Προς το περιεχόμενο

To Blu-ray ο νικητής των φορμάτ υψηλής ευκρίνειας

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η μάχη για την επικράτηση του φορμάτ που θα αντικαταστήσει το DVD στην εποχή της υψηλής ευκρίνειας έληξε με νικητή το Blu-ray, δημιουργία της Sony. 'Οπως αναφέρει σήμερα το Reuters και το Ιαπωνικό δίκτυο NKM, η Toshiba πολύ σύντομα αναμένεται να ανακοινώσει την διακοπή δημιουργίας νέων μοντέλων και λογισμικού HD DVD κάτι που θα της αποφέρει ζημιές αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με ανεπίσημη πηγή, η Toshiba "έχει μπεί στο τελευταίο στάδιο αποχώρησης από την αγορά του διαδόχου του DVD".

Η αναμενόμενη εξέλιξη αυτή επισπεύστηκε ύστερα από τις ανακοινώσεις για αποκλειστική διάθεση blu-ray τίτλων από τις δύο μεγαλύτερες αλυσίδες ηλεκτρονικών ειδών στην Αμερική, της Walmart και της Best Buy. Η αντίστροφη μέτρηση είχε ξεκινήσει στις αρχές του χρόνου με την ανακοίνωση της Warner Bros, ενός από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά στούντιο του Hollywood, για αποκλειστική διάθεση των τίτλων του σε blu-ray φορμάτ. Μέχρι σήμερα το blu-ray είχε εξασφαλίσει το 70% των κινηματογραφικών στούντιο έναντι του 30% του HD DVD.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα ενώ έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι η Toshiba κλείνει τις εγκαταστάσεις κατασκευής DVD που κατέχει σε περιοχή της Ιαπωνίας.

Ενημέρωση : Επίσημα πλέον η Toshiba ανακοίνωσε ότι από το Μάρτιο του 2008 διακόπτει τη κατασκευή και διάθεση κάθε είδους HD DVD συσκευής, είτε προοριζόταν για το σαλόνι είτε για τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Link.png Site: engadget.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μα το Άγιο Bit, δεν το περίμενα ότι θα έληγε τόσο σύντομα η διαμάχη!. Και με τέτοια ταπεινωτική ήττα για το HD-DVD. Για κάποιον απροσδιόριστο λόγο, αυτό το Blu-ray μου είχε καθήσει στο λαιμό. Η συνάφεια με τη Sony μάλλον...

Μα το Άγιο Bit, δεν το περίμενα ότι θα έληγε τόσο σύντομα η διαμάχη!. Και με τέτοια ταπεινωτική ήττα για το HD-DVD. Για κάποιον απροσδιόριστο λόγο, αυτό το Blu-ray μου είχε καθήσει στο λαιμό. Η συνάφεια με τη Sony μάλλον...

+1 και απο εμένα

Νομίζω οτι και το Playstation3 επαιξε καταλυτικό ρολο στον πόλεμο των 2 format καθώς με το Blu-Ray drive που διαθέτει συνέβαλε τα μέγιστα με τις πωλήσεις του στην εγκαταστημένη βάση "μπλε" οδηγών στα νοικοκιριά σε όλο τον κόσμο.

Νομίζω οτι και το Playstation3 επαιξε καταλυτικό ρολο στον πόλεμο των 2 format καθώς με το Blu-Ray drive που διαθέτει συνέβαλε τα μέγιστα με τις πωλήσεις του στην εγκαταστημένη βάση "μπλε" οδηγών στα νοικοκιριά σε όλο τον κόσμο.

Θα συμφωνήσω απόλυτα.

Σημασια εχει να πεσουν οι τιμες στα BR δισκακια και στα recorders...

Μην κολλατε σε μαρκες ή σε απεχθεια κατα συγκεκριμενων εταιρειων, την τσεπη σας να σκεφτεστε.

Όντως ήταν αναμενόμενο αφού το Blue-Ray είχε αρχισει εδώ και καιρό να παίρνει προβάδισμα στις προτιμήσεις των εταιριών (ίσως λόγω μεγαλύτερης χωρητικότητας ?), αλλά ούτε εγώ πίστευα ότι θα τα παρατoύσε τόσο σύντομα η Toshiba.

Για την Toshiba προφανώς δεν ήταν και τόσο σύντομο το διάστημα. Και πολύ άντεξε.

Το συγκεκριμένο φορμάτ δεν έχει ούτε 2 χρόνια στην αγορά, ακόμα καλά καλά δεν έχει δοκιμαστεί και σίγουρα χαμένη δε θα 'βγενε η Toshiba εαν το άφηνε κι άλλο, ειδικά υπό την υποστήριξη από microsoft, IBM κλπ εταιρίες. Γιατί ποιο λόγο όμως το αποσύρει, από σεβασμό προς τον καταναλωτή; Τεσπα η Toshiba τα ξέρει καλύτερα...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...