Προς το περιεχόμενο

Ποιο αντι-ιικό προτιμάτε; - antivirus poll 05/2007

Eusebius

Ποιο αντι-ιικό προτιμάτε; - antivirus poll 05/2007  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Ποιο αντι-ιικό προτιμάτε; - antivirus poll 05/2007

• Active Virus Shield (AVS)
    • avast! Home Edition
    • AVG Anti-Virus Free
    • Avira AntiVir PersonalEdition Classic
    • BitDefender Antivirus
    • CA Anti-Virus (πρώην eTrust)
    • F-Secure Anti-Virus
    • Kaspersky Anti-Virus
    • McAfee VirusScan
    • NOD32 for Windows
    • Norton Antivirus
    • Panda Antivirus
    • Sophos Anti-Virus
    • Symantec AntiVirus Corporate Edition
    • Trend Micro AntiVirus (πρώην Pc-cillin)
    • ZoneAlarm Antivirus
    • Άλλο: πείτε ποιο
    • Kανένα: έχω Linux
    • Κανένα: έχω Mac OS X
    • Kανένα: πείτε γιατί

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μεχρι στιγμης σχεδον ολα.εχω μανια με το φορματ αν καταλαβατε.το avg-avira-avast ειναι απο τα καλυτερα και δωρεαν μαλιστα.

• Απαντ. 676
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βγήκαν εχθές αποτελέσματα απο το av-comparatives. Αποτέλεσμα αναμενόμενο, το antivir βγήκε πρώτο σε on demand scan. Και τα flase positives, που τα αναφέρει πιο κάτω δεν είναι πολλά για το ποσοστό ανίχνευσης. Έχει δύο σετ παρατηρήσεων. Το set B είναι για καινούριους ιούς. Το set A απο μεγαλύτερη περίοδο.

Πρώτη φορά βλέπω το nod32 να παίρνει advanced, και όχι advanced+.

Επίσης μου έκανε εντύπωση πως το avira είχε λιγότερα false positives/alarms απο το Kaspersky.

Δημοσ.
Ακριβώς, και αύριο περιμένουμε και το av-comparatives.org test, να δούμε και εκεί πόσο πήρε το antivir. Και τα δύο φυσικά πολύ αξιόπιστα τεστ, δεν νομίζω να αμφιβάλει κανείς

και εμενα με προβληματισαν τα false positives του avira. βεβαια μη ξεχνας οτι λαμβανει υποψη την premium εκδοση οχι την δωρεαν....

περαν τουτου απο τα 17 false positives που εβγαλε 5-7 ηταν με highest heuristics. παντως πολυ καλο αποτελεσμα το 99.2%. επισης δεν ανεφερες ποσο εχει ανεβει το Norton 2009 σε σχεση με τις προηγουμενες εκδοσεις.

Δημοσ.

Εγώ έχω τώρα το BitDefender Internet Security 2009 (αυθεντικό).

Έχω δοκιμάσει Norton, Nod32, Panda, McAfee, Kaspersky, Avast και ZoneAlarm. Όλα φυσικά στις πλήρης εκδόσεις τους.

Από αυτά που έμεινα ικανοποιημένος ηταν τα BitDefender, Kaspersky, Nod32 και Panda.

Τα Kaspersky και Nod32 πιστεύψ πως είναι και τα πιο ελαφριά me τις default ρυθμλισεις τους. Τα BitDefender και Panda με μια βόλτα από τα settings τους γίνονται "πούπουλα"!

Ειδικά το BitDefender πιστεύω πως είναι το καλύτερο για τους gamers καθώς έχει την επιλογη Game Mode όπου ενεργοποιείται είτε αυτόματα όταν τρέχεις παιχνίδι σε fullscreen είτε την ενεργοποιείς εσύ με ένα ctrl+alt+g.

Από ιούς κανένα δεν σε σώζει 100%, για αυτό έχουμε τα "trusted" sites.

Πάντως σίγουρα θα μείνω για τουλάχιστον ένα ακόμη χρόνο στην επιλογή του BitDefender, αν και η 2009 έκδοση του άρχισε με πολλά προβλήματα (ήμουν και στις beta δοκιμές του).

Μην κατεβάζετε τσόντες ωρε! :P

Δημοσ.

Από τα free, μιας και το χρησιμοποιώ το Avast! Home. Mε καθημερινά update και με άμεση προειδοποίηση για κίνδυνο μόλυνσης από κάποια trojan και τα σχετικά.

Από τα εμπορικά το Kaspersky.

Δημοσ.

Αναρωτιέμαι μήπως και το webguard του avira δεν είναι απαραίτητο. Κόβει την ταχύτητα στη rapid, αν και ρυθμίζεται αυτό, αλλά πιστεύω όλο και κάποια διαφορά θα έχει και στις άλλες σελίδες.

Εσείς τι πιστεύετε; Να το κρατήσω με μερικές ρυθμίσεις; Αν το αφαιρέσω θα έχω μόνο την διαφορά του antispyware σε σχέση με την personal classic έκδοση, αλλά το θυσιάζω γιατί βλέπω να πιάνει πραγματικά πάρα πολλά spyware

Δημοσ.

Kaspersky FTW

πολλη ελαφρυ ειδικα για το pc μου φτηνο στην αγορα δεν με εχει απογοητευση ποτε σε οποιοδηποτε virus :-):-)

Δημοσ.

Ψάχνοντας κάποιο antivirus για τον φορητό ενός φίλου που δεν θέλει να ασχολείται πολύ με ψάξιμο keys που δουλεύουν για τα παράνομα antvirus (καλύτερο παράδειγμα το εξαιρετικό avira, που συνέχεια χρειάζεται να ψάχνεις 2 μέρες για key, και μετά απο 3 βδομάδες πάλι τα ίδια), άρχισα ξανά το διάβασμα πολλών comparatives. Και κατάλαβα δυο πράγματα.

Κάνουμε την παραδοχή πως τα συγκριτικά τεστ απο τα site av-comparatives.org ή το av-test.org, μας δίνουν μια πολύ ακριβή εικονα για την αποτελεσματικότητά τους και τα ακολουθούμε κατα γράμμα; Δηλαδή βάζουμε όλοι antivir premium επειδή έχει διαφορά 2-3 μονάδων % απο το avast free πχ, άσχετα αν θα μείνουμε 2-3 μέρες αφύλαχτοι καθώς σε κάποιο update θα μας καταλάβουν.

Μήπως όλα αυτά είναι άδικος κόπος; Το kaspersky σε αυτά τα τεστ, έχει χαμηλότερα ποσοστά και απο το avast. Μήπως να διαλέξει ένα antivirus απο την λίστα αυτών που πήραν advanced+ στο av-comparatives, να δει ποιο του κάθεται καλύτερα και να ησυχάσει;

Δηλαδή, έχει νόημα να κοιτάμε τόσο πολύ (κι εγώ αυτό κάνω πάντα, δεν με βγάζω απ' έξω) αυτά τα τεστ; Αν μου πείτε ναι, γιατί κάποιοι μένουν με το kasperksy επι πληρωμή, ενώ το avast έχει υψηλότερα ποσοστά;

PS: Τι θα λέγατε να έβαζα το avast στον φίλο μου; Γιατί και το kaspersky έχει πολλά "κλειδιά" σε "μαύρη λίστα" και είναι κόπος κάθε τρεις και λίγο ξέρετε...

Δημοσ.

Εγώ το γνωρίζω, αλλά υπολείπεται στο οτι δεν παρέχει ολοκληρωμένη προστασία, όπως απο spyware και webguard. Αντιθέτως, το avast home, έχει πραγματικά να επιδείξει ένα πλήρες πρόγραμμα, παρα το οτι είναι δωρεάν. Και σε detection rates, έρχεται λίγο μετά απο το avira, στα av-comparatives.org, και av-test.org. Στο μόνο που κολλάω είναι τα false positives, αλλά για κάποιον που δεν κατεβάζει και χρησιμοποιεί πλήθος παρανόμων προγραμμάτων, δεν ξέρω αν πρέπει να απασχολεί.

Δημοσ.

Νομίζω πως απλά δεν έχει τόση μεγάλη βάση δεδομένων όσο το av-test.org και σίγουρα όσο το av-comparatives. Επίσης απλά γράφει πόσα ανίχνευσε, όχι false positives, scan speed κτλ. Εγώ συμβουλεύομαι κυρίως av-test.org και av-comparatives. Και χαίρομαι που συμφωνούν. Αλλά όπως προανέφερα, δεν κοιτάω διαφορές 1-2 %, καθώς δεν πιστεύω οτι επηρεάζουν τόσο πολύ, γιατί κανένα δεν είναι 100%. Ακόμα κι αν το ένα έχει 99% και το άλλο 95%, δεν μου λέει τίποτα οτι ένας ιός που θα σου προκαλέσει ζημιά, μπορεί να το βρει το 95%, αλλά όχι το 99%. Είναι θέμα πιθανοτήτων, που αλλάζουν και κάθε μισό χρόνο.

Δεν έχει ουσία. Κοίτα ποια πιάνουν πάνω απο 96-97 και είσαι οκ.

Α OK, αν θες ολοκληρωμένη σουίτα προστασίας, προφανώς και δε σου κάνει.

Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή το avira είναι όντως το πιο αξιόπιστο. Το Kaspersky, εκτός απο τη λογική οτι έχει μεγάλη πείρα στον χώρο, έχει βγει πολλές φορές πρώτο σε πολλά παλαιότερα τεστ, τώρα βγαίνει μετά το avast. Ποιος ο λόγος να το αγοράσει κανείς, ή ακόμα και να παιδεύτετε να το έχει χωρίς να πληρώνει;

Δημοσ.

Αυτο το G data AVK που βλεπω και πρωτευει σε πολλα συγκριτικα τι λεει? Πρωτη φορα το ειδα σημερα αλλα δεν βλεπω κανεναν να το εχει σχολιασει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...