δεν παίζει. εκτός του οτι είναι πιο θορυβώδεις από τα υπόλοιπα components έχουν και πιο ψηλό τόνο. Σπάει νεύρα κανονικά. Με watercooling κανένα πρόβλημα φυσικά. Η zalman έχει καλές κριτικές γενικότερα αλλά εγώ θα πρότεινα thermalright και πάλι. Άμα δεις στο site της έχει πολυ αξιόλογα μοντέλα και σύν της άλλης βάζεις και ότι fan θέλεις. Τώρα bakxaf για τον ανεμιστήρα στην cpu που λες, εννοώ οτι η ultra extreme σηκώνει 2 coolerakia πάνω. ένα να σπρώχνει αέρα και ένα να τραβάει. Επειδή όμως το κουτί έχει ανεμιστήρα να τραβάει ήδη δίπλα από το cpu δεν θα χρειαστεί να βάλεις κι'αλλο. μόνο 1 κλασσικό να σπρώχνει.
Vatos_locos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 όχι τον Q6600 ο 8400 έχει παραπάνω L2 στους πυρήνες του συνεπώς θα έιναι πιο γρήγορος στην πλειονότητα των προγραμμάτων επίσης οι μνήμες που έβαλες είναι μάπα ειδικά στο σενάριο του overclocking Vice δεν έιναι μόνο τα Volt οι ballistix που έχεις έχουν D9GMH και οι Dark ProMos αν δεν ξέρεις τα D9 τα κυνηγάμε σαν τρελοί γιατί clockάρουν απίστευτα πολύ και τα ProMOs είναι για πέταμα μπροστά τους και τις Ballistix άστες στην απέξω τώρα φήμες λέμε οτι η micron σταμάτησε την παραγωγή των D9GMH και η crusial έχει ξεκινήσει και βάζει ότι νάνε σε πολλές μνήμες
SagoniasSlutRos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 ποιες μνημες ειναι οι καλυτερες για υπερχρονισμο δλδ; ενδιαφερομαι και γω αφου ετοιμαζω ενα ιδιο σχεδον pc...
Vice Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 χάλασε και η crucial δηλαδή? έλεος Δηλαδή όσον αφορά την cache καλύτερα 1χ 6MB παρά 2 χ 4ΜΒ ? κατά τα άλλα με την αλλαγή του bus στα 333 θα έχει επίσης 3000Mhz και 1333FSB... αλλά είπαμε οι εφαρμογές ακόμα δεν υποστηρίζουν τέτραπύρινους...
Vatos_locos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 το είπες μόνος σου αλλά είπαμε οι εφαρμογές ακόμα δεν υποστηρίζουν τέτραπύρινους... οπότε ναι καλύτερα περισσότερη cache σε 2 πυρήνες όσο για την Crusial επειδή η Micron αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή των D9GMH ΑΝ όντος έγινε έτσι δεν σημαίνει οτι χάλασε από την στιγμή που μία εταιρία σου πλασάρει μνήμες που λειτουργούν εκεί που σου λέει άψογα καμία εταιρία δεν χάλασε όσο για το fsb πάλι άστο γιατί μπορείς πολύ άνετα να παίζει με μικρότερο πολλαπλασιαστή και μεγαλύτερο fsb και αυτομάτως clock Vs Clock το μεγαλύτερο fsb και η μεγαλύτερη Cache κερδίζει
Vatos_locos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 ποιες μνημες ειναι οι καλυτερες για υπερχρονισμο δλδ;ενδιαφερομαι και γω αφου ετοιμαζω ενα ιδιο σχεδον pc... μνήμες για overclocking αυτή την στιγμή όποιες έχουν σίγουρα D9GMH και βγαίναν μόνο έτσι οι οποίες είναι όλες οι team group της σειράς extreme και οι cellshock εκτός απο τις V2 αν πας από πλαίσιο / e-shop και βρεις Ballistix και στο τέλος έχουν .16FD και Chipακια από τις 2 μεριές τους τότε κάνουν και αυτές
SagoniasSlutRos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 αυτες δλδ ε; http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=983209
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.