Προς το περιεχόμενο

Ποιο αντι-ιικό προτιμάτε; - antivirus poll 05/2007

Eusebius

Ποιο αντι-ιικό προτιμάτε; - antivirus poll 05/2007  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Ποιο αντι-ιικό προτιμάτε; - antivirus poll 05/2007

• Active Virus Shield (AVS)
    • avast! Home Edition
    • AVG Anti-Virus Free
    • Avira AntiVir PersonalEdition Classic
    • BitDefender Antivirus
    • CA Anti-Virus (πρώην eTrust)
    • F-Secure Anti-Virus
    • Kaspersky Anti-Virus
    • McAfee VirusScan
    • NOD32 for Windows
    • Norton Antivirus
    • Panda Antivirus
    • Sophos Anti-Virus
    • Symantec AntiVirus Corporate Edition
    • Trend Micro AntiVirus (πρώην Pc-cillin)
    • ZoneAlarm Antivirus
    • Άλλο: πείτε ποιο
    • Kανένα: έχω Linux
    • Κανένα: έχω Mac OS X
    • Kανένα: πείτε γιατί

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι, το έκανα και με jotti. Τις ρυθμίσεις τις είχα default. Όλα τα είχα στο normal-recommend, και στο Kaspersky, και στο antivir. Πιστεύω πως τα heuristics του avira είναι καλύτερα. Απλά έβαλα το kaspersky internet security και για firewall και γενικά λίγο πιο ολοκληρωμένο απο το premium antivir. Αλλά πραγματικά θα ξαναπώ μπράβο στο avira. Τα πηγαίνει πολύ καλά. Περιμένουμε και τα on-demand scans του αυγούστου απο το av-comparatives.

Όποιο απο τα δύο κι αν έχει κάποιος (avira-kaspersky), δεν πάει χαμένος.

• Απαντ. 676
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το nod32 παρατήρησα πως μου βρίσκει ιούς χωρίς να είναι.Βάζω σε ένα pc το nod32 και μετά βάζω το usb να βάλω κάποια άλλα προγράμματα και μου έσβησε αρκετά setup από προγράμματα.Φυσικά τα προγράμματα δεν είναι ιοί γιατί τα έχω και στο pc και γενικός τα δουλεύω συχνά.

Μάλλον θα γυρίσω στο kaspersky γιατί είναι εκνευριστικό αυτό με το nod32.

Δημοσ.

Αυτό με τα false positives με έχει εκνευρίσει αφάνταστα και στο avg και στο avira. Μου κατέστρεψε κάποια αρχεία που είχα για να "ξεκλειδώνω" κάποιους φακέλους (αν με καταλαβαίνετε). Έβαλα το avast αλλά το interface του με μπέρδεψε και το έβγαλα αμέσως.

Εσείς ποιο προτείνετε βρε παιδιά? Κυρίως για free ψάχνω.

Δημοσ.

Κοίτα Βάσω, επειδή σε όσα τεστ έχω δει, το avira έχει το υψηλότερο ποσοστό αναγνώρισης μολυσμένων αρχείων (μάλιστα σε test της protectstar, έβγαζε οτι και το firewall του avira security suite είναι καλύτερο απο του kasperky) είναι λογικό κάποια να τα βρίσκει ως δήθεν μολυσμένα. Σε μένα είχε βρει 3-4 όπως έχω αναφέρει. Αλλά και αυτά που βρίσκει, εκτός απο του ότι μπορεί όντως να είναι, δεν έχεις παρά να τα στείλεις στο analysis.avira.com νομίζω να σου πουν. Οπότε για ένα antivirus που είναι free, σίγουρα δικαιολογούνται τέτοια λάθη, σε κάποιο βαθμό. Προσωπικά πιστεύω οτι όποιο άλλο free και να βάλεις, δεν θα είσαι κερδισμένη. Αλλιώς πήγαινε σε kasperksy.

Εν ολίγοις, είμαι πλέον πεποισμένος, οτι αν έχεις avira, είσαι καλύτερα προστατευμένος απο οποιοδήποτε άλλο av.

Δημοσ.

Πάντως εγώ έχω Nod 32 και είμαι ευχάριστημενος(το smart security έχω) παλαιότερα ειχά και το Kaspersky,πολύ κάλο και αυτό.Οσο για free Vaso7 προτίμησε το ΑVG antivirus,έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια.

Δημοσ.

το avira στις επιλογές έχει να σου κρατάει αντίγραφα στο quarantine πρωτού δοκιμάσει να τα επισκευάσει ή να σε ρωτάει για κάθε αρχείο ξεχωριστά. εγώ το έχω ρυθμίσει να κρατάει αντίγραφα και σε περίπτωση που κάτι χαλάσει, το κάνω restore.

Δημοσ.

Είμαι σε φάση avira premium security suite, είπα να ξεχάσω τα false alarms για χάρη των detection rates. Αλλά νομίζω πως μου κόβει την ταχύτητα που κατεβάζω μέσω internet download manager. Στο firewall είναι φυσικα σε allow, αλλά μόλις το απενεργοποιώ, πάει πιο γρήγορα. Θα κάνω καλύτερο τεστ κάποια στιγμή, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος.

Σε speed test, η ταχύτητά μου είναι όπως πριν.

Edit: Τελικά νομίζω πως είναι θέμα rapidshare. Δεν φταίει το firewall.

Δημοσ.

Λέμε μερικοί ότι έχω το τάδε antivirus καί δουλεύει τέλεια κ.λ.π, όμως αυτό είναι εντελώς υποκειμενικό.Συνήθως κοιτάμε να είναι ελαφρύ καί να μην επιβαρύνει το σύστημα χωρίς να ξέρουμε τι παίζει στο παρασκήνιο.Προσωπικά είμαι πολύ επιφυλακτικός με τα προγράμματα αυτά καί όσα υπόσχονται.Δεν πρέπει με κανένα τρόπο να αφήνεις σε αυτά την πλήρη διαχείρηση(αυτόματη) της ασφάλειας τού συστήματος αλλά σε όσους έχουν σχετική γνώση να χρησιμοποιούν manual mode.Δεν φταίει το πρόγραμμα όταν τού λες να σβήσει ό,τι "ύποπτο" ανιχνεύει.Γιατί μπορεί αυτό να είναι πιθανό ύποπτο.Πού εσύ θα πρέπει να αποφασίσεις αν το σβήσεις.Δεν απενεργοποιούμε επομένως ποτέ την καραντίνα.

Με την ευκαιρία να πω ότι δεν έχω καταλήξει καί μαλλον δεν πρόκειται, ποιό είναι το καλύτερο antivirus.Απλά μπορώ να πω ότι κάποιο το κατατάσσω στα σοβαρά προγράμματα.

Δημοσ.

Αναρωτιεμαι ποιος στην εποχη μας βρισκει Ιους με την ορολογια που τους ειχαμε την δεκαετια του 90....Προσωπικα εχω να βρω Ιο σε υπολογιστη απο το 2002....Εκτοτε μονο Trojans, Malware βρισκω και αρα εχω καταργησει τα Αντιβιωτικα....

Προσωπικα προτεινω εναν Συνδιασμο Spybot Search And Destroy και MalwareByte's Anti-Malware ( η Spyware Doctor ) για πληρη προστασια ενος υπολογιστη...

Δημοσ.

Αυτη την εποχη εχω avira και το βρισκω πολυ καλο, εκτος απο αυτα τα συγκριτικα που διαβαζω στο ιντερνετ εχω δει προσωπικα οτι αξιζει και δεν ειναι βαρυ.

Εχω χρησιμοποιησει κατα καιρους :

Kaspersky- πολυ καλο δεν του ξεφευγει τιποτα αλλα και καπως βαρυ (ειδικα το 2009 )

Nod 3 - παναλαφρο ,πουπουλο αλλα μου φαινεται οτι κατι ψιλα μπορουν να του ξεφυγουν

Και τα 2 προυγουμενα ειναι αρκετα καλα για τους λογους που αναφερα αλλα η χρυση τομη σ αυτα τα 2 θα ηταν το ιδανικο! Ψαχνω λοιπον μηπως το avira τα συνδυαζει αυτα τα 2 .Μεχρι στιγμης +1:-)

Δημοσ.

2 αντιβιωτικα σε ενα συστημα ?

πως ακουγετε ?

απλα το θελω για να τσεκαρω καλα καποια πραγματα που κατεβαζω απο τορρεντ.μιας και ενα δεν βρησκει τα παντα ?

...και ποιους συνδιασμους προτεινετε ?

εχω ηδη nod 32 επανω.

Δημοσ.
2 αντιβιωτικα σε ενα συστημα ?

πως ακουγετε ?

απλα το θελω για να τσεκαρω καλα καποια πραγματα που κατεβαζω απο τορρεντ.μιας και ενα δεν βρησκει τα παντα ?

...και ποιους συνδιασμους προτεινετε ?

εχω ειδη nod 32 επανω.

πολυ κακη ιδεα

Οσοι εκαναν το λαθος αυτο ,περα που το συστημα σερνεται,υπαρχει περιπτωση το ενα να μλοκαρει την δραση του αλλου και το αποτελεσμα ειναι ενα μπαχαλο.

Χρειαζεσαι ενα καλο .Επισης 100% ΠΟΤΕ δεν μπορεις να εισαι σιγουρος με κανενα αντιβιοτικο ,αλλα μια καλη προστασια την προσφερει.

Ακομα εκτος απο το antivirus παιζουν ρολο πολλα πραγματα , τι windows εχεις, αν ειναι ενημερωμενα, τι ρυθμισεις εχεις στο συστημα, αν εχεις firewall κτλ.

Και το σπουδεοτερο να προσεχεις και λιγο.

Αν ανοιγεις οτι αρχειο .exe υπαρχει στα torrents δεν τον γλιτωνεις τον ιο.Μια του κλεφτη ,δυο του κλεφτη...

Μπορεις να μην τα τρεξεις αν δεν εισαι σιγουρος και να κανεις ενα online scan απο διαφορα antivirus

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...