Προς το περιεχόμενο

Το topic του VirtualBox

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

κατάφερε κανείς να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει το κινητό του μέσω nokia ovi suite?

έχω το N82

δεν το αναγνωρίζει, παρότι στα usb devices το αναφέρει

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν θα πρεπε να το βάλω εδώ ή στο Software, αλλά έχω το εξής πρόβλημα:

Κάνω τα πρώτα βήματα του setup στο virtualbox κανονικά ορίζοντας και το αντίστοιχο img του Ubuntu και το ξεκινάω. Μερικές φορές κολλάει στην πρώτη οθόνη (εκεί με τις τελίτσες) άλλες στην επόμενη που λέει Install or Try, και άλλες στην επόμενη που λέει καλό είναι να έχετε 2.6gb, internet κτλ κτλ... Πιο μετά δεν πήγε ποτέ...

Το σύστημα είναι 3500+ Athlon XP, 1gb ram, αρκετός δίσκος (1tb) και έχω δοκιμάσει δίνοντας στο Virtualbox 256,384,512mb μνήμη αλλά τίποτα, καμιά ιδέα τι φταίει; Νομίζω το πρόγραμμα είναι από τα καλύτερα έτσι; Και θα πρεπε να τρέχει...

Δημοσ.

Σε τί Host OS; Με ποια έκδοση του VirtualBox; Με ποια έκδοση του Ubuntu;

Επίσης, 3500+ Athlon XP δεν υπήρξε ποτέ. Μήπως εννοείς Athlon 64; Αν ναι, αυτός υποστηρίζει μεν hardware virtualization extensions αλλά ήταν από τις πρώτες υλοποιήσεις και σε συνδυασμό με την προβληματική αντίστοιχη υποστήριξη από ορισμένες μητρικές, ενδέχεται να σου δημιουργεί προβλήματα. Οπότε, δοκίμασες να απενεργοποιήσεις από τις ρυθμίσεις του VirtualBox την χρήση του Hardware Virtualization ώστε να παίξει καθαρά με software emulation;

Δημοσ.

parsifal, ευχαριστώ για τα info... Αthlon 64 είναι κατ'αρχάς, μπερδεύτηκα! Windows Xp, τελευταίες εκδόσεις Virtualbox(4.0.0) και Ubuntu (10.10)

Αυτό για το Hard/soft virtualization προφανώς δεν το έχω δοκιμάσει... Πού το βρίσκω ακριβώς στις ρυθμίσεις μήπως μπορείς να μου πεις; Μήπως έχει σχέση με το .vdi που δημιουργείται;

Αν βοηθάει, στην αρχή αρχή βγάζει και το εξής:

Στην πρώτη οθόνη του ubuntu με τις τελίτσες:

[ 32.328692] piix4_smbus 0000:00:07.0 SMBus base address uninitialized - upgrade BIOS or use force_addr=0xaddr

Motherboard: Asrock Dual Sata II

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=939Dual-SATA2

ULI 1695 chipset (αν έχει κάποια σχέση) ενώ στα settings Virtualbox είναι επιλεγμένο το PIIX3.

Δημοσ.

Τελικά, έβαλα τη διαθέσιμη μνήμη σε 512mb και προχώρησε η εγκατάσταση μέχρι το τέλος κανονικά... Το οποίο είναι περίεργο γιατί το είχα ξαναδοκιμάσει 100% αρκετές φορές και κόλλαγε.

Anyway, άλλαξα και την ανάλυση σε 1024χ768 με τα guest additions, αλλά μήπως πάει και παραπάνω; Έχει απαντηθεί μήπως εδώ;

Πάντως αυτό το βγάζει κάθε φορά στην αρχή:

[ 32.328692] piix4_smbus 0000:00:07.0 SMBus base address uninitialized - upgrade BIOS or use force_addr=0xaddr

Δημοσ.
Τελικά, έβαλα τη διαθέσιμη μνήμη σε 512mb και προχώρησε η εγκατάσταση μέχρι το τέλος κανονικά... Το οποίο είναι περίεργο γιατί το είχα ξαναδοκιμάσει 100% αρκετές φορές και κόλλαγε.

Αν φαίνεται να σου δουλεύει σταθερά και χωρίς προβλήματα έτσι, είσαι ΟΚ. Πάντως, η απενεργοποίηση του hardware virtualization είναι στις ρυθμίσεις της κάθε εικονικής μηχανής, όχι στα global Preferences του προγράμματος. Δες το online manual εδώ: http://www.virtualbox.org/manual/ch03.html

Anyway, άλλαξα και την ανάλυση σε 1024χ768 με τα guest additions, αλλά μήπως πάει και παραπάνω; Έχει απαντηθεί μήπως εδώ;

Ακόμη και μετά την εγκατάσταση των Guest Additions, πρέπει να κάνεις ένα κολπάκι για να δεις μεγαλύτερες επιλέξιμες αναλύσεις στο guest Linux σου: Κάνε resize το παράθυρο της εικονικής μηχανής, μεγαλώνοντάς το όσο μπορείς και όσο σου επιτρέπει φυσικά η native ανάλυση του host OS σου. Μετά, ανοίγοντας από το Ubuntu το παράθυρο για τη ρύθμιση ανάλυσης, θα βλέπεις και μεγαλύτερες της 1024x768.

Πάντως αυτό το βγάζει κάθε φορά στην αρχή:

Δεν φαίνεται για σχετικό με το πρόβλημά σου.

Δημοσ.

Αν φαίνεται να σου δουλεύει σταθερά και χωρίς προβλήματα έτσι, είσαι ΟΚ. Πάντως, η απενεργοποίηση του hardware virtualization είναι στις ρυθμίσεις της κάθε εικονικής μηχανής, όχι στα global Preferences του προγράμματος. Δες το online manual εδώ: http://www.virtualbox.org/manual/ch03.html

Εκεί που θα έπρεπε να είναι το tab αυτό, δεν υπάρχει, οπότε να υποθέσω ότι δεν το έχω ενεργοποιήσει καν από το BIOS? (θα το δω όταν κάνω restart αυτό) αλλά λογικά έτσι πρέπει να είναι.

Ακόμη και μετά την εγκατάσταση των Guest Additions, πρέπει να κάνεις ένα κολπάκι για να δεις μεγαλύτερες επιλέξιμες αναλύσεις στο guest Linux σου: Κάνε resize το παράθυρο της εικονικής μηχανής, μεγαλώνοντάς το όσο μπορείς και όσο σου επιτρέπει φυσικά η native ανάλυση του host OS σου. Μετά, ανοίγοντας από το Ubuntu το παράθυρο για τη ρύθμιση ανάλυσης, θα βλέπεις και μεγαλύτερες της 1024x768.

Τελικά με αυτό τον τρόπο πήγε 1272x914 (4:3) σε fullscreen και όταν πατάς "auto-resize guest display(Host+G)" πάει 1280x1024 :D

Δεν φαίνεται για σχετικό με το πρόβλημά σου.

Όλα καλά μέχρι τώρα!

• 6 μήνες μετά...
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ρε παιδια εγκατεστησα το Virtualbox αλλα το παραθυρο που ανοιγει με τα νεα windows που θελω να περασω ειναι πολυ μικρο και αν πατησω full screen παραμενει παλι το ιδιο μικρο και γυρω γυρω απο το παραθυρο δειχνει μαυρο.δεν μπορω να το κανω να φενεται μεγαλη η εικονα οπως στα κανονικα windows που εχω?

Δημοσ.

Είναι σωστά κατεβασμένο το setup αρχείο ή μήπως υπάρχει κανένα corruption; Στην επίσημη σελίδα με τα downloads, μπορείς να δεις MD5 ή SHA256 checksums του setup και να τα συγκρίνεις με αυτό που έχεις στο δίσκο σου.

Επίσης, έχεις ξανασυναντήσει το πρόβλημα και κατά την εγκατάσταση άλλων προγραμμάτων ή μόνο στο VirtualBox; Ίσως να είναι πρόβλημα με τον MSI installer των Windows. Για ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.ehow.com/how_6828656_fix-windows-7-msi-installer.html

Βέβαια, θα μπορούσε να είναι και χίλια δυο άλλα, από hardware πρόβλημα (προβληματική RAM ή δίσκος, overclocking + μεγάλες θερμοκρασίες) μέχρι software (bug κάποιου Southbridge/chipset driver που να προκαλεί corruptions στα δεδομένα που διαβάζονται από τις διάφορες συσκευές I/O, borked Windows installation). Γενικά τέτοιου είδους προβλήματα είναι αρκετά δύσκολα στο troubleshooting δυστυχώς... :(

EDIT: Είδα ότι έκανες επεξεργασία το μήνυμά σου και ρωτάς πλέον κάτι ολωσδιόλου διαφορετικό. Άκυρα τα παραπάνω...

Δημοσ.

Όσο θα κάνει install θα είναι μικρή επειδή είναι ανάλυση dos (απλή vga) για να μην υπάρχει πουθενά πρόβλημα αυτό συμβαίνει και στα κανονικά pc,αν έφτασες στην επιφάνεια εργασίες και τελείωσε το Install των windows τότε κάνε install και τα additions για να φανεί η «κάρτα γραφικών» (μπορεί και να μην χρειάζονται αυτά τα βήματα και να μπορείς απευθείας να αλλάξεις την ανάλυση μόλις φτάσεις στην επιφάνεια εργασίας(δεν θυμάμαι καλά καιρό έχω να το δουλέψω)σίγουρα όμως στης ρυθμίσεις θα πρέπει να έχει δώσει «μερικά» Mb στην κάρτα γραφικών.

Δημοσ.

το ελυσα το προβλημα με την αναλυση.τωρα θελω να βαλω ενα usb stickaki για το ιντερνετ που ειναι και να το αναγνωρισει το μηχανημα με τα xp που εχω ανοιξει και οχι τα κανονικα windows 7 που τρεχουν στο λαπτοπ.πως μπορω να το κανω αυτο?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...