Προς το περιεχόμενο

Ποιο αντι-ιικό προτιμάτε; - antivirus poll 05/2007

Eusebius

Ποιο αντι-ιικό προτιμάτε; - antivirus poll 05/2007  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Ποιο αντι-ιικό προτιμάτε; - antivirus poll 05/2007

• Active Virus Shield (AVS)
    • avast! Home Edition
    • AVG Anti-Virus Free
    • Avira AntiVir PersonalEdition Classic
    • BitDefender Antivirus
    • CA Anti-Virus (πρώην eTrust)
    • F-Secure Anti-Virus
    • Kaspersky Anti-Virus
    • McAfee VirusScan
    • NOD32 for Windows
    • Norton Antivirus
    • Panda Antivirus
    • Sophos Anti-Virus
    • Symantec AntiVirus Corporate Edition
    • Trend Micro AntiVirus (πρώην Pc-cillin)
    • ZoneAlarm Antivirus
    • Άλλο: πείτε ποιο
    • Kανένα: έχω Linux
    • Κανένα: έχω Mac OS X
    • Kανένα: πείτε γιατί

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
AVG Free, ελαφρυ, αξιοπιστο μεχρι τωρα κανενα προβλημα με ιους και 'κορες' :-)

Εγώ έβαλα την paid pro version και είναι sweet. Σχεδόν καθόλου intrusive.

Δεν το έχετε στη λίστα όμως.

• Απαντ. 676
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλησπέρα.Εγώ ακόμα δεν ψήφισα (μόλις τώρα έγινα μέλος στο φόρουμ για να πω την αλήθεια).Πριν χρόνια αγόρασα το Norton.Λόγω του "βάρους" το έβγαλα και έβαλα το Symantec Antivirus,το οποίο επίσης τα είχε τα κιλάκια του.Μετά έβαλα τα Avast Pro,NOD32,και πάλι Avast και τώρα έχω -πάλι- το NOD32.Μετά από όλες τις παραπάνω δοκιμές μόνο το Avast με άφησε ικανοποιημένο.

Με το NOD32 έχω τα εξής 3 προβλήματα:

1ον. Κάνει updates όποτε θέλει αυτό,γονατίζοντας την ταχύτητά μου.

2ον. Όταν πάω να ξεκινήσω ένα πρόγραμμα το scannάρει και ψιλοκολλάει το pc μου (ekrn.exe).

3ον. Όταν ξεκινώ κάποια προγράμματα που χρειάζονται πρόσβαση στο ίντερνετ - κυρίως στο msn το παρατηρώ αυτό - μου ζητάει πρόσβαση σαν να είναι το πρόγραμμα που ξεκινάω και αν δε του δώσω δε ξεκινάει ούτε το πρόγραμμα.

Έχω την αίσθηση ότι ξεφεύγει λίγο της ψηφοφορίας σαν post :rolleyes:...αλλά έχει να κάνει με κριτική σε antivirus οπότε το έβαλα εδώ.:-)

Δημοσ.

deathadder, ρυθμισε το να μην σκαναρει τα παντα και παντου και θα βρεις την ηρεμια που ψαχνεις... απλα πραματα...

Δημοσ.
Με το NOD32 έχω τα εξής 3 προβλήματα:

1ον. Κάνει updates όποτε θέλει αυτό,γονατίζοντας την ταχύτητά μου.

2ον. Όταν πάω να ξεκινήσω ένα πρόγραμμα το scannάρει και ψιλοκολλάει το pc μου (ekrn.exe).

3ον. Όταν ξεκινώ κάποια προγράμματα που χρειάζονται πρόσβαση στο ίντερνετ - κυρίως στο msn το παρατηρώ αυτό - μου ζητάει πρόσβαση σαν να είναι το πρόγραμμα που ξεκινάω και αν δε του δώσω δε ξεκινάει ούτε το πρόγραμμα.

Τα 2 πρώτα με τις κατάλληλες ρυθμίσεις στο nod32 λύνονται άνετα.

Το 3ο δεν κατάλαβα πως σου το κάνει και δεν μπορώ να πω τι πρέπει να κάνεις.Λογικά κάποια ρύθμιση μέσα απ΄το nod32 θα ευθύνεται και γι'αυτό(αφού κι εγώ και πολλοί άλλοι δεν έχουν τέτοιου είδους πρόβλημα).

Δημοσ.

Λοιπόν ακούστε.

Κάνοντας σκανάρισμα με το AVG βρήκε ένα εκτελέσιμο αρχείο με όνομα Packed.exe.

Μού λέει ότι είναι trojan.Το ίδιο μού λένε καί τα διάφορα site γιά online file scanner.

Μόνο το Nod32 μού βγάζει το αρχείο καθαρό!

Δύο τινά επομένως είναι πιθανά.

Ή το nod32 είναι πολυδιαφημισμένο αλλά άχρηστο ή είναι ...έτη φωτός μπροστά από την εποχή του.

Καί επειδή σκοπεύω(α) να το αγοράσω είμαι σε δίλημμα καί ίσως πάω προς Kaspersky μεριά.

Να σημειώσω ότι γιά πολλά χρόνια χρησιμοποιώ το nod καί μπορώ να πω ότι είμαι φανατικός με τη πάρτη του.

Εσείς τι θα κάνατε?

Όποιος θέλει το αρχείο γιά τού λόγου το αληθές άμα θέλει τού το στέλνω.

Δημοσ.
Τα 2 πρώτα με τις κατάλληλες ρυθμίσεις στο nod32 λύνονται άνετα.

Το 3ο δεν κατάλαβα πως σου το κάνει και δεν μπορώ να πω τι πρέπει να κάνεις.Λογικά κάποια ρύθμιση μέσα απ΄το nod32 θα ευθύνεται και γι'αυτό(αφού κι εγώ και πολλοί άλλοι δεν έχουν τέτοιου είδους πρόβλημα).

Πίστευα ότι το είχα ψάξει καλά το πρόγραμμα αλλά τελικά μάλλον δεν το έκανα.Θα το τσεκάρω ξανά.

Δημοσ.

Στο βασικό PC έχω Symantec (unmanaged) και σε ένα laptop με Vista έχω Forefront. Μια χαρά παίζουν και τα δύο και ούτε με ενοχλούν. Ξεχνάω ότι υπάρχουν.

Δημοσ.
Λοιπόν ακούστε.

Κάνοντας σκανάρισμα με το AVG βρήκε ένα εκτελέσιμο αρχείο με όνομα Packed.exe.

Μού λέει ότι είναι trojan.Το ίδιο μού λένε καί τα διάφορα site γιά online file scanner.

Μόνο το Nod32 μού βγάζει το αρχείο καθαρό!

Δύο τινά επομένως είναι πιθανά.

Ή το nod32 είναι πολυδιαφημισμένο αλλά άχρηστο ή είναι ...έτη φωτός μπροστά από την εποχή του.

Καί επειδή σκοπεύω(α) να το αγοράσω είμαι σε δίλημμα καί ίσως πάω προς Kaspersky μεριά.

Να σημειώσω ότι γιά πολλά χρόνια χρησιμοποιώ το nod καί μπορώ να πω ότι είμαι φανατικός με τη πάρτη του.

Εσείς τι θα κάνατε?

Όποιος θέλει το αρχείο γιά τού λόγου το αληθές άμα θέλει τού το στέλνω.

εγω με nod32 παιζω χρονια τωρα. η λυση ειναι μια. περνα κανα 2 αλλα καλα antivirus και δες τι παιζει. εαν το βρουνε και το σβησουν εχει καλως και δεν το αγοραζεις. αν δεν το βρουνε το αγοραζεις. επισης μπορει τα αλλα που εκανες online να βρηκα "και καλα" ιο. δεν σημαινει οτι εχεις... να πουλησουν θελουν και τα υπολοιπα. τι λες και εσυ?

Δημοσ.

Avast παιδες. Το μονο μειονεκτημα του ειναι ότι αργει λιγο, αλλα απλά δεν με νοιαζει.

Το avast ειναι μακραν το ασφαλεστερο antivirus, για δυο λογους:

1. Καταφερε να πιασει τρια trojans στο παλιο μου pc, όπου το ακριβοπληρωμενο και κυριλε fsecure τα εκανε γαργαρα. Το ιδιο και το norton.

2. (και κυριοτερον) Δεν λήγει! Ειλικρινα, δεν καταλαβα, αφου πληρωνω ενα σωρο λεφτα για να εχω antivirus (δεν μ αρεσει να εχω cracked antivirus, γιατι σε τσακωνουν στο update), γιατι να μην εχω updates μετα το περας ενος χρονου! Δηλαδη οσοι πληρωνουν για τον opera, τους κοβει την δυνατοτητα να συνδεεται στο internet μετα από ενα χρονο? Στην ουσια, στα αλλα antivirus πληρωνουμε για να χρησιμοποιουμε ενα trial software διαρκειας 365 ημερων! Και αφου ληξει, μεχρι να βρεις αλλο και να το αντικαταστησεις, το pc σου μενει για αρκετες μερες εντελώς απροστατευτο. Οπότε, ότι και να λενε αλλοι για nod32 και για kaspersky, εγω υποστηριζω avast αυτον τον εξης απλο λογο: Ακομα και να μην εχει τοσο μεγαλη προστασια, εγω θα την εχω για παντα ενω αυτοι που εχουν nod32/kaspersky τους ληγει και μετα μενουν εντελώς απροστατευτοι μεχρι να βρουν καινουριο ή να κανουν renew το παλιο.

Δημοσ.
εγω με nod32 παιζω χρονια τωρα. η λυση ειναι μια. περνα κανα 2 αλλα καλα antivirus και δες τι παιζει. εαν το βρουνε και το σβησουν εχει καλως και δεν το αγοραζεις. αν δεν το βρουνε το αγοραζεις. επισης μπορει τα αλλα που εκανες online να βρηκα "και καλα" ιο. δεν σημαινει οτι εχεις... να πουλησουν θελουν και τα υπολοιπα. τι λες και εσυ?

Τι να πω δεν ξέρω.Δες μιά φωτο με σκανάρισμα από όλες τις μηχανές από το site virustotal.Δεν είναι δυνατόν παλιές καραβάνες στο χώρο όπως η symantec καί η mcafee και φυσικά η eset αν καί απ' ότι βλέπεις χρησιμοποίησε το nod32 έκδοση 2 αλλά που καμμία διαφορά δεν έχει από την 3.Η virus database παίζει ρόλο,να μην μπορούν να βρούν ένα trojan? πού κυκλοφοράει στην πιάτσα εδώ καί ένα χρόνο!

Αυτή η φωτό είναι η απόδειξη ότι πολλά αντιβιοτικά προγράμματα μας δουλεύουν.

Καί το ερώτημά μου είναι αν το συγκεκριμένο αρχείο είναι κακόβουλο.Γιατί αν είναι δεν θα πάω να αγοράσω από αυτά πού τούς ξέφυγε ο έλεγχος.Θα αγοράσω μάλλον το kaspersky αν καί είμαι οπαδός τού nod32.Απλά πράγματα.

totalvirusscanhl2.jpg

Δημοσ.

τι να σου πω. κανε οτι πιστευεις εσυ οτι ειναι καλυτερο. με την v2.0 ειμαι εγω ακομα. δεν εχω παει στην 3.0...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...