Harkon Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Εδώ δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τους ζωντανούς και θα επικοινωνήσουμε με τους πεθαμένους ? αχαχαχαχαχαχαχαχ!!! έγραψες αγαπητή! νομίζω πως το δεύτερο είναι πλέον πιο πιθανό
χάπι Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Ε μα... Χαρκονότατε με είπες "αγαπητή" ? Νιώθεις καλά σήμερα ?
Γηρυόνης Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Εδώ δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τους ζωντανούς και θα επικοινωνήσουμε με τους πεθαμένους ? Γηρυόνη, νο οφένς αλλά, κράτα και μια πισινή, για πραγματα που δεν έχεις δοκιμάσει... Λυπάμαι αγαπητέ αλλά δέχομαι μόνο ό,τι είναι λογικό. Το να υποστηρίζεις ότι κάποιος μετά θάνατον μπορεί ακόμα να με βλάψει ή να μετακινεί αντικείμενα νομίζω ότι είναι τελείως παράλογο. Δε λέω, έχει τη μαγκιά του το άγνωστο, αλλά το άγνωστο, όχι το παράλογο. Κοίταξε, πάντοτε αφήνω μια πισινή, αλλά και πάντοτε αναζητώ αποδείξεις. Πολλές φορές το ανθρώπινο μυαλό παίζει περίεργα κόλπα, συμβαίνουνε πράγματα διότι απλώς περιμένουμε να συμβούνε. Αν δηλαδή είναι κάποιος προϊδεασμένος ότι θα δει το ποτήρι να κινήται πάνω στον πίνακα τότε αυτός θα νομίζει ότι το ποτήρι πράγματι κινήθηκε. Απλό.
Harkon Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 αφού λες πως αφήνεις πισινή, τότε δοκίμασέ το ή βρες αποδείξεις (αξιόπιστες κ ακριβείς για σένα) πρωτού γελάσεις
Γηρυόνης Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Εγώ θα βρω αποδείξεις ότι δε δουλεύει; Εσύ θα πρέπει να μου δώσεις αποδείξεις ότι δουλεύει. Αν ήτανε να βρίσκουμε αποδείξεις για το κάθε τι που σκαρφίζεται ο καθένας τώρα θα καταναλώναμε όλο το χρόνο μας. Αυτός που διατυπώνει το θεώρημα φέρνει και το βάρος της απόδειξής του.
Harkon Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 μπορώ να σ αναφέρω εμπειρίες ατόμων που ΕΓΩ εμπιστεύομαι. θα τις πίστευες;
NoD Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Θα καλέσω το τζίνι, μπας και κερδίσουμε και τίποτα από αυτό.
Γηρυόνης Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 μπορώ να σ αναφέρω εμπειρίες ατόμων που ΕΓΩ εμπιστεύομαι.θα τις πίστευες; Θα πίστευα ότι το εννούνε γιατί έτσι αυτοί πιστεύουνε... όπως και θα πίστευα ότι κάποιος πραγματικώς το εννοεί όταν πιστεύει ότι η εικόνα της Παναγίας αιματώνει. Αλλά δε θα πίστευα ποτέ ότι μια εικόνα είναι δυνατόν να αιματώσει ή ότι ένα ποτήρι είναι δυνατόν αν κινηθεί από μόνο του.
Harkon Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 άρα κανείς δεν μπορεί να σε πείσει για το αντίθετο παρά μόνο ο εαυτός σου. απλά ξεκινάμε από διαφορετικές θέσεις από ότι κατάλαβα. εσύ είσαι αρνητικός σε αυτό, εγώ είμαι στη μέση πως δηλαδή θα μπορούσε και να γίνεται. απλά είπες πως κρατάς μια μικρή πισινή γι αυτό είπα ότι είπα. σόρρυ μάλλον λάθος έκανα, δεν συνεχίζω άλλο
Γηρυόνης Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Μπορώ να πειστώ αν υπάρχει κάποια επιστημονική απόδειξη, γι' αυτό αφήνω την πισινή. Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρει κάτι τέτοιο, παρά μόνο sites με παραφυσικά φαινόμενα και προσωπικές εμπειρίες. Αν εσύ έχεις κάποιο άρθρο ή αποδείξεις σε επιστημονικά περιοδικά ή συμπόσια πολύ ευχαρίστως να το κοιτάξω και να αναθεωρήσω. ---- Επεξεργασία Scientific explanation The motion of the planchette is explained by the ideomotor effect. A typical session with the board has two or more people touching the planchette with at least one hand each, so that no single person need apply much force in order for the group as a whole to cause it to move. Each person experiences the illusion that the planchette moves under its own power. Skeptic and magician James Randi, in his book An Encyclopedia of Claims, Frauds, and Hoaxes of the Occult and Supernatural, points out that when blindfolded, Ouija board operators are unable to produce intelligible messages.[7] Magicians Penn & Teller performed a similar demonstration in an episode of their cable television show Bullshit! in which the operators moved the planchette into what they thought was the positions of "yes" and "no" without knowing that the board was turned upside-down, which caused them to move the planchette into blank spaces on the board. (http://en.wikipedia.org/wiki/Ouija) Some users believe that paranormal or supernatural forces are at work in spelling out Ouija board answers. Skeptics believe that those using the board either consciously or unconsciously move the pointer to what is selected. To prove this, simply try it blindfolded for some time, having an innocent bystander take notes on what words or letters are selected. Usually, the results will be unintelligible. The movement of the planchette is not due to spirits but to unconscious movements by those controlling the pointer. The same kind of unconscious movement is at work in such things as dowsing and facilitated communication. http://skepdic.com/ouija.html Και http://csicop.org//sb/9709/ouija.html
akpe Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Μην μπαίνετε στο τριπάκι των "αποδείξεων", αυτά είναι για τον Χαρδαβέλλα. Σε θέματα τα οποία οι επιστήμες δεν μπορούν ακόμα να δώσουν καθαρή απάντηση (ούτε υπέρ αλλά ούτε και κατά) ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα βάσει των προσωπικών του πιστεύω. Και στο κάτω κάτω ο καθένας πιστεύει ό,τι θέλει. Δεν είναι στην δικαιοδοσία κανενός ούτε να του αλλάξει μυαλά, αλλά ούτε και να τον κρίνει γι'αυτό
NoD Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Και στο κάτω κάτω ο καθένας πιστεύει ό,τι θέλει. Δεν είναι στην δικαιοδοσία κανενός ούτε να του αλλάξει μυαλά, αλλά ούτε και να τον κρίνει γι'αυτό Γενικά, μακάρι να ήταν έτσι. Ωραίο ακούγεται.
Sadman Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 λοιπον πηγα και ρωτησα εναν γνωστο μου που ασχολειτε με αυτα τα πραγματα και μου ειπε πως εχει ενα board να μου φερει(αλαλ μου ειπε με ενα υποχθονιο γελιο αν ειμαι σιγουρος).Σε λιγες ωρες θα εχω ενα εδω,θα μαζευτουμε λιγα ατομα και ο Θεος βοηθος (αν και κατι μου λεει οτι δεν ειναι αληθινο,αλλα οπως λετε κραταμε και μαι πισινη)
Sadman Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 τωρα που το καλοσκεφτηκα δεν ξερω τι πνευμα να δοκιμασω να "καλεσω".. Ολα καλα δλδ αλλα δεν εχουμε ονομα πνευματος(λετε ο Φρανκ Ενσταιν να κανει δουλεια?)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.