Προς το περιεχόμενο

Ελευθερος αυτοσχεδιασμος-Τζαζ

cartooni

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Θα ηθελα να μου πειτε αν ακουτε ελευθερο αυτοσχεδιασμο ή τζαζ ή παιζετε.

Ξερω πως στο Μικρο Μουσικο θεατρο γινονται τετοια events.

:-)καρτουν

Δημοσ.

Ελεύθερος Αυτοσχεδιασμός ε?

Δεν θα ξεχάσω ένα ''αστειάκι το οποίο είχα διαβάσει και έλεγε:

''Βραδιά jazz στο inlight club. Τρίωρο αφιέρωμα στην τζάζ της δεκαετίας του 70, θα παιχτούν δύο τραγούδια.''

Καλή μουσική ρε παιδί μου δεν λέω, αλλά αν τον αφήσεις τον πιανίστα δεν θα τελειώσει ποτέ να παίζει.

Δημοσ.
Ελεύθερος Αυτοσχεδιασμός ε?

Δεν θα ξεχάσω ένα ''αστειάκι το οποίο είχα διαβάσει και έλεγε:

''Βραδιά jazz στο inlight club. Τρίωρο αφιέρωμα στην τζάζ της δεκαετίας του 70, θα παιχτούν δύο τραγούδια.''

Καλή μουσική ρε παιδί μου δεν λέω, αλλά αν τον αφήσεις τον πιανίστα δεν θα τελειώσει ποτέ να παίζει.

Ποιος πιανιστας επαιζε?

Ετσι ειναι.... Οταν μπαινεις στην εκσταση του σολο εκεινη τη στιγμη δεν σε νοιαζει τιποτα!χαχα ειναι η φυση της μουσικης αυτης...βγαζεις ολο σου τον εαυτο, ολα σου τα συναισθηματα! Βασικα ο ελευθερος αυτοσχεδιασμος δεν εχει σχεση με τον αυτοσχεδιασμο στη τζαζ. Ειναι δυο πραγματα που στο πρωτο παιζεις ελευθερα χωρις να εχεις καμμια αναφορα σε κομματι ενω στη τζαζ παιζεις με βαση καποιο κομματι που εχει μπροστα σου.Απλα πληροφοριακα στο λεω.

καρτουν.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Ξεθάβω το θέμα αφενός για να με σχολιάσω:

Άσε μας ρε μαλάκα, που έχεις και άποψη...

Ωραία, τώρα συνεχίζω.

Θέλω κάποιο καλόπαιδο που έχει γνώσει πάνω στην τζαζ να μου προτείνει κάποιο καλό δίσκο με αυτοσχεδιασμούς πάνω σε πιάνο διότι βαρέθηκα να ακούω αυτήν την υπερδισκάρα:

keith_jarrett_koln_concert_cover.jpg

Ψέμματα δεν βαρέθηκα, πάλι αυτήν ακούω

Κάτι σε παρόμοιο ύφος αν υπάρχει... Τενκ γιου.

Δημοσ.

δεν ξερω πολλα απο jazz αλλα καμια φορα γουσταρω να ακουω. Καμια φορα παιζω απο shoutcast ενα σταθμο piano jazz, ισως τον βρεις ενδιαφερον

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ε, πιάσε τα μεγαθήρια και ξεκίνα:

Bill Evans (για παλιότερο στυλ)

Oscar Peterson

Duke Ellington

Thelonious Monk

...και φυσικά οι υπέρτατοι:

Herbie Hancock

Chick Corea

Επισκέπτης
Δημοσ.

...και Chick Corea, έτσι; Ε; Ε; :-)

Δημοσ.
Έχετε κάποιον δίσκο απο τους Herbie Hancock & Chick Corea κατα νου; Αν είναι δυνατόν όχι best of.

θα σου τη σπασω και θα σου προτεινω απο thelonious monk το monk's dream. Συγκεκριμεαν album του Hancock δεν εχω υπ οψιν μου

Δημοσ.

Καλημέρα.

Είμαι τα αυτιά του klainmaingr και ποστάρω απο το account του.

Απλά ήθελα να σας ευχαριστήσω για όλες τις προτάσεις παραπάνω. Με χαροποίησαν ιδιαίτερα.

Ναι αν και φαινομενικά είμαι δύο, έχω ένα και μοναδικό χαρακτήρα.

Συνεχίστε.

Δημοσ.
Έχετε κάποιον δίσκο απο τους Herbie Hancock & Chick Corea κατα νου; Αν είναι δυνατόν όχι best of.

Ακουσε τον δίσκο Corea/Hancock... δύο σε ένα :P

Παίζουν μαζί κάποια κομμάτια σε live εκτέλεση.

Επίσης:

Hancock: Empyrean Isles, Maiden Voyage

Corea: Now He Sings Now He Sobs, To The Stars, Eye of the Beholder, Romantic Warrior (με την μπάντα Return to Forever).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...