dimitrispk Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Γεια σας παιδιά , Μήπως ξέρει κανείς να μου προτείνει κάποιον compiler για windows για την γλώσσα προγραμματισμού c (όχι c++) (όσο πιο εύχρηστος γίνεται και δωρεάν) ? Σας ευχαριστώ πολύ!
vagpap Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Δοκίμασε το MiniGW. Είναι port του GNU GCC για Win32.
pisio Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Δες και τα παρακάτω links http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=219836&highlight=compiler http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=238366&highlight=compiler
FrAcTaL-gR Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 lcc-win32, only C, πλήρες περιβάλλον, έχει αναλυτικό manual, tutorial για C, και είναι δωρεάν. Προσωπικά τον προτιμώ σε σχέση με τον DEV-C++. http://www.cs.virginia.edu/~lcc-win32/
dimitrispk Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις συμβουλές σας,ήταν πολύ χρήσιμες!
d-l-sama Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Ρε παιδιά έχω τα linux ubuntu 7.10 και προσπαθώ να διαβάσω για το μάθημά μου C++ αλλά μου δημιουργούνται κάποι προβλήματα!1.πάω να ανοίξω τον κειμενογράφο από την κονσόλα με την εντολή nedit και μου λέει ότι δεν είναι εγκατεστημένο,πάω να το εγκαταστήσω και μου εμφανίζει dpkg was interrupted you must mannually run "dpkg --configure -a" και μόλις το τρέχω μου λέει ότι γι'αυτό πρέπει να έχω δικαιώματα υπερχρήστη.2.πάω από τον editor γράφω ένα προγραμματάκι σε C(τώρα μαθαίνω C++)και όταν πάω να το κάνω μεταγλώτιση με την εντολή"gcc όνομα.c"μου εμφανίζει ότι η stdio δεν υπάρχει και ότι είναι λάθος η printf(λογικό αφού δεν υπάρχει η stdio).Άρα λογικά δεν έχω εγκατεστημένες μέσα τις βιβλιοθήκες!Ξέρει κανένας να μου πεί πώς τις εγκαθιστώ?Το χρειάζομαι άμεσα!Ευχαριστώ!
AoD Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Μήπως εννοείς το gedit? Εγκατεστησε το developer-essentials απο εδώ packages.ubuntu.com και θα εισαι ενταξει
d-l-sama Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2008 Μήπως εννοείς το gedit? Εγκατεστησε το developer-essentials απο εδώ packages.ubuntu.com και θα εισαι ενταξει Με το gedit έπαιξε κανονικά!αλλά το developer essentials που λες δεν το βρήκα στο site που έδωσες!
Aesmade Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Με το gedit έπαιξε κανονικά!αλλά το developer essentials που λες δεν το βρήκα στο site που έδωσες! Δοκίμασε να κάνεις στο shell "sudo apt-get install build-essential" (χωρίς τα εισαγωγικά) για να κατεβάσεις τα headers κτλ. Και σε μένα το ίδιο συνέβαινε στην αρχή.
d-l-sama Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2008 Αα ωραία έπαιξε!Ευχαριστώ!Γενικότερα ξέρετε κανένα site από το οποίο να μπορώ να διαβάσω C++ για το μάθημά μου γιατί το βιβλίο που μας έδωσε ο καθηγητής δεν παλεύεται με τίποτα???Τώρα μαθαίνω C++ και δεν καταλαβαίνω τίποτα έτσι όπωςτα γραφει το βιβλίο!
d-l-sama Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Ρε παιδιά προσπάθησα να κάνω ένα απλό προγραμματάκι και όταν πληκτρολόγισα για νο το κάνω compile μου έβγαλε το ακόλουθο μήνυμα: intro.cpp: In function ʽint main()ʼ: intro.cpp:7: σφάλμα: ʽcinʼ was not declared in this scope intro.cpp:8: σφάλμα: ʽcoutʼ was not declared in this scope intro.cpp:8: σφάλμα: ʽendlʼ was not declared in this scope Ξέρει κανένας τι πρόβλημα υπάρχει?Μήπως δεν είναι σωστά εγκατεστημένες οι βιβλιοθήκες?και πώς μπορώ να το λύσω?
3c0r1z Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2008 > #include <iostream> int main() { ::std::cout << "Hello, d-l-sama" << ::std::endl; ::std::cout << "give a number dude:"; int num; ::std::cin >> num; ::std::cout << "num:" << num << ::std::endl; return 0; } Για δοκίμασε να κάνεις μεταγλώτισση τον παραπάνω κώδικα. Αν βγάζει πάλι τα ίδια σφάλματα δεν θα έχεις δηλώσει σωστά τα path. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω όσον αφορά το linux, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα ξέχασες να βάλεις αυτή την γραμμή > using namespace std; Αυτά ελπίζω να βοήθησα CU
jimmysnn_17 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΣΙΤΕ http://www.microsoft.com/express/download/ KΑΙ ΠΑΡΕ ΤΗΣ MICROSOFT.ΤΟ DEVC++ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΛΟ COMPILER
HalfAsleep Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Ρε παιδιά προσπάθησα να κάνω ένα απλό προγραμματάκι και όταν πληκτρολόγισα για νο το κάνω compile μου έβγαλε το ακόλουθο μήνυμα:intro.cpp: In function ʽint main()ʼ: intro.cpp:7: σφάλμα: ʽcinʼ was not declared in this scope intro.cpp:8: σφάλμα: ʽcoutʼ was not declared in this scope intro.cpp:8: σφάλμα: ʽendlʼ was not declared in this scope Ξέρει κανένας τι πρόβλημα υπάρχει?Μήπως δεν είναι σωστά εγκατεστημένες οι βιβλιοθήκες?και πώς μπορώ να το λύσω? #include <iostream>
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.