Προς το περιεχόμενο

Ερωτήσεις για Open Office

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

>=SUM(Φύλλο1.A1:A14)

Μπορείς να κάνεις δοκιμές και με το ποντίκι, ώστε να σου γράφει το OpenOffice τους τύπους.

Π.χ.

Ανοίγεις καινούργιο OO Calc.

Στο Φύλλο1, γράφεις

1 στο κελί Α1

2 στο κελί Α2

autocomplete μέχρι το Α10 για δοκιμές.

Πας στο Φύλλο2, στο κελί Α1

Πατάς το Σ από τη γραμμή εργαλείων και σου ετοιμάζει τον τύπο =SUM()

Πηγαίνεις στο Φύλλο1 και επιλέγεις τα κελιά Α1 ως Α10 με το ποντίκι

Πατάς Enter

Έτοιμο, σου έγραψε μόνο του το OpenOffice τον τύπο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
>=SUM(Φύλλο1.A1:A14)

Μπορείς να κάνεις δοκιμές και με το ποντίκι, ώστε να σου γράφει το OpenOffice τους τύπους.

Π.χ.

Ανοίγεις καινούργιο OO Calc.

Στο Φύλλο1, γράφεις

1 στο κελί Α1

2 στο κελί Α2

autocomplete μέχρι το Α10 για δοκιμές.

Πας στο Φύλλο2, στο κελί Α1

Πατάς το Σ από τη γραμμή εργαλείων και σου ετοιμάζει τον τύπο =SUM()

Πηγαίνεις στο Φύλλο1 και επιλέγεις τα κελιά Α1 ως Α10 με το ποντίκι

Πατάς Enter

Έτοιμο, σου έγραψε μόνο του το OpenOffice τον τύπο.

Είσαι θεός!! :D αυτό έξαχνα..

αυτο με το τε το μπερδευω και γω μερικες φορες

Αν είναι ενικός (αυτός, αυτή, αυτό) γράφεται με αι, αν είναι πληθυντικός (εμείς, εσείς) με ε.

Μετά από αυτό το ζήτημα ορθογραφίας, να ρωτήσω και εγώ κάτι. Στον writer πώς μπορώ να γράψω σε μορφή landscape και όχι portrait. Θυμάμαι μία φορά που το χρειάστηκα, αναγκάστικα να μπω σε Windows και να χρησιμοποιήσω Word γιατί δεν το έβρισκα. Και... δοθείσης της ευκαιρίας το ρωτάω τώρα.

To αντίθετο θα έλεγα! Το κείμενο είναι πιο ευανάγνωστο και κομψό. Χρόνια γράφω εργασίες και παράγω φυλλάδια επαγγελματικού επιπέδου και δε θα σκεφτόμουν ποτέ να κολλήσω τα σημεία στίξης στα γράμματα που ακολουθούν.

Σωστά. Πάντα μετά από ένα σημείο στίξης μπαίνει ένα κενό. Και στο χειρόγραφο κείμενο το ίδιο γίνεται για να είναι σωστό και ευανάγνωστο. Κανόνας είναι αυτός δεν είναι θέμα επιλογής ή γούστου.

Τελικά το βρήκα μόνος μου. Είναι από το μορφή->σελίδα->σελίδα. Αλλά όταν βιάζεσαι, δεν έχεις την υπομονή να ψάχνεις. Ενώ εχτές αμέσως το βρήκα.

Edit: iant, ήμουν στη σελίδα δύο και δεν είδα πως υπάρχει και σελίδα 3 όταν το έγραψα. Ναι αυτό ήθελα. Ευχαριστώ.

• 4 μήνες μετά...
sorry, ακόμα κι αν έχει απαντηθεί, επειδή έχω χαοθεί και τσατιστεί, μπορεί κάποιος να μου πει με δυο λόγια πώς θα βάλω ελληνικό ορθογράφο από την αρχή?

σ' ένα μηχάνημα windows κι ένα linux, OOo 3 αγγλικό

βασικά μια διευκρίνηση του τι πρέπει γενικά να ισχύει (έχει εγκατασταθεί) και επισημαίνω ότι από τους wizards δεν βρίσκω install dictionary

είναι και ψιλοανάγκη:fear:

αν υπάρχει κάποια βοήθεια και πιο συγκεκριμένα, έστω για 2.4.1 σε linux, δεν εντοπίζει το thesaurous για ελληνικά από wizards--> dicoo (βρίσκει spelling checker και hyphenation)

ξανά sorry, αν υπάρχει σαφής πηγή να λυθεί το θέμα (έψαξα) καλώς, αλλά είναι απαραίτητο και έχω διάφορα άλλα να κάνω :cry::cry:

την τρέλα μου!! σκαλώνει και ζητάει recovery ενα κωλοαρχείο και μετά ξανακολάει και το ζητάει και ουσιαστικά δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω (writer)

για linux και την 2.4 (λέει ότι hte extension cannot be installed as the following system dependencies are not fullified: Greek Language Tools for OpenOffice.org 3.0.)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...