behos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 μετα απο μια ολιγοημερη παραμονη με μια twintech 8800GTS/512Mb την οποια αλλαξα γιατι ειχα καποια προβληματα με καποια εφαρμογη μου (δεν ετρεχε) πηρα μια sapphire 3870X2. ολα πλεον παιζουν αψογα και η καρτα ειναι πραγματικα παρα πολυ καλη και γρηγορη.. ειναι μεγαλυτερη σε μηκος και μετα βιας χωρεσε στο Aurora μου... βγαζει μετρια ποσα θερμοτητας και το ανεμηστηρακι της δεν ακουγεται καθολου. πιστευω πως ειναι μια αριστη αγορα σημερα αν και τα 400€ που κοστιζει ειναι αρκετα σημαντικο ποσο... περισσοτερες εντυπωσεις συντομα...
behos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 η καρτα αναγνωριζεται σαν 1 και ειδικα σε παιχνιδια τυπου Race 07 η αποδοση ειναι απαιχτη. δοκιμασα και λιγο το world in conflict και πραγματικα εμεινα με το στομα ανοικτο απο την αποδοση και τα γραφικα... (το crysis δεν το εχω....ακομα..) θερμοκρασιακα πιστευω πως το καλοκαιρι θα πρεπει να εχω σε λειτουργια και τον ανεμιστηρα στο πλαινο καπακι....τωρα το χειμωνα απλα αν ακουμπησεις την ψυκτρα της καρτας νιωθεις μια ελαφρια ζεστη εχω συνδεσει και τον 6pin και τον 8pin κοννεκτορα αλλα και τον MOLEX της mobo (x38-ds5 gigabyte) αλλα δεν εχω δοκιμασει ΟC (ακομα..)
sokonik_ Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Eχω κι εγω σκοπο να χτυπησω μια τετοια καρτα αλλα στα περισσοτερα παιχνιδια πρεπει να συμπεριφερεται σαν απλη 3870 λογω μη υποστιρηξης cf και δεν ξερω πραγματικα τι να επιλεξω? 3870χ2 3870απλη η καποια 8800γτ?
Heatspreader Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Να περιμένεις να δούμε τι θα λέει και η καινούρια τις nvidia και μετά διαλέγεις. Πάντως ούτε η 3870x2 παίζει το Crysis καλά, οπότε αν δεν σε ενδιαφέρουν τα benches, αγοράζεις μία 8800GT και παίζει όλα τα παιχνίδια (εκτός από Crysis), παραπάνω από τέλεια.
behos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Eχω κι εγω σκοπο να χτυπησω μια τετοια καρτα αλλα στα περισσοτερα παιχνιδια πρεπει να συμπεριφερεται σαν απλη 3870 λογω μη υποστιρηξης cf και δεν ξερω πραγματικα τι να επιλεξω? to cf στην ουσια παραλληλιζει 2 cpu ωστε να αυξησει την υπολογιστικη ισχυ. η 3870Χ2 το κανει στην ιδια πλακετα με τα ιδια αποτελεσματα... ισως και λιγο καλυτερα απο το να εχεις σε cf 2 3870 απλες... απλα δεν χρειαζεται η εφαρμογη που τρεχεις να υποστηριζει cf (και αυτο ειναι καλο προς το παρον...)
OROKUSAKI Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Να περιμένεις να δούμε τι θα λέει και η καινούρια τις nvidia και μετά διαλέγεις.Πάντως ούτε η 3870x2 παίζει το Crysis καλά, οπότε αν δεν σε ενδιαφέρουν τα benches, αγοράζεις μία 8800GT και παίζει όλα τα παιχνίδια (εκτός από Crysis), παραπάνω από τέλεια. Και ποια καρτα παιζει τελεια το Crysis??
Ailuros Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 to cf στην ουσια παραλληλιζει 2 cpu ωστε να αυξησει την υπολογιστικη ισχυ. 2 GPU για του λόγου το ακριβές. η 3870Χ2 το κανει στην ιδια πλακετα με τα ιδια αποτελεσματα...ισως και λιγο καλυτερα απο το να εχεις σε cf 2 3870 απλες... Το "λίγο καλύτερα" προέρχεται από το γεγονός ότι ο χρονισμός των chip στην 3870Χ2 είναι στα 825MHz έναντι 775MHz σε μια κοινή HD3870. απλα δεν χρειαζεται η εφαρμογη που τρεχεις να υποστηριζει cf (και αυτο ειναι καλο προς το παρον...) Και βγαίνει αυτό το συμπέρασμα από που ακριβώς; Για να παραλληλήσει όπως προείπες δύο chip γραφικών, χρειάζεται AFR (alternate frame rendering) μια μέθοδο διαμερισμού καρέ σε κάθε chip/GPU όπως ακριβώς γίνεται σε συστήματα SLi/CrossFire. Σε περιπτώσεις που είτε το σύστημα περιορίζεται από την CPU ή η εφαρμογή δεν τα πάει καλά με το AFR, στις Radeon απομένει μόνο το Supertiling για διπλάσια δείγματα εξομάλυνσης σε σχέση με ένα μόνο chip/GPU. ΄Ολα αυτά φυσικά είναι πέρα από τον έλεγχο του χρήστη. Είναι καθαρά λεπτομέρειες που αναλαμβάνει ο οδηγός της κάρτας γραφικών από μόνος του. Το Crysis που προανέφεραν τα παιδιά είναι παιχνίδι που προς το παρών τουλάχιστον δεν τα πάει καθόλου καλά με το AFR. Για αυτό και καμία multi-chip/GPU λύση μέχρι στιγμής δεν αυξάνει τις επιδόσεις του σε σύγκριση με μια μόνο κάρτα γραφικών.
Ailuros Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Και ποια καρτα παιζει τελεια το Crysis?? H GeForce 12800GTX ή η Radeon 7850 (πιστεύω να το πιασες το προφανές αστειάκι)
littlelouievegos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Εμενα παντως με ενα [email protected] 4gb ram και GTX@648/1674/1000 το παιζει μια χαρα στα 1920x1200 με high settings στα XP.. (γυρω στα 27-32fps avg) Δεν μπορω να βλεπω downscaled αναλυσεις οποτε τα very high/tweaked ultra settings, και την χρηση κυριως εξομαλυνσης τα κραταω για αργοτερα
Ailuros Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Το "μια χαρά" θα το ακούσεις από μένα όταν στο απώτερο μέλλον οι ελάχιστες επιδόσεις μας θα είναι ισάξιες με τον τωρινό σου μέσο όρο.
littlelouievegos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Το "μια χαρά" θα το ακούσεις από μένα όταν στο απώτερο μέλλον οι ελάχιστες επιδόσεις μας θα είναι ισάξιες με τον τωρινό σου μέσο όρο. Meaning with the bolded part? Αν εννοεις οτι με μια mainstream gpu θα μπορεις να εχεις αυτες τις επιδοσεις φυσικα και συμφωνω. Και εγω θελω να δω tweaked LOD και να βαλω και AA (κυριως TSSAA αν δυναται / keep dreaming lol) αλλα επιζω και ετσι.. Απο την αλλη σε θεμα cpu το μονο σιγουρο ειναι οτι με τον διπυρηνο παρολο που εχουν τα ιδια frames, η κατασταση ηταν πολυ πιο ασχημη. Ακουγεται περιεργο αλλα το phycics offload στον 4πυρηνο βοηθα τα μεγιστα.. Στην τελευταια μαχη π.χ με αυτα τα settings τα particle fx κανανε το διπυρηνο να σερνετε.. Με τον 4πυρηνο τα πραγματα ηταν σαφως καλυτερα και υπηρχε ελαχιστο stuttering.. Καπου ειχα διαβασει απο καποιον παλιοτερα οτι με τον 4πυρηνο ειχε δει πιο smoother framerate και λεω μα καλα μας δουλευει ο τυπος; Πως γινεται αυτο οταν σε min/avg/max fps ειναι περιπου ιδιοι οι 2 επεξεργαστες; Και ομως ειναι..
Ailuros Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2008 Tι να σημαίνει άραγε; Φυσικά ότι θα πω ότι το εν λόγω κατασκεύασμα θα πω ότι τρέχει "μια χαρά" σε ένα μελλοντικό σύστημα με ελάχιστες επιδόσεις ίσες με 25-30fps, που είναι τώρα ο μέσος σου όρος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.