Προς το περιεχόμενο

Ποιο αντι-ιικό προτιμάτε; - antivirus poll 05/2007

Eusebius

Ποιο αντι-ιικό προτιμάτε; - antivirus poll 05/2007  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Ποιο αντι-ιικό προτιμάτε; - antivirus poll 05/2007

• Active Virus Shield (AVS)
    • avast! Home Edition
    • AVG Anti-Virus Free
    • Avira AntiVir PersonalEdition Classic
    • BitDefender Antivirus
    • CA Anti-Virus (πρώην eTrust)
    • F-Secure Anti-Virus
    • Kaspersky Anti-Virus
    • McAfee VirusScan
    • NOD32 for Windows
    • Norton Antivirus
    • Panda Antivirus
    • Sophos Anti-Virus
    • Symantec AntiVirus Corporate Edition
    • Trend Micro AntiVirus (πρώην Pc-cillin)
    • ZoneAlarm Antivirus
    • Άλλο: πείτε ποιο
    • Kανένα: έχω Linux
    • Κανένα: έχω Mac OS X
    • Kανένα: πείτε γιατί

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε gdp77, αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά μεταξύ λειτουργικού συστήματος και λογισμικού εναντίον των ιών; 'Νταξ, κι εμένα μου αρέσει το Linux, έχω το Ubuntu 7.10 στο laptop, μια χαρά, όλα τζάμι, αλλά αν με ρωτήσουν ποιο θεωρώ το καλύτερο αυτοκίνητο θα απαντήσω "το αυτοκίνητο ΧΨΖ", δεν θα πω "το Jumbo 747".

Στην ερώτηση του topic starter, χρησιμοποιώ το Avira Antivir και είμαι πολύ ευχαριστημένος (υπόψην ότι αναφέρεται σε δωρεάν antivirus).

• Απαντ. 676
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η ερώτηση του παιδιού ήταν σαφής. Δε μπορείς να προτείνεις αλλαγή πλατφόρμας Λ/Σ σε κάποιον που ζητάει αντιϊκό, χωρίς να γνωρίζεις αν τρέχει ακριβές proprietary εφαρμογές για τις οποίες δεν υπάρχει native Linux port. Ούτε αν χρησιμοποιεί ακριβά περιφερειακά για τα οποίο δεν παρέχεται υποστήριξη σε Linux. Αλλά και φτηνά να είναι όλα αυτά, πάλι δε νομιμοποιείσαι να του προτείνεις να τα αλλάξει. Μπορείς να τον πιάσεις αλλού και να του κάνεις κύρηγμα για το Linux και το F.O.S.S., όχι όμως όταν ζητάει προτάσεις για antivirus.

Το Linux VS Antivirii for Windows σταματάει εδώ.

Δημοσ.
Η ερώτηση του παιδιού ήταν σαφής. Δε μπορείς να προτείνεις αλλαγή πλατφόρμας Λ/Σ σε κάποιον που ζητάει αντιϊκό, χωρίς να γνωρίζεις αν τρέχει ακριβές proprietary εφαρμογές για τις οποίες δεν υπάρχει native Linux port. Το Linux VS Antivirus for Windows σταματάει εδώ.

Επιτέλους, κάποιος που καταλαβαίνει. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Εφόσον το thread μετακινήθηκε σε poll όπου περιλαμβάνεται η απάντηση για Linux, μπορώ να απαντήσω:

1) Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι το OS είναι λογισμικό. Άρα μπορώ να το προτείνω.

2) Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι τους ιούς τους κολλάς κατά 99% από το internet, άρα είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΘΕΜΙΤΗ λύση να surf-άρεις από Linux, έστω και αν χρησιμοποιείς proprietary windows εφαρμογές για άλλους λόγους.

3) Το ότι ο parsifal είναι mod δε σημαίνει ότι καταλαβαίνει κιόλας.

Εν πάση περιπτώσει μπορώ να επαναδιατυπώσω την απάντησή μου:

Αν μπορείτε να surf-άρετε από εναλλακτικό OS, τότε η χρήση κάποιας GNU/LINUX διανομής θα λύσει όλα σας τα προβλήματα που έχουν σχέση με τα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ malware που κυκλοφορούν και κατορθώνουν να παραβιάσουν την ασφάλεια των OS της M$.

Δημοσ.
3) Το ότι ο parsifal είναι mod δε σημαίνει ότι καταλαβαίνει κιόλας.

Δεν είναι ανάγκη να καταλαβαίνω. Απλά απαιτώ να συμμορφωθείτε και οι δύο με το παρακάτω:

Το Linux VS Antivirii for Windows σταματάει εδώ.

Δε θα το ξαναγράψω.

Δημοσ.

το avira εχει αναβαθμιστει στην εκδοση 8

1. NEW: Raised scan speed
  2. NEW: Redesigned visual appearance
  3. NEW: System to create a Rescue-CD
  4. NEW: Function for Data BackU

στη δωρεαν εκδοση περιλαμβανονται μονο τα 1,2

στη Premium εκδοση περιλαμβανονται 1,2,3

στην εκδοση Security Suite περιλαμβάνονται όλα

αναλυτικα οι διαφορες τους εδω

Δημοσ.

kaspersky internet protection respect!!

τα εχω ολα στο maximum και παρόλα αυτα δν ρεταρει το συστημα.

μια ομως η απορία?

δν ειναι εγγυήση ενα προγραμμα που ακόμα δν το crackare κανενας hacker? τα συμπερασματα δικα σας

Δημοσ.

χμμ ποιος ειπε οτι δεν το εχουν crackαρει; και δεν εννοω ψευτο-serials. :-) μεχρι εδω ομως η αναφορα. πιστευω οτι το kaspersky μπορει να εχει καλη μηχανη εντοπισμου εχει ενα σοβαρο μειονεκτημα για μενα. καθυστερει πολυ το browsing στο ιντερνετ.σε λιγους υπολογιστες που εκανα το τεστ το διαπιστωσα, κατι που μου το επιβεβαιωσαν κ αλλοι πιο πανω. αυτα για το kaspersky...

Δημοσ.

Γεια σας, είμαι νέο μέλος.

Έχω στο σπίτι μου υπολογιστές με windows xp και vista. Ψάχνω κάποιο freeware, καλό και αξιόπιστο πρόγραμμα προστασίας επειδή έχω βαρεθεί να πληρώνω νταβατζιλίκι στη symantec, την f-secure και τις άλλες εταιρίες.

Είδα τα προγράμματα που έχετε στο site στην κατηγορία internet security αλλά απ' ότι κατάλαβα δεν τα κάνουν όλα αυτά τα προγράμματα και πρέπει συνδυαστούν. Τι μου προτείνετε;

Ευχαριστώ προκαταβολικά :)

Δημοσ.

internet security καλο, και δωρεαν δε νομιζω οτι θα βρεις. εκτος αν συνδυασεις δωρεαν antivirus με firewall. εγω παλι θα προτεινω το avira ειτε στη δωρεαν ειτε στην επι πληρωμη εκδοση. με εχει βγαλει ασπροπροσωπο πολλες φορες και εδω και πολυ καιρο που το χρησιμοποιω ποτε δεν μου εχει τυχει να κανω φορματ λογω ιου...

Δημοσ.
internet security καλο, και δωρεαν δε νομιζω οτι θα βρεις. εκτος αν συνδυασεις δωρεαν antivirus με firewall. εγω παλι θα προτεινω το avira ειτε στη δωρεαν ειτε στην επι πληρωμη εκδοση. με εχει βγαλει ασπροπροσωπο πολλες φορες και εδω και πολυ καιρο που το χρησιμοποιω ποτε δεν μου εχει τυχει να κανω φορματ λογω ιου...

συμφωνω και εγω avira και ξερο ψωμι. ειναι και ελαφρυ :-)

Δημοσ.
Έχω στο σπίτι μου υπολογιστές με windows xp και vista. Ψάχνω κάποιο freeware, καλό και αξιόπιστο πρόγραμμα προστασίας επειδή έχω βαρεθεί να πληρώνω νταβατζιλίκι στη symantec, την f-secure και τις άλλες εταιρίες.

Θα μου την πούνε οι καλοθελητές πάλι, αλλά δεν μπορώ, θα το σχολιάσω: Το νταβατζιλίκι το πληρώνεις στην M$. Κάποια μέρα ελπίζω να ξυπνήσεις μαζί με το υπόλοιπο 95% των home users.

Δημοσ.

Avast από μένα. Έχει βελτιωθεί αρκετά τον τελευταίο καιρό και είναι δωρεάν. Επίσης, για όσους ενδιαφέρονται για τις ενημερώσεις-updates για νέους ιούς έχω παρατηρήσει ότι στο avast είναι πολύ συχνές.

Δεν νομίζω να πληρώσω ποτέ ξανά για antivirus πλέον :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...