Προς το περιεχόμενο

overclocking μέχρι που?

outlaw star

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα στο forum.έχω την evga 650 i ultra με τον e6850 μετά απο λίγο ψάξιμο είδα ότι για το οc με αυτή τη μητρική πρέπει να βάλω μνήμη και fsb σε linked mode και σε synch-(αλήθεια τι είναι αυτό?) αφού τα έκανα έβαλα το fsb στα 1400 και μέχρι τώρα δουλεύει μια χαρά.επειδή όμως είμαι λίγο άσχετος έχω κάποιες ερωτήσεις..εάν φτάσω σε μια συχνότητα στα 3,4 τώρα είναι στα 3,150 και δουλεύει μια χαρά εαν τον αφήσω μονίμως εκεί υπάρχει περίπτωση να πάθει κάτι_το ρωτάω γιατί θέλω να τον κρατήσω τουλάχιστον 3 χρόνια....πρόβλημα με θερμοκρασίες δεν έχω φοράει μια ninza revision b .δεύτερον οι μνήμες μου είναι αυτές http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=93555 να τiς δώσω ρεύμα στα 2,1 ή να τις αφήσω όπως είναι τώρα??τις συχνότητες και τα timings τα καθορίζει η μητρική αφού είναι linked τώρα είναι στα 1.8 συχνότητα στα 700 και timings στα 5-5-5-16 και τελευταία ερώτηση με 400 mhz πάνω θα δω κάποια αύξηση επιδόσεων στα παιχνίδια γιατί αυτό με ενδιαφέρει?και θέλω και ένα πρόγραμμα για να δω τη σταθερότητα τοθ επεξεργαστή στα νέα clocks το οποίο να είναι εύκολο και κατανοητό στη χρήση του.το ξέρω ότι σας κούρασα και ότι σε πολλούς αυτά που ρωτάω φαίνονται αστεία αλλά είμαι νέος στα άθλημα...ευχαριστώ εκ των προτέρων:whistle:

Δημοσ.

1) Αν έχεις καλή ψύξη δεν παθαίνει τίποτα. Αν οι θερμοκρασίες σου σε 100% utilization είναι ok, τότε θα σου μείνει 3 χρόνια ΆΝΕΤΑ.

2) Τα παιχνίδια θα τρέχουν (ανεπαίσθητα) πιο γρήγορα είτε από περισσότερα MHz στις μνήμες, είτε από καλύτερα timings π.χ. 5-5-5-16 < 4-4-4-12 . Το πρόβλημα είναι να βρεις τη χρυσή τομή, γιατί όσο ανεβάζεις MHz πρέπει να βάζεις και πιο χαλαρά (=πιο αργά) timings. Εδώ να σου θυμίσω ότι στα MHz όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο, στα timings όσο το μικρότερο, τόσο το καλύτερο. Άρα, πειραματίζεσαι και τρέχεις 3Dmark (3d benchmark) για να δεις πού είναι ταχύτερο το μηχάνημά σου.

3) Προγράμματα για να ελέγξεις τη σταθερότητα του o/c σου είναι το prime95 (αν έχεις διπύρηνο το τρέχεις και στους δυο πυρήνες) και το orthos κ.α. Δηλαδή αν το pc σου βγάζει διπλό prime (και στους δυο πυρήνες utilization) για 24ώρες, θεωρείσαι 100% stable.

Δημοσ.

thanx for the help λοιπόν τώρα είμαι στα 3,240ghz και είμαι σταθερός με fsb/μνήμες 1:1 και fsb 360 στόχος μου είναι να φτάσω εαν βέβαια γίνεται στα 400fsb ώστε να πάρω και το normal των μνημών μου.μια ακόμη ερώτηση τώρα ο cpu έχει ρεύμα στα 1.3v περίπου πόσο πρέπει να του δώσω εάν καθώς τον ανεβάσω μου αρχίσει τα περίεργα??ειναι ο ε6850 και εαν θυμάμαι παίρνει μέχρι 1.5 v

Δημοσ.

Λογικά δε θα χρειαστεί να του δώσεις ρεύμα. Θα χτυπήσεις πρώτα FSB wall... Τουλάχιστον με όσους Core2Duo έχω παίξει, σε αυτό το συμπέρασμα έχω καταλήξει.

Δημοσ.

απορω γιατι σε απασχολει να μην παθει τιποτα στα 3 χρονια. η εγ. για αυτο ειναι αν πατηει κατι Θα σου δοσουν αλλο. μετα τα τρια αν τον κρατισει κατεβασε τον στα 3000.

Εγω παντος ειμαι αυτης της αποψης τον ξεζουμιζω και αν χαλασει χαλασε Θα ερθει αλλος καινουριος.

μεχρη τωρα παντος και 1,5volt που εδωσα στον q6600 δεν επαΘε τιποτα για να μου δωσουν τον καινουριο

Δημοσ.
απορω γιατι σε απασχολει να μην παθει τιποτα στα 3 χρονια. η εγ. για αυτο ειναι αν πατηει κατι Θα σου δοσουν αλλο. μετα τα τρια αν τον κρατισει κατεβασε τον στα 3000.

Εγω παντος ειμαι αυτης της αποψης τον ξεζουμιζω και αν χαλασει χαλασε Θα ερθει αλλος καινουριος.

μεχρη τωρα παντος και 1,5volt που εδωσα στον q6600 δεν επαΘε τιποτα για να μου δωσουν τον καινουριο

sorry για τα ορθογραφικά τα ειδα και γελάω

Δημοσ.

cpu και μνήμες θα τα έχεις unlinked έτσι μπορείς να έχεις τις μνήμες σου σταθερά εκεί που θες και να παίζεις με το cpu χωρίς να επηρεάζονται οι μνήμες σου

δώστου του άτιμου 1,4/1,5/1,6 V μέχρι τόσο δίνει το board σου ούτως η άλλος και για fsb δώσε 1600Mhz

δοκίμασε με όποια τάση ανοίξει τέσταρε σταθερότητα και θερμοκρασία και αν είναι οκ κράτα το εκεί και τελείωσες

το λινκ για τις μνήμες σου δεν λειτουργεί ποιες έχεις να στα πούμε και εκεί έτοιμα να τελειώνουμε βαρέθηκα 3 thread για να κάνεις oc στο pc σου

Δημοσ.

ρε vatos ειλικρινά απορώ μαζί σου...εαν δε θες μην απαντάς δε σε υποχρέωσε κανείς ούτε να μου απαντήσεις ούτε καν να διαβάσεις το post μου...βλέπεις ότι είναι δικό μου post απλά προσπέρασέ το..έτσι απλά...grow up a little..ευχαριστώ πάντως όσους απάντησαν ..και εσένα vatos...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...