Προς το περιεχόμενο

Laptop για AutoCad

Athena G

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Για την ώρα σε αυτά τα χρήματα μόνο αυτό έχω υπόψη μου. To πρότειναν ήδη

Εναλλακτικά μπορείς να κατέβεις σε ιντσες και να πας σε κατι καλύτερο στις 15,4 σαν το Toshiba 210-16F που όμως είναι λίγο ακριβότερο.

Οι προτάσεις του michalis2610 ειναι οριακά επαρκείς (για Autocad 2008) με επιφύλαξη για τους επεξεργαστες, οι οποίοι ειναι μαλλον "αδυναμοι". Αλλά δεν υπαρχει κατι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα.

Δημοσ.

Αθηνά, στη σχολή που σπουδάζεις θα έχεις να κάνεις μόνο με AutoCAD ή και με άλλα σχεδιαστικά προγράμματα; Να ξέρεις πως οτιδήποτε άλλο θα είναι πιο βαρύ (ακόμα και το ίδιο το AutoCAD αν τυχόν ασχοληθείς με τρισδιάστατο) και στα 750 ευρώ κανένα laptop δε θα σε καλύψει.

Μήπως να πάρεις desktop;

Δημοσ.

Στη σχολή ξέρω ότι χρησιμοποιούμε σκέτο AutoCad αν και θα ήθελα μετέπειτα να ασχοληθώ και με 3D. Γενικά έχω αρχίσει να συνειδητοποιώ ότι δε με συμφέρει να πάρω laptop και λόγω χρημάτων και λόγω απαιτήσεων. Επιπλέον προτιμώ να πάρω έναν υπολογιστή που θα κρατήσει, οικονομικό και που θα αντέξει ένα 3D AutoCad αν και το τελευταίο δε μου είναι εντελώς απαραίτητο.

Παρ'όλα αυτά οι προτάσεις για lap ας συνεχιστούν.

Δημοσ.
Στη σχολή ξέρω ότι χρησιμοποιούμε σκέτο AutoCad αν και θα ήθελα μετέπειτα να ασχοληθώ και με 3D. Γενικά έχω αρχίσει να συνειδητοποιώ ότι δε με συμφέρει να πάρω laptop και λόγω χρημάτων και λόγω απαιτήσεων. Επιπλέον προτιμώ να πάρω έναν υπολογιστή που θα κρατήσει, οικονομικό και που θα αντέξει ένα 3D AutoCad αν και το τελευταίο δε μου είναι εντελώς απαραίτητο.

Παρ'όλα αυτά οι προτάσεις για lap ας συνεχιστούν.

Τα άλλα λογισμικά, ειδικά αυτά με τα οποία θα ασχοληθείς και με φωτορεαλισμό, θα έχουν περισσότερες απαιτήσεις. Παρε desktop!!!!

Δημοσ.

ΔΕΝ χρειαζεσαι καρτα γραφικων για AUTOCAD. Εχει πεσει παραπληροφορηση στο θεμα. Αν νομιζετε πως την χρειαζεται για rendering , νομιζετε λαθος. Καμια διαφορα, ακομη κ αν εχει 8800gtx. Μονο αν παρεις με ειδικη καρτα rendering οπως quadro,firegl etc. θα επιταγχυνει αν και εμεις οι απλοι ανθρωποι νομιζω μπορουμε να ζησουμε με 3-4 λεπτα επιπλεον υπομονης στο rendering για 1200 αναλυση.

Αθηνά απλα κοιτα να χει 2024 mb RAM η παραπανω.Επεξεργαστη επισης, οτι γρηγοροτερο μπορεις να βρεις για το προυπολογισμο σου.Ο σκληρος δεν εχει επισης καμια σημασια. Εν ολιγης ο επεξεργαστης μετραει μονο στη ταχυτητα κ η ΡΑΜ στα κολληματα που ενδεχομενως να τρωει αν δεν ειναι αρκετη(αλλα 2024 ειναι υπεραρκετη)

Δημοσ.

Θεωρω οτι ειναι υπερβολη να παρεις κατι τρομερα ακριβο για να τρεχεις το autocad 2008. Εχω εναν pentium 4 στα 2,8ghz, με 1gb ram και μια gforce 7600 gs 256mb, και ειναι υπερ του δεοντος αρκετα για 2d aytocad, και ας βαλεις και το 2030 (που λεει ο λογος...)

Δημοσ.
Θεωρω οτι ειναι υπερβολη να παρεις κατι τρομερα ακριβο για να τρεχεις το autocad 2008. Εχω εναν pentium 4 στα 2,8ghz, με 1gb ram και μια gforce 7600 gs 256mb, και ειναι υπερ του δεοντος αρκετα για 2d aytocad, και ας βαλεις και το 2030 (που λεει ο λογος...)

Υ.Γ. Ο velerephon εχει απολυτο δικιο

Δημοσ.

velerephon, έχεις δουλέψει με σχεδιαστικά προγράμματα; Η κ/γ παίζει μια χαρά σημαντικό ρόλο στο rendering.

george_sok, η Αθηνά θέλει η/υ που θα χρησιμοποιηθεί μεσοπρόθεσμα και για άλλα σχεδιαστικά προγράμματα. Ο Ρ4 στα 2.8 με 1024RAM πολύ απλά θα της σπάσει τα νεύρα.

Δημοσ.
ΔΕΝ χρειαζεσαι καρτα γραφικων για AUTOCAD. Εχει πεσει παραπληροφορηση στο θεμα. Αν νομιζετε πως την χρειαζεται για rendering , νομιζετε λαθος. Καμια διαφορα, ακομη κ αν εχει 8800gtx. Μονο αν παρεις με ειδικη καρτα rendering οπως quadro,firegl etc. θα επιταγχυνει αν και εμεις οι απλοι ανθρωποι νομιζω μπορουμε να ζησουμε με 3-4 λεπτα επιπλεον υπομονης στο rendering για 1200 αναλυση.

Αθηνά απλα κοιτα να χει 2024 mb RAM η παραπανω.Επεξεργαστη επισης, οτι γρηγοροτερο μπορεις να βρεις για το προυπολογισμο σου.Ο σκληρος δεν εχει επισης καμια σημασια. Εν ολιγης ο επεξεργαστης μετραει μονο στη ταχυτητα κ η ΡΑΜ στα κολληματα που ενδεχομενως να τρωει αν δεν ειναι αρκετη(αλλα 2024 ειναι υπεραρκετη)

Καλά αν θελεις να κανεις τεσσερις-πεντε φορες rendering ή bind τιποτε xref αρχεια ή τιποτα φωτορελιστικά και τρως 4-5 λεπτα καθε φορά ή κολλάει καθε τοσο και θελεις restart συχνα ελα να τα ξαναπούμε. Και μη ξεχνας οτι τα Vista θελουν για τον εαυτό τους 1Gb ram.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά μάλλον θα πάρω Desktop γιατί σε άλλη περίπτωση θα πάει πολύ ακριβά.

Έχω κάνει ένα θέμα όσοι γνωρίζουν απο Autocad ας μου προτείνουν ένα Desktop εδώ:http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2048850#post2048850

Ευχαριστώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...