Heatspreader Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Δεν λέτε που ξεκαθάρισε το κλίμα. Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά τώρα? Δύο τεχνολογίες που λανσάρονται μαζί? Έλεος! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Δεν λέτε που ξεκαθάρισε το κλίμα. Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά τώρα? Δύο τεχνολογίες που λανσάρονται μαζί? Έλεος! Είναι σύνηθες το φαινόμενο και θα ξανασυμβεί. Όσο για το θέμα του thread: Όταν η τιμή των BR-recorders θα πέσει κάτω από 60?, θα ασχοληθώ με το θέμα... Μέχρι τότε, μια χαρά είμαι με το DVD-R μου .... Φαντάζομαι ότι έχετε καταλάβει ότι εκεί που τώρα έχουμε μόνο μια συσκευή dvd-r στο pc μας, εκείνοι έχου σκοπό να μας τα πάρουν : 1) Στην αρχή θα βγουν τα BR ROM και θα μας αναγκάσουν να τα αγοράσουμε. 2) Στη συνέχεια θα γίνουν πιο γρήγορα και πιο φτηνά για να ξαναγοράσουμε. 3) Μετά θα βγουν τα BR-R σε ακριβές τιμές. Κάποιοι από μας θα αγοράσουν. 4) Στη συνέχεια θα φτηνύνουν τα "αργά" ΒR-R , ώστε να αγοράσουν όλοι. Τα γρήγορα BR θα είναι όμως πανάκριβα. 5) Στο τελικό στάδιο θα πέσουν και οι τιμές των γρήγορων BR-R ώστε να αγοράσουν όλοι. Κάπου εκεί θα έχει ανακοινωθεί η νέα τεχνολογία εγγραφής που φυσικά θα υποστηρίζεται από δύο διαφορετικά στρατόπεδα με κάποιες διαφοροποιήσεις κτλ κτλ κτλ. Μη μασάτε λοιπόν: Όταν πέσουν τα BR-R κάτω από 60?, θα ασχοληθούμε... Μέχρι τότε ας κάνουν οι εταιρείες ό,τι θέλουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kx5 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Πολύ γρήγορα δεν έγινε? Καλύτερα Άντε από το καλοκαίρι να έχουμε φθηνά blu-ray δισκάκια και drives. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 μπορει να λεω μεγαλη κουβεντα αλλα μαλλον θα συνεχισω να προτιμω τον εξωτερικο σκληρο μου και το φλασακι των 8γιγα (δεν εχω,αλλα υπολογιζω σ ενα χρονο να ειναι στα στανταρντ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cybernero Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Λογικά οι τιμές θα αρχίσουν να κατεβαίνουν μετά από αυτό. Ναι ειδικά τώρα που θα παίζει η Sony μονοπώλιο και θα ζητάει patent royalties για κάθε συσκευή...να μην μπω για κάθε δίσκο... Το μονοπώλιο ποτέ δεν έκανε καλό σε καμία αγορά...Εκτός αν το προϊόν ήταν κοινωφελές αγαθό... Θα δείτε στην συνέχεια και τι έχει να γίνει!!! Hitech κτλ περιοδικά θα αρχίσουν τα συγκριτικά τεστ για BR recorders-players και προφανώς θα στοχεύουν στα κορόϊδα που θα πάνε αμέσως να αγοράσουν! Όπως είπε και ο GDP77 αν δεν πέσει κάτω απο 60-70? δεν αξίζει να ασχολούμαστε! Να έχει ωριμάσει και λίγο η τεχνολογία! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mihalakis Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Και όμως υπάρχει κόσμος που ήδη έχει δώσει πάνω από 500ευρώ να πάρει αντιγραφικό και δεν μιλάω για τώρα που έχουν πέσει κάπως οι τιμές....Και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω με τι σκεπτικό κάποιοι επέλεξαν να αγοράσουν μηχάνημα που πάιζει μόνο ένα εκ των 2 φορματ. Δλδ φαντάζεστε να βρω πχ ενα βλουρεη δισκακι, και να το παρω σε εναν φιλο μου να το παιξει στο hd-dvd μηχάνημα του για να πάρω την απάντηση οτι το 500+ ευρω πλεηερ του δεν μπορεί να το παίξει....Λυπάμαι αυτούς που ξόδεψαν τόσα λεφτά για να πάρουν κάτι που θα τους είναι άχρηστο τελικά (αλήθεια πόσες ΗD ταινίες θα έιδαν σε Hd-DVD μεχρι τώρα; ),και σαφώς ένα μεγάλο μπράβο στην Τοσιβα που άρπαξε ότι πρόλαβε να αρπάξει και πετάει στον κάδο των αχρήστων τους πελάτες της. Κατά τα άλλα η κατάασταση θα είναι όπως την περιγράφει ο gdp77. Τα ίδια έγιναν με τα cd-rom,τα cd-rw, τα dvd και πάει λέγοντας....Η ιστορία επαναλαμβάνεται... Α, και διαβάστε τι έλεγε ο εκπρόσωπος του HD DVD European Promotional Group 4 μέρες πριν. http://www.xbitlabs.com/news/multimedia/display/20080213145225_HD_DVD_Is_Still_Standing_The_Format_War_Not_Over_Yet_Says_HD_DVD_Promo_Group.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kfyros Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Ναι ειδικά τώρα που θα παίζει η Sony μονοπώλιο και θα ζητάει patent royalties για κάθε συσκευή...να μην μπω για κάθε δίσκο...Το μονοπώλιο ποτέ δεν έκανε καλό σε καμία αγορά...Εκτός αν το προϊόν ήταν κοινωφελές αγαθό... Θα δείτε στην συνέχεια και τι έχει να γίνει!!! Hitech κτλ περιοδικά θα αρχίσουν τα συγκριτικά τεστ για BR recorders-players και προφανώς θα στοχεύουν στα κορόϊδα που θα πάνε αμέσως να αγοράσουν! Όπως είπε και ο GDP77 αν δεν πέσει κάτω απο 60-70? δεν αξίζει να ασχολούμαστε! Να έχει ωριμάσει και λίγο η τεχνολογία! Παντού και πάντα συμβαίνει αυτό. Για το dvd format που είναι πατέντα της, η Philips εισπράττει royalties για κάθε δισκάκι που πουλιέται με αυτό το format, και κάθε dvd Player - recorder. Η jvc και οι άλλες εταιρίες που είχαν φτιάξει το VHS ακόμη παίρνουν royalties. Αυτό πάντα θα υπάρχει και ακολουθεί τη λογική ότι όσο πιο μεγάλη διάδοση και πωλήσεις έχει ένα format τόσο πέφτουν τα royalties (δεν είναι μαλ. οι κατασκευαστές να πληρώνουν τα κέρατα τους). Όταν βγαίνει και ο διάδοχος τότε οι τιμές φτάνουν στο μίνιμουμ, αλλά εκεί έχουμε ήδη αρχίσει να ψαρώνουμε με την νέα τεχνολογία που έρχεται!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alerasta Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Είναι σύνηθες το φαινόμενο και θα ξανασυμβεί. Όσο για το θέμα του thread: Όταν η τιμή των BR-recorders θα πέσει κάτω από 60?, θα ασχοληθώ με το θέμα... Μέχρι τότε, μια χαρά είμαι με το DVD-R μου .... Φαντάζομαι ότι έχετε καταλάβει ότι εκεί που τώρα έχουμε μόνο μια συσκευή dvd-r στο pc μας, εκείνοι έχου σκοπό να μας τα πάρουν : 1) Στην αρχή θα βγουν τα BR ROM και θα μας αναγκάσουν να τα αγοράσουμε. 2) Στη συνέχεια θα γίνουν πιο γρήγορα και πιο φτηνά για να ξαναγοράσουμε. 3) Μετά θα βγουν τα BR-R σε ακριβές τιμές. Κάποιοι από μας θα αγοράσουν. 4) Στη συνέχεια θα φτηνύνουν τα "αργά" ΒR-R , ώστε να αγοράσουν όλοι. Τα γρήγορα BR θα είναι όμως πανάκριβα. 5) Στο τελικό στάδιο θα πέσουν και οι τιμές των γρήγορων BR-R ώστε να αγοράσουν όλοι. Κάπου εκεί θα έχει ανακοινωθεί η νέα τεχνολογία εγγραφής που φυσικά θα υποστηρίζεται από δύο διαφορετικά στρατόπεδα με κάποιες διαφοροποιήσεις κτλ κτλ κτλ. Μη μασάτε λοιπόν: Όταν πέσουν τα BR-R κάτω από 60?, θα ασχοληθούμε... Μέχρι τότε ας κάνουν οι εταιρείες ό,τι θέλουν +10 Νομίζω πως τα είπες όλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Black Demis Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gfilippas Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Ας είναι ελαφρύ το χώμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
miha_ill Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Ποιο play station;; Τον καθοριστικότερο ρόλο στην ιστορία αυτής της μάχης τον έπαιξε ο Μάκης όταν αποφάσισε να γράφει σε blue ray Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Udontneed2know Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Ναι ειδικά τώρα που θα παίζει η Sony μονοπώλιο και θα ζητάει patent royalties για κάθε συσκευή...να μην μπω για κάθε δίσκο...Το μονοπώλιο ποτέ δεν έκανε καλό σε καμία αγορά...Εκτός αν το προϊόν ήταν κοινωφελές αγαθό... σιγουρα η sony υπηρξε η κυρια δυναμη για το development του blu-ray, αλλα δεν ειναι μονη της Blu-ray, also known as Blu-ray Disc (BD), is the name of a next-generation optical disc format jointly developed by the Blu-ray Disc Association (BDA), a group of the world's leading consumer electronics, personal computer and media manufacturers (including Apple, Dell, Hitachi, HP, JVC, LG, Mitsubishi, Panasonic, Pioneer, Philips, Samsung, Sharp, Sony, TDK and Thomson). http://www.blu-ray.com/info/ οποτε που ακριβως ειναι το μονοπωλιο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Ας είναι ελαφρύ το χώμα... βασικα,τοξικο ειναι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afentiko7 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Εγώ λυπάμαι τα τρολλάκια του 360 (κάτι παληκάρια στο εκεί τόπικ).Κατά τα άλλα δεν με πολυκαίει .Streaming από pc σε hdtv (τώρα με dvi->hdmi μετά hdmi->hdmi) και για ps3 μάλλον από σκληρό βλέπω να γίνεται δουλειά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
desolatorXT Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Μα το Άγιο Bit, δεν το περίμενα ότι θα έληγε τόσο σύντομα η διαμάχη!. Και με τέτοια ταπεινωτική ήττα για το HD-DVD. Για κάποιον απροσδιόριστο λόγο, αυτό το Blu-ray μου είχε καθήσει στο λαιμό. Η συνάφεια με τη Sony μάλλον... Μια από τα ίδια και εγώ... Αλλά ρε παιδιά... Είδα Blu-Ray drives στο e-shop, και τσέκαρα τα χαρακτηριστηκά τους... 1)Μιλάμε για ταχύτητες εγγραφής 2χ, 4χ στο μέγιστο (άντε να πάνε 16χ όπως τα dvd)... Τι διάολο? Δλδ περιμένουν από εμένα να γράψω 30Gb με ταχύτητα 2χ? Πόσες χιλιετίες θα διαρκέσει η διαδικασία αυτή? 2)Μιλώντας πάντα για έναν τυπικο χρήστη pc, τι θα βάζατε μέσα σε έναν τέτοιο δίσκο(του οποίου τα δεδομένα δεν μπορούν να ξανασβηστούν μετά, δεν μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις με λίγα λόγια όπως έναν μαγνητικό δίσκο)? Και φυσικά δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς απόλυτα, γιατί φθείρεται εύκολα, και τα κλασικά σφάλματα κυκλικού πλεονασμού δεν είναι σπάνια? {Με λίγα λόγια τι να τα κάνω τα 30Gb?) 3)Πηγαίνωντας στις ταχύτητες ανάγνωσης, μπορείτε να μου πείτε πόση ώρα θα έπαιρνε η αντιγραφή αρχείων 30Gb στον δίσκο σας από τον δίσκο Blu-Ray? Εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα ούτε να το φανταστώ... Στην ουσία από ότι έχω καταλάβει ως τώρα (διορθώστε με αν κάνω λάθος) τα HD-DVD/Blu Ray δεν αποτελούν σημαντική τεχνολογική εξέλιξη... Η μόνη βελτίωση έχει γίνει στο χώρο αποθήκευσης (εντυπωσιακά τα 30GB δε λέω), αλλά τι γίνεται με τον την ταχύτητα, που μας ενδιαφέρει νομίζω όλους? Στον τομέα της ταχύτητας ένα Blu-Ray συμπεριφέρεται όπως ενα CD/DVD, ουσιαστικά δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα dvd με περισσότερο χώρο αποθήκευσης.... Οπότε το δικό μου συμπέρασμα είναι, "Ευχαριστώ δεν θα πάρω"... Είδη αποφεύγω τα DVD γιατί είναι πολύ αργά και δεν μπορείς να βασιστείς πάνω τους, δεν βλέπω κανένα λόγο να αγοράσω Blu Ray, ένας δίσκος USB μπορεί να κάνει πολύ καλύτερα αυτή τη δουλειά... Τώρα στον τομέα τον ταινιών και των Games αλλάζει το πράγμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις