kurkosdr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Αναμφιβολα, δεν μπορουμε παρα να εκφρασουμε τα συγχαρητηρια μας προς την sony, για την προσφατη νικη επι του hd-dvd. Αλλωστε, και το αξιζε (το bluray ήταν κατι καινουριο, ενω το hddvd επανεκδοση του dvd), και ηταν αναμενομενο (αφου εχει δικο της content provider, την sonypicrures, και το ps3). Ολοι εμεις του χωρου, αλλοι πιο νωρις, αλλοι πιο αργα, αλλοι με τα χιλια ζορια, θα χαρισουμε στο pcακι μας ενα Bluray drive. Ετσι, θα βλεπουμε hd ταινιες στην οθονη του υπολογιστη μας. Όμως, μολις στεγνωσει λιγο η σαμπανια στο πατωμα στα γραφεια της sony, θα καταλαβουν ότι: Τωρα αρχιζουν τα δυσκολα. -Γιατι, εμεις σαν αγοραστικο κοινο, ειμαστε λιγο πολύ "δεδομενοι" γι αυτους. Αλλοι ειναι οι οποιοι αλλαζουν συνηθειες δυσκολα. Αλλοι ειναι αυτοι που θα κρινουν την επιτυχια του νεου προτυπου και αν θα εχει μαζικη απηχηση ή όχι. Αυτοι που βλεπουν ταινιες από την τηλεοραση! -Και για πειτε μου εναν καλο λογο ωστε ενας με αναλογικη τηλεοραση crt, ή ενας με plasma χωρις hdmi και δυνατοτητα hd, να πεταξει το dvd player του, και να επενδυσει μια περιουσια σε εξοπλισμο και ταινιες bluray? Και υπαρχουν παρα πολλοι τετοιοι, που πηραν plasma λιγο μετα το 2000,και δεν σκοπευουν να την πεταξουν για να παρουν αλλη μια flat tv με μια παραπανω εισοδο. Υπαρχουν παρα πολλοί καταναλωτες χωρις εισοδο hdmi στην tv. Τι κερδος θα εχουν αυτοι από ενα bluray? Οι ομορφες λειτουργιες skinnig του hddvd μας αφησαν χρονους, το BDjava και δεν το ειδαμε, και δεν ειναι και κατι εξωπραγματικό. Οι παραπανω καταναλωτες εκαναν αμαν και πως να αλλαξουν τις κασσετες με τα dvd. Και αμα δεν υπηρχαν ορισμενες λειτουργιες του dvd όπως τα chapters, τα μενου και οι πολλαπλοι υποτιτλοι, αλλα και η απουσια rewind, ακομα σε αναλογικη μαγνητοταινια θα εβλεπαν ταινιες. Που ειναι και πιο βολικη. Και γραφεις πιο ευκολα εκπομπες. -Ναι ξερω ότι θα μου πειτε ότι θα κερδισουν σε ποιοτητα. Σιγα μην βλεπουν στις 17αρα crt τους και στην plasma με χαλια αναλυση την διαφορα. Και ούτε προκειται να την δουν χωρις hdmi! Και δεν τους νοιάζει κιολας στην τελικη (όλα τα 'χε η Μαριωρη, το hd της ελλειπε) -Οπότε, το βλεπω το bluray να καταλήγει σε κατι γραφικους χαϊφιντελάδες. Ξερετε, αυτοι με λαμπατους ενισχυτες, "φετες" ηχεια, και το τελευταιο τευχος του hitech στο τραπέζι. Ειναι οι ιδιοι που πηραν το SuperVHS. Το οποιο SuperVHS ο απλός κοσμος εγραμενο στα παλαια του υποδηματα το ειχε παντα, επειδή το μονο που εδινε ηταν high definition σε σχεση με το παλαιο vhs, και καμια απολύτως καινουρια λειτουργια. Και ηθελε και καινουρια εισοδο svideo στην tv. Κατι μου θυμιζει, κατι μου θυμιζει.. - Οχι φυσικα ότι το bluray ειναι κακή τεχνολογια. 50GB σε ενα διασκακι ειναι επιτευμα. Αλλα δεν ξερω αν θα καταφερει να φτασει στο σπιτι του καθενος, όπως καταφερε το dvd. Θα βγουν πολλές ταινιες γι αυτο αναμφιβολα, αλλα μηπως μεινει προνομιο των χαϊφιντελάφων, και οχι ενα μαζικο μεσο όπως θελουν στην sony? --> Εκτος βεβαια και αν την κανει γυριστη η sony, και παψει να βγαζει ταινιες σε dvd. Αλλα θα την κραξουν οι αλλοι συνεργατες, όποτε δυσκολα. - Και βασικα ούτε εμας μας εχουν δεδομενους. Μπορουμε καλλιστα να τσουλησουμε στο video on demand μεσω του isp μας... Χμμ.. Μαλιστα... Βιντεο που κατεβαινει κατευθειαν στο δισκο.. και μεταφερεται όπου θελεις με copy paste. Αυτες ειναι καποιες εντελώς καινουριες λειτουργιες. Αυτο ειναι ενα πραγματικα καινουριο μεσο (όπως ηταν το dvd σε σχεση με κασσετα). Βρε, δεν παμε κατευθειαν στο εντελώς καινουριο μεσον, και να αφησουμε το... SuperDVD?? (ετσι πρέπει να το λεμε απο δω και περα, κατα superVHS).
tfonias Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Καλημέρα, Βασικά είμαι ένας από τους "χαμένους" της υπόθεσης (ιδιοκτήτης του HD-DVD add-on του 360 καθώς και καμιά 10αριάς τίτλων) και θα το χαρώ πολύ να την πατήσει η Sony και το στρατόπεδο της... Long live mkv!!!
Sorath Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 kurkosdr αν και καλό το κείμενο σου, θα διαφωνίσω. Πιστεύω πως η διάδοση του Blue-Ray θα είναι αντίστοιχη του DVD. Όπως έτσι ξαφνικά το '97 ήρθε το DVD και πολύ γρήγορα διαδόθηκε, έτσι θα γίνει και με το Blue-Ray. Υπολογίζω οτι σε 2 χρόνια θα έχει αρχίσει να μπαίνει μαζικά στα σπίτια των περισσότερων και όχι μόνο των "χαϊφιντελάφων" οι οποίοι ήδη έχουν εφοδιαστεί με την νέα τεχνολογία. Εξάλλου τα videoclub έχουν αρχίσει να νοικιάζουν ταινίες σε αυτό το format. Στα pc βρίσκεις players με 150-200? ήδη. Σύντομα οι τιμές θα πέσουν δραματικά. Κάθε τι που έρχεται είναι ευπρόσδεκτο και προσωπικά χαίρομαι που τελείωσε αυτή η "μάχη" ανάμεσα στα δύο format.
tmjuju Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Συγχαρητήρια εγώ δεν θα τους έδινα πάντως. Δεν έχουμε λόγο να συγχαίρουμε την επικράτηση ενός forma…. Τεσπα, όταν οι τιμές πέσουν τα BRD θα βρουν θέση σε όλα τα σπίτια… οπός τώρα που τα DVDplayers έχουν 30ευρώ. Το μεγάλο κρίμα είναι ότι θα πρέπει να ξαναγοράζουμε ταινίες σε HD. Αυτό ποτέ δεν το συνήθισα στην μουσική/βίντεο. Δεν φτάνει που το έχουμε σε VHS και DVD πρέπει να πληρώσουμε εξαρχής όλα τα δικαιώματα για να αγοράσουμε το HD υλικό. Παράλογα πράγματα… Παντός από άποψη ποιότητας ναι υπάρχει μεγάλη βελτίωση. Σίγουρα θα περάσουν χρόνια για να αντικατασταθούν οι Non-HD TVs και ακόμα και όταν όλοι θα έχουν HDTV θα βγάλουν το επόμενο SuperHD forma … και θα πρέπει πάλι να πληρώνουμε τα πάντα από την αρχή. Είναι λογικό από την πλευρά των εταιριών να θέλουν να πουλήσουν ξανά τηλεοράσεις στο λαό. Ξανά player ξανά την ίδια ταινία με ελάχιστα extra κ.ο.κ. Τέλος φίλτατε tfonias μην τσαντίζεσαι! Καλά έκανες και το αγόρασες, δεν νομίζω να σε είχε κοροϊδέψει κανένας και προφανώς για κάποια εποχή ήσουν και περήφανος για το απόκτημα σου. Έτσι έχουν τα πράγματα όταν είσαι early-adopetr.
frenzy Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Άκυρο imo το θέμα καθώς οι τηλεοράσεις μοσχοπωλούνται αυτήν την εποχή και στην κουτσή Μαρία και το Βlue Ray ακόμη δεν έχει βρει το δρόμο του στην ευρύτερη αγορά. Σύντομα η Κουτσή Μαρία θα πάρει ένα Blue Ray για τον ίδιο λόγο που πήρε και την LCD: Επειδή την πήρε η κυρά Κατίνα η μαμά του συμμαθητή του γιού της κι ο κανακάρης της κινδυνεύει να πάθει κανα κόμπλεξ...
leukonas Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Και εγώ με τη σειρά μου θα διαφωνήσω με όσα έγραψες φίλε kurkosdr και μάλιστα πιστεύω πως σε λίγους κιόλας μήνες θα γίνεται πανικός με τα συγκεκριμένα μηχανήματα (είτε πρόκειτε για φέτες home theatre είτε για συσκευές υπολογιστή είτε για κάμερες που γράφουν κατευτθείαν σε αυτό το Format).Τα πρωτερήματα είναι πολλά....και το πιο σημαντικό είναι ο χώρος που σου προσφέρουν.Για μένα που είμαι πληροφορικάριος αυτό έχει σημασία.Αν μπορώ σε ένα δίσκο να έχω 50 gb αυτόν θα πάρω...και όλος ο υπόλοιπος κόσμος ακολουθεί τον κόσμο της πληροφορικής....γιατί όταν ο μαύρος θα πουλάει τενίες σε blue-ray εσύ τι θα του λες??μήπως έχεις τίποτα σε dvd??Όταν ο γείτονας θα σου λέει θέλεις τα τάδε παιχνίδια??Εσύ τι θα του λες??Μήπως τα έχεις σε dvd??Γιατί να μήν εχεις όλη τη μουσική συλλογή σου σε Mp3 σε 4 δίσκους blue-ray??Γιατί να μην έχεις όλα σου τα dvd σε 10 τενίες Blue-ray???Για να μην πω τι θα γίνεται με τις ταινίες σε dvix - xvid και όλα τα συναφή format.Σε ένα δισκακι θα έχουμε 37-40 ταινίες....Εγώ όπως κάποτε πλήρωσα 100.000 δρχ για cd-rw και μετά 300e για dvd-rw πάλι θα πληρώσω για να πάρω Blu-ray-rw(η όπως θα λέγεται)...μαζί με εμένα πάρα πολύ άλλοι και οι υπόλοιποι απλά θα ακολουθήσουν όταν οι τιμές θα πέσουν λιγάκι ακόμα....
doc1000 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 leukonas μπορεί να έχεις 50GB σε 1δισκάκι αλλα σε τί τιμή θα είναι αυτό? Τόσα χρόνια πέρασαν με τα double layer δισκάκια και βλέπεις ότι ακόμα και σήμερα κανένας δεν τα αγοράζει γιατί είναι πανάκριβα. Προτιμότερο (και οικονομικότερο) είναι να αγοράσεις τα αντίστοιχα GBytes σε σκληρούς δίσκους και ένα απλό bluray reader , μιας και τα Blu-ray δε νομίζω ότι εχουν και καμιά αξιοπιστία ως προς την ασφάλεια των δεδομένων. Δε θέλω ούτε να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να έχω μέσα σε ένα δισκάκι 50GB δεδομένων και να αρχίσει να μουγκρίζει το drive και να μην μπορεί να διαβάσει το δισκάκι.
disqualified Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 οσον αφορα την ελλαδα μπορω να πω οτι και παλι η αρχη θα γινει απο τα pc οταν πεσουν οι τιμες κι αλλο στα drives και οταν αρχισουν να ερχονται μαζικα τιτλοι στα video club, κατι αναλογο που συνεβη και στο DVD, βεβαια το DVD ειχε να αντιμετωπισει ενα πεπαλαιομενο μεσο και ειχε και μεγαλη διαφορα στην ποιοτητα εικονας οπως και στη μεγαλη λειτουργικοτητα και επιλογες που ειχε πλεον ο χρηστης, χωρις επισης να εχει το internet ως αντιπαλο εναλλακτικο entertainment με τη σημερινη μορφη του
washcloud Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 ...τί "σκοτώνεστε" ρε παιδιά για το αν θα "τσουλήσει" ή όχι το..."SDVD"(...Sony DVD);Απλό είναι,τα πράγματα πάντα θα "εξελίσσονται",και όσο "για τον απλό λαό","θα γυρίσει και γι' αυτόν ο τροχός"...Πότε;..Όπως τραγούδαγε κάποτε κι ο Χάρρυ Κλυνν,"..όταν φτηνύνουν τα φασόλια,θα χορτάσει και εμένα η κοιλιά μου"....
Psycho13 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 ....Τωρα αρχιζουν τα δυσκολα.... Μαλλον τωρα αρχιζει το χοντρο το χρημα εννοεις....
vassilis_pap Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Εγώ πάλι πιστεύω πως οι προβληματισμοί του kurkosdr έχουν βάση. Όσο και αν πολλοί έχουμε τη τάση να κρίνουμε με βάση τον εαυτό μας εγώ ξέρω πάρα πολύ κόσμο που αγόρασαν DVD πρόσφατα. Και μη ξεχνάμε πως το DVD απέχει από το προηγούμενο μέσο (VHS) έτη φωτός τεχνολογικά, πράγμα που δεν συμβαίνει με το Blu Ray, και ότι μετράει πια σχεδόν δέκα χρόνια στην αγορά. Για το πολύ απλό κόσμο οι διαφορές του νέου μέσου από το παλιό είναι δυσδιάκριτες και το κόστος αντικατάστασης μηχανημάτων και software ακατανόητο. Και αυτός ο απλός κόσμος είναι που καθορίζει την επιτυχία ενός μέσου όχι εμείς οι μηυμένοι. Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι ο όγκος των ταινειών που έχουν τόσο οι απλοί χρήστες (και ας είναι από εφημερίδες δε πειράζει όσο και οι επαγγελματίες - video club κλπ. Το κόστος αντικατάστασης για όλους αυτούς είναι τεράστιο και αυτό περιπλέκει τα πράγματα.Από την άλλη το ότι τελικά θα υπάρχει ένα μόνο πρότυπο είναι μεγάλο συν αφού εξασφαλίζει στο blu ray την υποστήριξη των ψαγμένων (και πλούσιων) χρηστών και των "κομπιουτεράκιδων". Επίσης θετικό είναι οι υψηλές πωλήσεις hidef τηλεοράσεων αν και η διαδικασία αντικατάστασης των παλιών τηλεοράσεων από καινούργιες είναι αργή και δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Το τι θα γίνει τελικά νομίζω κανείς δε μπορεί να το πει με βεβαιότητα. Πιστεύω πως τα δύο φορμά (DVD - Blu ray) θα συνυπάρξουν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα με το δεύτερο να αντικαθιστά σιγά σιγά το πρώτο. Το στοίχημα της Sony από εδώ και μπρος είναι εκτιμώ πόσο γρήγορα, ή πόσο αργά αν θέλετε, θα γίνει αυτή η διαδικασία. Αν γίνει γρήγορα το φορμά θα εξαπλωθεί και θα μείνει στην ιστορία ως ένα πετυχημένο φορμά όπως έγινε με το DVD. Αν αργήσει όμως κινδυνεύει έντονα να δεχτεί ανταγωνισμό από μελλοντικά κανάλια ή μέσα διανομής ταινειών (π.χ. video on demand, flash μνήμες κλπ) και τελικά να μείνει στην ιστορία ως ένα μεταβατικό φορμά - "βελτίωση" του DVD.
akisk Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Το HD ήρθε -επιτέλους- και θα μείνει. Αποτελεί τρομερή εξέλιξη όπως και να το κάνουμε. Όποιος θέλει ας μείνει στο DVD, δεν είναι υποχρεωτικά αυτά τα πράγματα. Εγώ πάντως πολύ απολαμβάνω και την υψηλή ευκρίνεια στην εικόνα και τον πολυκάναλο ήχο. Στον τομέα των ψυχαγωγικών ηλεκτρονικών επενδύσεις δε γίνονται. Αυτό είναι ακόμα πιο έντονο όταν αγοράζουμε την αιχμή της τεχνολογίας. Προσωπικά δε θα έπαιρνα ούτε με σφαίρες bluray ή hddvd πριν ξεκαθάριζαν τα πράγματα, ή αν το έκανα θα ήξερα ότι δεν αποτελεί επένδυση (και μπορεί να πάνε και για πέταμα τα μηχανηματάκια) και δε θα γκρίνιαζα μετά. Το bluray αποκλείεται να μείνει στους χαιεντάδες, αργά ή γρήγορα θα μπει παντού! Γραφικοί δεν είναι αυτοί που βλέπουν HD, αλλά αυτοί που επιμένουν στην βιντεοκασέτα.
Hlapatsas Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Καλά τώρα τι να λέμε..οποιουδήποτε και να χαλάσει η τηλεόραση LCD θα πάρει εφόσον πλέον Crt καπούτ και ανάλογα με την τσέπη του θα είναι και HD ready ή όχι αν και τώρα ποιά τείνουν να είναι όλες HD ready. Το θέμα που λέτε είναι ο Έλληνας!Δεν έχει σημασία αν η τηλεόραση του υποστηρίζει Hd...σημασία έχει η μούρη. <<....Και που λες πήρα ένα Blue-ray με usb, Hd, dvi-vga hdmi, skata-ei με απαράμηλη ποιότητα απεικόνησης>> και από μέσα του λέει <<....ποοο τώρα γάμησα...>>.Και πληρώνει το δάνειο καμιά δεκαετία.
leukonas Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Για αυτούς που μιλάνε για μεγάλες διαφορές μεταξύ vhs και dvd να τους θυμήσω οτι υπήρχε και το vcd και το svcd αλλά ο κόσμος και πάλι μεταπήδησε στο dvd και ας μην είχαν μεγάλη διαφορά στις τότε crt τηλεοράσεις με τα 50hz....γιατί ποιοί είχαν τότε τηλεοράσεις των 100hz οι οποίες στοίχιζαν 100.000δρχμ ++ παραπάνω.το dvd θα πάρει σιγά σιγά τον δρόμο που πήρε το cd όταν βγήκε το dvd....
disqualified Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Για αυτούς που μιλάνε για μεγάλες διαφορές μεταξύ vhs και dvd να τους θυμήσω οτι υπήρχε και το vcd και το svcd αλλά ο κόσμος και πάλι μεταπήδησε στο dvd και ας μην είχαν μεγάλη διαφορά στις τότε crt τηλεοράσεις με τα 50hz....γιατί ποιοί είχαν τότε τηλεοράσεις των 100hz οι οποίες στοίχιζαν 100.000δρχμ ++ παραπάνω.το dvd θα πάρει σιγά σιγά τον δρόμο που πήρε το cd όταν βγήκε το dvd.... δεν μιλαμε για το μεσο ως αποθηκευση δεδομενων, αλλα για βιντεο, το cd ποτε δε διεκδικησε πρωτεια στην αγορα βιντεο, το svcd ειναι απλα ενα πολυ καλο και συμπαθητικο format. Το CD ζει και βασιλευει στη μουσικη βιομηχανια παρα το οτι εχει κανει την εμφανιση του το DVD-AUDIO το οποιο αν θυμαμαι καλα σε μια επιδειξη που ειχα ακουσει ειχε φαει τη σκονη του super audio cd
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.