Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω laptop toshiba satellite A 110-195, διπυρηνος, windows XP, κάρτα γραφικών Intel GMA 950 up to 128MB VRam, μνημη 512mb. Συνδεω τον pc με τηλεοραση philips, το μοντελο δεν βρισκω τωρα να σας πω, με καλωδιο απο την s-video εξοδο του pc το μικροφωνο του σε σκαρτ της τηλεορασης. Ο ηχος ειναι μια χαρα, η εικονα της τηλεορασης παιζει αλλα ασπρομαυρα. Απο δεξι κλικ στην επιφανεια εργασιας > ιδιοτητες > ρυθμισεις > για προχωρημενους > intel graphics media acelerator μου δειχνει οτι τα χρωματα της τηλεορασης δεν αγγιζονται. Απο την τηλεοραση αν αλλλαξω φωτεινοτητες και λοιπα, παλι ασπρομαυρα ολα. Τι μπορω να κανω για να δω κανενα χρωμα στην τηλεοραση?? Ξερει κανεις να βοηθησει? Φταει ο υπολογιστης και η καρτα γραφικων ου δεν δινει χρωμα στην εικονα που εμφανιζεται στην τηλεοραση ή η τηλεοραση??

Δημοσ.

Ψαξε να βρεις απο τις ρυθμισεις της καρτας σου το σημα εξοδου Pal η Ntsc, Pal B ειναι της Ελλαδος -αυτο θα βαλεις.Αν δεν γινει τιποτα κανε update τους drivers στην καρτα γραφικων σου.Αν εξακολουθει να δειχνει ασπρομαυρα και η τηλεοραση ειναι παλια, πιθανον να μη δεχεται σημα απο εξοδο S-Video,παρολλο που ειναι σωστη η συνδεση.Βασικα θελει ψαξιμο,δοκιμασε με αλλη tv, αλλο scart, παιξε με τις ρυθμισεις της καρτας σου(δυστυχως δεν εχω ιδια για να σε βοηθησω περισσοτερο).Δεν εχουν σχεση οι ρυθμισεις της tv.

Δημοσ.

Μιας και δεν ειμαι και πολυ σχετικος, τα της καρτας γραφικων τα πειραξα ολα αλλα παλι ασπρομαυρα... Αυτο με το PAL ή NTSC που το βρισκω?? Στα ΒΙΟS που κοιταξα δεν υπαρχει κατι τετοιο..

Δημοσ.

Στις ρυθμισεις της καρτας γραφικων σου.Οπως στην αρχη ειπες κανε δεξι κλικ στην επιφανεια εργασιας > ιδιοτητες > ρυθμισεις > για προχωρημενους > και βρες την επιλογη "οθονες" και κανε κλικ πανω στο εικονιδιο με την οθονη τηλεορασης(η απο πανω-αναλογως).

Δημοσ.

Tα κοιταξα και δοκιμασα ολες τις επιλογες που εχει, αλλα δεν αλλαξε τιποτα. Αν υπαρξει καμια αλλη ιδεα-λυση εκτος της αλλαγης τηλεορασης, ευχαριστω.

Δημοσ.

Λογικά η κάρτα σου βγάζει μία υποδοχή με 4 pins (s-video δες εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/S-Video). πάνε σε ένα μαγαζί ηλεκτρονικών και πάρε έναν adaptora απο S-Video se RCA για Composite Video (http://en.wikipedia.org/wiki/Composite_video) Έχει 1-2Ε

τον adaptora θα τον βάλεις στο laptop και θα χρειαστείς και ένα καλώδιο απο rca (αυτό που πήρες) στην τηλεώρασή σου...

Είχα παρόμοιο πρόβλημα έτσι λύθηκε.

Δημοσ.

Αν δεν καταφερεις εγχρωμη εικονα με την εξοδο s-video τοτε να αγορασεις εναν ανταπτορα D-Sub --> RCA 27y1qc4.jpg και να κανεις την συνδεση απο την εξοδο D-Sub(που λογικα εχει).

Δημοσ.

Αυτός ο adaptoras βγάζει 3 RCA (λογικά R-G-B) και μάλλον δεν υπάρχουν πολλές τηλεωράσης που να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο... οπότε πάλι θέλει από RGB -> Composit

Δημοσ.

Έχω συνδέσει το λάπτοπ μου (με ίδια κάρτα με τη δική σου) σε 3-4 διαφορετικές τηλεοράσεις και έβλεπα μια χαρά. Μόνο μια φορά που τη σύνδεσα σε μια τηλεόραση της πλάκας μου τα έβγαζε ασπρόμαυρα. Το s-video από το λάπτοπ καταλήγει σε s-video ή σε scart στην τηλεόραση?

Δημοσ.

Svideo σε scart ειναι η συνδεση που εχω κανει και τα βλεπω ασρομαυρα..

ευχαριστω για τις λυσεις πιο πανω! θα τα δοκιμασω ολα και θα σας ενημερωσω. Ελπιζω να δω αποτελεσμα... Ευχαριστω πολυ παντως.

Δημοσ.

Σωστα, composite. RGB (κόκκινο - πράσινο - μπλε RCA καλώδια) , βάζεις και τα τρία σε έναν αντάπτορα που τα κάνει σε 1 RCA. Σαν τελευταια λυση αυτα.Πιστευω οτι θα λυθει το προβλημα του jimmy με τον ανταπτορα που προτεινες με λιγοτερα χρηματα.

Δημοσ.
Svideo σε scart ειναι η συνδεση που εχω κανει και τα βλεπω ασρομαυρα..

Κι εγώ όταν είχα αυτό το πρόβλημα την ίδια σύνδεση είχα κάνει. Αυτό πρέπει να φταίει

Δημοσ.

Εχω το ιδιο προβλημα,τα βλεπω ασπρομαυρα,εχω συνδεση απο s-video σε scart,γι'αυτο αν βρεις λυση,ποσταρε την εδω σε παρακαλω!

• 4 χρόνια αργότερα...
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...