Προς το περιεχόμενο

Ποιο αντι-ιικό προτιμάτε; - antivirus poll 05/2007

Eusebius

Ποιο αντι-ιικό προτιμάτε; - antivirus poll 05/2007  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Ποιο αντι-ιικό προτιμάτε; - antivirus poll 05/2007

• Active Virus Shield (AVS)
    • avast! Home Edition
    • AVG Anti-Virus Free
    • Avira AntiVir PersonalEdition Classic
    • BitDefender Antivirus
    • CA Anti-Virus (πρώην eTrust)
    • F-Secure Anti-Virus
    • Kaspersky Anti-Virus
    • McAfee VirusScan
    • NOD32 for Windows
    • Norton Antivirus
    • Panda Antivirus
    • Sophos Anti-Virus
    • Symantec AntiVirus Corporate Edition
    • Trend Micro AntiVirus (πρώην Pc-cillin)
    • ZoneAlarm Antivirus
    • Άλλο: πείτε ποιο
    • Kανένα: έχω Linux
    • Κανένα: έχω Mac OS X
    • Kανένα: πείτε γιατί

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 676
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

βρηκε μεχρι στιγμης 2 trojan και καπου διαβασα οτι μονο με αντιικο δεν καλυπτομαι και πρεπει να εχω κει ενα antitrojan

εσυ τι λες ετσι ειναι;

Δημοσ.
1. Laptop με AVG

2. Dektop με NOD32, ενημερωμένα και τα δύο.

Αντιγραφω αρχεία απο CD στον HD

Στο Lαptop με το AVG βγαζει μήνυμα

"Trojan Horse BackDoor Hupigon 2JKD" και heal κλπ

Ο NOD32 στο pc δεν καταλαβαίνει τίποτα και τα αντιγραφει όλα!!!

----

Scan το cd με AVG, το βρίσκει το trojan.

Scan με NOD32 δεν το καταλαβαίνει !!!

(πάνω που θα αγοραζα nod32 και για το σπίτι)

Καλά αυτό δεν το θεωρεί κανενας σοβαρό;

Μηπως το NOD32 δεν ελεγχει για Trojans;

Θέλετε να σας στείλω τα αρχεία με το trojan να δούμε αν τα δικα σας antivirus το βρίσκουν; :-D:-D

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι και εγώ δοκίμασα avg στα vista μου και μου βρήκε κάτι (trojan θαρρώ πως ήταν) το οποίο δεν βρήκαν τα nod, antivir. Όμως ενώ ξέρω οτι το avg στα xp είναι ελαφρύ, σε εμένα έτρωγε 6-7 φορές περισσότερη μνήμη απο το nod. Το antivir (πάλι στα vista) μου τρώει παραπάνω απο nod, αλλά πολύ λιγότερα απο το avg. Είμαι με το antivir τώρα. Παρόλα αυτά μην ξεχνάμε οτι τα heuristics του nod δεν τα πιάνει κανείς. Και για πολλούς αυτό είναι το κριτήριο. Σίγουρα και τα τρία είναι πάρα πολύ καλά. Αν σε κάποιον κάθεται ελαφρύ το avg, ας το βάλει, και το υπογράφω με 10 χέρια. Κρίμα που μου τρώει τόση μνήμη.

Δημοσ.
Δεν χρησιμοποιώ απολύτως κανένα.

Αν ξέρεις να κινήσαι στο ιντερνετ (προσέχεις τι τρέχεις) και να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα εργαλεία (πχ firefox αντι ΙΕ, ένα καλο personal firewall, απενεργοποίηση του autorun κτλ) ΔΕΝ υπάρχει πρόβλημα. ;)

Αυτό βέβαια ΔΕΝ είναι σωστό για κάθε χρήστη ή περιβάλλον και το προτείνω μονο σε γνώστες. Μην ξεχνάτε ότι το ΑΒ κάνει το ΠΣ άσκοπα αργό, (ειδικά στα ΙΟ, σιγουρα στο CPU και τρώει και μνημη). Τι νοημα έχει να ψαχνεις ΟΛΟΥΣ τους ιούς (όπως τον θρυλικό DARK AVENGER, και JERUSALEM :D ) σε VISTA, ενά ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να ψάχνεις μονο τους inthewild (αυτούς που κυκλοφορούν).. Έτσι θα ήταν αρκετά πιο ελαφριά!

Οπου εγκαθιστώ σε φίλους κανα AV πάντως προτιμώ τα δωρεάν για ιδεολογικούς λόγους. Επίσεις τα πολύ γνωστά (νορτον κτλ) έχω να πώ είναι οι ΠΡΩΤΟΙ στόχοι επιθέσεων (απενεργοποιούνται κτλ) από ιούς και malware. Οσο για εσάς που έχεται NOD ή AVG ελπίζω να εγκαταστήσατε το πρόσθετο Atnispyware.

Χαχαχαχαχα!

Εχω και εγω εναν γνωστο που μου ειχε πει αυτη τη θεωρια, απλα δεν πιστευα οτι υπαρχουν και αλλοι που να το υποστηριζουν αυτο....

Εκεινος βεβαια δεν ηξερε τι σημαινει firewall (πιστευε οτι αυτο των Vista ειναι μια χαρα!!!!), malware, trojan, spyware κτλ. Επισης ειναι η αυτοαμυνα ολων οσων εχουν εγκαταστησει Vista απο την αρχη του λανσαρισματος αυτου του (ελεεινου) λειτουργικου και οσων το εκαναν αυτο ειδικα εχοντας μπρικι μηχανημα.

Ε βεβαια, τρεχοντας Vista χωρις αντιικο και firewall, σε κανει να νιωθεις ενταξει, οτι το pc σου σηκωνει τα Vista και με το παραπανω,ε?

Βεβαια τα Vista κανουν εναν διπλοπυρηνο να μοιαζει με 486 αλλα φαντασου να βαλεις και κανενα Kaspersky....Το μονο πραγμα που προτεινεται γενικα να μην υπαρχει ειναι το phishing filter καθως και το http scanner που υπαρχει σε ολα τα συγχρονα αντιικα, η σουιτες που κυκλοφορουν και αυτο γιατι οντως σε αυτη τη περιπτωση τρωνε παραπανω μνημη χωρις λογο αφου ενας σωστα ενημερωμενος Browser (Εκτος του Internet Exlorer δηλαδη) κανει την ιδια δουλεια και καλυτερα. Εγω λεω οσοι ειστε της ιδιας αποψης να ξαναβαλετε XP με καποιο αντιικο της προκοπης, γιατι εγω τουλαχιστον εχουν δει πολλα τα ματια μου (ιους και spyware εννοω).

Δημοσ.

Θέλετε να σας στείλω τα αρχεία με το trojan να δούμε αν τα δικα σας antivirus το βρίσκουν; :-D:-D

Βασικα αυτο εξηγεται παρα πολυ απλα : Το AVG εχει βρεθει πολλες φορες κατηγορουμενο για false positive scanning, δηλαδη βρισκει σαν ιους η spyware αρχεια που δεν ειναι στην πραγματικοτητα, εχει δηλαδη ''υπερευαισθητο'' scanner.

Αφηστε που ειναι το πιο υπερεκτιμημενο antivirus.Οκ για free edition για να το τεσταρετε αλλα οχι για μονιμο αντιικο, κρινεται ιδιαιτερα αναξιοπιστο με αλλα αντιικα πιο καλογραμμενα και ελαφρια να το ξεπερνουν κατα πολυ.Εγω παντως που το ειχα επισης πιστεψει πολυ στη αρχη, ειχα δοκιμασει παρα πολλες εκδοσεις του και σε συνδυασμο με αρκετα αλλα security προιοντα διαφορων εταιριων αφου πειραματιστικα κατεληξα οτι τουλαχιστον στο συστημα μου προκαλουσε collisions και διαφορα αλλα κολληματα, μπλε οθονες κτλ (Windows Xp Pro Corp.Edition Sp2 1G RAM Core2 Duo Dual Core @ 2.13Ghz). Εξαλλου σκεφτειτε πως δεν ειναι πια ''της μοδας'' το να εχετε ξεχωριστο αντιικο ,antispyware κ firewall, προτιμηστε μια σουιτα internet security τυπου που να ταιριαζει στις αναγκες, το στυλ πλοηγησης σας , τις διαδικτυακες συνηθειες και φυσικα στο pc σας.

(Σε εμενα το AVG με τα updates του να γινονται κανονικα και παρολη την προσοχη στο σερφαρισμα και στο downloading αφησε να περασουν και να εγκατασταθουν τουλαχιστον 30 trojan και προβληματα στη registry που βρηκα και καθαρισα με αλλα antispyware προγραμματα και εκτοτε το εκανα unistall)

Δημοσ.

Είχα το avast και ήμουν πολύ ευχαριστημένος μετά όμως από φορματ μου έβαλαν το Nod32 ,το οποίο σημειωτέον χρησιμοποιούσα και πιο παλιά .Πάντως το Avast το εμπιστευόμουν ΄ίσως το ξαναχρησιμοποιήσω και είχε εξελληνισμένο περιβάλλον!

Δημοσ.
Σε εμενα το AVG με τα updates του να γινονται κανονικα και παρολη την προσοχη στο σερφαρισμα και στο downloading αφησε να περασουν και να εγκατασταθουν τουλαχιστον 30 trojan και προβληματα στη registry που βρηκα και καθαρισα με αλλα antispyware προγραμματα και εκτοτε το εκανα unistall)

Με ποια; Δοκιμασες kaspersky, Nod32; Panda;

Θελω να στήσω ενα pc σύντομα και ψαχνω τι να βαλω και σε ενα αλλο να καταργησω μαλλον το avg.

Αν ξέρει κανείς, αυτό είναι καλό; Ειναι βαρύ;

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=18&category=69977411&product=993050

Exει και 3 αδειες!

Δημοσ.

και γω που δεν εχω internet security, αλλα μονο antivirus (το avast) ανήκω στον ασχετο χρηστη?

Δεν εχω κολλήσει κανεναν ιο/trojan εδω και 1,5 χρονο

Χωνεψτε το!! Οση προστασια και αν εγκαταστησετε, κανεις δεν μπορει αν σας προστατεψει από την ιδια σας την ανοησια. Αν εσεις οι ιδιοι πατε και επισκεπτεστε τσοντοsite (λες και δεν ξερετε ότι το πραγματικα καλο υλικο ειναι στα torrent) και sites με ουσιαστικα ληγοντα σε z (serialz, crackz, romz κ.λ.π.), και γεμιζετε το pcακι σας με ιους. Οσοι αισθανεστε τοσο σιγουροι για το internet security σας καντε μια επισκεψη στο κειητζεν(τελεια)γιουες και τα ξαναλέμε

Δημοσ.

Μήπως τα αρχεία που τσέκαρες είναι σπαστήρια; Διότι, το norton - αλλά και άλλα antivirus - τα αναφέρουν συνήθως ως μολυσμένα με trojans κτλ, ενώ δεν έχουν τίποτα...

Δημοσ.
Με ποια; Δοκιμασες kaspersky, Nod32; Panda;

Θελω να στήσω ενα pc σύντομα και ψαχνω τι να βαλω και σε ενα αλλο να καταργησω μαλλον το avg.

Αν ξέρει κανείς, αυτό είναι καλό; Ειναι βαρύ;

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=18&category=69977411&product=993050

Exει και 3 αδειες!

Με ξεχωριστα προγραμματα κατα των spyware ΜΟΝΟ . Π.χ spyware doctor, lavasoft ad-aware, spybot search n' destroy, avg antispyware , TrojanHunter by Mischel Internet Security, Trojan Remover by Simply Super Software και αλλα....,

αυτα ειναι προγραμματα καταπολεμισης μονο malware οπως ειπα και πριν οποτε δεν πρεπει να αφησεις την εξ'ολοκληρου προστασια του pc σου σε καποιο απο αυτα.Εγω τα ειχα δοκιμασει ολα και το καθε ενα απο αυτα εβλεπε και κατι αλλο, γιαυτο και αυτη η ποικιλια....

Εδω να σημειωσουμε οτι τουλαχιστον στην δικη μου μολυνση εξαιρετικη δουλεια εκανε το avg antispyware το οποιο μπορει να μην το πολυεχω σε εκτιμηση σε real-time scanning, το κατεβασα σε trial version απο το site , το ενημερωσα, και σε συνδυασμο με το Cleanup(Ενα προγραμματακι αφαιρεσης junk , temp , καθως και προσωρινων αρχειων πλοηγησης) σε Safe Mode, καθαρισε πολυ πραγμα...Για να το εχεις μονιμως install δεν το προτεινω...Προτιμησε καποια ολοκληρωμενη λυση που εχει και antispyware/antimalware πανω.Εγω εχω εγκαταστησει το Bitdefender Total Security 2008 και ειμαι προς παρον ικανοποιημενος.Πριν απο αυτο ειχα το Eset Nod32 Smart Security, και πριν απο αυτο διαφορα αντιικα, κυριως Nod32 συνδυασμενα με το Outpost firewall pro που ειναι το καλυτερο firewall αλλα εχει πολλα bugs...Αυτα.

Εγω παντως θα προτεινα η Nod32 Smart security, η Bitdefender Total security 2008 η Kaspersky Internet Security, με την σειρα που τα εγραψα.

Δημοσ.

να δοκιμασετε και το avg8 pro,το εχω κανα μηνα και κανει καλη δουλεια.

νεο UI τα εχει ολα εκτοs απο firewall.

τα χω δοκιμασει και εγω ολα και δοκιμαζω και οτι καινουργιο βγαινει.

Δημοσ.
Μήπως τα αρχεία που τσέκαρες είναι σπαστήρια; Διότι, το norton - αλλά και άλλα antivirus - τα αναφέρουν συνήθως ως μολυσμένα με trojans κτλ, ενώ δεν έχουν τίποτα...

Ναι είναι crack και σε αυτο που λες θα οφειλεται. Δεν εξηγειται αλλιως γιατι δοκιμασα και nod32 και kaspersky και δεν βρίσκουν τιποτα. Το kaspeski γραφει "packet file NSPack" στη στήλη status για το συγκεκριμενο αρχείο (κρακ με trojan υποτiθεται) Τι σημαίνει;

Επίσης με full pc scan ο ρώσος χρειαστηκε 50 ολοκληρα λεπτα !!! ενω το nod32 18 και μισό! (το pc των δοκιμων μου ειναι ενα αρχαιο pentium 3). Θα δω και το avg πόσο κανει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...