Προς το περιεχόμενο

Σύγκριση, θα μας τρελάνουνε!

Siroko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τώρα, έπειτα, στη συνέχεια, ακολούθως

μη πας να κάνεις τον έξυπνο γιατί μιλάμε για hardware αυτή την στιγμή.

Και είμαι αντικειμενικός γιατί δουλεύω με osx και είπα την άποψη μου για το osx ποιο πάνω. Και στην τελική σου είπα... βάζω osx86 και σε πατάω κάτω.

Τώρα για την σύνθεση ... ότι θέλεις έβαλες.

Και πάλι το 1770 είναι ΤΟ ΠΟΛΥ 1600 τελική γιατί όπως είπαμε η dell δουλεύει αλλιώς με τις προσφορές. (ΚΑΙ σε πατάω σε θέμα build quality - θερμοκρασίες etc γιατί θα ήταν μεγάλη σου βλακεία αν έλεγες οτι τα macbook είναι πιο ποιοτικά από dell - vaio etc ).

Ε και στην τελική άμα 1000 ευρό ρε φιλαράκι δεν είναι διαφορά δώσε μου 5-6 χιλιάρικα να πάρω πατατάκια.

Αυτό είναι και το τελευταίο μου post προς εσένα φυσικά γιατί σε βλέπω οτι έχεις ώρα και όρεξη.

Εγώ δεν έχω. :)

Βασικά δεν πάω να κάνω τον έξυπνο... Με παρεξήγησες. Είμαι έξυπνος! :-D

Στην τελική "ρε φιλαράκι", δεν έχεις καταλάβει ότι η Apple σαν εταιρεία, ΔΕΝ πουλάει ΜΟΝΟ hardware, πουλάει το λεγόμενο "πακέτο". Άμα θέλεις να συγκρίνεις τιμές hardware, άνοιξε ένα thread "ASUS εναντίον GIGABYTE".

Βάλε OS X στο Dell και μετά βλέπουμε αν με πατάς :-)

Πότε είπα εγώ ότι το Macbook έχει καλύτερη ποιότητα από ένα Dell? Νόμιζα ότι μιλάμε για MBP.

Τα 5-6 χιλιάρικα τα θέλεις cash ή να τα στείλω με έμβασμα; :P

Αφού δεν έχεις όρεξη τότε γιατί ποστάρεις; :rolleyes:

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Και εγω ειμαι απο αυτους που πιστευω (εχοντας ηδη ενα imac και ενα MBP) οτι οσο και να μου αρεσουν ΟΛΑ τα προιοντα apple ,δεν μπορω ομως να μην πω οτι σαν προιοντα μου φαινονται υπερτιμημενα , τουλαχιστον εδω στην Ευρωπη αλλα κ παγκοσμια απ'οτι βλεπω ..

Δηλαδη οσο και να μου αρεσει πλεον το Macmini ,820 ευρώ τα θεωρω ανικειμενικα πολλα , όπως και τα 430ευρώ που πουλιωταν το ipod touch 8GB την στιγμη που στην Αμερικη εχει 270ευρώ και φυσικα το παραδειγμα για τις τιμες των ΜΒP ..

Επισης ιδιαιτεραη αναφορα πρεπει να κανουμε στις τιμες της RAM στο σιτε της apple που κοντευει το καθε gb να εχει οσο μια ραβδος χρυσου ..

Λες κ η apple δεν θελει να πουλαει εκτος Αμερικης ενα πραγμα...

Ειναι κριμα λοιπον ,τοσο ομορφο λειτουργιο και τοσο ομορφα μηχανηματα να μην εχουν τις πωλησεις που τους αξιζουν απλα κα μονο λογω τιμής ..

Δημοσ.

Προσπαθώ να καταλάβω γιατί σε όλα αυτά τα θέματα ξεχνιέται πάντα να αναφερθεί το trackpad που έχει το macbook/MBP, η υποστήριξη που έχει το επιλεγμένο hardware σε εφαρμογές αξιοποίησης που δεν κάνουν απλά demonstrate των δυνατοτήτων του, αλλά το αξιοποιούν πλήρως (αλήθεια οι σένσορες κίνησης δεν είναι κάτι άξιο αναφοράς; Δεν προστατεύουν τον σκληρό, και δεν έχουν άλλη πρακτική χρήση - βλέπε Smackbook, iAlertU, AMS2HID κ.ά.-; Δεν έχει νόημα η δυνατότητα ένδειξης της στάθμης της μπαταρίας με κλειστό λάπτοπ; Δεν έχει νόημα η ύπαρξη express card; Δεν έχει νόημα η ύπαρξη MagSafe - καλή ώρα, προχθές έφαγε το Asus της αδερφής μου μια μεγαλοπρεπέστατη τούμπα-; Δεν έχει νόημα το μικρό μέγεθος και βάρος του φορτιστή του;).

Δεν λέω ότι το MBP είναι το καλύτερο λάπτοπ που θα βρει κανείς ούτε ότι αξίζει τα λεφτά του. Αυτό ο εκάστοτε αγοραστής πρέπει να το εξετάσει. Όμως τα 1300 ευρώ παραπάνω δεν είναι τα λεφτά που λείπαν από τον κ. Τζομπς. Έχουν πρακτικό αντίκρυσμα, και όποιος το αρνείται έχει την ευθύνη της κακής επιλογής του ίδιου, και όχι της κακής πολιτικής της Apple.

Δημοσ.
Προσπαθώ να καταλάβω γιατί σε όλα αυτά τα θέματα ξεχνιέται πάντα να αναφερθεί το trackpad που έχει το macbook/MBP, η υποστήριξη που έχει το επιλεγμένο hardware σε εφαρμογές αξιοποίησης που δεν κάνουν απλά demonstrate των δυνατοτήτων του, αλλά το αξιοποιούν πλήρως (αλήθεια οι σένσορες κίνησης δεν είναι κάτι άξιο αναφοράς; Δεν προστατεύουν τον σκληρό, και δεν έχουν άλλη πρακτική χρήση - βλέπε Smackbook, iAlertU, AMS2HID κ.ά.-; Δεν έχει νόημα η δυνατότητα ένδειξης της στάθμης της μπαταρίας με κλειστό λάπτοπ; Δεν έχει νόημα η ύπαρξη express card; Δεν έχει νόημα η ύπαρξη MagSafe - καλή ώρα, προχθές έφαγε το Asus της αδερφής μου μια μεγαλοπρεπέστατη τούμπα-; Δεν έχει νόημα το μικρό μέγεθος και βάρος του φορτιστή του;).

Δεν λέω ότι το MBP είναι το καλύτερο λάπτοπ που θα βρει κανείς ούτε ότι αξίζει τα λεφτά του. Αυτό ο εκάστοτε αγοραστής πρέπει να το εξετάσει. Όμως τα 1300 ευρώ παραπάνω δεν είναι τα λεφτά που λείπαν από τον κ. Τζομπς. Έχουν πρακτικό αντίκρυσμα, και όποιος το αρνείται έχει την ευθύνη της κακής επιλογής του ίδιου, και όχι της κακής πολιτικής της Apple.

Έτσι ακριβώς. Και συμπληρώνω με το backlight keyboard, matte οθόνη, alluminum case κλπ. Έχω επενδύσει σε ενα mbp και θα το ξαναέκανα ευχαρίστως. Όποιος πιστεύει οτι τα προιόντα της Apple είναι υπερτιμημένα απλά δεν ασχολείται μαζί τους! (Απίστευτη καινοτομία το MagSafe, ένδειξη σεβασμού της Apple προς τους πελάτες της)

Δημοσ.

Φίλε γιώργο είναι και άλλα πολλά που δικαιολογούν την τιμή (light sensors, remote control, dvi έξοδος οθόνης, και οπτική και αναλογική έξοδος ήχου, κοντά 5 ώρες αυτονομία που στο απλό μάκμπουκ είναι παραπάνω). Το αν όλα αυτά καλύπτουν κάποιον ή του φαίνονται άχρηστα δεν έχει να κάνει με την τιμή του προϊόντος. Εφόσον το MBP συνεχίζει και πουλάει σημαίνει ότι κάποιοι θεωρούν ότι τα αξίζει, έστω και για μούρη.

ΥΓ> Το OSx86 είναι μια καλή εναλλακτική του OSX, αλλά ξεφεύγει από την βασικότερη ιδέα του: το ανοίγεις από το κουτί και δουλεύει.

Δημοσ.

Μια μικρη παρατηρηση:

Δε συγκρινουμε το mbp με φθηνα φορητα των 800-100 ευρω , αλλα με παρα πολυ ποιοτικα φορητα(που ομως παραμενουν φθηνοτερα πολλες φορες και κατα 1000+ ευρω απο το mbp), που εχουν και αυτα επιλογη για οθονες matte,φυσικα εχουν dvi (ή ακομα καλυτερα hdmi και ετσι ειναι σιγουρο οτι περναει 1080p σημα ), εχουν light sensors , εχουν sensors για τον σκληρο και τις πτωσεις,κορυφαια υλικα κατασκευης και οχι πλαστικο κλπ.

Eκει που διαφερουν τα mbp ειναι οτι εχουν πιο ελκυστικο design,ειναι λιγο ελαφρυτερα,εχουν οπως σωστα συμπληρωθηκε backlight keyboard και φυσικα τρεχουν νομιμα και απροβληματιστα mac os x .

Ο καθενας αποφασιζει αν αυτα αξιζουν 1000+ ευρω παραπανω,μικροτερη εγγυηση και καποια αλλα υποδεεστερα χαρακτηριστικα.

Δημοσ.
...το trackpad που έχει το macbook/MBP, η υποστήριξη που έχει το επιλεγμένο hardware σε εφαρμογές αξιοποίησης που δεν κάνουν απλά demonstrate των δυνατοτήτων του, αλλά το αξιοποιούν πλήρως...

...η δυνατότητα ένδειξης της στάθμης της μπαταρίας με κλειστό λάπτοπ...

...η ύπαρξη MagSafe...

...το μικρό μέγεθος και βάρος του φορτιστή του...

...κοντά 5 ώρες αυτονομία...

Νομίζω ότι μιλάμε για κάτι πολύ παραπάνω από χαρακτηριστικά τύπου dvi, light sensors, movement sensors, αλουμίνιο, κλπ. Μην εθελοτυφλούμε, τα macbook έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά που δικαιολογούν την τιμή τους. Το ερώτημα δεν είναι γιατί κάνουν όσο κάνουν, αλλά αν ο εκάστοτε αγοραστής είναι διατεθιμένος να πληρώσει κάποια features που μπορεί να του είναι αναγκαία, χρήσιμα ή άχρηστα.

Αν τα θεωρεί αναγκαία ή χρήσιμα, τότε είναι μια άψογη -κυριολεκτικά- αγορά. Αν όχι, τότε είναι μια κάκιστη -πάλι κυριολεκτικά- αγορά.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, δεν υπάρχει αντίστοιχο λάπτοπ με 1000 ευρώ διαφορά (βλέπε το quote γιατί όχι). Υπάρχει λάπτοπ με κάποιους συμβιβασμούς, ή αν θες, χωρίς κάποια μπλιμπλίκια με 1000 ευρώ διαφορά. Είναι θέμα αναγκών σε συνάρτηση με το μπάτζετ του καθενός.

ΥΓ> Λειτουργικό και design είναι κάτι που σκοπίμως δεν σχολιάζω. Για το μεν design γιατί κάποιος μπορεί να θεωρεί τα Vaio ή τα Alienware, ή ακόμα και τα Turbo-X ομορφότερα. Δεν μου πέφτει λόγος σε αυτό. Για το δε λειτουργικό, τα πλεονεκτήματα έχουν ειπωθεί τόσες φορές και τόσο λεπτομερώς, που απλά δεν υπάρχει χώρος αντιπαράθεσης πλέον...

EDIT: Όσον αφορά την ύπαρξη movement sensors σε άλλα λάπτοπ, προφανώς και υπάρχουν, αλλά μόνο σε macbook έχω δει την αξιοποίησή τους σε εμπορικές εφαρμογές. Επιφυλάσσομαι για την περίπτωση που όντως έχει αξιοποιηθεί αυτή η τεχνολογία από άλλα λάπτοπ, αλλά δεν έχω δει/ακούσει κάτι. Και αυτό εννοώ μιλώντας για την "υποστήριξη που έχει το επιλεγμένο hardware σε εφαρμογές αξιοποίησης που δεν κάνουν απλά demonstrate των δυνατοτήτων του, αλλά το αξιοποιούν πλήρως"...

Δημοσ.

...το μικρό μέγεθος και βάρος του φορτιστή του...

...κοντά 5 ώρες αυτονομία...

Μερικες μικρες παρατηρησεις:

ποιοτικα λαπτοπ αλλων μαρκων εχουν ακομα μικροτερους φορτιστες.

Μαλιστα μεχρι προσφατα τα mbp ειχαν μακραν τους μεγαλυτερους φορτιστες.

Εδω και κανα 6μηνο τους ανανεωσε και ειναι σε νορμαλ μεγεθος.

Αλλα ξαναλεω:

συνηθως στα αντιστοιχα ποιοτικα φορητα ειναι ακομα μικροτεροι (και χωρις προβληματα)

Οσο για την αυτονομια,πραγματικη αυτονομια 5 ωρων πολυ δυσκολα(ακατορθωτα βασικα) φθανει το mbp.

Η αυτονομια του ειναι παρομοια με αλλων ποιοτικων λαπτοπ.

Το magsafe ειναι πραγματικη καινοτομια!

Δημοσ.
Μερικες μικρες παρατηρησεις:

ποιοτικα λαπτοπ αλλων μαρκων εχουν ακομα μικροτερους φορτιστες.

Μαλιστα μεχρι προσφατα τα mbp ειχαν μακραν τους μεγαλυτερους φορτιστες.

Εδω και κανα 6μηνο τους ανανεωσε και ειναι σε νορμαλ μεγεθος.

Αλλα ξαναλεω:

συνηθως στα αντιστοιχα ποιοτικα φορητα ειναι ακομα μικροτεροι (και χωρις προβληματα)

Οσο για την αυτονομια,πραγματικη αυτονομια 5 ωρων πολυ δυσκολα(ακατορθωτα βασικα) φθανει το mbp.

Η αυτονομια του ειναι παρομοια με αλλων ποιοτικων λαπτοπ.

Το magsafe ειναι πραγματικη καινοτομια!

Συνεχίζεις και αγνοείς κάποια πράγματα (multitouch, ένδειξη μπαταρίας κ.ά). Σε κάποια από αυτά που ανέφερα πριν έκανα λάθος πιθανώς (δεν έχω λόγο να μην πιστέψω ότι όντως υπάρχουν μικρότεροι και ελαφρύτεροι φορτιστές). Η αυτονομία των 5 ωρών σε κειμενογράφους και browsing επιτυγχάνεται από σχεδόν ενός έτους mbp μου. Ακόμα κι ανμιλήσουμε για πιο απαιτητικές εφαρμογές, η αυτονμία ενός mbp, με όσα σου προσφέρει αυτό το λάπτοπ, είναι αν όχι η μεγαλύτερη σίγουρα από τις μεγαλύτερες.

Η τελευταία μου επισήμανση είναι αυτό που έγραψα και σε προηγούμενο ποστ: Τα 1000 ευρώ διαφορά που γράφεις δεν υφίστανται εφόσον μιλάμε και για κάποια στοιχεία που δεν τα βρίσκεις σε άλλο λάπτοπ. Και κάπου εδώ τελειώνει και η επιχειρηματολογία μου...

Δημοσ.
Συνεχίζεις και αγνοείς κάποια πράγματα (multitouch, ένδειξη μπαταρίας κ.ά).

Δεν τα αγνοω!

Ισχυουν αυτα που λες. (καποια αλλα πλεονεκτηματα βεβαια εχουν οι αλλοι φορητοι,δηλαδη μπορει να μην εχουν ενδειξη μπαταριας κλπ,αλλα εχουν πχ fingerprint reader,card reader ,δυνατοτητα για μεγαλυτερη μπαταρια,δυνατοτητα για δευτερη μπαταρια ενσωματωμενη κλπ. )

Ακόμα κι ανμιλήσουμε για πιο απαιτητικές εφαρμογές, η αυτονμία ενός mbp, με όσα σου προσφέρει αυτό το λάπτοπ, είναι αν όχι η μεγαλύτερη σίγουρα από τις μεγαλύτερες.

Oπως εχω ηδη πει η αυτονομια του ειναι παρομοια με αλλων ποιοτικων λαπτοπ.

Ειναι βεβαια σιγουρα μεγαλυτερη απο διαφορα φθηνα λαπτοπ.Αλλα σε συγκριση με αλλα ποιοτικα λαπτοπ , η αυτονομια τους ειναι παρομοια.

Τα 1000 ευρώ διαφορά που γράφεις δεν υφίστανται εφόσον μιλάμε και για κάποια στοιχεία που δεν τα βρίσκεις σε άλλο λάπτοπ.

Ισχυει ομως και το αντιστροφο:

καποια χαρακτηριστικα αλλων λαπτοπ που θα τα βρεις σε ελαχιστα και οχι στο mbp.

Αλλα και παλι ο καθε αγοραστης θα κρινει αν αξιζει 1000+ ευρω , μικροτερη εγγυηση,συνηθως λιγο χαμηλοτερες επιδοσεις,λιγοτερο εξοπλισμενο.

Η ουσιαστικη διαφορα ειναι οτι ειναι τα μοναδικα που μπορουν να τρεξουν mac os x.

Εχουν και καποιες ακομα διαφορες οπως σωστα επισημανθηκε:

design,λιγο ελαφρυτερα,multitouch trackpad (οτι εκανε το προηγουμενο trackpad το εκαναν και με το παραπανω τα synaptics touchpad),MagSafe,ενδειξη μπαταριας με κλειστό λάπτοπ,φωτειζομενο keyboard(μπορει και κατι ακομα ,οποτε προσθεστε).

Αλλα ποιοτικα λαπτοπ δεν εχουν τα παραπανω,αλλα εχουν και αυτα αλλα πλεονεκτηματα(πχ hdmi,card reader,δυνατοτητα για ακομα μεγαλυτερες μπαταριες,dvd lightscribe ,δυνατοτητα για δευτερη μπαταρια ενσωματωμενη, docking connector, fingerprint,καλυτερη ψυξη)

και φυσικα το πλεονεκτημα των 1000+ ευρω και της 3ετης εγγυησης.

Δημοσ.

Οπότε κατά βάθος συμφωνούμε: Όποιος θεωρεί ότι αξίζουν μερικά μπλιμπλίκια το χιλιάρικο παίρνει μήλο. Όποιος όχι παίρνει όποιο θεωρεί άξιο του αντιτίμου του. ;)

Δημοσ.
Οπότε κατά βάθος συμφωνούμε: Όποιος θεωρεί ότι αξίζουν μερικά μπλιμπλίκια το χιλιάρικο παίρνει μήλο. Όποιος όχι παίρνει όποιο θεωρεί άξιο του αντιτίμου του. ;)

Aκριβως!!

Καποιος μπορει να θεωρει πως αξιζει 1000+ ευρω η μοναδικη δυνατοτητα για mac os x και μερικα εξτρα μπλιμπλικια.

Καποιος αλλος μπορει να θεωρει οτι δεν τα αξιζει και να θεωρει οτι θελει καποια αλλα μπλιμπλικια απο αυτα του mbp και 3ετη εγγυηση και λιγοτερα χρηματα.

Δημοσ.

Πιστεύω, πως όσον αφορά την τιμή, τα Apple γενικώς είναι ακριβότερα από τα Windows PC (Desktop - Laptop), γιατί η Apple έχει το μονοπώλιο και στα μηχανήματα και στο λειτουργικό.

Έτσι, πουλάερι όσο θέλει και μάλιστα ανάλογα με τη χώρα. (Π.χ. στην Αμερική ένα IMac έχει 800 $ ενώ στην Ελλάδα το ίδιο μηχάνημα έχει 1200 Ευρώ. Κι αν υπολογίσουμε τη σχέση ευρώ-δολλαρίου, τότε μιλάμε για περίπου διπλή τιμή!)

Αν όμως μπορούσε κάποιος να φτιάξει ένα MAC με τον τρόπο που συναρμολογεί ένα PC ή υπήρχαν περισσότεροι κατασκευαστές που να φτιάχνουν MAC-συμβατά, τότε θα τα λέγαμε πάλι για τις τιμές των Apple.

Δημοσ.

Πολυ σωστη παρατηρηση για το "μονοπωλιο"...

Αλλωστε ειναι ευρεως γνωστο οτι η apple πουλαει συνηθως με πολυ μεγαλα περιθωρια κερδους.

Για τις τιμες κανεις ομως λιγο λαθος.Οι τιμες ειναι ιδιες σαν αριθμο (πχ 2000 ευρω και 2000 δολλαρια).

Βεβαια το δολλαριο ειναι πιο φθηνο.

Αλλα στις τιμες της Ευρωπης συμπεριλαμβανεται και το φπα ,ενω στις τιμες της Αμερικης δεν συμπεριλαμβανεται ο εκαστοτε φορος.

Αλλα και παλι δεν φθανει αυτο για να εξηγησει τη διαφορα τιμης Αμερικης-Ευρωπης.

Αλλα αυτο συμβαινει ομως με σχεδον ολες τις μαρκες φορητων,παντα συμφερει να τα παρεις απο Αμερικη.

Δημοσ.

Για τις τιμες κανεις ομως λιγο λαθος.Οι τιμες ειναι ιδιες σαν αριθμο (πχ 2000 ευρω και 2000 δολλαρια).

Βεβαια το δολλαριο ειναι πιο φθηνο.

Οι τιμές είναι από μεγάλο περιοδικό του χώρου των υπολογιστών που έκανε έρευνα πάνω στο θέμα. Μάλιστα η σειρά πήγαινε (από φθηνότερο προς ακριβότερο) Αμερική-Ιαπωνία-Ευρώπη.

Άλλωστε μην ξεχνάς ότι κάτι παρόμοιο έκανε και η Microsoft με τα Vista. (300$ στην Αμερική τα Vista Ultimate, 700ευρώ στην Ελλάδα).

Το ίδιο ισχύει και με τα iPhone, όπου οι τιμές Αμερικής Ελλάδας φτάνουν διαφορές της τάξεως του 70%.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...