Προς το περιεχόμενο

Ποιο αντι-ιικό προτιμάτε; - antivirus poll 05/2007

Eusebius

Ποιο αντι-ιικό προτιμάτε; - antivirus poll 05/2007  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Ποιο αντι-ιικό προτιμάτε; - antivirus poll 05/2007

• Active Virus Shield (AVS)
    • avast! Home Edition
    • AVG Anti-Virus Free
    • Avira AntiVir PersonalEdition Classic
    • BitDefender Antivirus
    • CA Anti-Virus (πρώην eTrust)
    • F-Secure Anti-Virus
    • Kaspersky Anti-Virus
    • McAfee VirusScan
    • NOD32 for Windows
    • Norton Antivirus
    • Panda Antivirus
    • Sophos Anti-Virus
    • Symantec AntiVirus Corporate Edition
    • Trend Micro AntiVirus (πρώην Pc-cillin)
    • ZoneAlarm Antivirus
    • Άλλο: πείτε ποιο
    • Kανένα: έχω Linux
    • Κανένα: έχω Mac OS X
    • Kανένα: πείτε γιατί

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επίσης με full pc scan ο ρώσος χρειαστηκε 50 ολοκληρα λεπτα !!! ενω το nod32 18 και μισό! (το pc των δοκιμων μου ειναι ενα αρχαιο pentium 3). Θα δω και το avg πόσο κανει.

Ισως δεν είναι υπέρ του antivirus όταν κάνει scan τόσο γρήγορα.

Μήπως το Kaspersky που αργεί, είναι ποιο αναλυτικό;

• Απαντ. 676
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ισως δεν είναι υπέρ του antivirus όταν κάνει scan τόσο γρήγορα.

Μήπως το Kaspersky που αργεί, είναι ποιο αναλυτικό;

Σωστος, εμενα μια φορα το panda πηδαγε ολοκληρους φακελους επειδή ειχαν πολλα συμπιεσμενα αρχεια, ή μερικες φορες εκοβε το scan εκει!

Δημοσ.

Όταν το nod λέει error: could not open file σημαίνει ότι δεν κάναμε δουλειά;

Είχα το panda, βρήκε έναν ιό (;) ονόματι office.exe και απλώς καθόταν και τον έβλεπε, έλεγε "ενημερώθηκε" και τίποτα άλλο δεν έκανε. Το spydoctor δεν έβλεπε τίποτα. Έβαλα το nod και τα βρίσκει όλα μια χαρά, εννοώ δεν βρίσκει κάτι κακό. Τι μπορεί να γίνεται; Βλέπουν ιούς ενώ δεν είναι;

Δημοσ.

Επίσης με full pc scan ο ρώσος χρειαστηκε 50 ολοκληρα λεπτα !!! ενω το nod32 18 και μισό! (το pc των δοκιμων μου ειναι ενα αρχαιο pentium 3). Θα δω και το avg πόσο κανει.

Χλωμό μου φαίνεται να είναι τοσο γρήγορο εκτός και αν ο υπολογιστής σου δεν έχει τίποτα μεσα. εμένα full scan με maximum protection,heuristics,rootskit scan θέλει πάνω από 4 ώρες όταν το νοδ32 τελείωνε στο μισό χρόνο.Ωστόσο χρησιμοποιούσα νοδ και ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος,αλλά ύστερα από μια αναβάθμισή του προγράμματος σταμάτησε να δουλευει το update. Πήγα σε avg που μου βρήκε ιό που ξέφευγε από το νοδ και τώρα κατέληξα σε kaspersky.Ασήκωτος είναι ο άτιμος αλλά τον εμπιστεύομαι πιότερο. Το νοδ μπορεί να τελειώνει πιο γρήγορα τα σκανς αλλά δε σημαίνει οτι είναι αναποτελεσματικό. Είναι και αποτελεσματικό και ελαφρύ.

Δημοσ.

Καθόλου χλωμό. Τόσο και λιγότερο χρειάστηκα σήμερα που έβαλα smartsecurity στο laptop.

Αυτό που θα θυμάμαι από το norton είναι η επιμονή της symantec να μη αφήσει να απεγκαταστήσω όλα τα στοιχεία τα σχετικά με την εταιρεία τους. (Liveupdate και notice). Χρειάστηκε να κατεβάσω το norton removal tool για να διώξω κάθε τι σχετικό με norton και symantec...

Δημοσ.

:-)

και γω που δεν εχω internet security, αλλα μονο antivirus (το avast) ανήκω στον ασχετο χρηστη?

Δεν εχω κολλήσει κανεναν ιο/trojan εδω και 1,5 χρονο

Χωνεψτε το!! Οση προστασια και αν εγκαταστησετε, κανεις δεν μπορει αν σας προστατεψει από την ιδια σας την ανοησια. Αν εσεις οι ιδιοι πατε και επισκεπτεστε τσοντοsite (λες και δεν ξερετε ότι το πραγματικα καλο υλικο ειναι στα torrent) και sites με ουσιαστικα ληγοντα σε z (serialz, crackz, romz κ.λ.π.), και γεμιζετε το pcακι σας με ιους. Οσοι αισθανεστε τοσο σιγουροι για το internet security σας καντε μια επισκεψη στο κειητζεν(τελεια)γιουες και τα ξαναλέμε

Σωστός....

Το πρόβλημα ίσως δεν είναι τόσο στα sites, αλλά στα "δωρεάν" προγράμματα και toolbars τα οποία περιέχουν ad-ware και δημιουργούν κενά ασφαλείας στο σύστημα.

Το βασικό πρόβλημα ασφαλείας βέβαια είναι ο ίδιος ο χρήστης. Ότι ασφάλεια λογισμικού και να έχουμε, αν απαντάμε Ναι σε όλα τα μηνύματα του στυλ "να εγκατασταθεί το τάδε activex στον υπολογιστή σας?" πηγαίνει στα τσακίδια η ασφάλεια ... Το μόνο που μπορεί κάποιος να κάνει για τους απρόσεχτους είναι να ρυθμίζει στο αυτόματο και σε αυστηρές ρυθμίσεις τις σουίτες ασφαλείας για να προστατευτεί το μηχάνημα από την απροσεξία (stupidity against machine):-)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...