Προς το περιεχόμενο

Το topic του VirtualBox

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπου να 'ναι, στο site του VirtualBox θα πρέπει να φανούν τα download links για τη νέα έκδοση 3.0.10. Πρόκειται για maintenance release όπως υποδεικνύει και το version number, δηλαδή περιέχει κυρίως fixes και speed improvements.

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Βγήκε επίσημα το 3.0.10. Υπήρξε ένα δυσάρεστο συμβάν με το συγκεκριμένο release: Αρχικά έγιναν διαθέσιμα τα builds του στο site του VirtualBox, αλλά αποσύρθηκαν πολύ σύντομα λόγω ενός πολύ σοβαρού regression bug που προκαλούσε δυσλειτουργία του virtualization σε καθαρά software mode (χωρίς την χρήση δηλαδή των VT-x/AMD-V extensions). Διορθώθηκε ευτυχώς και τα νέα builds είναι online.

Υπήρχε κι ένα σχετικό με τα παραπάνω thread στο VirtualBox forum. Θα έδινα link, αλλά βλέπω ότι το κατέβασαν και δεν υπάρχει αποθηκευμένη εκδοχή του στην cache του Google:

post-4351-129063033401_thumb.png

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Έχω windows 7 και έβαλα windows xp μέσω virtualBox. Μέσα στα xp δεν μπορώ να ρυθμίσω την ανάλυση της οθόνης γιατί δεν υπάρχουν οι drivers για την κάρτα γραφικών.

Κατέβασα τον driver και όταν πήγα να τον κάνω εγκατάσταση μου έβγαλε μήνυμα ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η εγκατάσταση γιατί το σύστημα δεν καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις του προγράμματος.

Πως βάζουμε τους drivers από τις συσκευές που έχουν κίτρινο ερωτηματικό σε εικονικές μηχανές;

Δημοσ.
Κατέβασα τον driver και όταν πήγα να τον κάνω εγκατάσταση μου έβγαλε μήνυμα ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η εγκατάσταση γιατί το σύστημα δεν καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις του προγράμματος.

Πως βάζουμε τους drivers από τις συσκευές που έχουν κίτρινο ερωτηματικό σε εικονικές μηχανές;

Κατέβασες τον driver; Ποιον driver ακριβώς;

Αυτό που χρειάζεσαι σε XP guest για να έχεις μεγαλύτερες αναλύσεις διαθέσιμες είναι να εγκαταστήσεις τα VirtualBox Guest Additions. Δες τις οδηγίες εδώ:

http://www.virtualbox.org/manual/UserManual.html#id2507728

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Κατέβασες τον driver; Ποιον driver ακριβώς;

Αυτό που χρειάζεσαι σε XP guest για να έχεις μεγαλύτερες αναλύσεις διαθέσιμες είναι να εγκαταστήσεις τα VirtualBox Guest Additions. Δες τις οδηγίες εδώ:

http://www.virtualbox.org/manual/UserManual.html#id2507728

Ευχαριστώ πολύ. Το έκανα και δούλεψε!

Μπορώ να έχω πρόσβαση στον δίσκο μου τον κανονικό (windows 7) από το guest OS (windows XP);

Επεξ/σία από nicker
Edit
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

κάνω ότι ακριβώς λέει στο link που έδωσες και δεν μπορώ να εμφανίσω τον shared folder.

συγκεκριμένα μόλις πηγαίνω στο explore όπως λέει δε μου εμφανίζει καν το φάκελο virtualbox shared folders...

τι λέτε να έχει παιχτεί; με flashaki γίνεται να τα βάλω τα αρχεία που θέλω;

Δημοσ.

Ούτε με τον εναλλακτικό τρόπο δουλεύει;

Alternatively, on the Windows command line, use the following:

net use x: \\vboxsvr\sharename

While vboxsvr is a fixed name (note that vboxsrv would also work), replace "x:" with the drive letter that you want to use for the share, and sharename with the share name specified with VBoxManage

Δημοσ.

δε λειτουργεί ούτε έτσι. μου βγάζει network path not found.

εγώ τον κοινόχρηστο φάκελο τον ονόμασα xp, οπότε αντί για sharename βάζω xp, έτσι δεν είναι;

edit: άκυρο τελικά, εγκατέστησα τα virtualbox guest additions και όλα καλά τώρα.

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα!

Ξέρει κανείς αν γίνεται, οι εικονικες μηχανές που έχω φτιάξει με το VirtualBox, να χρησιμοποιηθούν / επιλεχθούν κατά το bootαρισμα του host λειτουργικου? (σαν να ειχα δηλαδη dual boot, triple boot κτλ.)

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Ξέρει κανείς αν γίνεται, οι εικονικες μηχανές που έχω φτιάξει με το VirtualBox, να χρησιμοποιηθούν / επιλεχθούν κατά το bootαρισμα του host λειτουργικου? (σαν να ειχα δηλαδη dual boot, triple boot κτλ.)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...