Paulous kriti Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Εκανα φορματ και εχω εναν sata ο οποιος ενω φαινεται στο bios και οταν ανοιγω το pc μου το προγραμμα της Nvidia MediaShield τον βλεπει και με ρωταει αν θελω να κανω διαμορφωση.Το κακο ειναι οτι δεν φαινεται στο Υπολογιστη μου.Ξεχασα να πω οτι ειναι γεματος.Κατεβασα ενα αρχειο απτην nvidia για τα sata αλλα χρειαζεται δισκετα και δεν εχω flopy.Τι μπορουμε να κανουμε;
vagchrist Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 αν καταλαβα καλα εχεις δυο δισκους ενα με λειτουργικο και δεν βλεπεις τον δευτερο? ποιο λειτουργικο? και οι δυο ειναι sata? εξηγησε καλυτερα...
washcloud Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 αν δεν έχεις σκοπό να περάσεις windows ,δεν χρειάζεσαι το floppy.Τρέξε το αρχείο που κατέβασες(αν είναι installer),και ανάλογα πως είναι "φτιαγμένο",είτε θα περάσει τον SATA driver για τον controller της μητρικής,είτε θα σου ανοίξει κάποια εφαρμογή μέσω της οποίας πάλι θα κάνεις την εγκατάσταση του driver,ή ξέρω 'γω τί άλλο...Μετά την εγκατάσταση του driver,restart,και ΩΠ!!!!να ο δίσκος.... Στείλε pm για να σου πω που να στείλεις το μπουκάλι
Paulous kriti Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Το λειτουργικο το εχω σε ide και τον sata αποθηκευτικο χωρο.Ο sata φαινεται μονο στο bios και μολις ανοιξουν τα xp κατω δεξια βλεπει καινουργιο υλικο και ρωταει αν θελω να κανω διαμορφωση με ενα προγραμμα της Nvidia το MediaShield.Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι κατω δεξια στο ρολοι διπλα ειναι ο δισκος μεσα στο Ασφαλη καταργηση συσκευων υλικων.
Paulous kriti Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 δεν ειναι installer τα αρχεια-drivers των sata
washcloud Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 αν δεν είναι installer(αν και θα "έπρεπε"-όπως θα έπρεπε να έχεις cd από την μητρική με σχετικό application με το οποίο θα περνούσες τον κάθε driver),τότε απλά πας από δεξί στο "ο υπολογιστής μου"/ιδιότητες(properties)/υλικό(hardware)/διαχείριση υλικού(device manager)/και βρίσκεις τον SCSI and RAID contoller(λογικά,έτσι τον αναφέρει τον SATA controller,κι επίσης λογικά θα έχει 1 κίτρινο θαυμαστικό δίπλα του),/δεξί κλικ/update driver/και στον οδηγό(wizzard) που θα βγει,επλέγεις να συμπεριλάβει στην αναζήτηση που θα κάνει και τη διαδρομή όπου έχεις το φάκελο που περιέχει τον driver που κατέβασες(βάλτον από πριν στην επιφάνεια εργασίας,και ξε-ζίπαρε τον αν είναι συμπιεσμένος(zip). ..Για το μπουκάλι παλεύω,μη ξεχνιόμαστε....
Paulous kriti Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Το μονο θαυμαστικο που εχω ειναι για την καρτα ηχου.Ολα ταλλα ειναι οκ.Και εχω βαλει και ολα τα application της μητρικης.2λιτρο το μπουκαλι
ibiza_fr Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 πανε control panel > administrative tools > disk managment και δες αν φενεται ο δισκος εκει μεσα...αν τον βλεπεις δοκιμασε να του βαλεις ενα γραμμα
washcloud Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 ...ωραία,τότε από το control panel τρέξε τον wizzard για add new hardware,κι αν δεν βγει wizzard για τον SATA controller,άδειασε τη ρακή στον δίσκο,και πέτα του ένα σπίρτο
Paulous kriti Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Εχουν μπει οι controller απτο cd της μητρικης μαλλον αλλα δεν φαινεται πουθενα ο δισκος.Μονο στο MediaShield που μου λεει να κανω διαμορφωση για καλυτερη αποδοση του δισκου!Δεν νομιζω να εχει προβλημα ο δισκος,αλλα δεν μπορω και να κανω διαμορφωση γιατι χανω τα παντα. Περιμενω τα pm με τα στοιχεια σας.Ολων σας....
washcloud Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 ο δίσκος έχει αναγνωριστεί στο devide manager ως συσκευή;Μαζί με τους υπόλοιπους ; (γιατί τόση σιγουριά ότι ο δίσκος είναι οκ;Τον είχες ξαναχρησιμοποιήσει;Δοκίμασε επίσης να απεγκαταστήσεις τον sata controller,restart,και μετά δες αν ξαναμπήκε (από το αρχείο που κατέβασες)
vagchrist Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 αν εχεις 3-4 θεσεις για σατα μην τον βαλεις στη πρωτη γιατι εκει περιμενει να δει boot disk το συστημα δοκιμασε αλλη και επανεκινηση κοιταξε το media shield αν σου δινει αλλες επιλογες...
Paulous kriti Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Το εχω βαλει σε ολες τις θεσεις αλλα δεν...Οσο για το media shield δεν μου δινει αλλη επιλογη.Εβαλα τον sata και σε αλλο pc αλλα και εκει φαινεται μονο στο bios αλλα και στην διαχειριση υλικων και λεει οτι λειτουργει σωστα!!
washcloud Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2008 ..λίγο το πρόγραμμα της Nvidia που προτείνει διαμόρφωση,λίγο το ότι τον βλέπει o device manager-αλλά κατά τ' άλλα ο δίσκος "φαντομάς"...οδηγούν στο ότι το file system του έχει γίνει ταραμάς και καλώς εχόντων των πραγμάτων ΜΟΝΟ αυτό...(και 'μεις το "παλεύαμε" με τον driver....) α)if i were you,1α θα έσωζα τ' αρχεία του (στο "άλλο pc"),με ένα recovery πρόγραμμα (πχ http://freewarelist.net/Recover-Files.html ) ΕΑΝ διαβάζεται(...)ο δίσκος... β)θα έμπαινα με cd windows (..εδώ όμως ΘΕΛΕΙ floppy-εκτός κι αν στα Vista δεν θέλει,οπότε αν παίζει cd Vista,check it out) έχοντας τη δισκέτα με τον sata driver μέσα όταν τον ζητήσει η εγκατάσταση,και βουρ για recovery console και chkdsk /r ,μήπως διορθώσει τίποτα... Aν όχι,no worries,τα αρχεία θα τα έχεις ήδη σώσει με το recovery,του κάνεις απλά format ,κι όλα καλά.... ...ΑΝ διαβάζεται ο δίσκος....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.