Προς το περιεχόμενο

Εξήγηση εξειδικεύμενων όρων

xania4ever

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά ο πατέρας μου θέλει να φτιάξει ένα site και ζητήσαμε πληροφορίες από κάποιους web designers αλλά υπάρχουν κάποιοι όροι που δεν καταλαβαίνουμαι.

Κοστολόγηση Web Site (GR):

Σχεδιασμός και ανάπτυξη Layout σε περιβάλλον flash 800 ?

ή εναλλακτικά: Χρήση και διαμόρφωση υπάρχοντος template 400 ?

Ανάπτυξη υπηρεσίας τηλεδιάσκεψης 300 ?

Ανάπτυξη υπηρεσίας e-counseling 300 ?

Ανάπτυξη Content Management System (fCMS) 500 ?

Σχεδιασμός και ανάπτυξη intro 300 ?

Σύνολο (Original Design) 2200 ? 2000 ?

Σύνολο (Template) 1800 ? 1600 ?

Στην προσφορά συμπεριλαμβάνεται κατοχύρωση domain για 2 χρόνια.

Web Hosting στην εταιρία Angellight από 3,83 ?/ μήνα ή

Τρεις Μήνες: 18 ?

Έξι Μήνες: 26 ?

Ένας Χρόνος: 46 ?

* 150 MB Χωρητικότητα

* 8 GB Κίνηση

* 1 MySQL Βάση Δεδομένων

Flash Media Hosting στην εταιρία InFluxis (απαραίτητο για teleconferencing) από 19,95 ?/ μήνα

* 20 Simultaneous Connections

* 384 kbps

* 100 MB Disk Space

* 5 GB transfer/ month

Mπορείται να μου πείτε τι σημαίνει το template και το intro?Επίσης πώς σας φένονται οι τιμές?

Δημοσ.
Παιδιά ο πατέρας μου θέλει να φτιάξει ένα site και ζητήσαμε πληροφορίες από κάποιους web designers αλλά υπάρχουν κάποιοι όροι που δεν καταλαβαίνουμαι.

Κοστολόγηση Web Site (GR):

ή εναλλακτικά: Χρήση και διαμόρφωση υπάρχοντος template 400 ?

Σχεδιασμός και ανάπτυξη intro 300 ?

Στην προσφορά συμπεριλαμβάνεται κατοχύρωση domain για 2 χρόνια.

Web Hosting στην εταιρία Angellight από 3,83 ?/ μήνα ή

* 150 MB Χωρητικότητα

* 8 GB Κίνηση

* 1 MySQL Βάση Δεδομένων

Mπορείται να μου πείτε τι σημαίνει το template και το intro?Επίσης πώς σας φένονται οι τιμές?

Το template είναι ένα έτοιμο προσχέδιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το site σου. Υπάρχουν χιλιάδες τέτοια δωρεάν και με κόστος. Απλά προσθέτεις το κείμενο σου και κάνεις τυχόν αλλαγές που χρειάζονται.

Το intro είναι το εισαγωγικό flash video που βλέπει κάποιος όταν πληκτρολογεί μια σελίδα. Είναι πολύ κρίσιμο σημείο γιατί ο επισκέπτης μπορεί να απογοητευτεί ή να βαρεθεί(αν είναι πολύ μεγάλο) και να φύγει ή να εντυπωσιαστεί και να συνεχίσει. Παρόλα αυτά όμως υπάρχει και η δυνατότητα να το παρακάμψει κάποιος (skip intro) αλλά μερικοί δυσκολεύονται ή δεν θέλουν να το παρακάμψουν (οι επισκέπτες πάντα έτσι.)

Η κατοχύρωση του domain δεν είναι τραγικό κόστος. 25ευρώ για 2 έτη για τύπου .gr domain και για τα άλλα .com , .info κλπ κοντά στα 10ευρώ το έτος.

Η μια βάση SQL που σου δίνει σε δεσμεύει γιατί στο μέλλον ίσως χρειαστείς παραπάνω αν θες να προσθέσεις κάτι (όχι περιεχόμενο, φωτο κλπ. κάποια εφαρμογή). Το ίδιο και η χωρητικότητα. Βέβαια το μέγεθος το ξέρει μόνο αυτός που θα το σχεδιάσει αλλά καλό είναι να ξέρεις και το επόμενο πακέτο πόσο κάνει για να μην πέσεις έξω στον προϋπολογισμό σου.

αυτά τα λίγα προς το παρόν απο εμένα.

ελπίζω να σε βοήθησα.

Δημοσ.

Φίλε μην βάλετε εισαγωγή σε flash. Ειναι εγκληματικό.

ουτε εσυ κερδιζεις τίποτα, ουτε οι επισκέπτες. Απο τον εκνευρισμό μερικών μάλλον χάνεις.

ο μονος οφελημένος ειναι ο developer που πληρώνεται κατι εξτρα για να το φτιάξει.

εισαγωγή flash, εννοώ μια αρχική σελίδα που δεν εχει τιποτα αλλο παρα ενα flash animation που την καλύπτει ολόκληρη, και μολις φορτώσει σε αφηνει να πας στην κύρια σελίδα.

(μερικοι εχουν τη στοιχειώδη ευγένεια να βάλουν και ενα λινκ "skip" για να μην εισαι υποχρεωμένος να περιμένεις)

παραδείγματα προς αποφυγή:

http://www.aekfc.gr/

http://www.pao.gr/

Αν θελεις να βαλεις flash σαν μπανερ ή μενου που να εντάσεται στην κύρια σελίδα , ειναι άλλο, μπορει να αρέσει

πχ http://www.ibm.com/

Δημοσ.
Φίλε μην βάλετε εισαγωγή σε flash. Ειναι εγκληματικό.

ουτε εσυ κερδιζεις τίποτα, ουτε οι επισκέπτες. Απο τον εκνευρισμό μερικών μάλλον χάνεις.

+1

Και εμένα με εκνευρίζουν αφάνταστα.

Επίσης από ότι κατάλαβα, θα σου φτιάξουν flash σελίδα. Εδώ πρέπει να σου πω πως το κείμενο στις flash δεν αναγνωρίζεται από τις μηχανές αναζήτησης. Το λέω με κάθε επιφύλαξη γιατί μπορεί και να υπάρχει τρόπος παρουσίασης των κειμένων που να μην γνωρίζω.

Πάντως και καλύτερο πακέτο hosting μπορείς να βρεις και αν ο πατέρας σου δεν θέλει κάτι πολύ περίπλοκο κοίτα και για freelancers.

Δημοσ.
+1

Και εμένα με εκνευρίζουν αφάνταστα.

Επίσης από ότι κατάλαβα, θα σου φτιάξουν flash σελίδα. Εδώ πρέπει να σου πω πως το κείμενο στις flash δεν αναγνωρίζεται από τις μηχανές αναζήτησης. Το λέω με κάθε επιφύλαξη γιατί μπορεί και να υπάρχει τρόπος παρουσίασης των κειμένων που να μην γνωρίζω.

Πάντως και καλύτερο πακέτο hosting μπορείς να βρεις και αν ο πατέρας σου δεν θέλει κάτι πολύ περίπλοκο κοίτα και για freelancers.

Όντως, οι μηχανές αναζήτησης δεν βλέπουν flash. Είναι τυφλές. Διαβάζουν μόνο κείμενο. Δεν βλέπουν βίντεο.

Βέβαια μπορείς να προσθέσεις σχόλια και κρυφό κείμενο αλλά το παίζεις. Μπορεί να να μην πιάσει ή να σε στείλει στο πάτω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...