vassilis_pap Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Διαβάστε παρακάτω και θαυμάστε... http://www.gameover.gr/default.php?pid=6&cat_id=12&cat=&art_id=4577 Γεια σου βρε Ελλάδα με τη "Κοινωνία της Πληροφορίας" και την "Ανάπτυξη" σου. Δυστηχώς σε μια χώρα ιθαγενών όπου η τεχνοφοβία όχι μόνο υπάρχει αλλά πολλές φορές ανάγεται και σε ιδεολογία, αποδυκνείεται πως ο νόμος 3037 εν έτει 2008 ζει και μας οδηγει. Να τον χαιρόμαστε!
skywritergr Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Σε αυτό το σημείο και διαφώνο με το άρθρο και συμφώνω παράλληλα. Συμφωνώ γιατί για 2 χρόνια καταστράφηκα με το World of Warcraft. Κοιμόμουν και ξυπνούσα με το κολοπαίχνιδο και είχε γίνει το μυαλό μου αλιφή για τους κάλους. Τώρα που έχει περάσει σχεδόν ένα 6μηνο απο τότε που το έκοψα οριστικά κατάλλαβα τι κακό έκανα στον εαυτό μου. Θα μου πεις τώρα αν έβλεπα την διαφήμιση αυτή θα άλλαζε κάτι? ΟΧΙ! απαντάω μόνος μου. Αλλά παρόλα αυτά η διαφήμιση είχε μια δόση αλήθειας σχετικά με τα video games. Παράλληλα όμως διαφωνώ γιατί τόσα χρόνια διάφορα παιχνίδια στον υπολογιστή αλλά και σε διάφορες κονσόλες μου έχουν προσφέρει ατελείοτες ώρες διασκέδασης και χαράς τόσο με φίλους (tekken, pro, fifa, sonic, mario) όσο και μόνος μου, που δεν μπορώ να τις αγνοήσω. Μόνο κακό δεν μου κάναν αυτές οι (κατα γενική ομολογία πολλές) ώρες παιχνιδιού. Καταλήγω λοιπόν στο συμπέρασμα οτι παρόλο που η διαφήμιση έχει μεγάλη δόση αλήθειας σχετικά με την αποξένωση κλπ διακατέχεται απο ένα αίσθημα τεχνοφοβίας και ηλεκτρονικής αμάθειας απο την πολιτική και νομική ηγεσία αυτής της χώρας. Η αλήθεια πάντος για τα video games είναι στην μέση. "Παν μέτρον Άριστον!"
klainmaingr Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Το συγκεκριμένο απόσπασμα είναι αυτό που αφορά την ενότητα μας κατα τα άλλα... Πολύ καλά κάνουν και το συμπεριλαμβάνουν μαζί με όλα τα υπόλοιπα... Δεν αναφέρεται στα παιχνίδια σαν σύνολο προφανώς αλλα στην υπερβολή και την κατάχρηση που γίνεται απο πολλούς... Και ναί θεωρώ εν μέρη πολύ χειρότερο αυτόν που καίγεται στο wow/lineage/wtvr παρα αυτόν που για παράδειγμα καπνίζει... (ντάξει οι περισσότεροι που λιώνουν με τις ώρες καπνίζουν κιόλας ) Έχω προσωπικές εμπειρίες απο φίλους μου που έχασαν την μπάλα με τα προαναφερθέντα και δεν ξεκολλάνε με τπτ... Χίλιες φορές τράβα έξω δές λίγο κόσμο/γνώρισε πιές/κάπνισε (χωρίς να τα επικροτώ αλλα εν αντιπαράθεση) παρά κάτσε 12ωρα στα gnet... Πολύ καλά κάνουν λοιπόν... Και αν κάποιος διαφωνέι καλά θα κάνει να περάσει ένα βραδάκι απο κάνα ίντερνετ καφέ η αν βρίσκεται σε ιδία θέση να κάνει την αυτοκριτική του... Ευτυχώς πολύς κόσμος άρχισε να συνέρχεται και να καταλαβαίνει αλλα δυστυχώς οι καμμένες ώρες δε γυρίζουν πίσω... και όπως λέει η διαφήμιση... Η ζωή έχει χρώμα
Praetorianos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Και ναί θεωρώ εν μέρη πολύ χειρότερο αυτόν που καίγεται στο wow/lineage/wtvr παρα αυτόν που για παράδειγμα καπνίζει... (ντάξει οι περισσότεροι που λιώνουν με τις ώρες καπνίζουν κιόλας ) Έχω προσωπικές εμπειρίες απο φίλους μου που έχασαν την μπάλα με τα προαναφερθέντα και δεν ξεκολλάνε με τπτ... Χίλιες φορές τράβα έξω δές λίγο κόσμο/γνώρισε πιές/κάπνισε (χωρίς να τα επικροτώ αλλα εν αντιπαράθεση) παρά κάτσε 12ωρα στα gnet... Η ζωή έχει χρώμα +1 και από μένα. Όχι ότι το κάπνισμα είναι καλύτερο αλλά η απάθεια μπροστά στο pc είναι 1000 φορές χειρότερο. Πρώην καμένος με τα pc έφαγα τη σφαλιάρα μου όταν λόγω wow έκλεισα 12ωρο στα gnet. Πήγα βράδυ και όταν κοίταξα έξω και ήταν μεσημέρι είπα κάτσε ρε μεγάλε αυτά που κοροιδεύω κάνω. Gamer δεν θα σταματήσω να είμαι αλλά συμφωνώ με το διαφημιστικό... Όποιος παίζει pro/cod κτλ κτλ νορμαλ ώρες δεν νομίζω ότι θα του κάνει τόσο κακό, όμως για μερικά καμένα πιτσιρίκια ίσως, ίσως λέω τα ξυπνήσει λίγο.
vassilis_pap Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Για όσους δεν έχουν την όρεξη να διαβάσουν ολόκληρο το άρθρο απλά να πω το εξής αρκετά απλό (θέλω να πιστεύω), δίνοντας ταυτόχρονα και τη δική μου θέση. Το θέμα δεν είναι το μήνυμα αυτό καθεαυτό. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω πως αυτά που λέει είναι σωστά. Εννοείται πως η κατάχρηση των παιχνιδιών ή του ίντερνετ είναι κακό πράγμα που δε πρέπει να γίνεται. Το θέμα είναι τι εξυπηρετεί ένα τέτοιο μήνυμα και ποιος ο πραγματικός σκοπός του σε μια χώρα με έλλειμα στη γνώση και χρήση της νέας τεχνολογίας γενικότερα όπως η δικιά μας. Όταν λοιπόν σε όλες τις "πολιτισμένες" χώρες του κόσμου τα video games θεωρούνται ως ένας mainstream τρόπος διασκέδασης στην Ελλάδα ακόμα τα θεωρούμε σαν ένα βήμα πριν την μεθαδώνη. Αν κάποιος νομίζει τα παραπάνω υπερβολικά θα πω απλά πως τα κρούσματα είναι απανωτά (πρόσφατα π.χ. ο κ.κ. Χαρδαβέλας είχε ολόκληρη εκπομπή στην οποία ανέλυε πόσο κακό κάνουν τα video games στα παιδιά κλπ κλπ). Όταν σε όλο το κόσμο το ίντερνετ είναι πολύτιμο καθημερινό εργαλείο και μοχλός ανάπτυξης στην Ελλάδα οι 9 στις 10 αναφορές στα ΜΜΕ αφορούν εγκληματικές ενέργειες (απάτες παιδεραστίες εγκλήματα κλπ κλπ). Για να το πω αλλιώς το "μεγάλο" κανάλι που βρίσκεται πίσω από το "χρώμα" θα είχε αποδείξει τις καλές του προθέσεις αν εκτός από το σποτ αυτό, είχε και μια εκπομπή αφιερωμένη στα video games που σίγουρα θα ενδιέφερε πολλούς. Αν η δημοσιογραφική του ομάδα εκτός από το Ζαχόπουλο και τα κουτσομπολιά για τη Βίσση και τη Βανδή και ασχολιόταν και με τη κυκλοφορία του Halo 3. Ή αν έστω στις κοινωνικές του ευαισθησίες εκτός από τον εθισμό στα video games και το ίντερνετ το απασχολούσαν και ο εθισμός στα τηλεοπτικά σκουπίδια. Και μη πει κανείς πως δε ξέρει ανθρώπους που είναι εθισμένοι στη tv τους και καταναλώνουν ότι μα ότι του σερβίρουν, σίγουρα είναι πολύ περισσότεροι στην Ελλάδα από ότι όλοι οι κάτοχοι κονσολών μαζί. Όταν όμως όλα αυτά δε γίνονται και η μόνη αναφορά είναι ο εθισμός από την υπερβολική χρήση τότε έχουμε πρόβλημα πολύ πιθανό μεγαλύτερο από αυτό που και καλά, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε.
chill Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Συμφωνώ με τον vassilis_pap και τον αρθρογράφο του gameover. Η διαφήμιση είναι μια μαλακία και μισή. Δεν το καταλαβαίνω δηλαδή με ποια λογική παρουσιάζονται τα videogames ως αρρώστια? Θα αισθανόμουν προσβεβλημένος πιθανότατα αν η καμπάνια προερχόταν από οπουδήποτε αλλού. Αλλά από τη στιγμή που προέρχεται από ένα ΧΑΖΟΚΑΝΑΛΟ who gives a f*ck. Ρε μεγαλοδιαπλεκόμενοι, εσείς του σταθμού καθίστε να σκαρφιστείτε την επόμενη λαμογιά σας και αφήστε μας εμάς.
theoritikos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Εγώ θα πρέπει να συμφωνήσω με τον klainmain. Η διαφήμιση απευθύνεται σε αυτούς που έχουν καεί με τα mmorpg, αλλά επειδή αυτοί που φτιάξανε την διαφήμιση είναι μάλλον άσχετοι με το αντικείμενο, προσπάθησαν να το γενικεύσουν (ίσως και επίτηδες..) Επειδή κάποιοι θίξανε το θέμα Ελληνικά ΜΜΕ και internet, θα ήθελα να πω κάποια πράγματα. Από τότε που ανακάλυψαν πως ο κόσμος μπορεί να έχει αυτά που του προσφέρουν, όποτε θέλουν με πολύ καλύτερο τρόπο, χωρίς να τρώνε στην μάπα την κάθε μπούρδα τους, προσπαθούν να το θάψουν με όσα μέσα μπορούν. Ίσως ακουστεί σαν θεωρία συνωμοσίας και υπερβολικό αυτό που λέω, αλλά αν κάτσει κάποιος απο εσάς να παρακολουθήσει τι λένε για το internet, θα αρχίσει να πιστεύει πως μάλλον το κάνουν επίτηδες. Οπότε μην δίνετε σημασία στο τι λέει ο Χαρδαβέλας, ο Χατζινικολάου και ο καθένας δημοσιογράφος..
MiltoZ Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Ασφαλώς υπάρχουν πολλά παιδιά που καίγονται με τα mmorpg και όχι μόνο (με την έννοια ότι δεν κάνουν άλλη δουλειά όλη μέρα) όπως υπάρχουν και περισσότερα που παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια για να διασκεδάσουν με τους φίλους τους στον ελεύθερο χρόνο τους. Και ας πούμε ότι στην καλύτερη περίπτωση αυτό το σποτ θα περάσει το μήνυμα σε μερικά άτομα που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία και θα τους κάνει να ξεκολλήσουν. Η ουσία για μένα δεν είναι αυτή, η ουσία είναι ότι ενοχοποιούμε το gaming γενικότερα επειδή κάποιοι είναι περισσότερο επιρρεπείς στις υπερβολές και τις καταχρήσεις ή επειδή κάποιοι είναι ρεμάλια και αν δεν έπαιζαν όλη μέρα θα έβρισκαν κάτι αλλο να κάνουν (μαλλον λιγότερο διασκεδαστικό) για να σκοτώσουν την ώρα τους. "Ξεκόλα από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια"?! Μα είναι δυνατόν? Δηλαδή τα ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι ντεφάκτο κάτι κακό, αυτό το μήνυμα δεν περνάει? Αυτό δεν θα καταλλάβει η Ελληνίδα μάνα που θα δει το σποτάκι? Σε ολόκληρο τον κόσμο τα video games γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και περισσότερο αποδεκτά σαν εναλλακτικό μέσο διασκέδασης ανεξαρτήτου φύλλου και ηλικίας, και εμείς εδώ που είμαστε πιο μπροστά από όλους τα βάζουμε στην ίδια κατηγορία με τα drugs! Αυτό το σποτ μπορεί να έχει καλές προθέσεις αλλά δεν επικοινωνεί το μήνυμα που θέλει να περάσει με τον σωστό τρόπο και για μένα είναι ΤΡΑΓΙΚΟ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.