Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια να εντοπίσω ποιος κατάστρεψε το site μου.

searching

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω το site http://www.aera.gr πριν μερικές ώρες δεχτικά μαζική επίθεση και κατάφεραν να εισβάλουν στο server καταστρέφοντας πλήρως το site μου και το server.

Ξέρω ότι υπάρχουν forum που ασχολούνται με site που τα έχουν χακέυση θα ήθελα αν κάποιος δει κάτι για το site μου να το αναφέρει δεν θα περάσει στο έτσι θα προβώ σε μηνύσεις.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η δουλεία δεν είναι από μέσα έχω δεκτή αμέτρητες επιθέσεις με ποιο σοβαρή πριν μερικούς μήνες που έβγαλαν off τα Linux. Αυτή την φορά προχώρησαν ποιο μέσα και κατάστρεψαν όλα τα αρχεία του server καθώς και τα backup. Επίσης προχώρησαν σε καταστροφή του mirror disc. Η δουλεία έγινε συστηματικά και μέσα σε 1 ώρα έγινε η ζημία.

Hello,

It appears that your server HD2033 / 72.29.83.147 has been compromised.

Δημοσ.

Φίλε μάλλον έπεσες σε επαγγελματίες και δε νομίζω να βγάλεις τίποτα με μηνύσεις...

Εξάλλου αυτοί σίγουρα θα ήταν πίσω απο καναν ανώνυμο proxy οπότε τρέχα γύρευε...

Το θέμα ήταν αν είχες κρατήσει κάποιο έστω παλιότερο backup.

Με τί ασχολούνταν το site σου?

Αφού είχες δεχθεί και παλιότερα αμέτρητες επιθέσεις έπρεπε να έχεις πάρει καλύτερα μέτρα προστασίας και να έχεις προσλάβει κάποιον καλό coder που να σου καλύπτει τις τρύπες.

Δημοσ.

Ο server μου ήταν Dedicate με fedora και whm/cpanel

Το κακό είναι ότι εισέβαλαν σε όλους τους σκληρούς καταστρέφοντας του όλους.

Back up έχω ένα πολύ παλιό στο pc, δυστυχώς το site μου δεν είναι κάτι μικρό αφού ξεπερνάει τα 14Gb και αποτελείτε από μια συλλογή 12 000 φωτογραφιών και αμέτρητα section και php code. Να φανταστείτε ότι αποτελείτε από 15 διαφορετικά php programs 2 joomla site με 24 components, 15 Bots και 19 modules. Οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν είναι εφικτό το Back up σε εβδομαδιαία βάση αλλά ούτε και το κατέβασμα του.

Επίσης εγώ και ο φίλος μου είμαστε προγραμματιστές αλλά δυστυχώς σε ένα dedicate server πρέπει να το ελέγχουμε συνέχεια, πράμα δύσκολο λόγο αρκετών επαγγελματικών ταξιδιών.

Τέλος το site μου ήταν ένας οδηγός διασκέδαση για την πόλη των Χανίων με αναλυτικό κατάλογο με ορισμένες επιχειρήσεις. Επίσης ήταν και διάφορα άλλα που θα μας πάρει ώρα να τα εξηγήσω.

Δημοσ.

Πραγματικά κρίμα.

Και το λέω γιατί είδα το site πριν 1-2 ημέρες και πράγματι είχε πολύ πράγμα μέσα.

Ένα είναι το σίγουρο, ότι αυτός που το έκανε είναι κρητικός και είχε ίσως διαφορές μαζί σου(εκτός και αν υπήρχαν ανταγωνιστικά σίτε).

Σου εύχομαι καλή τύχη.

Δημοσ.

Φίλε μου τα πράγματα ειναι απλά ! Είσαι σε dedicated server αρα κανεις μύνηση άμεσα στους hosters σου και καλά θα κάνεις να μας αναφέρεις την εταιρεία (της συμφοράς). Από όσο ξέρω μόνο στην περίπτωση housing δεν έχεις εγγυήσεις για τα δεδομένα σου. Σε dedicated hosting φυσικότατα υποχρεούνται να σε διαφυλάξουν.

Είναι ελληνικός ο host ?

Δημοσ.

Πολύ κρίμα.

Λυπάμαι για αυτό που σου συνέβει.

Το είχα επισκεφτεί κάποιες φορές και ήταν ένα πολύ ενεργό site.

Είχατε ρίξει προασπάθεια.

Καλή τύχη στην προσπάθεια να βρείς εκείνους που το έκαναν,αλλά το πιο σημαντικό πιστεύω είναι να μπορέσεις να ανακτήσεις τα δεδομένα σου.

Δημοσ.

trustfm σε πολλά πακέτα dedi hosting για να κρατηθεί το κόστος χαμηλά, η εταιρεία δεν παρέχει κανένα service και είσαι υποχρεωμένος να τα στήσεις όλα μόνος σου, περιλαμβανομένης της θωράκισης. Self-managed ή unmanaged τα λένε νομίζω... Από 'κει και πέρα σου παρέχουν υπηρεσίες όπως backup σε remote box, με επιπλέον κόστος, το οποίο βέβαια δεν είναι υποχρεωτικό κι αυτό...

Δημοσ.

Καλημέρα σας, ευχαριστώ για την συμπαράσταση, έχουν περάσει 14 ώρες από την ζημιά που έχω πάθει και δυστυχώς τα νέα είναι συγκεχυμένα. Πρόσφατα με ενημέρωσαν ότι πρέπει να προβούμε σε ανάκτηση δεδομένων σε εταιρία ανάκτησης δεδομένων, αν και το κόστος είναι σχετικά υψηλό 75 ? περίπου το 1GB γύρω στα 1500 ?. Η εταιρία που είχε το server λέγετε Hostdime.

Δημοσ.

Ο server μου

Full Root Access: Included

Preinstalled Services: Included [View List]

24x7 Server Monitoring: Included [View what's included]

100% Managed Server Included [info on services]

99.9% uptime SLA: Included [View SLA]

Δημοσ.

Δοκίμασες μόνος σου με κάποιο utility τύπου GetDataBack μήπως θα μπορούσες να ανακτήσεις τα δεδομένα?

Αυτές οι εταιρείες ανάκτησης δεδομένων ζητάνε εξωφρενικά ποσά και δε νομίζω ότι κάνουν και κάτι διαφορετικό.

Εμένα με έχει σώσει πάντοτε όποτε το χρειάστηκα αυτό το utility. (σε linux θα υπάρχει κατι αντίστοιχο φαντάζομαι)

Εκτός αν οι hackers εκτός απο delete έγραψαν απο πάνω και δεδομένα ώστε να είναι αδύνατο το undelete.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...