Προς το περιεχόμενο

Ποιο αντι-ιικό προτιμάτε; - antivirus poll 05/2007

Eusebius

Ποιο αντι-ιικό προτιμάτε; - antivirus poll 05/2007  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Ποιο αντι-ιικό προτιμάτε; - antivirus poll 05/2007

• Active Virus Shield (AVS)
    • avast! Home Edition
    • AVG Anti-Virus Free
    • Avira AntiVir PersonalEdition Classic
    • BitDefender Antivirus
    • CA Anti-Virus (πρώην eTrust)
    • F-Secure Anti-Virus
    • Kaspersky Anti-Virus
    • McAfee VirusScan
    • NOD32 for Windows
    • Norton Antivirus
    • Panda Antivirus
    • Sophos Anti-Virus
    • Symantec AntiVirus Corporate Edition
    • Trend Micro AntiVirus (πρώην Pc-cillin)
    • ZoneAlarm Antivirus
    • Άλλο: πείτε ποιο
    • Kανένα: έχω Linux
    • Κανένα: έχω Mac OS X
    • Kανένα: πείτε γιατί

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
με πιεσ εκδοσεις ειναι scanαρισμενα στειλε μου το αρχειο στο [email protected] να το σψαναρο με το panda 2008 & 2007

Σου το έστειλα με email αλλά λέει η μηχανή πού χρησιμοποιεί το hotmail ότι δεν μπορεί να σού σταλεί γιατί περιέχει επικινδυνο κώδικα και ως εκ τούτου έχει απενεργοποιηθεί.

Αν σού το στείλω μέσω τού messenger μάλλον θα μού πει το ίδιο.Πως στο καλό θα το στείλω?

Να το στείλω με τον ταχυδρόμο?:-D

Στέλνοντας σχεδόν ένα οποιοδήποτε αρχείο στο παρακάτω link όλο καί κάποια από τις πολλές μηχανές πού χρησιμοποιεί το site, θα το δώσει ως κακόβουλο.Γι αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την επιλογή τού antivirus γιατί πολλά απο αυτά βγάζουν μολυσμένα αρχεία ενώ αυτά είναι καθαρά.

http://www.virustotal.com/

• Απαντ. 676
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Γι αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την επιλογή τού antivirus γιατί πολλά απο αυτά βγάζουν μολυσμένα αρχεία ενώ αυτά είναι καθαρά.

Αχ, σε ποιον τα λες. Αυτα τα antivirus, με τα heuristics που εχουν (που υποτιθεται ότι πιανουν ιους για τους οποιους δεν εχουν βγει ακομα definitions) μας εχουν τρελανει στην μπαρουφα!

Ειδικα αυτο το avast! (παρολο που το εκτιμω σαν antivirus) το εχει παρακανει με την υπερευαισθησια του. Μεχρι και το stinger (= προγραμμα καταπολεμησης trojans και worms!) και το adobe reader, μου εχει βγαλει ότι και καλα ειναι trojan, και παει λεγοντας. Αμα συνεχισουμε ετσι, στο τελος θα πρέπει να διαγραψω ότι exe εγω στο pc μου.

Και μην σας περναει από το μυαλο οτι ακριβοπληρωμενες suites όπως το fsecure (μου εβγαλε σαν hacktool ενα προγραμμα για την webcam) και το nod32 (βλεπε εικονα) τα πανε καλυτερα.

2252577039_4dac844946_o.jpg

Δημοσ.
Σου το έστειλα με email αλλά λέει η μηχανή πού χρησιμοποιεί το hotmail ότι δεν μπορεί να σού σταλεί γιατί περιέχει επικινδυνο κώδικα και ως εκ τούτου έχει απενεργοποιηθεί.

Αν σού το στείλω μέσω τού messenger μάλλον θα μού πει το ίδιο.Πως στο καλό θα το στείλω?

Να το στείλω με τον ταχυδρόμο?:-D

Kαι συμπιεσμένο πάλι το βλέπει ως κακόβουλο κώδικα;

Δημοσ.

Πολύ καλή δημοσκόπηση! Έχω να πω ότι απ' το pc μου έχουν περάσει τα περισσότερα antinirus από γνωστές και μη εταιρείες. Αυτό που έχει όμως παραμείνει εδώ και ένα χρόνο (κάθε λίγο και λιγάκι άλλαζα γιατί είχα κολλήματα & καθυστερήσεις) είναι το Symantec Antivirus Corporate Edition. Ελαφρύ, αποτελεσματικό σε ιούς και σε e-mail προγράμματα, αυτό που θέλει ο μέσος χρήστης πιστεύω. Δοκίμασα κι αυτά που μπλοκάρουν διαφημίσεις και pop up windows, ωστόσο προτιμώ να βλέπω τη σελίδα στον browser μου αμέσως, παρά να περιμένω μέχρι να μου βγει η σελίδα χωρίς τις διαφημίσεις!

Δημοσ.
Πολύ καλή δημοσκόπηση! Έχω να πω ότι απ' το pc μου έχουν περάσει τα περισσότερα antinirus από γνωστές και μη εταιρείες. Αυτό που έχει όμως παραμείνει εδώ και ένα χρόνο (κάθε λίγο και λιγάκι άλλαζα γιατί είχα κολλήματα & καθυστερήσεις) είναι το Symantec Antivirus Corporate Edition. Ελαφρύ, αποτελεσματικό σε ιούς και σε e-mail προγράμματα, αυτό που θέλει ο μέσος χρήστης πιστεύω. Δοκίμασα κι αυτά που μπλοκάρουν διαφημίσεις και pop up windows, ωστόσο προτιμώ να βλέπω τη σελίδα στον browser μου αμέσως, παρά να περιμένω μέχρι να μου βγει η σελίδα χωρίς τις διαφημίσεις!

Σωστά, αλλά ένας απλός οικιακός χρήστης, πώς προμηθεύεται corporate symantec? (και να είναι νόμιμος εννοείται...)

Δημοσ.
Kαι συμπιεσμένο πάλι το βλέπει ως κακόβουλο κώδικα;

Φυσικά και μπορεί να διαβάσει και συμπιεσμένα αρχεία.

Δες μήπως το ξεγελάσεις, συμπιέζοντας το και κάνοντας rename το extension του αρχείου (πχ σε file.mitsos) ώστε να μην μπορεί να βρει τι είναι.

Αν και πολύ φοβάμαι ότι ψάχνει code patterns για να χαρακτηρίσει ένα αρχείο σαν ύποπτο ....

Δημοσ.

nod32 μέχρι στιγμής λόγω της πολύ μικρής κατανάλωσης πόρων.

Τώρα που έβγαλε και σουίτα , και business edition με remote administration,

θα το προτείνω και σε πελάτες...

Δημοσ.
Αχ, σε ποιον τα λες. Αυτα τα antivirus, με τα heuristics που εχουν (που υποτιθεται ότι πιανουν ιους για τους οποιους δεν εχουν βγει ακομα definitions) μας εχουν τρελανει στην μπαρουφα!

Ειδικα αυτο το avast! (παρολο που το εκτιμω σαν antivirus) το εχει παρακανει με την υπερευαισθησια του. Μεχρι και το stinger (= προγραμμα καταπολεμησης trojans και worms!) και το adobe reader, μου εχει βγαλει ότι και καλα ειναι trojan, και παει λεγοντας. Αμα συνεχισουμε ετσι, στο τελος θα πρέπει να διαγραψω ότι exe εγω στο pc μου.

Και μην σας περναει από το μυαλο οτι ακριβοπληρωμενες suites όπως το fsecure (μου εβγαλε σαν hacktool ενα προγραμμα για την webcam) και το nod32 (βλεπε εικονα) τα πανε καλυτερα.

2252577039_4dac844946_o.jpg

Σε μένα έδειξε το παρακάτω γιά την έκδοση stinger380

stingerda0.png

Να πω μιά άποψη πού έχω γιά το nod32.Βρίσκει ό,τι πραγματικά είναι επιβλαβές γιά την ασφάλειά σου καί δεν σού δίνει ως επικίνδυνα ασήμαντα πράγματα πού σού δημιουργούν πανικό.Μα έτσι δεν πρέπει να είναι ένα καλό αντιβιοτικό?

Δημοσ.

ειχα το avg-free που ειναι τελειο για μενα,αλλα το αλλαξα προσφατα με το nod32 που φαινετε καλο.ακομα δεν εχω βαλει username&password εχω ομως αλλαξει τη διευθυνση απο οπου κανει update virus definitions,ομως απο το γεναρη που το εβαλα μου λεει ολο update not necesary.μηπως η διευθυνση που εχω βαλει ειναι μουφα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...