Directx Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Ο soulfree90 νομίζω πως «φταίει» (σε εισαγωγικά πάντα) στο σημείο πως δεν έγραψε ρητά ότι ο «Εξοπλισμός Σύνδεσης» δεν συμπεριλαμβάνεται στην αγοροπωλησία (εγώ θα το έβαζα σε έναν αστερίσκο στο τέλος της αγγελίας). Θα μου πείτε ότι αυτό μπορεί να εννοείται κτλ. αλλά να που καμία φορά πρέπει να είμαστε όσο πιο σαφείς μπορούμε στα «λόγια» μας για κάθε πιθανό ενδεχόμενο, όπως εδώ όπου ο αγοραστής {nikos} στην περίπτωση μας, δεν είχε υπόψη του αυτή την λεπτομέρεια, καλός ή κακός .. και ρώτησε κάτι για έξτρα κόστος (εγώ θα του έλεγα ρητά, φίλε σου πουλώ την σύνδεση χρειάζεσαι όμως router, dsl modem κοκ.. -θα του το έγραφα κι όλας για σιγουριά ακόμα και αν έτσι κινδύνευα να μην πουλήσω ... ) Από εκεί και πέρα, πάντως δεν θεωρώ πως υπήρξε πρόθεση για εξαπάτηση κανενός απλά μια κακία συνεννόηση με δυσάρεστα αποτελέσματα και για τους δυο (αλλά περισσότερο δίκιο θεωρώ πως έχει ο {nikos} για να είμαι ειλικρινής) Υ.Γ. Σε αγοροπωλησίες δεν "εννοείται" τίποτα - πρέπει να τα λέμε σταράτα τα πράγματα, νέτα & σκέτα και με λεπτομέρειες μέχρι αηδίας όταν υπεισέρχεται χρηματική συναλλαγή, διότι να τι συμβαίνει μετά.
djapal Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Πωλειται εξαμηνη συνδρομη adsl 24 mbps HOL Δηλαδή συγγνώμη ρε παιδιά... Σαν να λέμε για παράδειγμα... χαρίζονται πάγια κινητού για 6 μήνες. Δε σημαίνει ότι χαρίζεται και το κινητό!! Δεν πάμε καλά...
soulfree90 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Εαν πουλαγα εξοπλισμο μαζι με συνδεση θα το ανεφερα στην αγγελια εως HOL hibox adsl router μαζι με εξαμηνη συνδρομη.Επισης διπλα απο τον σειριακο αριθμο συνδρομης serial number που απέστειλα στην (σκαναρισμενη κιτρινη αιτηση) γιατι χωρις αυτον δεν ενεργοποιειται η συνδεση πρεπει να τον βαλεις στην αιτηση εγραφε ξεκαθαρα! το παρακατω Σεριακος αριθμος router! οπως θα ξερετε αρκετοι οσοι εχετε hol hibox.Ετσι η αιτηση σου δινει να καταλαβεις ξεκαθαρα οτι ειναι απο πακετο με ρουτερ.Ενω ολα ειχαν μιληθει και τηλεφωνικως θα μπορουσε πριν την ενργοποιηση τις αιτησης να μου πει οτι η HOL μου ειπε οτι δεν δινει εξοπλισμο και οτι αυτος ο σειριακος αριθμος ρουτερ που βλεπω στην σκαναρισμενη αιτηση απο που ειναι; Και ετσι θα επεστρεφα τα χρηματα και δεν θα ενεργοποιουσε την αιτηση.Παρολα αυτα και με ολη την καλη διαθεση που ειχα να το κανω ερχεται μετα απο 1 μηνα και με απειλει και με απαιτηση ασυρματου εξοπλισμου adsl2 ενω τα εχουν εξηγησει ολα στον φιλο του που θα κανει την αιτηση απο την HOL αλλα και στον ιδιο.Οι απειλες και ιδιαιτερα οταν εχεις αγνοια περι των πακετων προπληρωμενου χρονου adsl εκθετωντας την υποληψη του καθε μελους παει πολυ! Καλο θα ηταν να ενημερωνομαστε πριν ριξουμε βαρη στο καθε μελος του φορυμ.
Filos19 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Εγώ έχω ένα να πω. Αν δούμε μόνο την αγγελία τότε ΝΑΙ δεν λέει κάτι για εξοπλισμό και κάθε απαίτηση του Nick θα ήταν παράλογη. ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΥΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ βλέπουμε ότι ο Soulfree ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΑΦΕΣ από τον Nick ότι " αν για να συνδεθώ δεν χρειάζεται να κάνω κάποιο επιπλέον έξοδο τότε θεώρησε ότι θα το αγοράσω" και προφανώς ότι κάθε άλλη περίπτωση ΠΡΟΦΑΝΗ Η ΜΗ, ο Soulfree θα έπρεπε να την αναφέρει.(Πολύ απλά γιατί ρωτήθηκε-άσχετα από το τι αναφέρει η αγγελία) Το ότι δεν ανέφερε τίποτα άλλο σημαίνει ότι σιωπηρά ενοούσε ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο ώστε να συνδεθεί στο Ιντερνετ ο Nick.Πως κύριε Soulfree προχωράς την διαδικασία πώλησης της σύνδεσης από τη στιγμή που σου λέει ο άλλος ότι ΑΝ δεν θα χρειαστώ κάτι άλλο για να συνδεθώ στο ιντερνετ ΤΟΤΕ μόνο θα το αγοράσω???Προφανώς και ήταν απάτη αυτό!Όσο και χαζή να ήταν η ερώτηση έπρεπε να το ξεκαθαρίσεις γιατί ήταν προυπόθεση αγοράς για τον Nick. Αλλά επειδή προφανώς για να συνδεθεί κανείς στο ιντερνετ χρειάζεται το ρούτερ του (τελικά χρειάζεται επιπλέον κόστος) καταλλήγουμε στο ότι όχι μόνο ο Soulfree απέκρυψε κάτι αλλά είπε και ψέμματα εμμέσως.
soulfree90 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Κοιταξτε και την σκαναρισμενη αιτηση.Λεει σειριακος αριθμος ρουτερ!Εκτος εαν δεν ξερουμε τι σημαινει router και επισης δεν γνωριζουμε οτι για να συνδεθει καποιος στο ιντερνετ θελει και αυτο.Σε αυτη την περιπτωση βγαλτε τα συμπερασματα σας.
spirosta Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Φίλε νίκο αν έχεις λεφτά πάρε δικηγόρο. Οι υπόλοιποι έχουμε βγάλει τα συμπεράσματα μας και ξέρουμε καλά τι συνέβει. Προσωπικά δεν συμφωνώ μαζί σου. Κάνεις για 25 Ευρώ σαν να σου έκλεψαν τη γυναικα. ΞΕΚΟΛΛΑ. Και θα μου πεις δεν είναι τα 25 Ευρώ είναι το γαμώτο. Ε τότε κάτσε βγάλε άκρη με το μέλος που θεωρείς ότι σου πούλησε κάτι λειψό. Με τη λογική σου θα έπρεπε να σου δώσει και υπολογιστή για το ιντερνετ και ένα γραφείο να τον βάλεις επάνω και να σου βρει και σπίτι να βάλεις το γραφείο και να σου πληρώσει και το ρεύμα που θα χαλάσεις μπαίνοντας στο ιντερνετ. Όμως ξέχασα. Δεν είναι αυτό συνδρομή. ΕΜ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ISP! Ελεος δηλαδή. Δεν πρέπει να σου πάρει και σπίτι.. Θεωρώ ότι το θέμα πρέπει να κλειδωθεί. Αναλύθηκε αρκετά και όσοι ενδιαφερόμενοι βγάλαμε τα συμπεράσματα μας. Από εκεί και πέρα δεν έχει άλλο νόημα...
Filos19 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Άστα φίλε soulfree την έκανες την πατάτα σου. Για δες τι αναφέρω στο 3 ποστ πιο πάνω ποστ μου και τα λέμε
soulfree90 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 φιλε δεν συμφωνω μαζι σου αλλα δεν πειραζει διοτι το φορουμ φτιαχτηκε για να λεει ο καθενας την γνωμη του σωστη η λαθος δεν εχει σημασία.Για να ειμαστε δημοκρατικοι τοσο καιρό υπηρχε το thread χωρις την αποψη μου επρεπε να απαντησω και εγω εκτος εαν σας αρεσει ο μονολογος.
spirosta Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Άστα φίλε soulfree την έκανες την πατάτα σου.Για δες τι αναφέρω στο 3 ποστ πιο πάνω ποστ μου και τα λέμε Για να συνδεθεί καποιος στο ιντερνετ όπως γράφεις, θέλει και router και υπολογιστή. Μήπως να του έστελνε και υπολογιστή? Και συμφωνώ ότι έκανε ίσως πατάτα ο soulfree αλλά θεωρώ ότι ήταν ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι ήταν μόνο η συνδρομή. Θα μου πεις τίποτε δεν είναι αυτονόητο αλλά ο άνθρωπος δεν έκρυψε κάτι. Και τώρα ο Nikos αναζήτησε το router μετά από 3 εβδομάδες. Αυτό δηλαδή δεν μπορεί να θεωρηθει ύποπτο? Άποψη μου πάντα.
agpr Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Νομικός δεν είμαι, αλλά νομίζω πως στην αρχή τουλάχιστον πρόκειται περί παρεξήγησης. Σε ό,τι με αφορά, η περιγραφή ήταν σαφής. Συνδρομή πουλούσε, όχι πακέτο, όχι router. Ο αγοραστής υπέθεσε πως περιλαμβάνεται και router στην τιμή. Δε ρώτησε, όμως, και ευθέως αν περιλαμβάνεται, αρκέστηκε σε μια παρένθεση υπό τον όρο "εξοπλισμός". Ως εδώ τα πράγματα φαίνονται και κατά τη γνώμη μου είναι αθώα. Το πράγμα στραβώνει, όταν ο αγοραστής, τρεις εβδομάδες μετά και αφού έχει ενεργοποιήσει τη συνδρομή, απαιτεί τον εξοπλισμό, που (κατά δήλωση του θεωρούσε πως) έπρεπε να του έχει παραδοθεί εξ αρχής. Πολύ απλά έπρεπε αφού παρέλαβε ένα πακέτο, που κατά τη γνώμη του δεν ανταποκρινόταν στις ανάγκες του, να ζητήσει επιστροφή των χρημάτων του, πριν το χρησιμοποιήσει. Τα υπόλοιπα, εμένα τουλάχιστον, μου φαίνονται λίγο... τέλος πάντων.
yannis27gr Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Από τα μαθήματα υπολογιστών που διδάσκω, ιδού η ακόλουθη ερώτηση; Τι χρειάζεται για να συνδεθεί κάποιος στο Διαδίκτυο; Υπάρχουν διάφορες επιλογές και σωστή θεωρείται η απάντηση που επιλέγει τα ακόλουθα: 1. Υπολογιστή 2. Τηλεφωνική γραμμή 3. Μόντεμ 4. Σύνδεση με παροχέα (ISP) Απ' τη στιγμή που κάποιος αγοράζει το (4) εννοείται ότι δεν αγοράζει μαζί και το 3 ή το 2 ή το 1 ή όποιο συνδιασμό των ανωτέρω. Δε χρειάζεται να έχεις πτυχίο νομικής για να δεις ότι η περίπτωση είναι ξεκάθαρη.
soulfree90 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δηλαδη θα ηταν ωραιο εαν εβγαζα και εγω τα προσωπικα του στοιχεια στην φορα που δεν θα το κανω και δεν θα πεσω για 25 ευρω στο επιπεδο αυτο.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Tέλος. Ακούστηκαν και οι δύο απόψεις, το κάθε μέλος βγάζει τα συμπεράσματά του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.