Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταδικασμένες να αποτύχουν είναι οι προσπάθειες κρατών, όπως της Κίνας, να περιορίσουν την ανταλλαγή πληροφοριών στο διαδίκτυο, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

 

«Δε νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος περιορισμού της ροής δωρεάν περιεχομένου στο διαδίκτυο. Το ίντερνετ απλά δεν ελέγχεται», είπε σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ ο πρόεδρος της Microsoft.

 

Εδώ και χρόνια η ηγεσία της Κίνας κατηγορείται για προσπάθεια λογοκρισίας στο διαδίκτυο και μαζί της έχουν επικριθεί πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Microsoft, οι οποίες φέρονται να συνδράμουν την κυβέρνηση της Κίνας σε αυτήν την προσπάθεια.

 

Στα τέλη του 2005, η Microsoft επικρίθηκε για την απενεργοποίηση του ιστολογίου ενός Κινέζου δημοσιογράφου μετά τη δημοσίευση άρθρου για τις απεργιακές κινητοποιήσεις εφημερίδας στην Κίνα.

 

«Μακροπρόθεσμα θα επικρατήσει το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου. Είναι κάτι το οποίο θα ρυθμιστεί από την ίδια την αγορά. Οι περιορισμοί, εάν συνεχιστούν, θα έχουν αντίκτυπο στις επιχειρηματικές δραστηριότητες, θα μειωθούν οι επενδύσεις. Οι δυνάμεις της αγοράς θα λειτουργήσουν εις βάρος της λογοκρισίας. Εάν μια χώρα θέλει να έχει αναπτυγμένη και ανταγωνιστική οικονομία, τότε πρέπει να αφήσει το ίντερνετ ανοικτό», κατέληξε ο Μπιλ Γκέιτς.

 

Source.png Πηγή: lawnet.gr

Δημοσ.

Αλλά μέχρι τότε, δέχεται και η εταιρεία του να είναι κομμάτι όλου αυτού του συστήματος λογοκρισίας προκειμένου να τα παίρνει και από κει... Πες το ξεκάθαρα τουλάχιστον ρε μεγάλε για να καταλαβαινόμαστε.... Αλλά τι περιμένεις όταν ο καθένας πάνω στον πλανήτη αγοράζει τα λειτουργικά του...

Δημοσ.

Όλες οι μεγάλες δυνάμεις φοβούνται τα μέσα που μπορούν να ισχυροποιήσουν και να ενώσουν τον λαό. Γι' αυτό τον λόγο το διαδύκτιο θα το βλέπουν ως μια απειλή που θα πρέπει να δαμάσουν. Η Κίνα έχει τόσο κόσμο που αν ξεσηκωνόταν θα μπορούσε να ρίξει το κράτος σε μία μέρα. Ο έλεγχος που θα πρέπει να επιβάλλει είναι τεράστιος.

Λογικό είναι η Microsoft να έχει συμφέροντα από την λογοκρισία και τον έλεγχο του διαδυκτίο, ως μεγάλη εταιρία με πολυεθνικά συμφέροντα άλλα όπως πάντα ο Bill Gates είναι διπλωματικός και προσπαθεί να κατευνάζει τα πνέυματα.

Δημοσ.

Ισως, αυτό που έχει σημασία ότι η παραπάνω διαπίστωση είναι μια πραγματικότητα και ούτε πρόκειται να ελεχθεί ποτέ. Σημασία έχει ότι είναι η Επανάσταση όχι μόνο του 20ου αλλά και του 21ου αιώνα την οποία συζητούσαμε στη Σχολή μου απο το 1986 και μάλιστα από τότε μου κόλλησαν αυτό το ψευδώνυμο. Ότι είχαν αναφέρει και γράψει- υπάρχουν όλα σε διπλωματικές εργασίες- έχουν επαληθευτεί στο έπακρο..

Δημοσ.

αχ...

κατα κα(η)μένη Κίνα...

τι να το κανεις το ιτνερνετ αν δεν εχεις δημοκρατία και δεν μπορείς να το χειριστείς...

 

Παλι καλά να λέμε εμείς.Ας εχουμε μεχρι 24mbps...

χαχαχα

Στην Κινα που έχουν παρα παρα πολύ γρήγορο ιτνερνετ τι να το κάνουν????:whistle:

Δημοσ.

πιθανον,εαν συνεργασθουν με τουs ΙSP's αν και δεν το πολυπιστευω οτι κατι τετοιο μπορει να γινει τουλαχιστον τωρα στην χωρα μαs.

για το μελλον δεν ξερω.

και στο κατω -κατω τηs γραφηs ποιον θα πρωτοφακκελωσουν;

το 50% του πληθυσμου τηs γηs μπαινει στο διαδυκτιο.

Δημοσ.
Kοιτα ποιος μιλαει? Ο Μπιλλακος!

 

Καλά ήμουν σίγουρος ότι θα είχαμε τέτοια σχόλια. Αν το έλεγε ο Λίνους Τόρβαλς (σωστά το λέω; ) αυτό δεν θα έλεγε κανένας κουβέντα. Τώρα τα μπλέξαμε όλα γιατί είναι... "ο Μπιλλάκος"!

 

Αυτό που λέει δεν είναι αλήθεια; Τι με νοιάζει αν το είπε ο Γκείτς ή ο Τζόμπς ή ο Τόρβαλς (ελπίζω να το λέω σωστά).

Δημοσ.

φυσικα κ μπορει να ελεγχθει.παραδειγμα το μπλογκ του press-gr.εχετε σκεφτει οτι το google εχει τη δυνατοτητα αλλιωσης των αποτελεσματων?ηδη το κανει.βγαζει πρωτα τα αποτελεσματα που το συμφερουν(απ οπου τα παιρνει).

ουτως η αλλως τα αποτελεσματα ειναι εκατομμυρια σε καθε αναζητηση αλλα εμεις δε διαβαζουμε παρα μονο των πρωτων σελιδων.

ποιο ειναι το κριτηριο προτεραιοτητας αποτελεσματων λοιπον?

ακομη καλλιστα θα μπορουσε να απαλειψει αποτελεσματα απο "κακες" σελιδες.

γνωμη μου ειναι οτι ηδη το κανει κ επερχεται μεγαλυτερη λογοκρισια (με βαση τη χωρα,πολιτικη,μιεζενς κτλ)

αυτο δεν ειναι τοσο τραγικο ομως, διοτι παντα θα βρεθουν ατομα, ιστοσελιδες κ ισως μηχανες αναζητησης που θα προσφερουν εναλλακτικη ενημερωση.το τραγικο θα 'ναι να θεσπιστουν νομοι κατα της ελευθερης ενημερωσης κ στο διαδικτυο. σ αυτη τη περιπτωση καποιος θα το σκεφτοταν πολυ πριν γραψει κατι.

Δημοσ.
το 51% δεν έχει σπίτια:-(.

 

Πανε σε hotspots και μπαινουν ασυρματα... :-(

 

Τωρα, ''το internet δεν ελεγχεται'' ειναι καπως γενικο. Ναι σιγουρα καποιοι κινεζοι θα βρηκαν ακρη να μπουν σε καποιες λογοκριμενες σελιδες. Αλλα οχι και δεν υπαρχει ελεγχος γενικα, οχι οτι δεν υπαρχει φακελωμα. Η ιδια η microsoft αν δεν ξερει απο ποια χωρα εισαι δεν σε αφηνει να μπεις στην σελιδα της, αυτο δεν ειναι ελεγχος?

Δημοσ.

Γκέιτς: «Το ίντερνετ δεν ελέγχεται»

 

Αυτά να τα πεις σε κάτι τζιμάνια (δημοκράτες κατά τα άλλα) δημοσιογράφους που έχουν λυσσάξει εναντίον του :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...