Gugux Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 Καλησπερα σε ολους τους αγρυπνους! Εχω στο φορητο τον επεξεργαστη Core 2 Duo T9300 της Intel ο οποιος, απο ο,τι καταλαβαινω, ειναι στα 64bit. Θελω να εγκαταστησω το ubuntu, αλλα δε ξερω ποια εκδοση να κατεβασω: PC (Intel x86) desktop CD 64-bit PC (AMD64) desktop CD http://ftp.cc.uoc.gr/mirrors/linux/ubuntu/releases/7.10/ Επισης θελω να ρωτησω αν υπαρχουν προβληματα με συμβατικοτητα προς τα πισω με 32bit εφαρμογες? Αν ναι, αξιζει να θυσιασω την 64bit εκδοση? Εψαξα στο forum, αλλα δυστυχως δεν βρηκα απαντηση.... Ευχαριστω, G. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 Εχει μια δυσκολιά οι 64αρες στο σετάρισμα τους.Αν είσαι καινούργιος στον χώρο ξεκίνα με μια 32αρα καλύτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gugux Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 έχω μια μικρή εμπειρία στο linux, αλλά τι εννοείς με το "οι 64αρες στο σετάρισμα τους"? Θα χρειαστεί να τρέχω κάποια χρονοβόρα simulations και η ταχύτητα είναι σημαντική. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 Αν δεν έχεις 4GB μνήμη, βάλε την 32bit. Δεν είναι πιο γρήγορη η 64bit. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Mentor Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 προσωπικά σε έναν Core 2 duo 6600 + 2 gig RAM έβαλα την χ32 και πάει σφαίρα. Βασικά για τα δικά μου simulation (varicad) χρειάζεσαι τις βιβλιοθήκες τις Intel για linear algebra που βοηθάνε εξαιρετικά τα συστήματα σε αυτού του είδους εφαρμογές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gugux Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 Τελικά ομως ποια εκδοση πρεπει να εγκαστησω? PC (Intel x86) desktop CD 64-bit PC (AMD64) desktop CD Η μια αναφερεται σε Intel και η αλλη σε AMD? Απο το site του Ubuntu δε μπορω να καταλαβω ακριβως... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 Η ΑΜD έχει βγάλει και κατοχυρώσει το 64bit instruction set και η Intel είναι συμβατή με αυτό. Γι ' αυτό και το instruction set λέγεται AMD64. To Intelx86 αναφέρεται στο 32bit desktop. To ΑΜD64 αναφέρεται στο 64 bit desktop. H εταιρεία του chip δεν έχει σημασία. Σου (ξανά)προτείνω να βάλεις 32bit. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 κανονικα το linux δεν εχει προβλημα 32 με 64 γιατι ολα γινονται compile συμφωνα με τον kernel τα προβληματα ξεκινανε απο τους property drivers μερικες φορες στα windows λογω κλειστου κωδικα ειναι 1000 φορες χειροτερα * διορθωστε με αν κανω λαθος αλλα οπου εχω διαβασει σχετικά αυτο εχω καταλάβει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gugux Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Ευχαριστω για τα σχολια. εχω ορεξη για πειραματισμο, οποτε λεω να δοκιμασω την 64bit εκδοση! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LuxJaja Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 εγώ για παράδειγμα είχα πρόβλημα με την 64 έκδοση και δεν μπορούσα να ξεκινήσω την εγκατάσταση καθόλου. γιαυτό προτίμησα την 32 έκδοση. αν σου δουλέψει πες μας άποψη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.