Προς το περιεχόμενο

Ποιο αντι-ιικό προτιμάτε; - antivirus poll 05/2007

Eusebius

Ποιο αντι-ιικό προτιμάτε; - antivirus poll 05/2007  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Ποιο αντι-ιικό προτιμάτε; - antivirus poll 05/2007

• Active Virus Shield (AVS)
    • avast! Home Edition
    • AVG Anti-Virus Free
    • Avira AntiVir PersonalEdition Classic
    • BitDefender Antivirus
    • CA Anti-Virus (πρώην eTrust)
    • F-Secure Anti-Virus
    • Kaspersky Anti-Virus
    • McAfee VirusScan
    • NOD32 for Windows
    • Norton Antivirus
    • Panda Antivirus
    • Sophos Anti-Virus
    • Symantec AntiVirus Corporate Edition
    • Trend Micro AntiVirus (πρώην Pc-cillin)
    • ZoneAlarm Antivirus
    • Άλλο: πείτε ποιο
    • Kανένα: έχω Linux
    • Κανένα: έχω Mac OS X
    • Kανένα: πείτε γιατί

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
μπορεις να κανεισ τον κοπο να το ξαναστειλεις στα παρακατο e-mail ??? γιατι προσπαθησα τα παντα με το hotmail να το κατεβασω αλλα τζιφος !!

[email protected] [email protected]

Δεν με αφήνουν να στο στείλω το σκανάρουν πρώτα.

Τι υποθέτω λοιπόν.Ότι το αρχείο δεν είναι επικίνδυνο γιατί πιθανόν να ε'ιναι 'μισό' χαλασμένος κώδικας δηλαδή οπότε nod32, symantec, mcafee κ.ά δεν το δίνουν ως επικίνδυνο.Τα άλλα αντιβιοτικά πού το δείχνουν επικίνδυνο μάλλον διαβάζουν τη βάση δεδομένων τους καί βλέπουν ότι αυτό το όνομα υπάρχει ήδη καί έχει καταγραφεί ως malware.

Είναι μιά εύλογη εξήγηση αυτό.

edit:

Το ανέβασα εδώ αφού το συμπίεσα καί το ονόμασα skata.jpg :X

ΤΟ LINK ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ. ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΟΧΗ!

• Απαντ. 676
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Link για malware μες την μεση του forum!!! :shock: :shock: Τι αλλο θα δουν τα άυπνα ματακια μου!! :confused:

Σε παρακαλώ πολύ να το αφαιρεσεις το συντομοτερο δυνατον, και απορώ πως δεν το εκανε ηδη κανενας mod. Αν δεν το κανεις, θα ειμαι υποχρεωμενος να διαμαρτηρυθω στους mods ο ιδιος προσωπικα.

Ναι ξερω, δινεις διευκρινησεις. Αλλα πρωτον η ονομασια που δινεις στο αρχειο δεν δινει επαρκεις πληροφοριες οτι ειναι malware (skata μπορει να ειναι και τιτλος ελληνικου συγκροτηματος λογου χαρη), οπότε καποιος που δεν ειδε ολοκληρο το μυνημα σου δεν ξερει τι ειναι, μπορει να την πατησει και δευτερον, απαγορευεται! Επισης, δεν το εχεις μετονομασει, αφου η καταληξη rar ειναι ακομα εκει.

Τετοια links ανταλλασονται μονο με pm! Και... προς θεου! Στο rapidshare βρηκες να το ανεβασεις?? Μηπως να το δημιοσιευσεις και σε torrent? Ολο και καποιος κακοβουλος που ειδε το link θα βρεθει να το πλασαρει σε αθωους χρηστες.

ΥΓ: Για να μετονομασεις κατι στα win, πας Εργαλεια --> Επιλογες φακελων --> Προβολη --> Κρυφα αρχεια και φακελοι --> Εμφανιση κρυφων αρχειων και φακελων. Ετσι θα εμφανιστει η καταλληξη .rar, που το αλλαζεις σε .jpg ή οτιδηποτε αλλο. Δεν προσθετεις απλώς ενα .jpg πριν το .rar!

ΥΓ2 Δεν ειμαι καθολου υπερβολικος, αντιθετως τα λεω πολύ σοβαρα τα παραπανω. Εδω και 1,5 χρονο δεν εχω κολλησει τιποτα, επειδή ειμαι πολυ προσεκτικος που μπαινω και τι κανω. Καποτε, θεωρουσα το insomnia καθαρο site. Τωρα, μπηκε στο καταλογο με τα κοκκινα. Αν το link δεν αφαιρεθει, θα φροντισω να κοκκινισει και στο siteadvisor.com

ΥΓ3: Να γιατι δεν κατεβαζω τιποτα από το rapidshare, αν δεν ξερω ποιος το ανεβασε...

Δημοσ.

Όχι πανικός πώς κάνεις έτσι?Λες καί πρόκειται να σε... βιάσει κανένας! :-)

Υπάρχει καταρχήν χρήστης πού κατεβάζει καί ανοίγει αρχεία χωρίς να τα ελέγξει πρώτα?

Γιατί με σιγουριά δεν μπορώ να πω αφού στο virustotal.com μόνο το 50% το δίνει κακόβουλο.Γράφουμε στο σχετικό thread καί πέρα από μιά απλή καταγραφή τού antivirus πού χρησιμοποιεί ο καθένας προσβλέπω σε μιά πιό ουσιαστική συζήτηση γιά να δούμε από πρώτο χέρι αν κάνουν καλά όσα υπόσχονται τα διάφορα αντιβιοτικά.

Πιθανόν δεν πρόκειται γιά malware αφού ..ιστορικά προγράμματα το βγάζουν καθαρό καί μάλλον δείχνει την ατέλεια ορισμένων αντιβιοτικών.

Εγώ θέτω πολύ απλά το ερώτημα.Είναι ή όχι κακόβουλο.

Αν δούμε γνώμες θα δείς ότι διίστανται.

Καί κάτι άκόμη πού λες γιά pm.Φαντάζεσαι να έστελνα μηνύματα προσωπικά στον καθένα?Ενώ έτσι το βλέπουν όλοι.

Δημοσ.

geovard, τις λίγες ημέρες που ανέλαβα moderator ήδη έθεσα ως αρχές μου να κάνω τα πάντα εν διαφανεία (αποστολή p.m. σε κάθε χρήστη που του έχω διαγράψει μήνυμα, ακόμη και για greeklish, με το περιεχόμενο του αρχικού μηνύματος) και να μην διορθώνω το περιεχόμενο posts άλλων μελών (εξαιρώντας περιπτώσεις συγχώνευσης συνεχόμενων μηνυμάτων ή διαγραφής για παραβίαση των Όρων Χρήσης). Στη δική σου περίπτωση αναγκάστηκα να κάνω την πρώτη εξαίρεση. Το μέλος kurkosdr μπορεί να τα είπε υπερβολικά, υστερικά και με τρομακτική πολυλογία, αλλά το ρεζουμέ του post του είναι σωστό : σε δημόσιο φόρουμ δε δίνεις link για κακόβουλα εκτελέσιμα! Μπορείς να εγγυηθείς για τη χαζομάρα ή όχι του κάθε ενός που διαβάζει το Insomnia; Κι αν απαντούσες, με το δίκιο σου, «Δε με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο», θα σου ανταπαντούσα ότι εμάς τους διαχειριστές του φόρουμ μας ενδιαφέρει και θέλουμε να προστατεύσουμε και τους χαζούς και τους μυαλωμένους εξίσου. Δεν αισθανόμαστε εκδικητικοί ούτε ελιτιστές.

Αν δεν έχεις κρατήσει το link που πόσταρες κάπου και θέλεις να το επαναπροωθήσεις στον nick#18 μόνο μέσω p.m., μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου για να σου το δώσω.

Link για malware μες την μεση του forum!!! :shock: :shock: Τι αλλο θα δουν τα άυπνα ματακια μου!! :confused:

...

...

...

Όσο για εσένα Κε kurkosdr, τί να πρωτοσχολιάσω; Μόνο τούτο θα πω : έχω λιώσει την ενότητα των αναφορών προβληματικών μηνυμάτων στο Refresh και ακόμη δε βλέπω τίποτα. Από λόγια μεγάλα (το Insomnia έτσι,...μπλαμπλα...η ποιότητα κάποτε...κλπ) έχουμε χορτάσει, που λες. Πράξεις θέλουμε...

Δημοσ.

Πρωην χρηστης του Symantec AV Corporate, αν και εχουν περασει πολλα κατα καιρους απο τον υπολογιστη μου (nod32, kaspersky, AVG κλπ)

Εχω πλεον καταληξει στο συμπερασμα οτι δεν αξιζουν τον κοπο γι αυτο και σταματησα να χρησιμοποιω. Εκτος του οτι τελικα δεν τη γλυτωνεις αμα δεν προσεχεις, αμα σου χαλασει το AV δεν γλυτωνεις το φορματ.

Μεχρι περυσι ειχα το Symantec σε windows που ετρεχα ως administrator και ειχα φτιαξει shortcuts για ολα τα intenetικα προγραμματα να τρεχουν σαν απλος χρηστης. Ετσι νομιζα οτι θα ειχα και ασφαλεια και ανεση. Κουνια που με κουναγε...

Σε μια στιγμη απροσεξιας κατεβασα ενα "βρωμικο" προγραμματακι και απερισκεπτα το ετρεξα. Ε αυτο αρκουσε. Φυσικα ηταν trojan και μου τα εκανε λαμπογιαλο. Δεν εχασα δεδομενα αλλα καταλαβα αμεσως οτι εφτιαξε service και ετρεχε τα δικα του. Το symantec οχι μονο χαμπαρι δεν πηρε αλλα το trojan το ξεσκισε! Εκανε kill το process του symantec και το symantec τα παιξε και δεν μπορουσα να το επαναφερω με τιποτα ουτε να το κανω απεγκατασταση. Μονη λυση το format, ασχετα αν το trojan καθαριζοταν και manually.

Μετα απο αυτο αποφασισα οτι οσο αβολο και να ειναι, επρεπε να τρεχω απλος χρηστης. Αφου γινεται στο linux γιατι οχι και στα windows?

Πλεον αυτο κανω. Τρεχω τα παντα με limited user (οχι power user). Οταν θελω να κανω εγκατασταση κατι το κανω με δεξι κλικ run as. Το ιδιο και για προγραμματα που απλως θελουν admin δικαιωματα. Για τα υπολοιπα μερικα θελουν δικαιωματα εγγραφης σε συγκεκριμενα αρχεια στο program files η στο registry που τα παιρνουν κατα περιπτωση και αυτα. Αν θες κατι απο control panel, σε γραμμη εντολων administrator πληκτρολογεις control. Αν θες μεταφορες αρχειων πληκρολογεις explorer και κανεις οτι χρειαζεσαι. Στην αρχη ειναι δυσκολο να συνηθισεις αλλα μετα απο λιγο πραγματικα το ξεχνας και δεν σου φαινεται αβολο. Το ιδιο trojan σε αυτο το setup δεν μπορεσε να κανει τιποτα. Το δοκιμασα σε virtual machine.

Αλλα γενικως για να ειμαι πιο ασφαλης ολες τις βρωμοδουλειες θα τις κανω σε virtual machine ανεξαιρετως.

Και σαν bonus γλυτωσα απο ολες τις μπαρουφες του Symantec. Το nmap για windows λεει hacktool. To netcat hacktool. To lophtcrack της @stake, αφου την αγορασε η symantec το βαφτισε και αυτο hacktool. Αει στα κομματια!

Δημοσ.

μηπως υπαρχει καποιο καλο αντιβιοτικο για λινυξ?

εχω το suse 10

Δημοσ.

Αν και δεν ξερω κατα ποσο χρειαζεσαι ενα antivirus για linux (εκτος και αν θελεις να ελεγχεις .exe που μετα θες να αντιγραψεις σε pc με windows) ενα από τα καλα και δωρεαν antivirus ειναι το ClamAV.

Δημοσ.

ΥΓ: Για να μετονομασεις κατι στα win, πας Εργαλεια --> Επιλογες φακελων --> Προβολη --> Κρυφα αρχεια και φακελοι --> Εμφανιση κρυφων αρχειων και φακελων. Ετσι θα εμφανιστει η καταλληξη .rar, που το αλλαζεις σε .jpg ή οτιδηποτε αλλο. Δεν προσθετεις απλώς ενα .jpg πριν το .rar!

.

Εξαρτάται τι εννοείς με την μετονομασία.Όνομα αρχείου ή τύπο αρχείου.Ο όρος μετονομασία στο context menu σημαίνει απλά αλλαγή ονόματος αρχείου.Μιλάω γιά δεξί κλικ-μετονομασία.Γιατί βέβαια έτσι όπως το λες δεν γίνεται να αλλάξεις τύπο αρχείου(επέκταση δηλαδή).Αυτό μπορεί να γίνει από το Εργαλεία-Επιλογές φακέλων-Τύποι αρχείων καί δημιουργείς τον κατάλληλο συσχετισμό.Εγώ απλώς το όνομα ήθελα να αλλάξω.Όχι την επέκταση rar.Καί μην σε μπερδεύει το .jpg.Μέρος τού ονόματος ήθελα να είναι καί αυτό.

Τελικά σού μόλυνε το pc? ;)

Αν είσαι τόσο εξοικειωμένος με τούς υπολογιστές όπως φαίνεται μάλλον δεν πρέπει να πανικοβάλλεσαι.

Καί η απορία μου πραγματικά παραμένει.Είναι ή όχι ιός?

Δημοσ.

Λαθος, πατατα πεταξα. Για να κανεις μετονομασια στην καταλξη, πας στο "αποκρυψη επεκτσεων για γνωστους τυπους αρχειων" και οχι "εμφανιση κρυφων αρχειων και φακελων". Αφου δεν το αντεχω το νυχτερινο σερφαρισμα...

Αν ηθελες το jpg να ειναι μερος του ονοματος, όντως ετσι γινεται

ΥΓ Ειμαι αρκετα εξοικειωμενος με το pc ωστε να μην το κατεβασω το αρχειο. Απλά σε καθαρα φορουμ δεν πρέπει να υπαρχουν "αμφιλεγομενα" links.

Δημοσ.

Μήπως θα έπρεπε να δωθεί η δυνατότητα επιλογής άνω της μίας απάντησης?

Ναι μεν έχω macmini με MacOS και δε χρειάζομαι antivirus, αλλά έχω και μηχάνημα με Linux (δεν χρειάζομαι antivirus) και μηχάνημα με windows οπου έχω antivirus.

Δημοσ.

Άρα, το γενικό συμπέρασμα ποιο είναι; Ότι χρειάζεσαι antivirus, έστω και για το 1/3 των μηχανημάτων σου. Τί επιλογή θέλεις δηλαδή; «Δε χρειάζομαι antivirus κατά 66%»; Δεν είναι λίγο παρανοϊκό... ; ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...