Προς το περιεχόμενο

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ DVD'ROM LG

outlaw star

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα στο forum όταν πάω να γράψω on the fly ένα dvd το κάνει απίστευτα αργά περίπου 30 λεπτά σε όποια ταχύτητα και να το βάλω...το πρόβλημα δεν είναι το recorder αφού και απο εσωτερικό και απο εξωτερικό σκληρό τα γράφει όλα κανονικότατα...το πρόβλημα είναι στο dvd μου πιστεύω γιατί και image να πάω να κάνω με το nero πάλι απίστευτα αργά γίνεται με ταχύτητα 2.750 KB ...:mad: το rom είναι της LG ...απλά μου κάνει εντύπωση η όλη φάση γιατί κατά τα άλλα το dvd rom συμπεριφέρεται κανονικότατα και ταινίες βλέπω και προγράμματα απο dvd και cd περνάνε νορμάλ...τις πταίει??οι συμβουλές σας πολύτιμες και καλοδεχούμενες!:-)να πω ότι όλο το pc είναι καινούργιο και ότι και τα 2 drives είναι σε ultra dma mode και όχι σε PIO...ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

(...σιγά που θα φταίνε αυτά,αλλά)τί δισκάκια χρησιμοποιείς;Ποιάς ταχύτητας;Έχει (συήθως πια)8χ,16χ....)(...επίσης,ΜΗΠΩΣ υπάρχει περίπτωση η καλωδιοταινία να είναι παλιά;"40άρα" δηλαδή;Και εντάξει,είσαι σε ultra dma mode-αλλά ποιό;Αν είναι στο 2,no wonder...)

Δημοσ.

νομίζω όχι πολλά,αυτό το mode δίνει ο controller σου σε optical drive απ' ότι φαίνεται(εκτός ,το ξαναλέω,αν έχεις από τις ΠΑΛΙΕΣ τις καλωδιοταινίες,τις γκρίζες τις "χοντρές"-των 40 διαδρομών δηλαδή.Αν ναι,πάρε 8οάρες)

Επίσης,αν ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ έγραφε γρηγορότερα το drive,τότε αλλάζει το πράγμα.

(και δεν ξέρω πόσο μπορεί να βοηθήσει,αλλά υπάρχει και το firmware update)

..A,και δεν απάντησες και για τί ταχύτητες αναφέρουν τα δισκάκια που χρησιμοποιείς...

(..ρίξε και μια ενημέρωση τί ακριβώς υπολογιστή έχεις)

Δημοσ.
ναι στο ίδιο είναι

That's your problem mate!!

Ίδιο channel + on the fly = κακός συνδιασμός!

Αν δεν έχεις άλλη συσκευή, άλλαξε επιτόπου channel σε μία από τις 2 συσκευές.

Δημοσ.

Δεν κάνεις ενα test με το nero cd/dvd speed και να δεις ποσο γρήγορα μπορεί να διάβαση το dvd-rom σου;

Συνήθως μπορείς να κανείς on-the-fly στα 8χ, ποιο γρήγορα απλά το ξεχνάς.

Δημοσ.

είχα ρωτήσει 2 πράγματα,στα οποία δεν απάντησες :Εάν ΜΗΠΩΣ η καλωδιοταινία του drive είναι 40άρα,και εάν παλιότερα έγραφες με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Επίσης,ΚΑΙ οι 2 ΙDE συσκευές σου είναι σε udma 2 ;Aν ναι,αποσύνδεσε τη 1,δες σε τί mode την αναφέρει,μετά βάλε στη θέση της την άλλη,ξαναδές και έλα πες...Και μπορεί το να γράφεις on the fly να είναι πιό αργό ούτως ή άλλως(στην αρχή ΚΑΙ στο τέλος αλήθεια της διαδικασίας ΑΝΑΦΕΡΕΙ σε τί ταχύτητα είναι να γραφτεί/γράφτηκε το δισκάκι-τί σου λέει συνήθως; ),αλλά ούτως ή άλλως εδώ έχουμε θέμα dma mode,και δεν νομίζω να έχει σχέση το ότι υπάρχουν 2 οπτικές συσκευές στο ίδιο κανάλι...

Δημοσ.

Προσπαθείς να κάνεις αντίγραφο ενός dvd-/+r και όχι dvd-rom σε ένα άλλο dvd, σωστά μάντεψα;

Όλα δουλεύουν σωστά, δυστυχώς. Τα dvd-rom drives της LG διαβάζουν τα -/+R πολύ αργά. Το λένε rip lock και το κάνουν για να σε αποτρέψουν από την αντιγραφή (ή να σου σπάσουν τα νεύρα).

Μπορείς μόνο για τα διασκάκια dvd-rom να αφαιρέσεις το κλείδωμα με ξεκλείδωτο firmware που μπορείς να βρεις ψάχνοντας στο ίντερνετ.

Η καλύτερη επιλογή κατά την γνώμη μου είναι να κάνεις ένα image με το recorder και να το γράψεις μετά.

Ακόμα και με ξεκλείδωτα dvd-rom drives δεν μπορείς να γράψεις σε 8χ ή 12χ, αφού τα recorder ξεκινούν να γράφουν σε 8χ πολύ πριν τα dvd-rom φτάσουν να διαβάζουν σε αυτή την ταχύτητα.

Μόνο η 16χ έχει πιθανότητες να δουλέψει σε κάποιους συνδιασμούς dvd-rom και recorder αλλά και πάλι πρέπει τα έχεις σε διαφορετικούς ελεγκτές.

Δημοσ.

σας ευχαριστώ όλους καταρχήν για το ενδιαφέρον σας η καλωδιοταινία είναι 80άρα και οι 2 συσκευές είναι η μια σε ultra dma mode2 και η άλλη σε 4...δεν είχα ξαναγράψει ποτέ είναι καινούργιο το pc.. talos δε μιλάω για rewritable dvd αλλά για απλά δισκάκια..πάντως αυτό που αναφέρεις μου ακούγεται λογικό θα το ψάξω και λίγο μέσω google και εαν ισχύει θα στείλω ένα mail στην LG όχι ότι θα κερδίσω τίποτα απλά να μη μας περνάνε για ζώα....θα τα καίω με image δε πειράζει αν και να αναφέρω ότι με το alcohol μου το έκανε 15 λεπτά το on the fly δηλαδή στο μισό χρόνο σε σχέση με το nero...πάντως στο άλλο pc που και το rom και το recorder είναι ...plextor...μου το καίει σε 8-9 λεπτά...τελικά ότι πληρώνεις παίρνεις...τα έχω 3 χρόνια και τα έχω λιώσει και είναι μια χαρά...

Δημοσ.

Κοίτα τώρα τι γίνεται, δεν έχει να κάνει με το dvd-rw όσο με τον τρόπο που ειναι τοποθετημένα τα dvd σου.

Εφόσον το alcohol to έκανε σε 15 λεπτά δείχνει οτι το dvd σου ειναι rip-locked, αν διάβαζε σε κανονικές ταχύτητες θα ήσουν στα 8-6 λεπτά (δηλαδή οσο κάνει/έκανε και το πλεξτορ σου), δες και το λινκ στο ποστ #13, ίσως να μπορέσεις να το κανείς να διαβάζει στα 16χ (εγώ το έχω κάνει στο Η42L@H44L).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...