Προς το περιεχόμενο

Όσων αφορά το IQ...ATi or nVidia?

NiCK-FirEsToRm-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ προτιμώ το IQ των καρτών της nVidia επειδή έχουν αυτό το Digital Vibrance Control...Έχω geforce 6200 και x800gto, η 6200 τα δείχνει πολύ καλύτερα. Η χ800 μου βγάζει ενα περίεργο πρόβλημα και μου τα δείχνει όλα θολά, επίσης μπερδέυει τα Refresh Rates, αλλάζω απο 60Hz σε 85 και δεν βλέπω καμία διαφορά ενω με την 6200 συμβαίνει το αντίθετο :confused:

Δημοσ.

Το digital vibrance είναι καθαρά θέμα γούστου. Για μένα προσωπικά δεν αποτελεί τίποτε άλλο από ψηφιακό θόρυβο όσων αφορά την ποιότητα απεικόνισης. Το να αλλοιώνεις την απεικόνιση με ψυχεδελικές αποχρώσεις χρωμάτων δεν σημαίνει και υψηλότερη ποιότητα απεικόνισης.

΄Οσων αφορά τώρα τους ρυθμούς ανανέωσης ακόμα προσπαθώ να καταλάβω ποιό είναι το πρόβλημα. Για τι τύπο οθόνης μιλάμε ακριβώς και έχει κατ΄αρχήν εγκατασταθεί σωστά το ανάλογο αρχείο inf της οθόνης ή όχι; Σαν τι αναφέρει ο οδηγός της κάρτας γραφικών την οθόνη ακριβώς;

Δημοσ.

Συμφωνω οτι με οτι εχει να κανει με 3d απεικονιση γραφικων, το digital vibrance πρεπει να ειναι απενεργοποιημενο, γιατι επεμβαινει και αλλοιωνει το IQ..

Απο την αλλη σε desktop mode το εχω στο 33% και μου αρεσει και παρα πολυ κιολας...

Δημοσ.

Παναγιά βοήθα....αν το κάνω αυτό το έγκλημα θα φαίνομαι σε όλες τις φωτογραφίες μου σαν να με έχει πάρει ο ύπνος για ώρες στο solarium LOL :D

΄Οπως είπα θέμα γούστου, αλλά εγώ γουστάρω να βλέπω την θάλασσα γαλάζια/βαθύ μπλε και όχι κάποια ψυχεδελική απόχρωση του μωβ.

Δημοσ.
Παναγιά βοήθα....αν το κάνω αυτό το έγκλημα θα φαίνομαι σε όλες τις φωτογραφίες μου σαν να με έχει πάρει ο ύπνος για ώρες στο solarium LOL :D

Φταιω εγω δλδ που εισαι ολιγον τι μελαχροινος; :P:-D

Περα απο την πλακα, οχι ρε συ ,τουναντιον δινει μια ωραια ζωντανια στα χρωματα σε δυσδιαστατο περιβαλλον χωρις να τα αλλοιωνει σε μεγαλο βαθμο.. Στο 3d εννοειται δεν παρεμβαινεις ποτε με τετοιες αηδιουλες αλλα σε 2d το βρισκω αρκετα βολικο..

Δημοσ.

Εμμ...συγνώμη αλλα πόσταρα το thread για να διατυποθούν απόψεις για το IQ που προσφέρουν οι ATi και η nVidia... :lol:

και στο 1ο ποστ απλα διατυπωσα τη προσοπικη μου εμπειρία με το IQ, αν και δεν ήμουν σαφής με τα Refresh Rates...απλά το πρόβλημα είναι οτι τα δείχνει λίγο θολά σε Desktop Mode η ΑΤι μου ενω η nVidia στο desktop υπερτερεί λόγο του digital vibrance (για μερικούς μερικούς :P)

So...ATi OR nVidia for IQ? :)

Δημοσ.

το dcv ειναι ενα πολυ καλο ατου των nvidia αλωστε.. http://www.nvnews.net/previews/geforce2_mx/features/digital_vibrance.jpgγια πολυ καιρο σκεφτουν πως θα κανω χωρις αυτο και το image sharpening,οταν θα επερνα την 3850,αλλα ευτυχως εχει βγαλει και η ατι κατι αναλογο με το avivo image,παλι καλα,οσο αφορα το IQ,η ατι το εχει ξεκαθαρισει αυτο προ πολλου με το καταλυτης Α.Ι :-)

Δημοσ.
Φταιω εγω δλδ που εισαι ολιγον τι μελαχροινος; :P:-D

Περα απο την πλακα, οχι ρε συ ,τουναντιον δινει μια ωραια ζωντανια στα χρωματα σε δυσδιαστατο περιβαλλον χωρις να τα αλλοιωνει σε μεγαλο βαθμο.. Στο 3d εννοειται δεν παρεμβαινεις ποτε με τετοιες αηδιουλες αλλα σε 2d το βρισκω αρκετα βολικο..

To αποτέλεσμα εξακολουθεί να είναι fruit zele και στο δισδιάστατο. Πάρε μια καλή σου φωτογραφία (με όσο το δυνατόν καλύτερη πιστότητα χρωμάτων), σκανάρισέ την και δες την μια φορά χωρίς DV και μια φορά με το 33% που βάζεις συνήθως και πες μου πόσες ώρες ξεχάστηκες στο solarium στην δεύτερη περίπτωση.

Φυσικά για όποιον δεν ασχολείται με εκτυπώσεις/επεξεργασία κάθε μορφής εικόνας δεν τίθεται θέμα και απομένει το θέμα γούστου στα υποτιθέμενα πιο "ζωντανά" χρώματα. Και να θέλεις να βάλεις το DV στο τρισδιάστατο δεν γίνεται άλλωστε. Είναι αποκλειστικά δισδιάστατο φίλτρο.

Προ καιρού πήγα να πάρω τηλεόραση και εκεί ακόμα τις έχουν εισάγει αυτές τις αηδίες. Αν θυμάμαι καλά η Samsung το ονομάζει DnE ή κάπως έτσι. Το πρώτο πράγμα που ρώτησα είναι αν απενεργοποιείται αυτή η τσατσαριά ;)

Δημοσ.
;2026116']Εμμ...συγνώμη αλλα πόσταρα το thread για να διατυποθούν απόψεις για το IQ που προσφέρουν οι ATi και η nVidia... :lol:

και στο 1ο ποστ απλα διατυπωσα τη προσοπικη μου εμπειρία με το IQ' date=' αν και δεν ήμουν σαφής με τα Refresh Rates...απλά το πρόβλημα είναι οτι τα δείχνει λίγο θολά σε Desktop Mode η ΑΤι μου ενω η nVidia στο desktop υπερτερεί λόγο του digital vibrance (για μερικούς μερικούς :P)

So...ATi OR nVidia for IQ? :)[/quote']

Kαι στις δύο στις μέρες μας ελάχιστη διαφορά όσων αφορά την ποιότητα απεικόνισης στο δισδιάστατο, αμφότερες λύσεις όμως χρειάζονται σωστό monitor callibration πέρα των default ρυθμίσεων.

Τώρα όσων αφορά το DV είναι προσωπική σου προτίμηση να το θεωρείς καλύτερο. Και επειδή η ποιότητα απεικόνισης είναι καθαρά υποκειμενικό ζήτημα, εμένα προσωπικά δεν μου κάνει γιατί απλά μου αλλοιώνει το περιεχόμενο.

΄Ενα σωστό callibration περιλαμβάνει προσαρμογές για γάμμα ανά κανάλι και φέρνει αποτελέσματα πολύ πιο κοντά στην πραγματική πιστότητα χρωμάτων από οποιοδήποτε ψυχεδελικό φίλτρο.

Δημοσ.
το dcv ειναι ενα πολυ καλο ατου των nvidia αλωστε.. http://www.nvnews.net/previews/geforce2_mx/features/digital_vibrance.jpgγια πολυ καιρο σκεφτουν πως θα κανω χωρις αυτο και το image sharpening,οταν θα επερνα την 3850,αλλα ευτυχως εχει βγαλει και η ατι κατι αναλογο με το avivo image,παλι καλα,οσο αφορα το IQ,η ατι το εχει ξεκαθαρισει αυτο προ πολλου με το καταλυτης Α.Ι :-)

Το image sharpening καταργήθηκε στην σειρά 8xxx των GeForce.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...