Προς το περιεχόμενο

Το BluRay νίκησε. Τωρα αρχιζουν τα δυσκολα για την sony...

kurkosdr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πρόβλημα του HD θα είναι ο ανταγωνισμό από online πηγές. Όσον αφορά την εγγραφή δεδομένων πιστεύω ότι πολύς κόσμος προβληματίζεται με το να εμπιστευθεί 50GB σε ένα δισκάκι. Ίσως αν είναι πολύ φθηνά να κρατάει κανείς πολλαπλά αντίτυπα, αλλά αν σκεφτεί κανείς τις τιμές των DL-DVD δεν είναι πολύ πιθανό αυτό στο άμεσο μέλλον.

Δημοσ.
πιστεύω ότι πολύς κόσμος προβληματίζεται με το να εμπιστευθεί 50GB σε ένα δισκάκι.

Και πριν λίγα χρόνια που η μέση χωρητικότητα των σκληρών ήταν 10GB πολλοί ήταν προβληματισμένοι να κρατάνε το μισό σκληρό τους σε ένα δισκάκι. Δε νομίζω...

Δημοσ.
Και πριν λίγα χρόνια που η μέση χωρητικότητα των σκληρών ήταν 10GB πολλοί ήταν προβληματισμένοι να κρατάνε το μισό σκληρό τους σε ένα δισκάκι. Δε νομίζω...

Oταν η μεση χωρητικοτητα ηταν 10GB κανεις δεν ειχε dvd-r ουτε καν cd-r δεν ειχαν στα pc τους. Παντως δε θυμαμαι να ειχα καποιον τετοιο προβληματισμο σε αντιθεση ηταν πραγματικα απελευθερωτικο

Δημοσ.
Oταν η μεση χωρητικοτητα ηταν 10GB κανεις δεν ειχε dvd-r ουτε καν cd-r δεν ειχαν στα pc τους. Παντως δε θυμαμαι να ειχα καποιον τετοιο προβληματισμο σε αντιθεση ηταν πραγματικα απελευθερωτικο

Γιατί τώρα έχουν blue ray drives?

Δημοσ.

Όχι αλλά το θέμα είναι ότι σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν πολλά πράγματα που θα θες να αποθηκέυσεις. Παράδειγμα για μένα είναι πιο γρήγορα να κατεβάσω ένα mp3 παρά να ψάξω τα πολλές δεκάδες mp3 DVD μου για να το βρω (παρόλο που τα έχω καλά οργανωμένα!). Αν μπορούσα να έχω μια τέτοια υπηρεσία σε λογική τιμή (κάτι σαν το last fm βασικά) τότε δεν θα είχα ιδιαίτερο λόγο να έχω mp3 αποθηκευμένα. Σύντομα φαντάζομαι θα εμφανιστούν και παρόμοια services για τα πάντα. Οπότε τελικά δεν θα έχεις τι να βάλεις σε 50GB γιατί τελικά μόνο το ψηφιακό βίντεο καταναλώνει τόσο χώρο (δεν μιλάω για τπτ φαιδρές καταστάσεις, πχ να αποθηκεύουμε τα CD σε FLAC και τέτοια).

Δημοσ.
Γιατί τώρα έχουν blue ray drives?

οχι αλλα αν προσεξεις λεω δεν ειχαν καν cd-r...υπαρχει χασμα εποχης στην αναφορα σου, οπως επισης λεω οτι ποτε δεν ειχα ενδοιασμο για το αν θα εχω 5GB σε ενα δισκακι αφου οταν αρχισαν να μεγαλωνουν οι σκληροι δεν αγχωνοσουν για το αν θα χαθουν αλλα για το πως θα παρεις back στα 700ΜΒ

Δημοσ.

Ναι ρε συ disqualified καταλαβαίνω τι λες, ένα παράδειγμα έδωσα που εμπεριέχει και κάποια αστοχία. Απλά θέλω να πω πως η χωρητικότητα δεν είναι ποτέ σταθμισμένος παράγοντας γιατί η ζήτηση για περισσότερο χώρο μεγαλώνει ανάλογα με τη χωρητικότητα των μέσων. Δηλαδή αν έχω 10 GB θα τα χρησιμοποιήσω. Αν έχω 100 πάλι θα τα χρησιμοποιήσω.

Δημοσ.
Ναι ρε συ diqualified καταλαβαίνω τι λες, ένα παράδειγμα έδωσα που εμπεριέχει και κάποια αστοχία. Απλά θέλω να πω πως η χωρητικότητα δεν είναι ποτέ σταθμισμένος παράγοντας γιατί η ζήτηση για περισσότερο χώρο μεγαλώνει ανάλογα με τη χωρητικότητα των μέσων. Δηλαδή αν έχω 10 GB θα τα χρησιμοποιήσω. Αν έχω 100 πάλι θα τα χρησιμοποιήσω.

οκ αλλωστε κανενας δεν ξερει σε λιγα χρονια που θα αυξηθουν οι ταχυτητες εγγραφης και μεταφορας το πιο πιθανο ειναι να βρισκουμε απολυτα φυσιολογικη την αποθηκευση σε blu-ray οταν θα εχει ο καθενας terra δεδομενων αλλα αυτη τη στιγμη ποιος δε θα φοβοταν να εχει μονο σε ενα δισκακι 50GB mp3 ειδικα σε αυτο το αρχικο σταδιο

Δημοσ.

Ναι καταλαβαίνω τι λες. Μάλλον θα συμφωνήσω ως προς τα mp3 και τα αντίστοιχου μεγέθους αρχεία (φωτό κλπ). (Βρήκες το αδύνατο σημείο μου).

Δημοσ.
ναι τετοιου ειδους μικρα αρχεια ειναι αρκετα επιφοβα, δε νομιζω να μην εχει συναντησει καποιος απο εμας CRC error

Εγω βασικα δεν εχω συναντησει crc σε διασκακια που εγω εχω γραψει. Και τα γραφω και στο dvd-r του laptop μου. Το μυστικο της συνταγης ειναι η χαμηλη φωτια. Αγαπητοι insomniacs, η ταχυτητα 2x στα dvd (ή 10χ στα cd-r) σε ενα καλο dvd-r των 16χ ( ή cd-r των 52χ) δεν δινει crc.

Και μην ξεχνατε τις κανονικες jewel case θηκες (όχι χαρτινες σε στυλ φακελου, λες και θα βάλετε μεσα τσιπουρες)

Οσον αφορα το bluray, ολος αυτος ο ντορος για την αποθηκευση γινεται φυσικα για το βιντεο (αντε και για το backup, αλλα στο backup δεν σε ενδιαφερει τοσο να τα χεις ολα σε ενα εννοιαιο αποθηκευτικο χωρο, οπότε καλα και τα dvdr dual layer για τα επομενα ετη)

Μπορει μεν τα αγαπημενα μας προγραμματα/παιχνιδια να εχουν παρει τα πανω τους οσον αφορα της απαιτησεις, αλλα εγω προσωπικα παρατηρω ότι ο ογκος των δεδομενων τους αυξανεται μεν, αλλα με μικροτερο ρυθμο από ότι αυξανεται ο αποθηκευτικος χωρος των δισκων.

Θυμαστε καποτε στο 1995, που οι απαιτησεις των προγραμματων σε χωρο αυξανονταν τρελα και των μεσω οχι? Με τις interactive ταινιες με τα 10 διασκακια, και την encarta encyclopedia με αλλα 7 διασκακια.

Ενω με το dvd, τελικα καταφεραμε να χωρεσουμε και παιχνιδια και εγκυκλοπεδειες μεσα σε ενα δισκο. Εκει που περιμενα ότι το prostreet θα ερθει σε 2 dvd, ηρθε σε ενα.

Οπότε, δεν νομιζω το bluray να χρησιμοποιηθει συντομα για αποθηκευση προγραμματων.

Αντιθετα, στο βιντεο, οσο περισσοτερο, τοσο καλύτερο.

Δημοσ.

χαίρομαι να βλέπω προβληματισμένους καταναλωτές και να διαβάζω ενδιαφέρουσες απόψεις.

Φυσικά δεν υπάρχει ΜΙΑ απάντηση στα ερωτήματα και τους προβληματισμούς, ούτε σωστό και λάθος, μιας και ώντας διαφορετικοί σαν άνθρωποι, έχουμε διαφορετικά κριτήρια για το πότε αξίει μια μετάβαση, για το τι μας ικανοποιεί ποιοτικά και τι όχι, για το τί κόστος αντέχει η τσέπη του καθενός (δεν λέω λέξεις του στυλ "μεράκι" αλλα χα-τεκ γιατί με διαολίζουν, λες και κάποιος δημόσιος υπάλληλος που έχει να θρέψει δυο παιδιά και δεν πάει να βάλει δόσεις να πάρει 46 τρου-ειτς-ντι δεν είναι μερακλής) όπως επίσης και για το πότε θερούμε ότι μια αγορά έχει ανοίξει και άρα είμαστε έτοιμοι για την μεταπίδιση (προς θεού ΟΧΙ επένδυση).

Πχ σας βλέπω να μιλάτε για δισκάκια 50G και σκέφτομαι ότι άντε να έχω χρησιμοποιήσει 4-5 φορές αυτά τα μαγικά δισκάκια των 9G που μου υποσχέθηκαν το 1997 (αλήθεια θυμάστε τα dual side των 18G; ) και τα γράφω όλα αυτά ώντας κάτοχος άνω των χιλίων DVD5.

Μην πιάσω στο στόμα μου το πόσα original dvd έχω -αγορασμένα απο εμένα όχι δώρα-εφημερίδες περιοδικά κλπ, χμμμ.... 5; τότε μάλον θα καταλήξω στο συμπέρασμα ότι η τεχνολογία των DVD πέρασε και δεν με άγγιξε, όλα αυτά τα 10 χρόνια.

Καλως ήρθε λοιπόν το μπλου-ραυ (φούτσες μπλέ λέγανε κάποτε, κάτι θα ξέρανε) ευκαιρία να ψίσω κανένα γνωστό να μου πουλήσει την συλλογή των laser disk του σε καλή τιμή...

μετά το βινύλιο... όλα είναι bytes...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...