Whargoul Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Θα ήθελα λίγο την βοήθεια σας. Παρατήρησα ότι τα clocks της Gpu στο laptop μου (go 7800 σε XP MSE) παραμένουν συνεχώς σε Perfomance3D όταν βρίσκεται σε AC ακόμα και σε idle κατάσταση. Δοκίμασα αρκετούς Drivers official και μη, αλλά κανείς δεν διορθώνει το πρόβλημα. Μήπως ξέρει κανείς γιατί ή κάποιο τρόπο για να φτιαχτεί αυτό;
Ailuros Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Kατέβασε το Rivatuner από εδώ: http://downloads.guru3d.com/ Εγκατέστησέ το και όταν ξεκινήσεις το πρόγραμμα εκεί που σου λέει για τι chip πρόκειται (π.χ. G71 (A2) with 512MB blah blah) πάτα το βελάκι δίπλα και ψάξε για το εικονίδιο hardware monitoring. Αν σε δισδιάστατο περιβάλλον τρέχει ήδη με μειωμένη συχνότητα πυρήνα δεν υπάρχει λόγος επέμβασης. Αν όχι, τότε πας παρακάτω εκεί που λέει "Forceware detected", πατάς το βελάκι και επιλέγεις το πρώτο εικονίδιο "system settings". Aν και εδώ δεν σε αφήνει να καθορίσεις χωριστές συχνότητες για "standard2D" και "performance3D", τότε παραμβαίνει το λεγόμενο "powermizer" του οδηγού. Είμαι σίγουρος ότι μπορείς με ρύθμιση μέσω Rivatuner να το προσπεράσεις, μόνο που δεν θυμάμαι ποιά.
littlelouievegos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Μπορει εναλλακτικα να φτιαξει ενα O/C profile με τα αναλογα 2d/low power 3d/performance 3d clocks και να το βαλει να τρεχει καθε φορα που ξεκινανε τα windows.. Αν δεν δουλεψει ουτε ετσι, καλο θα ηταν να βγαλεις οδηγους, να κανεις ενα registry clean τις entries της nvidia και να τους ξαναπερασεις μπορει να ειναι καποιο driver conflict..
Whargoul Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Εχω το Rivatuner, και απο εκεί είδα ότι δεν δουλεύουν σωστά τα Clocks. Πιο συγκεκριμένα, η κάρτα έχει για 2D/low 3D χρονισμό 100 MHZ και για Perfomance 3D 250 ΜΗZ. Η κάρτα δουλεύει συνεχώς στα 250. Είται σαν default χρονισμοί, είτε σαν ξεχωριστό δικό μου profile. Το πρόβλημα δεν διορθώθηκε ότι με drivercleaner κτλπ διαδικασίες. Μάλων ίσως να φταίει το Powermizer. Αν ξέρει κάποιος πως να το παρακάψω....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.