Προς το περιεχόμενο

Το topic του VirtualBox

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω 64bit host λειτουργικό. Ubuntu συγκεκριμένα. Μ' ενδιαφέρει να κάνω ένα καλό vm με ΧΡ. Φαντάζομαι δεν υπάρχει πρόβλημα αν θα βάλω τα 32bit έτσι; Μην έχουμε μπερδέματα με τα προγράμματα της σχολής...

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ήρθε η πολυαναμενόμενη υποστήριξη SMP και DirectX 8/9!

VirtualBox 3.0.0 (released 2009-06-30)

This version is a major update. The following major new features were added:

* Guest SMP with up to 32 virtual CPUs (VT-x and AMD-V only; see chapter 3.7.2.2 of the user manual)

* Windows guests: ability to use Direct3D 8/9 applications / games (experimental; see chapter 4.8 of the user manual)

* Support for OpenGL 2.0 for Windows, Linux and Solaris guests

Για το πλήρες changelog που αναφέρει και όλα τα υπόλοιπα updates/fixes, δείτε εδώ.

• 1 μήνα μετά...
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

εχω εγκαταστησει το VirtualBox σε υπολογιστη με windows7(native) και με το virtual box εχω εικονικα εγκαταστησει τα XP.

Γινετε οταν ειμαι στα XP να χρησιμοποιω προγραμματα που ειναι εγκατεστημενα στα 7 σαν να ηταν εγκατεστημενα στα XP? πχ να σκαναρω τα XP με antivirus χρησιμοποιωντας αυτο που εχω στα 7...

Δημοσ.

Εφόσον τα Xp (virtual)είναι εγκατεστημένα π.χ. στον /C: σκληρό, οπού υπάρχουν και τα 7, λογικά, με το Scan σε όλο τον /C: δίσκο, "καθαρίζει" και το Virtual Machine.

Δημοσ.
Εφόσον τα Xp (virtual)είναι εγκατεστημένα π.χ. στον /C: σκληρό, οπού υπάρχουν και τα 7, λογικά, με το Scan σε όλο τον /C: δίσκο, "καθαρίζει" και το Virtual Machine.

χμ..συμφωνοι αλλα εκτος απο αυτο θελω να τρεχω και αλλες εφαρμογες πχ καποιον browser απο τα xp που ειναι εγκατεστημενος μονο στα 7(ισως τ οπαραδειγμα μου να ηταν λιγο ατυχες:-))

Δημοσ.

Δεν παει ετσι. Τα XP ειναι εγκατεστημενα σε εικονικο δισκο. Τα αρχεια δεν φαινονται αμεσα απο τα 7. Ολη η εγκατασταση, στα 7 φαινεται σαν ενα μεγαλο αρχειο μερικα GB.

Μπορεις να κανεις στα ΧΡ οτιδηποτε θα μπορουσες να κανεις σε καποιο μηχανημα μεσω δικτυου. Για να σκαναρεις τα αρχεια σου λοιπον μπορεις να τα δικτυωσεις σωστα, με την επιλογη bridge (δυστυχως δεν ειναι η default), να εχουν και τα 2 IP του ιδιου τοπικου δικτυου, και αφου κανεις map network drive στα 7 το δισκο των XP, να το σκαναρεις. Καλυτερα να βαλεις αλλο antivirus στα XP, η καθολου. Εικονικη μηχανη ειναι, στη χειροτερη την ξαναφτιαχνεις.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ένα ακόμη maintenance release με bug fixes για τη σειρά 3: VirtualBox 3.0.8

Changelog

This is a maintenance release. The following items were fixed and/or added:

* VMM: fixed 64 bits guest on 32 bits host regression in 3.0.6 (VT-x only; bug #4947)

* VMM: fixed a recompiler triple fault guru meditation (VT-x & AMD-V only; bug #5058)

* VMM: fixed hang after guest state restore (AMD-V, 32 bits Windows guest and IO-APIC enabled only; bug #5059)

* VMM: fixed paging issue with OS/2 guests

* VMM: fixed guru meditation in rare cases (2.0 regression; software virtualization only)

* VMM: fixed release assertion during state restore when using the Sound Blaster 16 emulation (bug #5042)

* Security: fixed vulnerability that allowed to execute commands with root privileges

* Linux hosts: fixed runtime assertion in semaphore implementation which was triggered under certain conditions (bug #616)

* Linux hosts: change the default USB access mode on certain distributions (bugs #3394 and #4291)

* Linux hosts: on hardened Gentoo, the VBoxSVC daemon crashed by opening the VM network settings (bug #3732)

* Linux hosts, Solaris hosts: pass the XAUTHORITY variable along the DISPLAY variable when starting a VM from VBoxManage or from the VM selector (bug #5063)

* Linux hosts: use sysfs to enumerate host drives if hal is not available

* Solaris hosts: fixed a bug which would hang the host sporadically as interrupts were not re-enabled everytime

* Solaris hosts: fixed a kernel panic with bridged and host-only networking (bug #4775)

* Solaris hosts: fixed incorrectly persistent CD/DVD-ROMs when changing them (bug #5077)

* X11-based hosts: support additional function keys on Sun keyboards (bug #4907)

* Mac OS X hosts (Snow Leopard): fixed problem starting headless VMs without a graphical session (bug #5002)

* Mac OS X hosts: fixed problem listing host-only adapter names with trailing garbage (attached VMs won't start)

* Windows Additions: now work with Vista 64-bit Home editions (bug #3865)

* Windows Additions: fixed screen corruption with ZoomText Magnifier

* Windows Additions: fixed NPGetUniversalName failure (bug #4853)

* Windows Additions: fixed Windows NT regression (bug #4946)

* Windows Additions: fixed VBoxService not running if no Shared Folders are installed

* Linux Additions: implemented ftrunctate (bug #4771)

* VRDP: start VM even if configured VRDP port is in use

* Networking: the PCnet network device stopped receiving under rare conditions (bug #4870)

* VBoxManage: implemented controlvm vrdpport command

* iSCSI: fixed issue with NetApp targets (#5072)

* SCSI: add support for virtual disks larger than 2TB

* USB: fixed potential crash when unplugging USB2 devices (bug #5089)

* NAT: IPSEC did not properly work with Linux guests (bug #4801)

Downloads

Πλήρες changelog της σειράς 3

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή έχω σε 64άρι Ubuntu host, τα 32άρια XP client. Μπορώ το Image των ΧΡ να το μεταφέρω σε 64άρια Win7; Παίζει να δημιουργηθούν τπτ προβλήματα; (τα Shared Folders θα τα διαγράψω για παν ενδεχόμενο).

Δημοσ.

Όχι, κανένα πρόβλημα. Μπορείς μάλιστα να κάνεις export την εικονική μηχανή σε ένα VM appliance (το οποίο αν δεν κάνω λάθος κρατάει και μέρος του configuration στο ovf αρχείο που παράγεται) και να την κάνεις import από την άλλη εγκατάσταση VirtualBox.

Δημοσ.

Το χρησιμοποιώ και εγώ ανελλιπώς... αυτή τη στιγμή έχω Vist Ultimate x64 host, και debian 5 χ64 και xp χ64 πάνω... Μία απορία έχω όμως... (δεν πιστεύω να γίνεται αλλά ας ρωτήσω, δεν χάνω τίποτα) Μπορώ να τρέξω την κάρτα τηλεόρασης μου σε xp x86 πάνω από τα vista επειδή δεν βρίσκω 64bit driver???

Δημοσ.

Διάβαζα σήμερα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που δεν έχει άμεση σχέση με το ίδιο το VirtualBox (προς το παρόν τουλάχιστον), αλλά έχει σχέση με το ερώτημα που τέθηκε λίγο πιο πάνω από τον φίλο lion2486 αλλά και από άλλα μέλη στο παρελθόν. Παραθέτω το link για όσους ενδιαφέρονται:

Linux virtualization and PCI passthrough @ ibm.com/developerWorks

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...