haHa Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Φιλε μου haHa αυτο που ελεγα απο την αρχη ηταν οτι πλεον δεν στεκει το να πεις ειναι ψηλες οι τιμες καθως και αλλα μηχανηματα χωρις τρομερες διαφορες και πολλες φορες λιγο χειροτερα ειναι ποιο ακριβα.. Ναι αλλα το ειπες με τροπο που μας μπερδεψες. Και ο κανονας λεει οτι τα apple μηχανηματα ειναι συνηθως πιο ακριβα και με λιγο υποδεεστερο hardware απο αντιστοιχα pc laptops. Ομως τα apple μηχανηματα ειναι τα μοναδικα που μπορουν να τρεξουν mac os x. Τελος παντων ,case closed !
fsbmaniac Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 ρ φιλε εσυ που εκανες το αρχικο ποστ... μηπως δεν ξερεις που πανε τα 4 γενικα απο hardware? Οι επεξεργαστες ειναι ΙΔΙΟΙ οι μνημες ειναι ΙΔΙΕΣ οι δισκοι ειναι ΙΔΙΟΙ ολα ειναι ιδια εκτος απο το λειτουργικο και καποια κοματια υλικου.Τιποτα αλλο δεν διαφερει ρε φιλε ...τι ειναι αυτα που λες... Καλα τα μακ αλλα μην τρελαθουμε τωρα οτι χαλανε λιγοτερο απο τα pc αυτο ειναι χαζομαρα επειδη και 2 εχουν ιδια υποσυστηματα. Και εξαλου με 1600-1700 βρησκεις πλεον λαπτοπ με πολυ καλυτερη ποιοτητα κατασκευης-οθονης και ψυξης απο τα μακ .Και σιγα τωρα κατι εγινε. Αλλο το ενα αλλο το αλλο.και μαθε κατι που δεν σου ειπαν,το λειτουργικο των μακ ειναι οτι ποιο κορυφαιο ειναι πολυ σταθερο και φοβερο αλλα πιστεψε με οτι εχει κρασαρει ποιο πολλες φορες απο το vaio που εχω ο οποιος εχει ΟΛΑ τα προγραμματα αυθεντικα κτλ (το λεω αυτο γιατι ενα πειραγμενο προγραμμα δεν εγγυαται σταθεροτητα) και εξαλου οι διαφορες ειναι αποκλειστικα στο λειτουργικο Κατα τα αλλα τα μακ ειναι ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ γιατι θα δεις υλοποιησεις με πολυ καλες καρτες γραφικων,πολυ και γρηγορη μνημη,δυνατους επεξεργαστες και σκληρους δισκους σε raid και ολα αυτα σε ενα λαπτοπ το οποιο εχει το μεγεθος του μακ προ. Και σου λεω δεν θα σου αρεσε ενα macbook με μια οθονη σαν αυτες που εχουν τα vaio καλυτερη ψυξη και καλυτερη ποιοτητα φινιρισματος ? Αυτα λειπουν απο τα μακbook πιστεψε με.και ειναι ακριβα για το τιποτα.
CompHeller Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Βαριέμαι να γράφω αλλά ο μανιακός του fsb με κάλυψε!! βασικά με τα λεφτά ενός macbook pro παίρνω ένα DELL ΚΑΙ ένα super desktop, ρίχνω και στα 2 ένα osx86 και ελάτε πιάστε με.
dali13gr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Εγώ πιστεύω εκτός από το Dell και το zuper desktop, περισσεύουν και για έναν server και μια 50" LCD.
andreaseto Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Κατα τα αλλα τα μακ ειναι ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ γιατι θα δεις υλοποιησεις με πολυ καλες καρτες γραφικων,πολυ και γρηγορη μνημη,δυνατους επεξεργαστες και σκληρους δισκους σε raid και ολα αυτα σε ενα λαπτοπ το οποιο εχει το μεγεθος του μακ προ. Και σου λεω δεν θα σου αρεσε ενα macbook με μια οθονη σαν αυτες που εχουν τα vaio καλυτερη ψυξη και καλυτερη ποιοτητα φινιρισματος ? Αυτα λειπουν απο τα μακbook πιστεψε με.και ειναι ακριβα για το τιποτα. Υπάρχει Vista laptop στα 2,5 κιλά, μία ίντσα πάχος και 15,4" οθόνη με σκληρούς σε raid και όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις???? Για την καλύτερη ψύξη και φίνίρισμα δε το αμφισβητώ αλλά υπάρχει άλλο laptop στο μέγεθος και των χαρακτηριστικών του MBP και που να μην έχει πρόβλημα θερμότητας? Θα ήθελα πολύ να μάθω...
giorgos_k Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Πραγματικά δεν έχει νόημα αυτή η κουβέντα. fsbmaniac, κανένας macuser δεν θα πειστεί απο τα λόγια σου να γυρίσει στα windows επειδή τα mac "είναι ακριβά για το τίποτα". Όσοι επενδύουν στα προιόντα της apple επενδύουν σε ενα τρόπο ζωής, αναβάθμισης της ποιότητας ζωής μέσω της λειτουργικότητας - αξιοπιστίας - ευχρηστίας - καλαισθησίας. Έχω δουλέψει σε vaio και δεν συγκρίνεται με το machook pro , ακόμα και το "μικρό" macbook μου έδινε πολύ καλύτερη αίσθηση ποιότητας κατασκευής. Όσον αφορά το osx86, δεν θα άντεχα να ψάχνω κάθε μέρα στο internet για hackιές και να ζώ με το φόβο, αύριο θα έχω leopard? θέλω OS X, παίρνω mac. φιλικά
CompHeller Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Εγώ πιστεύω εκτός από το Dell και το zuper desktop, περισσεύουν και για έναν server και μια 50" LCD. Ποιος είναι ο υπερβολικός τώρα? Ψάξου λίγο Αναφορικά MacBook Pro 15.4'' 2.4GHz Αγγλική Έκδοση νσωματωμένη οθόνη 15.4" TFT • 2.4GHz Intel Core 2 Duo 4MB on chip shared L2 cache Δίαυλος Συστήματος 800MHz NVIDIA GeForce 8600M GT Μέγιστη ανάλυση 1440 x 900 με εκατομμύρια χρώματα Ενσωματωμένη camera iSight 4GB RAM HD 200GB στα 7200rpm Σε apple είναι 2 883.09 Euro σε dell 1600. Πες μου οτι δεν φτιάχνεις desktop με 1300 ευρο. (με quad - 4g ram ή και 8 etc) EDIT Συγνώμη έκανα λάθος! Το macbook pro είναι χωρίς τον fpa. Τελική είναι 3 439.21 Euro! Δεν είσαι και πολύ υπερβολικός Με την διαφορά τσοντάρεις λίγα ακόμα και την έχεις και την 50"
haHa Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Αρκετα apple προιοντα ειναι υπερτιμημενα. Σε σχεση δηλαδη με τον default macbook pro 17" , μπορεις να βρεις φορητο πιο γρηγορο, εξισου ποιοτικο, με μεγαλυτερη εγγυηση, πιο αθορυβο, λιγοτερο ζεστο, με πολλα εξτρα, με 1300+ ευρω λιγοτερα (αλλα λιγο πιο βαρυ και ειπαμε δεν τρεχει mac os x): http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=1784982#post1784982
CompHeller Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Εγώ είμαι λάτρης της apple μόνο και μόνο για το osx και το logic. ΚΑΙ είναι μονόδρομος το osx για σοβαρές δουλειές. Αλλα το hardware τους στο σπρώχνουν νταβατζιλίκι ότι και να λέτε!!! Αν είχα πάρα πολύ χρήμα θα έπαιρνα mac μόνο και μόνο επειδή βαριέμαι να στήνω osx-86. Αν και τώρα με το proper hardware το κάνεις και πιο εύκολα απο τα win
dali13gr Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Για πόσταρε λίγο το configuration του Dell γιατί όσο και να ψάξω στο site της δεν μπορώ να φτιάξω το ίδιο ή παρόμοιο.
CompHeller Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Για πόσταρε λίγο το configuration του Dell γιατί όσο και να ψάξω στο site της δεν μπορώ να φτιάξω το ίδιο ή παρόμοιο. DELL VOSTRO 1500 Microsoft Operating System Windows Vista™ Business - English Intel® Core™ 2 Duo Processor T7500 (2.20 GHz, 4 MB L2 cache, 800 MHz FSB) LCD 15.4" UltraSharp™ Wide Screen WSXGA+ (1680 x 1050) Display with TrueLife™ Support Services 1Yr Basic Warranty - Next Business Day Included - No Upgrade Selected Memory 4096 MB 667 MHz Dual-Channel DDR2 SDRAM (2x 2048 MB) Hard Drive 160 GB (7.200rpm) SATA Hard Drive with Free Fall Protection ™ Optical Devices Fixed Internal 8X DVD+/-RW Drive Matte Jet Black with 2.0 mega pixel camera Video Card 256 MB NVIDIA® GeForce® 8600M GT επεξεργασία Dell™ Wireless 1390 802.11b/g Mini-Card - Europe Dell Wireless 355 Bluetooth 2.0 Module (up to 3Mbps) with Enhanced Data Rate, for Vista ? 1.636,25 Τελική Site (που το παίρνεις 1500 το πολύ γιατί ως γνωστόν οι τιμές του site ΔΕΝ είναι οι τελικές ) Βάλε και κανα 60αρι επιπλέον για 200αρι σκληρό (εγώ το ήθελα με 160αρι) και σου κάνουν και δώρο όποτε όλα και κάτι παραπάνω θα έχει
dali13gr Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Genuine Windows Vista™ Ultimate (32Bit) - English επεξεργασία Intel® Core™ 2 Duo Processor T7500 (2.20 GHz, 4 MB L2 cache, 800 MHz FSB) LCD 15.4" UltraSharp™ Wide Screen WSXGA+ (1680 x 1050) Display with TrueLife™ Memory 2048 MB 667 MHz Dual-Channel DDR2 SDRAM (2x 1024 MB) Hard Drive 200 GB (7.200rpm) SATA Hard Drive with Free Fall Protection ™ Fixed Internal 8X DVD+/-RW Drive Matte Jet Black with 2.0 mega pixel camera Video Card 256 MB NVIDIA® GeForce® 8600M GT Wireless Networking Dell™ Wireless 1505 Wireless-N Mini-Card - Europe Dell Wireless 355 Bluetooth 2.0 Module (up to 3Mbps) with Enhanced Data Rate Αυτό το configration είναι πιο αντιπροσωπευτικό μου φαίνεται. 1770 ? με ΦΠΑ. Το ανάλογο MBP έχει 2700 ? με ΦΠΑ. Τώρα: Τα παίρνεις και τα 2 αγκαλιά, παίρνεις 4GB μνήμη για το καθένα από την Crusial και πουλάς αυτές που είχαν επάνω. Έπειτα: Παρατηρείς καλα(καλά όμως) και τα 2. Τα σηκώνεις, τα χαϊδεύεις, πατάς τα κουμπιά τους. Βγάζεις συμπέρασμα(το αυτονόητο) για το ποιό έχει καλύτερη ποιότητα. Στη συνέχεια: Πατάς το ON button και στα δύο. Στο ένα φορτώνουν τα Vista και στο άλλο το Leopard. Αγοράζεις iWork για το MBP και MS Office για το Dell. Εγκαθιστάς την σουίτα iLife στο MBP. Ακολούθως: Ψάχνεις και αγοράζεις ανάλογων δυνατοτήτων σουίτα για το Dell(γιατί ως γνωστόν δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα στα Windows Out of the Box). Προσθέτεις και κάτι ψιλά για τη διαφορά της CPU και βγάζεις αποτέλεσμα. Τέλος, τρέχεις το Boot Camp και εγκαθιστάς Vista ΚΑΙ στο MBP. Και άμα θελήσεις βάζεις και Linux και σε κάθε startup του συστήματος βλέπεις τα εικονίδια από 3 λειτουργικά να σε χαιρετούν. Εξακολουθείς να πιστεύεις ότι είναι μεγάλη η διαφορά στην τιμή;
CompHeller Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Τώρα, έπειτα, στη συνέχεια, ακολούθως μη πας να κάνεις τον έξυπνο γιατί μιλάμε για hardware αυτή την στιγμή. Και είμαι αντικειμενικός γιατί δουλεύω με osx και είπα την άποψη μου για το osx ποιο πάνω. Και στην τελική σου είπα... βάζω osx86 και σε πατάω κάτω. Τώρα για την σύνθεση ... ότι θέλεις έβαλες. Και πάλι το 1770 είναι ΤΟ ΠΟΛΥ 1600 τελική γιατί όπως είπαμε η dell δουλεύει αλλιώς με τις προσφορές. (ΚΑΙ σε πατάω σε θέμα build quality - θερμοκρασίες etc γιατί θα ήταν μεγάλη σου βλακεία αν έλεγες οτι τα macbook είναι πιο ποιοτικά από dell - vaio etc ). Ε και στην τελική άμα 1000 ευρό ρε φιλαράκι δεν είναι διαφορά δώσε μου 5-6 χιλιάρικα να πάρω πατατάκια. Αυτό είναι και το τελευταίο μου post προς εσένα φυσικά γιατί σε βλέπω οτι έχεις ώρα και όρεξη. Εγώ δεν έχω.
S4Lv4Ti0N Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Genuine Windows Vista™ Ultimate (32Bit) - English επεξεργασίαIntel® Core™ 2 Duo Processor T7500 (2.20 GHz, 4 MB L2 cache, 800 MHz FSB) LCD 15.4" UltraSharp™ Wide Screen WSXGA+ (1680 x 1050) Display with TrueLife™ Memory 2048 MB 667 MHz Dual-Channel DDR2 SDRAM (2x 1024 MB) Hard Drive 200 GB (7.200rpm) SATA Hard Drive with Free Fall Protection ™ Fixed Internal 8X DVD+/-RW Drive Matte Jet Black with 2.0 mega pixel camera Video Card 256 MB NVIDIA® GeForce® 8600M GT Wireless Networking Dell™ Wireless 1505 Wireless-N Mini-Card - Europe Dell Wireless 355 Bluetooth 2.0 Module (up to 3Mbps) with Enhanced Data Rate Αυτό το configration είναι πιο αντιπροσωπευτικό μου φαίνεται. 1770 ? με ΦΠΑ. Το ανάλογο MBP έχει 2700 ? με ΦΠΑ. Τώρα: Τα παίρνεις και τα 2 αγκαλιά, παίρνεις 4GB μνήμη για το καθένα από την Crusial και πουλάς αυτές που είχαν επάνω. Έπειτα: Παρατηρείς καλα(καλά όμως) και τα 2. Τα σηκώνεις, τα χαϊδεύεις, πατάς τα κουμπιά τους. Βγάζεις συμπέρασμα(το αυτονόητο) για το ποιό έχει καλύτερη ποιότητα. Στη συνέχεια: Πατάς το ON button και στα δύο. Στο ένα φορτώνουν τα Vista και στο άλλο το Leopard. Αγοράζεις iWork για το MBP και MS Office για το Dell. Εγκαθιστάς την σουίτα iLife στο MBP. Ακολούθως: Ψάχνεις και αγοράζεις ανάλογων δυνατοτήτων σουίτα για το Dell(γιατί ως γνωστόν δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα στα Windows Out of the Box). Προσθέτεις και κάτι ψιλά για τη διαφορά της CPU και βγάζεις αποτέλεσμα. Τέλος, τρέχεις το Boot Camp και εγκαθιστάς Vista ΚΑΙ στο MBP. Και άμα θελήσεις βάζεις και Linux και σε κάθε startup του συστήματος βλέπεις τα εικονίδια από 3 λειτουργικά να σε χαιρετούν. Εξακολουθείς να πιστεύεις ότι είναι μεγάλη η διαφορά στην τιμή; "Προσπαθείς" να τα πείς όμορφα... δε λέω, κάτι πας να βγάλεις (για ψαγμένους, ανεπιτυχώς) -μη με πάρεις στραβά- αλλα νομίζω έχεις κάνει και κάποια μαθηματικά λάθη.. Η σουίτα που θα χρειαστείς για το Dell, δε νομίζω να κάνει πάνω απο 100 ευρώ... και επειδή ούτε θα μιλήσω για κάτι συγκεκριμένο, ούτε θα διαφημίσω, σου λέω στο νερό 200 ευρώ... Για να βάλεις με bootcamp Vista στο mbp θές τουλάχιστον 200 ευρώ για να τα αγοράσεις, οπότε βλέπεις οτι η τιμή όλο και ξεφεύγει. Επείσης, να σου πώ κάτι το οποίο ίσως, για κάποιο λόγο, να μη ξέρεις, ίσως να το ξέρεις και να μη το ανέφερες... Δε θα μιλήσω για τα προβλήματα των Vista σε windows computers, αλλα για τα προβλήματα για τα οποία ακούω σε καθημερινή βάση (δουλεύω για την Applecare), που δημιουργούν τα Vista μετά απο Software Updates, ή installations εφαρμογών και τα λοιπά... είναι μπέρδεμα, και καλύτερα μακριά... αλλα καλά έκανες και το σημείωσες, γιατί είναι μία επιλογή). Είμαι fan των mac, απλά όταν εξηγούμε κάτι, ας το κάνουμε σωστά, και σε λογικά πλαίσια.
haHa Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2008 Εκει που πραγματικα διαφερουν τα apple προιοντα ειναι στην εμφανιση και στη δυνατοτητα για mac os x(και μερικων out of the box εγκατεστημενων προγραμματων). Απο ποιοτητα υπαρχουν εξισου ποιοτικα και μαλιστα συχνα ποιοτικοτερα λαπτοπ χωρις τα γνωστα προβληματα των mbp. Τωρα αν η εμφανιση και η δυνατοτητα για mac os x(και μερικων out of the box εγκατεστημενων προγραμματων) αξιζει πχ 1000-1300+ ευρω παραπανω και μονο 1 χρονο εγγυηση αντι για 3,ειναι αναλογα τις αναγκες του καθενος. Συγκριση macbook pro 17" με τιμη 2840 ευρω με αλλο εξισου ποιοτικο φορητο 17" με τιμη 1533 ευρω γρηγοροτερου,με περισσοτερες δυνατοτητες και 3 χρονια εγγυηση . Διαφορα τιμης : 1300+ ευρω http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=1784982#post1784982 Αναλογη συγκριση με τον macbook pro 15" 2.4GHz των 2500 ευρω μπορει να γινει και με αυτα τα ποιοτικα 15.4" λαπτοπ των 1400-1600 ευρω: http://www.camber.gr/productrec.asp?PUC=6007 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900294 Μιλαμε για εξισου γρηγορα ή και πιο γρηγορα λαπτοπ,εξισου ποιοτικα (αν οχι πιο ποιοτικα) , με 3 χρονια εγγυηση και διαφορα τιμης 900-1100 ευρω . Τα apple μηχανηματα ειναι σχεδον παντα πιο ακριβα. Μερικες φορες πολυ πιο ακριβα , με τις διαφορες να ξεπερνανε οπως βλεπουμε και τα 1000+ ευρω,παρολο που εχουν μονο 1 χρονο εγγυηση. Ειναι ομως τα μοναδικα που σου δινουν τη δυνατοτητα για mac os x. Ο καθενας βλεπει τις αναγκες του και αποφασιζει αν αξιζει να πληρωσει 1000+ ευρω για κατι τετοιο και να εχει και μικροτερη εγγυηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.