parsifal Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Ακολούθησες κατά γράμμα τις οδηγίες στην παράγραφο 3.7.7 του VirtualBox manual... ;
parsifal Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Βγήκε νέα έκδοση που χαρακτηρίζεται ως "major update": VirtualBox 2.2.0 released
sixlibixlis Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Γειά σας και χρόνια πολλά!!!Χρησιμοποιώντας το virtualbox εγκατέστησα τα windows XP SP3 σε έναν εικονικό δίσκο!!!Όλα καλά απλά δεν γνωρίζω που θα βρω drivers για την κάρτα γραφικών που προσομοιώνει το πρόγραμμα (ποιά κάρτα προσομοιώνει???), για την κάρτα ήχου (???) και άλλη μια άγνωστη συσκευή που εμφανίζεται στο device manager!!!Ελπίζω να με βοηθήσει κάποιος!!!Ευχαριστώ!!!
coolman Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Πρέπει να βρεις ένα cd image που λέγεται virtualbox additions. Δυστυχώς δεν έχω κάποιο πρόχειρο link να σού δώσω. Ρώτα το Google. Αφού το κατεβάσεις, όταν με το καλό μπουτάρουν τα win θα πάς Device->install guest additions.
parsifal Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δεν χρειάζεται επιπλέον download, η default εγκατάσταση του VirtualBox τοποθετεί ένα αντίγραφο του ISO image με τα VirtualBox Additions στον κατάλογο εγκατάστασης του προγράμματος...
sixlibixlis Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Παιδιά μιά άλλη ερώτηση!!! Το virtual machine που φτιάχνω με το virtualbox έχει ξεχωριστά mac address (για τον προσαρμογέα δικτύου), και διαφορετικά sid και guid απ,το σύστημα που το φιλοξενεί??? Και αν ναι υπάρχει κάποιος τρόπος να τα αλλάζω όποτε θέλω??? Ευχαριστώ και πάλι!!! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:06 ---------- Δεν χρειάζεται επιπλέον download, η default εγκατάσταση του VirtualBox τοποθετεί ένα αντίγραφο του ISO image με τα VirtualBox Additions στον κατάλογο εγκατάστασης του προγράμματος... Πού ακριβώς φίλε μου γιατί δεν μπορώ να το βρω δυστυχώς!?!?!?
flik Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Ακόμα κι αν δεν βρίσκεις το αρχείο στον φάκελο, αν πας στο virtualbox στο devices και mount image file, τότε στην λίστα θα είναι τα additions και διαλέγεις αυτό. Μετά στο guest λειτουργικό απλά ανοίγεις τον εικονικό δίσκο και στο κάνει εγκατάσταση.
parsifal Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Πού ακριβώς φίλε μου γιατί δεν μπορώ να το βρω δυστυχώς!?!?!? Αν το πρόγραμμα έχει εγκατασταθεί στον κατάλογο C:\Program Files\Sun xVM VirtualBox\, εκεί μέσα θα πρέπει να βρίσκεται και το ISO, με filename της μορφής VBoxGuestAdditions_x.y.z.iso
sixlibixlis Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Παιδιά τελικά τα κατάφερα με τα additions αλλά και πάλι δεν μου παίζει 3D παιχνίδια (π.χ. formula 1 2002) γιατί λέει δεν υπάρχει συμβατή directX 8 κάρτα γραφικών (Έχω βάλει 32 Mb video memory στο guest λειτουργικό)!!! Επίσης την κάρτα ήχου δεν την εγκαθιστά!!!Και τα προλήματα δεν σταματούν εδώ!!!...Στο εικονικό σύστημα δεν έχω πρόσβαση στο internet (επικοινωνεί με το host μεσω NAT)!!!To host λειτουργικό είναι Vista και στις συνδέσεις δικτύου μου λέει ότι ο εικονικός προσαρμογέας δικτύου έχει περιορισμένη συνδεσιμότητα!!! Κάποια απάντηση για mac, guid, sid που ανέφερα παραπάνω υπάρχει??? Ευχαριστώ πόλυ και sorry για τον καταιγισμό ερωτήσεων!!!
the_eye Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 (επεξεργασμένο) Έχω ένα usb κλειδί για ebanking και δεν μου το βλέπει σε virtual xp με τίποτα. Υπάρχει κάποιο κόλπο για να δουλέψει το usb ; To host είναι ubuntu. Επεξ/σία 17 Απριλίου 2009 από the_eye
dark_banishing Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 (επεξεργασμένο) Βγήκε νέα έκδοση που χαρακτηρίζεται ως "major update": VirtualBox 2.2.0 released Από τότε που έβαλα την νέα έκδοση, πάνω από την παλιά με update, δεν παίζει το internet στο virtual machine Πάνε οι μονομαχίες στα worms .. Τι ήθελα και το κανα.. Όλα μια χαρά λειτουργουσαν .. edit Τελικά μετά από repair, reinstall και πολλά restart, άλλαξα στα network settings το mode σε bridged και έφτιαξε.. Επεξ/σία 17 Απριλίου 2009 από dark_banishing
binary_dreamer Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 καλησπέρα. έχω εγκαταστήσει το virtualbox και τρέχω σε vista το πρόγραμμα και έχω έτσι windows xp ubuntu. το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπορώ να το κάνω να δει σωστά την κάρτα δικτύου. στις συνδέσεις δικτύου μου την εμφανίζει ως απλή σύνδεση (με καλώδιο). το έχω σε bridge mode. καμιά ιδέα? θα ήθελα μέσα από το guest OS να μπορώ να επιλέγω τα ασύρματα δίκτυα.
parsifal Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 θα ήθελα μέσα από το guest OS να μπορώ να επιλέγω τα ασύρματα δίκτυα. Εννοείς το guest OS να ελέγχει άμεσα τον WiFi adapter του host hardware; Για ποιον λόγο σου χρειάζεται κάτι τέτοιο; Γίνεται μεν, αλλά όχι για PCI και PCI Express-based WiFi cards. Μόνο με WiFi adapter σε μορφή stick που μπαίνει στη USB θύρα. Σε αυτήν την περίπτωση, θα μπορούσες να ενεργοποιήσεις το USB support του VirtualBox και να περάσεις τον έλεγχο της συσκευής αποκλειστικά στη VM. Θα έχανες αυτόν τον έλεγχο όμως από το host OS, οπότε αν ο μόνος τρόπος για να έχεις π.χ. internet access στο host OS είναι μέσω μίας ασύρματης σύνδεσης, θα πρέπει να επιλέξεις μεταξύ «WiFi στο host OS» και «WiFi στο guest OS». Σε περίπτωση που δεν έχεις USB WiFi adapter, μπορείς όμως να κάνεις το εξής για να έχεις πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο και από τα δύο OS. Όταν σετάρεις τη VM και επιλέγεις "Bridged Adapter" για το networking, θα επιλέξεις επίσης ακριβώς από κάτω, το δικτυακό interface που αντιστοιχεί στην κάρτα WiFi σου και όχι στην ενσύρματη κάρτα δικτύου του host: Έτσι, θα μπορείς να επιλέγεις τα ασύρματα δίκτυα από το host OS και στο guest OS δε θα χρειάζεται να κάνεις καμμία αλλαγή, θα βλέπει δίκτυο αυτόματα. Δυστυχώς δε βλέπω άλλο τρόπο για να καταφέρεις αυτό που ζητάς.
binary_dreamer Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Πως μπορώ να το έχω «WiFi στο guest OS» ?
parsifal Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 (επεξεργασμένο) Έχω απαντήσει σε αυτό πιο πάνω: Μόνο με WiFi adapter σε μορφή stick που μπαίνει στη USB θύρα. Σε αυτήν την περίπτωση, θα μπορούσες να ενεργοποιήσεις το USB support του VirtualBox και να περάσεις τον έλεγχο της συσκευής αποκλειστικά στη VM. Εννοείται πως αν έχεις τη δυνατότητα να προμηθευτείς έναν έξτρα USB WiFi adapter, δεν τίθεται θέμα διλήμματος: Μπορείς να έχεις το host OS να συνδέεται σε ένα ασύρματο δίκτυο μέσω του WiFi adapter-1 και το guest OS στο ίδιο ή σε άλλο ασύρματο δίκτυο μέσω του WiFi adapter-2. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2009 από parsifal
Προτεινόμενες αναρτήσεις