Προς το περιεχόμενο

Παγωμένα χέρια

Praetorianos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και είναι λίγο άκυρο το θέμα, δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται. Τα χέρια μου αυτό πάντα είναι πάρα πολύ κρύα ανεξάρτητα από την εξωτερική θερμοκρασία. Ακόμα και με καλοριφερ αναμένα, air condition, στο γυμναστήριο, στο σπίτι, με βαριά ρούχα, ακόμα και αν όλο το σώμα σκάει από την ζέστη τα χέρια μου παραμένουν κρύσταλλο. Κάθε φορά που πάω για χειραψία είναι σκότωμα για τον άλλο και με εκνευρίζει..

Δημοσ.
Αν και είναι λίγο άκυρο το θέμα, δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται. Τα χέρια μου αυτό πάντα είναι πάρα πολύ κρύα ανεξάρτητα από την εξωτερική θερμοκρασία. Ακόμα και με καλοριφερ αναμένα, air condition, στο γυμναστήριο, στο σπίτι, με βαριά ρούχα, ακόμα και αν όλο το σώμα σκάει από την ζέστη τα χέρια μου παραμένουν κρύσταλλο. Κάθε φορά που πάω για χειραψία είναι σκότωμα για τον άλλο και με εκνευρίζει..

τσεκαρε την πίεση σου..

Δημοσ.

Αν είναι αυτό που υποψιάζομαι, τότε πήγαινε σύντομα σε ορθοπεδικό, ο οποίος όμως να ξέρει τι σημαίνει RSI (repetitive strain injury) και Carpal tunnel syndrome( σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα στα Ελληνικά)

http://en.wikipedia.org/wiki/Carpal_tunnel_syndrome

http://en.wikipedia.org/wiki/Repetitive_strain_injury

Στα αρχικά στάδια απλά χρειάζεται ξεκούραση, σε πιο προχωρημένο στάδιο έναν νάρθηκα ή/και φυσιοθεραπεία, και σε προχωρημένο στάδιο εγχείριση.

Δημοσ.

θενκς παιδιά, έχει κανα δυο βδομάδες που και τα δικά μου χέρια παρομοιάζονται με αυτά του θανάτου..

Δημοσ.

μια και το αναφερατε, εμενα ετσι γινεται στα ποδια μου!

τα χερια μου ειναι παντα ζεστα αλλα τα ποδια μου συνεχεια παγωμενα!

Δημοσ.

αν δεν κάνω λάθος τα παγωμένα άκρα έχουν να κάνουν με το κυκλοφορικό. Και επίσης η χαμηλή πίεση παίζει πολυ σημαντικό ρόλο... Εγω που εχω πάρα πολύ χαμηλή πίεση (τόση που δεν μπορώ να γίνω αιμοδότης) συνήθως είναι παγωμένα χερια και μύτη το χειμώνα..

Δημοσ.

Παιδιά καταρχάς ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις σας. Δεν είχα ιδέα ότι μπορεί να έφταιγε κάτι τέτοιο και είχα φτάσει σε σημείο να κάνω χαιρετούρες μόνο με γάντια. Θα κλείσω ραντεβού με γιατρό να δω τι γίνεται.

ΥΓ StavrosD δεν νομίζω ότι τα λινκ που μου έδωσες ανταποκρίνονται στο πρόβλημα. Δεν τα νοιώθω πιεσμένα μουδιασμένα ή κάτι τέτοιο μόνο παγωμένα. Επίσης δεν μοιάζουν τα συμπτώματα.

Δημοσ.
μια και το αναφερατε, εμενα ετσι γινεται στα ποδια μου!

τα χερια μου ειναι παντα ζεστα αλλα τα ποδια μου συνεχεια παγωμενα!

νομίζω ότι όταν διάβασα αυτό το κόμεντ κάτι μου ήρθε στο μυαλό για το "πουλί στο χέρι", αλλά μετά το ξέχασα...

Δημοσ.
Κρύα χέρια - ζεστή καρδιά.

νομίζω ότι όταν διάβασα αυτό το κόμεντ κάτι μου ήρθε στο μυαλό για το "πουλί στο χέρι", αλλά μετά το ξέχασα...

Αναθεωρήσεις.

Δημοσ.

και μένα τα τελευταία δυο χρόνια κρυώνουν οι πατούσες μου και με ενοχλεί αφάνταστα. :mad:

πάντως εντάξει μην τα τραγικοποιεις τα πράγματα, δεν νομίζω ότι ενοχλείτε κανεις όταν του κάνεις χειραψία επειδή τα χέρια σου είναι κρύα... μπορεί να κάνουν κανένα σχόλιο πο ρε τι κρύα χέρια που έχεις αλλά μην το πέρνεις και συ κατάκαρδα. Σιγά τα οά...

ΥΓ, αν υπάρχει κανείς που να ξέρει γιατι οι πατούσες μου κρυώνουν, να μου πεί

όχι τίποτα άλλο έχω ακούσει ότι μπορει να δημιουργήσει και πρόβλημα στα γυναικολογικά

Δημοσ.
Παιδιά καταρχάς ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις σας. Δεν είχα ιδέα ότι μπορεί να έφταιγε κάτι τέτοιο και είχα φτάσει σε σημείο να κάνω χαιρετούρες μόνο με γάντια. Θα κλείσω ραντεβού με γιατρό να δω τι γίνεται.

ΥΓ StavrosD δεν νομίζω ότι τα λινκ που μου έδωσες ανταποκρίνονται στο πρόβλημα. Δεν τα νοιώθω πιεσμένα μουδιασμένα ή κάτι τέτοιο μόνο παγωμένα. Επίσης δεν μοιάζουν τα συμπτώματα.

Φιλε ακριβως το ιδιο που περιγραφεις εχει και κολητος μου. Αφου στην αρχη λεω λες να γραφτηκε εδω για να κανει αυτην την ερωτηση :lol: ?

Το ιδιο ακριβως, μεσα να εχει ζεστη αυτος τα χερια του παγωμενα, πολες φορες κανει χηραψια με αλλους που ειμαστε μπροστα και τον λενε καλα τι χερια ειναι αυτα. Μεχρι και το καλοκαιρι. Δεν εχουν τιποτα προβληματα που αναφερεις μουδιασμα, πριξιμο κτλ απλα ειναι κρυα.

Απλα να κανω μια ερωτηση που φανταζομουν ως τωρα οτι φταιει οτι ηταν κρυα, εισαι λεπτος μηπως ? Θα ελεγα αρκετα λεπτος οχι απλα κανονικος ? Η μηπως κανονικο. Ασχετο αυτο αλλα εγω επηδει το παιδι ειναι λεπτο (οχι πολυ κρεας) φανταζομουν για αυτο και ηταν κρυα.

Παντως μην το γελατε, οποιος το εχει ξερει τι ειναι, εγω επηδει ειναι κολητος μου του το λενε πολη αυτο με τα χερια, καλα τη χερια εχεις κτλ κτλ και εγω που τον ξερω καιρο αμα του τα πιασω παθενω κατι επηδει ειναι κρυα..

Οτι σε πει ο γιατρος παντως πες το και εδω αν θες, μπορει να ενδιαφερει και αλους

Δημοσ.

Επειδή δεν φοράς κάλτσες...:devil:

Δημοσ.
και μένα τα τελευταία δυο χρόνια κρυώνουν οι πατούσες μου και με ενοχλεί αφάνταστα. :mad:

πάντως εντάξει μην τα τραγικοποιεις τα πράγματα, δεν νομίζω ότι ενοχλείτε κανεις όταν του κάνεις χειραψία επειδή τα χέρια σου είναι κρύα... μπορεί να κάνουν κανένα σχόλιο πο ρε τι κρύα χέρια που έχεις αλλά μην το πέρνεις και συ κατάκαρδα. Σιγά τα οά...

όχι τίποτα άλλο έχω ακούσει ότι μπορει να δημιουργήσει και πρόβλημα στα γυναικολογικά

μπορει να φταει αυτο που λεει και για μενα η garnele!

τωρα σοβαρα bibibo, εχω ακουσει και γω το ιδιο οτι μπορει να δημιουργησει προβλημα στα γυναικολογικα. κοιταξε το....

Δημοσ.

Aν ειστε υποτασικα ατομα, η θερμοκρασια των ακρων ειναι συχνα χαμηλη.

Επισης, αν ειχατε καποιο ατυχημα, υπαρχει περιπτωση να εχει επηρεαστει η κυκλοφορια αιματος, καντε τσεκ σε γιατρο.

Η ελλειψη υπνου και η κακη διατροφη το προκαλλουν επισης.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...