Προς το περιεχόμενο

SATA Controllers? HELP!!!

NOPSTRIM

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά!

Δεν ξέρω που να το postάρω και το βάζω εδώ

Έχω MB Epox EP-5EGA+

CPU Intel Pentium 4 550, 3415 MHz

HD Maxtor 6Y120M0

Πρώτη φορά πάω να κάνω σε αυτό το PC Format και μου βγάζει ότι δεν βρίσκει τον σκληρό

Σκέπτομαι μήπως θέλει τους SATA Controllers αλλά δεν ξέρω ποιοι είναι

Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

χρησιμοποιησε windows xp με service pack 2.Αμα δεν βρει σκληρο και ετσι, τοτε πρεπει να τους φορτωσεις εσυ κατα την εγκατασταση με δισκετα.

Δημοσ.

Βασικά το σωστότερο μέρος θα ήταν το topic "drivers",μιας και το θέμα σου είναι η εύρεση drivers(και όχι "controllers"..=ονομάζονται τα τσιπάκια των μητρικών που είναι "υπεύθυνα για τους δίσκους",για τα οποία χρειάζονται drivers=πληροφορίες το λειτουργικό για να τα "καταλάβει"..)

Όσο για το που θα βρες τον driver για τον controller της δικιάς σου μητρικής,,,το μόνο "εύκολο":Στο site της εταιρίας ακτασκευής.http://www.google.com ,και στην αναζήτηση το όνομα της εταιρίας.Μπαίνεις στο site της,και αναζητάς το μοντέλο της δικιάς σου μητρικής (συνήθως υπάρχει 1 search box όπου μπορείς να βάλεις το μοντέλο),και κάποια στιγμή "πέφτεις" πάνω στον SATA controller driver,τον κατεβάζεις,φτιάχνεις 1 δισκέτα που τον περιέχει,κι όταν σου ζητάει η εγκατάσταση των Windows,πατάς f6(έχοντας την δισκέτα ήδη στο floppy drive),και από 'κει και πέρα όλα είναι "εύκολα"....

Δημοσ.

Τα Windows ανοίγουν κανονικά απλά αν πάω να κάνω Format δεν μου αναγνωρίζει τον σκληρό!!!

washcloud Το θέμα είναι ότι έχει άπειρα αποτελέσματα για Drivers στην εταιρεία και δεν ξέρω πιο είναι.

Δημοσ.

(..δεν είπα ότι δεν ανοίγουν κανονικά τα windows,είπα ότι χωρίς driver για τον controller,ΔΕΝ θα δούνε τον controller,ΔΕΝ θα δούνε έτσι και τον δίσκο που είναι "πάνω του"..)

...Ιntel,Nvidia,Silicon Image,VIA.'Εχει στο site http://www.epox.com/USA/downloads.asp 4 διαφορετικούς sata driver.

H motherboard σου λογικά βγαίνει με διαφορετικές εκδόσεις controllers...Δες απ' το "device manager"(διαχείριση συσκευών)(δεξί στο my computer,properties,υλικό)ποιάς απ' τις 4 εταιρίες τον controller έχει η motherboard σου και κατέβασέ τον απ΄το site...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...