nickolas Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Μπορεί να υπάρξει απόλυτα fanless κουτί που μαζί με SSD σκληρό να είναι απόλυτα αθόρυβο? Τα μεμονωμένα εξαρτήματα υπάρχουν... Όπως και έτοιμες λύσεις τύπου Zalman TNN500 (http://www.zalman.co.kr/ENG/product/Product_Read.asp?idx=116) Ποια θα ήταν η ποιο οικονομική λύση για ένα καλών επιδόσεων σύστημα?
antonl Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 0db, οικονομικό και καλές επιδόσεις δεν πάνε μαζί για την ώρα πιστεύω. Αν διαλέξεις 2/3 κάτι ίσως γίνεται.
parsifal Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Δεν χρειάζεται ειδικό κουτί. Τα κουτιά δεν έχουν κινητά μέρη ούτε άλλον τρόπο να παράγουν θόρυβο και εξ ορισμού είναι 0dB*. Το θέμα είναι τί γίνεται με τα υπόλοιπα που αναφέρεις εδώ : Τα μεμονωμένα εξαρτήματα υπάρχουν... Ποια είναι αυτά; Έχεις δηλαδή : 1. Μητρική; 2. Σύστημα ψύξης επεξεργαστή; 3. Κάρτα γραφικών; 4. Τροφοδοτικό; ...όλα fanless; *Σε ανηχοϊκό θάλαμο θα το δουλεύεις; Γιατί 0dB ambient θόρυβο πουθενά αλλού δε θα βρεις επάνω στον πλανήτη Γη...
nickolas Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 To οικονομικό είναι προφανώς κάτι σχετικό. Αν το κόστος είναι 2πλάσιο και όχι 5πλάσιο ενός συμβατικού PC αντίστοιχων επιδόσεων, αυτό για εμένα είναι οικονομικό. Fanless PSU υπάρχουν Fanless κάρτες γραφικών υπάρχουν Heatsinks τα οποία σε έναν 30W επεξεργαστή ίσως στέκουν χωρίς ανεμιστήρα υπάρχουν μητρικές χωρίς ανεμιστήρα υπάρχουν, τουλάχιστον παλαιότερα ήταν και ο κανόνας.
parsifal Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν, φυσικά και υπάρχουν. Απλώς, όπως το έγραψες μπορεί και να ερμηνευθεί «τα έχω αγοράσει ήδη» (όπως, κακώς τελικά, το ερμήνευσα). Γι' αυτό ρώτησα ποια είναι. Από αυτά θα προέρχεται ή όχι ο θόρυβος, όχι από το κουτί.
Vice Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Για να πετύχεις το λιγότερο δυνατό θόρυβο πρέπει να αγοράσεις high end ψύκτρες και να τις εφαρμόσεις σε mid end μηχάνημα έτσι ώστε να μην χρειάζεται να χρησιμοποιείς fans. (ή αν χρησιμοποιήσεις να είναι σε πολύ χαμηλές στροφές <800 π.χ pentium 4 με ifx 14 nvidia 8600GT με HR-03GT (τα παραπάνω δεν ισχύουν απλά σαν παράδειγμα τα έφερα. ) Μονώσεις, αντικραδασμικά, κόψιμο γρυλιές, αφαίρεση φίλτρων κτλ
nickolas Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Για να πετύχεις το λιγότερο δυνατό θόρυβο πρέπει να αγοράσεις high end ψύκτρες και να τις εφαρμόσεις σε mid end μηχάνημα έτσι ώστε να μην χρειάζεται να χρησιμοποιείς fans. Vice κάτι τέτοιο σκέφτομαι και εγώ. Το ερώτημα βέβαια είναι μήπως χωρίς fan τα παθητικά συστήματα καταφέρνουν μεν να απάγουν τη θερμότητα από τα επιμέρους συστήματα, αυτή όμως παραμένει μέσα στο κουτί, οπότε τελικά ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες. Οπότε είναι απαραίτητη μια έτοιμη λύση (ή πολύ home made) που να χρησιμοποιεί για την απαγωγή της θερμότητας το τοίχωμα του case. για παράδειγμα http://geizhals.at/eu/a172091.html που περιλαμβάνει και το fanless PSU (350W μόνο όμως) αλλά είναι microATX. Άραγε έναν 8400 και μια μελλοντική 9600GT θα την σήκωνε το τροφοδοτικό? Ο SSD καίει ελάχιστα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 ελπίζω να βρεις αθόρυβο keyboard
nickolas Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 ελπίζω να βρεις αθόρυβο keyboard lol! Keyboard με φωτιζόμενα πλήκτρα τύπου φορητού έψαχνα να βρω και δεν υπήρχε. Νομίζω η πρώτη συσκευή που έχει αυτό που θέλω είναι το Μacbook Air της Apple. Σκέτο πληκτρολόγιο όμως δε δίνει ούτε η Apple! Πέρα από την πλάκα, για κάποιον που το βράδυ βγάζει από το δωμάτιο το ρολόι ώστε να κοιμηθεί (:-Ρ) και ο ποιό αθόρυβος ανεμιστήρας αν είναι 2-3 μέτρα από το κεφάλι σου ακούγεται. Οι σκληροί ακούγονται περισσότερο αλλά είπαμε, SSD!
velerephon Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 μπορεις να το κανεις υδροψυκτο.στο κουτι κ ψυγειο αν βαλεις αθορυβους ανεμηστηρες(16~18ευρω/κομματι) θα γινει το συστημα αθορυβο.επισης διαλεξε ενα κουτι χωρις παραθυρο ουτως ωστε να εφαρμοσεις ηχομονωτικο υλικο στο πλαι. για ολα τα παραπανω προσθεσε ~300 ευρω στον προυπολογισμο του υπολογιστη.για περισσοτερες πληροφοριες σου προτεινω ενα μυνηματακι στον βατος λοκος αυτου του φορουμ
nickolas Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 velerephon σε ευχαριστώ αλλά εδώ το ζητούμενο είναι 0db και γενικότερα ένας υπολογιστής που δε θα έχει τίποτε το μηχανικό επάνω του (βλέπε SSD σκληρούς). Θεωρητικά μιλάμε κυρίως για το τί μπορεί να γίνει. Πάντως το 300άρι κουτί της Zalman το έχουν 700 δολλάρια δηλαδή κάτι λιγότερο από 500 ευρώ. Αν υποθέσουμε ότι θα έδινες ούτως ή άλλως ~150 ευρώ για κουτί+τροφοδοτικό, η τιμή του δεν είναι εξωπραγματική. Νομίζω μια καλή υδρόψυξη το πλησιάζει σε χρήματα, μόνο που η υδρόψυξη δεν είναι 0db, αλλά δε σου βάζει και περιορισμούς για τα Watt των συστημάτων σου. Το ακριβό εξάρτημα αν θέλουμε 0db είναι οι SSD που τώρα, οι γρήγοροι, κάνουν πάνω από 1000 ευρώ για ~60 GB
parsifal Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Προσωπικά αμφιβάλλω πολύ για την αποτελεσματικότητα που έχουν τέτοια κουτιά στην απαγωγή θερμότητας. Αν θεωρείς ότι με τα χρήματα που πληρώνεις αγοράζεις αυτό ακριβώς, ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις. Αν ζητούσες μόνο ποιότητα κατασκευής (για αποφυγή φαινομένων συντονισμού) και ηχομόνωση, τότε να το συζητούσαμε. Αλλά συντονισμό και επιπλέον θόρυβο, χωρίς ανεμιστήρες και HDD, δε θα έχεις ούτως ή άλλως. Το ζήτημα είναι ότι θερμό αέρα θα έχεις μέσα στο κουτί μπόλικο. Και ρεύμα αέρα με μη μηχανικό τρόπο δε μπορείς να δημιουργήσεις εύκολα. Ίσως ένα μεγάλο κουτί με μπόλικες γρίλλιες εξαερισμού (έτοιμες ή home-made) στο πάνω μέρος του να είναι καλύτερο ως λύση. Και πάλι, δεν εξασφαλίζεσαι ότι δε θα υπάρχουν hot air pockets στο εσωτερικό του κουτιού...
nickolas Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Tί να σου πω. Ολόκληρο το κουτί πρακτικά είναι μια αλουμινένια ψύκτρα στο εξωτερικό του. Αν δεις φωτογραφίες έχουν προβλέψει για την απαγωγή της θερμότητας ακόμη και των σκληρών δίσκων. Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το κουτί έκανε πάνω από 1000 ευρώ... και το μόνο που προσέφερε είναι αυτό! Η ίδια η Zalman για το 500άρι κουτί λέει πως μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 150W επεξεργαστή και μέχρι 75W κάρτα γραφικών (εδώ μπαίνει ένας μικρός περιορισμός) ενώ έχει και 400άρι fanless τροφοδοτικό. Πιστεύω πως τη δουλεία του την κάνει και κάποια test που βρήκα συμφωνούσαν (με μια ένσταση για ένα εξάρτημα της motherboard που φυσιολογικά θα ψυχόταν από τον ανεμιστήρα της CPU και για το οποίο δεν υπήρχε πρόβλεψη). Αλλά θα πρέπει να προσέξεις τα επιμέρους εξαρτήματα να μπορούν να κουμπώσουν. Το site δυστυχώς της εταιρείες με τα συμβατά εξαρτήματα δεν είναι ενημερωμένο (πχ δεν έχει την τελευταία γενιά καρτών γραφικών). Γενικά έχω την εντύπωση ότι γίνεται αλλά θέλει προσοχή για ασυμβατότητες και επιλογή εξαρτημάτων (βασικά κάρτας γραφικών) χωρίς πολλά Watt.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 150w TDP cpu εννοείς
bluechris Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2008 το κουτι της zalman το εχω το πηρα ομως κατα πολυ πιο κατω απο την κανονικη του τιμη και μπορω να σου πω οτι με το δικο του τροφοδοτικο που ειναι 380 watt δεν μπορεις να βαλεις οτι θελεις . εγω το εχω βγαλει και με λιγη προσπαθεια εχω βαλει κανονικο τροφοδοτικο στο εσωτερικο του στο επανω μερος και αλλο προβλημα που θα συναντησεις ειναι οτι εαν η μητρικη εχει ψυκτρες γυρω απο τον επεξεργαστη δεν μπαινει η ψυξη της zalman στον επεξεργαστη επισης και ο σκληρος θα ακουγεται γιατι βιδωνεται σε αλουμινιο που με τη σειρα του ειναι βιδωμενο στο κουτι σαν ποιοτητα κατασκευης δεν μπορω να πω τιποτα αλλο απο αψογο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.