Προς το περιεχόμενο

Ποιο αντι-ιικό προτιμάτε; - antivirus poll 05/2007

Eusebius

Ποιο αντι-ιικό προτιμάτε; - antivirus poll 05/2007  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Ποιο αντι-ιικό προτιμάτε; - antivirus poll 05/2007

• Active Virus Shield (AVS)
    • avast! Home Edition
    • AVG Anti-Virus Free
    • Avira AntiVir PersonalEdition Classic
    • BitDefender Antivirus
    • CA Anti-Virus (πρώην eTrust)
    • F-Secure Anti-Virus
    • Kaspersky Anti-Virus
    • McAfee VirusScan
    • NOD32 for Windows
    • Norton Antivirus
    • Panda Antivirus
    • Sophos Anti-Virus
    • Symantec AntiVirus Corporate Edition
    • Trend Micro AntiVirus (πρώην Pc-cillin)
    • ZoneAlarm Antivirus
    • Άλλο: πείτε ποιο
    • Kανένα: έχω Linux
    • Κανένα: έχω Mac OS X
    • Kανένα: πείτε γιατί

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 676
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δηλαδή δοκίμασες antivir, kaspersky, avast, nod32 και πέρασε; Είχα βάλει avg σε μερικούς υπολογιστές στο μαγαζί του πατέρα μου, και κάποιο κόλλησαν κάποια πράγματα, τα οποία αφαιρέθηκαν απο το kaspersky internet security. Σε εμένα απλά είχε βρει δυο τρία false positives. Τίποτα άλλο

Δημοσ.

Το nod32 είναι μαλακό σαν "κρέμα γάλακτος"!.Το kaspersky σαν να έχει κάτι "μεταλλικό" μέσα.Αυτή την αίσθηση μού δίνουν.Έχω το kaspersky σε XP καί το windows live mail κάνει κάτι ώρες να ανοίξει.Το βγάζω καί βάζω nod32 καί καί το wlm ανοίγει με τη μία.

Είμαι διατεθειμένος να θυσιάσω την αυστηρότητα γιά χάρη της άνεσης.Αυτό είναι το μεγάλο ίσως ατού τού nod.

Μόνο πού πρόσφατα έβαλα username καί password πού είχα κερδίσει από την εδώ αντιπροσωπεία adaox καί οι πούσ.... μού έφαγαν δύο μήνες.Ενώ πρέπει να λήξει Ιούλιο τού '09 λέει Μάιο.Υποθέτω ότι επειδή κατέβασα το πρόγραμμα από το link πού μού δώσανε πριν δυό μήνες αλλά δεν το εγκατέστησα αμέσως, η βάση δεδομένων τους κατέγραψε τα στοιχεία μου καί το κοντέρ άρχισε να γράφει.Μαλακία όμως έτσι γιατί πρέπει να μπορούν να βλέπουν από πότε πραγματικά άρχισα να το χρησιμοποιώ καί όχι πότε το κατέβασα.Καί ύστερα μιλάνε οι άτιμοι γιά τεχνητή νοημοσύνη στην ανίχνευση.

Δημοσ.

Κι εγώ δεν ξέρω, νιώθω κάπως πιο αυστηρά προστατευμένος με το kaspersky. Αλλιώς θα πήγαινα σε antivir και μετά nod32

Δημοσ.
Κι εγώ δεν ξέρω, νιώθω κάπως πιο αυστηρά προστατευμένος με το kaspersky. Αλλιώς θα πήγαινα σε antivir και μετά nod32

Avira 3.87 %

Nod32 37.07 %

Δεν πείθεις με αυτό πού λες, γιατί η κοινή γνώμη δεν μπορεί να κάνει λάθος όταν μάλιστα οι διαφορές στα ποσοστά είναι συντριπτικές.Πώς στο καλό βγάζεις καλύτερο το Avira από το Nod32?

Μού λες το σκεπτικό σου?

Δημοσ.
Avira 3.87 %

Nod32 37.07 %

Δεν πείθεις με αυτό πού λες, γιατί η κοινή γνώμη δεν μπορεί να κάνει λάθος όταν μάλιστα οι διαφορές στα ποσοστά είναι συντριπτικές.Πώς στο καλό βγάζεις καλύτερο το Avira από το Nod32?

Μού λες το σκεπτικό σου?

av-comparatives ;)

Δημοσ.
av-comparatives ;)

Στο μυαλο μου εισαι!και αλλα τεστ,κ αλλες ψηφοφοριες αλλων φορουμ στα οποια βγαινει πρωτο το αβιρα,κ απο εμπειριες δικες μ κ αλλων.αλλαζουν τ πραγματα σ αυτα τ λογισμικα,καθε χρονο σχεδον

Δημοσ.

Εγώ είχα βάλει μια φορά το nod32 για να μου καθαρίσει έναν ιό που είχα πιάσει και μου κατέστρεψε εντελώς τα μολυσμένα αρχεία. Από κει που είχαν μέγεθος π.χ. 30 ΜΒ έγιναν 5 ΜΒ. Δεν μπορούσα πια να τα χρησιμοποιήσω. Δηλαδή, πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι το nod32.

Δημοσ.
Εγώ είχα βάλει μια φορά το nod32 για να μου καθαρίσει έναν ιό που είχα πιάσει και μου κατέστρεψε εντελώς τα μολυσμένα αρχεία. Από κει που είχαν μέγεθος π.χ. 30 ΜΒ έγιναν 5 ΜΒ. Δεν μπορούσα πια να τα χρησιμοποιήσω. Δηλαδή, πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι το nod32.

Δεν έχεις ακούσει αυτό πού λένε ότι η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε?:-)

Ίσως το μολυσμένο αρχείο να ήταν αδύνατο να καθαριστεί.Πάντως θάπρεπε να το συγχαρείς τουλάχιστον γιά την..προσπάθεια πού έκανε!

Όσο γιά τα διάφορα συγκριτικά πού γίνονται στο διαδίκτυο κανείς δεν ξέρει τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί ο καθένας.Το ασφαλέστερο κριτήριο γιά το "καλό" antivirus είναι τελικά η δοκιμές.

Έχεις ένα αντιβιοτικό πού πληρεί ορισμένες απαιτήσεις τού καθένα, με κοινή βασική καί αδιαπραγμάτευτη απαίτηση την προστασία τού συστήματος.Μετά έρχεται η άνεση πού σού προσφέρει, εμφάνιση κ.λ.π, καθώς καί η μη επιβάρυνση τού συστήματος.

Έπειτα από αρκετή χρήση αποφασίζει κανείς αν το συγκεκριμένο πρόγραμμα τον ικανοποιεί αλλά πάντα να κρατάει καί την "πισινή" γιά κάθε αστοχία.

Δεν υπάρχει βεβαιότητα σ αυτά τα πράγματα.Μόνο πιθανότητα υπάρχει όπως στην κβαντομηχανική.

Πιστεύω όμως ότι, το nod32, το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών το χρησιμοποιεί γιά την "αβάσταχτη" ελαφρότητά του.

Δημοσ.

Βασικά αν και ως γνωστόν είμαι μέγος οπαδός του NOD32 και μόνο αυτού, τώρα τελευταία έχουν αρχίσει να παρατηρούνται μεγάλα προβλήματα με τα updates. Η 2.7 που έχω σε μερικά PC (κλασική trial με 17 μύρια μέρες για να λήξει) είχε σκαλώσει στο τέλος Ιουλίου και αναγκάστηκα να κάνω manual update από φάκελο. Γενικά λένε έχουν εμφανιστεί πολλά προβλήματα στους update servers τις τελευταίες μέρες και κάποιοι χρήστες πέρνουν προτεραιότητα (?) έναντι άλλων για τις αναβαθμίσεις.

Επειδή έχει αρχίσει να μου τη βιδώνει, κατ' αρχάς δοκίμασα να γυρίσω κάποια PC στο NOD32 v3 trial (ούτε κι αυτά έκαναν update στην αρχή αλλά με τα πολλά πείστηκαν να κάνουν). Τώρα αυτό που μένει είναι να βρω ένα σωστό εχμ... fix και θα τα γυρίσω όλα σε v3. Αν όμως δεν πάνε τα πράματα όπως πρέπει, θα δοκιμάσω κανα AVG (έχω αυθεντικά serials από κάποιους άλλους servers που μου έφεραν).

Δημοσ.

Avast και πάλι avast! Το χρησιμοποιώ τρία χρόνια και μ' έχει βγάλει παλικάρι σε πολλές δύσκολες καταστάσεις!

Δημοσ.
Παιδια ειμαι τεχνικος Η/Υ και εχς βαρεθει να καθαριζω pc απο ιους. Δοκιμαζοντας σχεδον τα παντα πρεπει να δωσω την ψηφο μου στο Kaspersky Internet Security. Ειδικα η καινουρια εκδοση 2009 ειναι και ελαφρυτερη και πολυ πιο γρηγορη στο σκαναρισμα. Το μονο παρατραγουδο ειναι τα trojan που δεν τα πιανει ολα (αλλα απο την αλλη ΚΑΝΕΝΑ δεν τα πιανει και πολυ καλυτερα). Γι΄αυτα χρησιμοποιω το Spyware Doctor και ολα ειναι Super

Αν θελει ας μου απαντησει ο τεχνικος γιατι τοτε ενω η εκδοση 2009 του Kaspersky ειναι πολυ ελαφρυτερη και γρηγορη , μολις το εβαλα ο υπολογιστης ''μουλαρωσε'' και κολουσε συνεχως ?? Κατα περιεργο τροπο μολις το εβγαλα και εγγατεστησα το avast 4.8 professional ολα δουλευαν ρολοι διοτι ειναι πολυ ελαφρυτερο για το συστημα .

Δημοσ.

Σε μένα πάντως όντως το kaspersky internet security τρώει λιγότερη μνήμη, και φαίνεται οτι ο υπολογιστής ξεκινά πιο γρήγορα. Επίσης το avast μου βρήκε 6-7 αρχεία, απο τα οποία τα περισσότερα αποκλείεται να ήταν ιοί. Τρία απο αυτά τα αναγνώριζε και το avira ως ιούς(έκανα το τεστ στο virustotal.com.gr) αλλά όταν το έστειλα για εξέταση στο http://analysis.avira.com/samples/ μου είπαν οτι ήταν false positives.

Πολλά false positives το avast δηλαδή, λίγα και το antivir, κανένα το kasperksy, που πάλι αυτό θα κρατήσω.

Βέβαια το antivir φαίνεται να είναι μακράν μπροστά σε αξία απο το avast. Είτε σε freeware είτε σε shareware έκδοση

Δημοσ.
Σε μένα πάντως όντως το kaspersky internet security τρώει λιγότερη μνήμη, και φαίνεται οτι ο υπολογιστής ξεκινά πιο γρήγορα. Επίσης το avast μου βρήκε 6-7 αρχεία, απο τα οποία τα περισσότερα αποκλείεται να ήταν ιοί. Τρία απο αυτά τα αναγνώριζε και το avira ως ιούς(έκανα το τεστ στο virustotal.com.gr) αλλά όταν το έστειλα για εξέταση στο http://analysis.avira.com/samples/ μου είπαν οτι ήταν false positives.

Πολλά false positives το avast δηλαδή, λίγα και το antivir, κανένα το kasperksy, που πάλι αυτό θα κρατήσω.

Βέβαια το antivir φαίνεται να είναι μακράν μπροστά σε αξία απο το avast. Είτε σε freeware είτε σε shareware έκδοση

υπαρχει και αυτο http://virusscan.jotti.org/ για να κανεις δευτερο ελεγχο. βεβαια εχει σημασια τα heuristics σε πιο επιπεδο τα εβαλες για τα false positives. οπως επισης και τις αλλες επιλογες που εχει. μπορει καποια επιλογη απο αυτες να εβαλες και να χτυπησε. μου εχει τυχει γιαυτο στο λεω. δε ξερω τα sites τι επιλογες βαζουν με τις AV μηχανες

antivirie5.png

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...