orphaeus Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Γειά σε όλους τους insomniac... Θα ήθελα τη συμβουλή σας για άλλη μια φορά. Τα χαρακτηριστικά του PC μου είναι: Motherboard ASUS P4S8X-X Επεξεργαστής INTEL Pentium 4 στα 2.66GHz με ανεμιστηράκι ZALMAN CNPS7000B-CU Κάρτα γραφικών SAPPHIRE ATI RADEON X1600PRO AGP 256ΜΒ Μνήμη 2 x TWINMOS 001-400-TWI DIMM DDR CL3 1GB PC3200 (400MHZ) 2 σκληρούς δίσκους, 120 και 320 GB Το PC αυτό το έχω αρκετά χρόνια (5 περίπου). Του έχω κάνει βέβαια αναβαθμίσεις: την κάρτα γραφικών, το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή, τους δίσκους. Με αυτό κάνω αρκετά καλά τη δουλειά μου, βλέπω ταινίες, παίζω παιχνίδια, ακούω μουσική και γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τελευταία βέβαια, με τις νέες εφαρμογές και παιχνίδια που έχουν βγει ορισμένες φορές ψιλοσέρνεται. Σκέφτομαι να πάρω νέο motherboard ή/και επεξεργαστή για να του δώσω παράταση ζωής μερικά χρόνια ακόμα. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια μοντέλα motherboard ή/και επεξεργαστή που μπορώ να πάρω για να αντικαταστήσω τα παλιά και να έχω ένα ανανεωμένο PC χωρίς να χρειαστεί να αλλάξω όλο το σύστημα; Κάθε πρόταση ή συμβουλή δεκτή. Ευχαριστώ πολύ.
Commentator Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Η μητρικη εχει socket 478 ram παιρνει ddr αρα αν παρεις επεξεργαστη πρεπει να αλλαξεις και μητρικη και ram
orphaeus Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Είναι δυνατόν να βρώ σχετικά νέα μητρική που παίρνει πιο δυνατό επεξεργαστή (που να δέχεται το ανεμιστηράκι που αναφέρω) αλλά δέχεται την κάρτα γραφικών AGP, τις μνήμες DDR, τους δίσκους ATA; Αξίζει η αναβάθμιση ή να πάω σε αγορά νέου υπολογστή; Μπορώ να έχω κάποιες προτάσεις; Ευχαριστώ.
Commentator Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Η μητρικη σου παιρνει δισκους IDE.Μπορεις να κρατισεις εαν θες την καρτα γραφικων. Πρπει ομως ram,Μητρικη,vga,cpu cooler,cpu να αλλαχτουν μαζι για να μην εχεις ασυμβατοτητες
doc1000 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Συμφωνώ με τον commentator. Κακά τα ψέμματα. Εκεί που έχουμε καταντήσει, όταν κρατάς ένα σύστημα κάποια χρόνια, μετά έχει νόημα μόνο η αλλαγή πακέτου mboard-επεξεργαστή-μνημών-κάρτας γραφ. Οτιδήποτε αν κρατήσεις απ' αυτά τα 4 και πας να το συνδυάσεις με το νέο hardware υποβαθμίζεις και τα υπόλοιπα. Ακόμα και την σχετικά πιο καινούρια σου Ati αν κρατήσεις αυτή τη στιμή, χαραμίζεις το νέο σου σύστημα. Με το σκεπτικό επίσης ότι στη νέα mboard θα έχεις μόνο ένα ide κανάλι, είτε πας για sata dvdr αν θες να κρατήσεις και τους 2 δίσκους, είτε για PCI ide controller.
duffyduck Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 για να παιξεις τα περισσοτερα νεα παιχνιδια θελεις διπυρηνο επεξεργαστη στα 2.0 GHz, 1.5-2 GB μνημης και καρτα γραφικων στα επιπεδα της Nvidia 8600GTS ή ακομη καλυτερα της Ati 3870.
orphaeus Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Πολύ αποθαρρυντικά τα μηνύματα που λαμβάνω. Μάλλον θα κρατήσω κα'να χρόνο ακόμα το παρόν μηχάνημα και μετά θα το "σκοτώσω". Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις/συμβουλές σας παιδιά.
Commentator Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 δεν θελουμε να σε απονθαρυνουμε.Την αληθεια λεμε
orphaeus Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 δεν θελουμε να σε απονθαρυνουμε.Την αληθεια λεμε Το ξέρω )))) Ευχαριστώ
Metroid Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Συμφωνώ με τα παιδιά παραπάνω. Δε λέει απλά να κάνεις αναβάθμιση , ούτε να βουτήξεις κάτι από αυτό το PC (εκτός κι αν θες τον 320άρι για το καινούριο PC , συνδέοντάς τον με PCI IDE Controller). Αυτό που πιστεύω ότι σε συμφέρει περισσότερο , είναι να μείνεις με το παρόν PC , και να πάρεις καινούριο σε κανα χρόνο , όταν θα έχεις στη διάθεσή σου 1000+ ευρώ και θα έχουν βγει πιο καλά και φτηνά H/W , ούτος ώστε να μπορέσεις να πάρεις ένα PC με μεγάλη διάρκεια ζωής. Αν είσαι σε διάθεση να το κάνεις έτσι , καλώς. Αλλιώς πες το μας να σου βρούμε έναν καλό συνδυασμό με όριο τα χρήματα που μπορείς να δώσεις. Edit: Α! Ξέχασα! Όταν πάρεις καινούριο PC , μη το χαλάσεις αυτό , κράτα το να το έχεις ανοικτό τα βράδυα να κατεβάζει Κατεβαστήρι , είναι της μόδας αυτά τώρα
orphaeus Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Αυτό σκέφτομαι να κάνω... θα το κρατήσω κα'να χρόνο ακόμα όπως είπα. Μετά θα απευθυνθώ στους incomniac να φτιάξουμε μαζί το νέο μου PC. Ελπίζω να με βοηθήσετε, ε; Όσο για το pc κατεβαστήρι... το pc μου παίζει αυτό το ρόλο εδώ και ένα χρόνο. Έχει δώσει recital στο non-stop downloading...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.